Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [reseno] Sporo kretanje teksta
Dizajn Zona > Tehnike > Flash
Element9
Treba da napravnim da se tekst sporo krece po putanji, ali problem je sto se on previse ocigledno snapuje na pixele. Ima li leka?

Radio sam kodom umesto guide layera, ali predpostavljam da to nije bitno.

Ako neko ne zna na sta mislim, evo pimera:

http://alas.matf.bg.ac.yu/~mr03085/flashsnap/Untitled-1.html
gStyle
cenim da je u pitanju anti-alias. probaj da stavish for readability ili for animation i trebalo bi da bude okej.
WhiteWeedow
A ovo jel ti ok, ipak puno manje secka.

FLA
Element9
Ne pomaze anti-alias. I ovaj primer secka isto, samo su slova blurovanija.
istok
Po mom iskustvu, postoji jedno jedino rešenje za taj problem - a to je da konvertuješ text u krive.
syndrome
^ nije to dobro resenje.

@element9
iskljuci pixel hinting
Element9
Hvala veliko. Tako izgleda kako treba.

EDIT: To se odnosilo na istokov komentar, a sad cu da probam i syndromov.
Element9
Radi i samo sa anti-alias for animation, samo nisam embedovao font. rolleyes.gif
MrSteel
uozbilji se biggrin.gif
syndrome
lol, nista bez telefona smile.gif
istok
Syndrome, aj samo kratko napiši kako se isključuje pixel hinting za text.
gStyle
valjda je mislio na ovo:
View>Snapping>Snap to pixels
ali koliko ja znam to sluzi za snapovanje samo unutar flash-ovog interfejsa a ne i pri exportu.
syndrome
CITAT (gStyle @ Sep 13 2007, 13:10) *
valjda je mislio na ovo:
View>Snapping>Snap to pixels
ali koliko ja znam to sluzi za snapovanje samo unutar flash-ovog interfejsa a ne i pri exportu.
Nisam mislio na to.

@Istok:
Dostupno je samo iz koda, a posto je Element9 napravio text field, dao mu ime i tako pokusao da ga animira, problem je bio samo u tome sto nije embedovao font, jer je Flash koristio sistemski renderer koji jednostavno odbija da postavi tekst izmedju dva cela broja (a Windows renderer nema ni antialias). Kada se font embeduje Flash koristi interni text renderer i tek tada skapira 'Antialias for animation' koji mu je bio namesten, posto se to, je li, ne odnosi na sistemski renderer.

Btw, pomesao sam nazive, linije imaju pixelHinting, a tekst ima gridFitType. Slicna stvar, ali se manifestuje nesto drugacije.
WhiteWeedow
@Element9 ajd okacii taj primer da vidim kako ide text ako nije problem?
Element9
Mislis sad kad je embedovan font? Ako sam te dobro razumeo evo:

http://alas.matf.bg.ac.yu/~mr03085/flashsn...ed-1_valja.html
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.