Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [RAD] Malo eksterijera sa sve hladovinkom :)
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
Viper
Evo, nisam sto godina nesto konkretno uradio, pa da imam i ja koju temu. smile.gif
Uglavnom me zadnjih par meseci kacio product modeling i jos sve tako nesto, a i ono sto je moglo da se okaci nisam smeo zbog ugovora, i tako... smile.gif

Evo novog eksterijera:

Imam jos par kamera da odradim, ali ce to biti malo zeznutije. Posto su uglavnom top prikazi, photoshoping ce biti malo tezi za izvodjenje, pa neka za sada samo ova dva.

Inace, sada koliko gledam, mislim da sam se malo zaneo sa Photoshopom, nisam bas morao na kraju da gruvam toliko kontrast...

Update uskoro
xaver
nije lose
malo smeta taj neki zeleno-sepijasti ton, dobro si primetio za kontrast.
Mrzelo te da tamo u uglu seckas drvece nego si zamulajo smile.gif

mislim da bi dobio bolji efekat sa plurom po poplocavanju jer ga sarpen samo jos vise istakne pa tajlovanje dodje do izrazaja.
jos malo kad se sredi moze da bude super.
lisa
Kakav modeling kolega!

Jedino smanji visinu ljudi u 1. planu.
galeb
Dobro izgleda. Malo je jaci kontrast ali to i sam znas, nego mi ovi ljudi nekako "iskacu". Mozda da si ih za nijansu potamnio il' nesto...u stvari sad malo bolje pogledao, smeta mi to sto svetlo na onoj porodici sa prve slike pada sa leve strane a tebi je izvor sa desne, mozda samo da ih flipujes. Ona devojcica sa triciklom se lepo uklopila.

Naravno mozda ja u stvari malo cepidlacim al sta cu biggrin.gif
stalja
Sredi malo te ljude, bash izgledaju ko da su prilepljeni sa selotejpom tj. bash je izrazeno fake postavljanje.
Viper
Evo i malog update-a, sredio sam par stvari na koje ste mi ukazali...

Smanjio sam sephia tonove, i malo smanjio ljude u prvom planu!

Inace, credits go to Lisa za modelovanje, moram da napomenem smile.gif
Hvaaaaaalaa CAD majstoru, bez moje saradnice nista od ovoga ne bi bilo! biggrin.gif

Mrzi me da sredjujem tiling na poplocanju, mada mu malo blura ne bi skodilo. Thanks Xaver

@galeb @ stalja: da, ljudi malo odskacu, ali su definitivno bolji od onih XYZ ili kako vec modela koje sam ranije koristio smile.gif
Ovo su klasicni Photoshop lepljeni, samo sam im kao dodavao senke, mada sve na brzinu sto se i da videti.

Hvala svima na odgovorima!
wenger
Jako mi se svidja sve sem te kamene ograde na betonu sad.gif
anastetyc
treba jos da radis na ljudima.kontrast je ok, ali bode oci taj zeleni ton cele kuce. ustvari, ionako si verovatno sve te stvari znao i pre nego sto si otvorio temu.smile.gif
Viper
Kamenu ogradu su oni birali, znam... Mozda je ovaj deo posle ograde mogao da bude beton, ali eto

Inace, znam sve za ljude, bice bice... smile.gif Tek od skora se zezam sa njihovim photoshopovanjem, pa malo da povatam cake wink.gif

Evo i jos nekih kamera, hocu sve da zavrsim danas pa je malo z'brda z'dola biggrin.gif A ipak su i prethodni uglovi zahvalniji!

nickod3slova
e ova nova..prva...je bomba smile.gif

to je stražnja strana onih prvih slika...šteta što je back isti..al nema veze...

dobra je kosilica:)
okmijun
'si predao mozda?
pogledaj debljinu krovova na glavnim visim objektioma, oko 5cm je
sredi ako imas vremena
GOKSIMASTER
E bre koliko bi to bolje izgledalo da si stavio displacment na zidic ovako nalepljena textura , cak nema ni bumpa priznaj.smile.gif. NA ovoj poslednjoj ima previshe ponavljanja textura na zidu izmedju dve kuce. I jedino shto meni smeta je sama podloga trava. nekako mi izgleda suvishe sitna ko da je sa daljine slikana pa slika uvecana, nekako doista cudna , lepsh bi bilo da si stavio 3d travu. Tolko od mene na prvi pogled. + dobar je kontrast :-) Ako se izuzme ovo gore dobar rad nema shta
Ji 4Tze
aj okaci render
Viper
Hmmm... Render? Koji render? Ji? Koji Ji? biggrin.gif

Sad sam gotov...

[

@nickod3slova: hvala! smile.gif

@okmijun: ma pusti, za koliko je kinte i ovako je super... Ladno nisam primetio dok renderi nisu bili gotovi, pa ako bas zakeraju ima da ga photoshopujem!

@goksimaster: displacement vise nikada ne stavljam, osim ako cifra ne bude opravdavala cimanje... wink.gif
I ovako ima gomila modela u sceni, mrzelo me da pravim fajl za svaku kameru posebno, pa i bez displace-a guta mem ko ludo! Znaci sve sto vidite je samo jedan fajl. A za travu znam, iskreno zaboravih i nju malo da photoshopujem na prva dva ugla koja sam kacio. A ista prica kao i za zid, 3D trava je ubistvo za render.

Jednom mi je bila frka za rok, i odnesem rad u jedan biro gde imaju farmu. Jedan dobar decko je samo ugasio displacement i pokazao mi kako se radi kada je frka za rok biggrin.gif
Jest da je bila farma, ali i light je racunao x puta brze, znaci od sada displacementom castim samo likove koji imaju odgovarajuci budzet!

@Ji: Matori, poz... ahh, da, Ji, koji Ji? smile.gif
Ji 4Tze
ajoj, jel od trave sve zeleno?
sto je ne ubi malo u ps-u?
borabora
vidi se apostolova skola retusa:)
Buca3
Ovaj zadnji je OK.Ali kad sve ubacis skupa veoma lose,na porvi pogled se stece utisak da je sve iseckano makazama i lepljeno na papir.
Moras se malo vise potruditi oko pozicije kameree u odnosu na pozadinske fotke,ako ljude ne mozes bolje da ukomponujes,onda ih izbaci.Senke ne stimaju,fali dubina,boje prosto vriste..
Viper
@Buca3: Da, znam sta otprilike hoces da kazes. Mozes li samo par stvari da mi napises konkretno sta ti smeta, recimo za prva dva ugla sto sam okacio, posto su ostali bili bukvalno zbrzani. Ne biram ja uglove, investitor samo dodje i kaze "e sad tako i tako, ovu kameru digni, ovu pomeri...", i ja onda moram sve da uklapam.

Za kintu za koju je ovo radjeno i ovo je previse truda, a i oni su i vise nego zadovoljni.

Jedino sto me stvarno interesuje je da sve podignem na dosta visi nivo, zbog sebe samog, pa mi konkretne zamerke mnogo vise znace i govore...

Imas li neki predlog kako da ljudi ne izgledaju tako "lepljeni"? Da li je problem u njihovom koloritu, senkama ili nesto trece?

Za ostalo znam resenje ( kompozicija, dubina...), samo je vremena uvek premalo...
anastetyc
mogao bi ljude da lepis direktno u maxu na planeove, mozda ce tako bolje ispasti? i gledaj da pogodis perspektivu kod ljudi. to nije uvek bas lako izvodljivo. sve to moze efikasnije i u fotosopu da se odradi, ali tu obrati paznju na aliasing, ne smeju tako krute konture ljudi da izgledaju. gledaj i na senke na ljudima i stavljaj one gde senka najvise odgovara tvojoj sceni. evo jednog mog cikice
Viper
Mislim da je previse cimanja lepiti planove, treba ih okretati ka kameri i tako jos stosta... Videcu da malo eksperimentisem u Photoshopu, ipak je zahvalnije.

A i eto, vec si mi ukazao na jednu manu - ivice su preostre!

Mislim da jedan feather fino radi posao, pa malo hue/saturationa, i na kraju sredjivanje senki...
ddd s
Ne mogu da se koncentrisem na izvedbu rendera pored ovakve arhitektre... Mislim stvano...
galeb
CITAT (Viper @ Jul 29 2007, 00:39) *
Mislim da je previse cimanja lepiti planove, treba ih okretati ka kameri i tako jos stosta... Videcu da malo eksperimentisem u Photoshopu, ipak je zahvalnije.

A i eto, vec si mi ukazao na jednu manu - ivice su preostre!

Mislim da jedan feather fino radi posao, pa malo hue/saturationa, i na kraju sredjivanje senki...

Sto se tice senki, nekad posao moze da odradi i dodge/burn tool za neke "ljude" koji su manji u sceni, cisto da popravis senku ako je "skoro ali ne sasvim" odgovarajuca smile.gif
lisa
CITAT (ddd s @ Aug 1 2007, 07:48) *
Ne mogu da se koncentrisem na izvedbu rendera pored ovakve arhitektre... Mislim stvano...

Pa nista ovde nije drasticno lose da ne bi mogao ''da se koncentrises'' na rendere. Najobicnije kuce, koje se stvarno izvode.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.