Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [RAD] Jeep Wrangler
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
zombie eater
Ok evo jednog mog,jos uvek wip rada a nadam se da ce uskoro biti i gotov....

p.s molim moderatora da obrise isti topic na car design-u
Tra-la-la
nemam pojma nista o automobilima ali zar nisu ove bump flakes manje?
zombie eater
Kakve "bump flakes"? Ako mislis na te kao mrlje na crvenom materijalu,da one treba da budu manje i to cu promeniti inace nema tu nikakvog bumpa,heh
zombie eater
*UPDATE*

Strana 1

skroluj na dno strane
galeb
Hmm, kamera na kompozitu nije dobra. Dzip izgleda kao da se suzava na zadnjem delu. Takodje ti fale ostre senke od dzipa s obzirom da je suncan dan. Model kao model je OK, mada mi deluje kao da fali detalja ali ne znam kojih biggrin.gif
bobi
Meni je skroz super, pogotovo je ono platno pozadi odlično ispalo.
Koji je render u pitanju? Meni liči na Mental ray.

btw. što se kompozita tiče, mislim da bi bilo bolje da si ga još malko zaprljao. Ovako, previše reflektuje.
ostrvo
Najzad nesto u mental ray,meni je krivo sto je on koliko vidim zapostavljen ne samo kod nas,ali nigde
nema dobrih tutorijala,uglavnom se prica o vray ,a dobra stvar kod mental ray-a sto ga vec imas instaliranog.

Ajde postavi vreme rendera .
Staklo bi trebalo da ima bolje refleksije,daj mu i malo providnosti uporedi ga sa onim automobilima u pozadini.
E sad mozda cu ispasti malo zastareo ali ja bi na ono platno stavio neku kamuflazu,nemora ona klasicna
zelena moze da bude neka modernija ili da vuce na boju kola.
one sipke iza bi trebale da su tamno crne ovako sivkaste mi bodu oci.

Sve u svemu dobar rad.
zombie eater
Hvala ljudi na odgovorima:

@ Galeb

Dzip jeste lisen nekih sitnih detalja a to je zbog toga sto sam radio po nekom losem blueprintu a kada sam to shvatio mrzelo me je da krecem model od pocetka i da se vracam na neke stvari a kao drugo neverovatno da ovaj model jeep-a ima 1000 nekih svojih reinkarnacija i podmodela i nisam maltene nasao ni jedan da odgovara mom blueprintu.Ispao sam budala sto se nisam iscimao da nadjem neki dobar neko se uhvatio za ovaj.Sto se tice tog "skracenja" ne znam tacno na sta mislis? Mislis da je trebao da bude zadnji deo duzi ili sta? Kamera je sigurno dobra,moze biti samo da je do ugla gledanja ili eventualno modela mada sve odgovara tom ruznom blueprintu...za senke se slazem ali final gather predstavlja za mene veliki problem inace kada treba da se izvuce alpha kanal iz rendera tako da ako neko zna koji je najbolji nacin da se uradi alpha a da se ne naruse refleksije,izgled modela i ostalo neka kaze sta i kako???

@ Bobi

Hvala Bobi na kritikama,da Mental ray je u pitanju kao sto pise i u nazivu teme smile.gif)
A kako mislis da zaprljam?? Sta previse reflektuje? Aj pojasni...

@ Ostrvo

Da,Mental Ray...mogu ti reci da mi pravi dosta problema sa svojim shaderima a i nekada mi se ucini presporim za neke stvari....VRay bi trebalo da je brzi a i nekako ima neku hmm "mekocu" kod rendera svetala i senki ili ja samo tripujem...
Sto se tice vremena rendera....na final gather odlazi u ovom slucaju sigurno 15-20min a i Mayi je potrebno prilicno dosta vremena da uopste i pokrene kalkulaciju....racunaj da mi je trebalo negde oko 25-30min po renderu...Nego sta se desava sa tim Vray-em za Mayu?? Elem,te sipke bi trebalo da su od gume navodno..
A vidis nije mi na pamet pala ideja za neku kamuflaznu tkaninu,bice da sam previse zaludjen morem i havajima hehe...
bobi
CITAT (zombie eater @ Aug 9 2007, 19:36) *
Hvala Bobi na kritikama,da Mental ray je u pitanju kao sto pise i u nazivu teme smile.gif)
A kako mislis da zaprljam?? Sta previse reflektuje? Aj pojasni...

Pa previše reflektuje taj car shader. Maltene je kao tek izašao iz fabrike, nema ni trunku prašine.
Uostalom uporedi ostale automobile na slici i koliko reflektuje njihov metal, a koliko tvoj. Dakle, ja da sam na tvom mestu, kao prvo smanjio bih samo reflektivnost materijala i onda bih mu dodao prašinu, bilo koristeći neku blaku masku sa alphom, neku recimo pahuljastog izgleda, bilo dodavanjem sitne prašine u photoshopu.
Pazi, ne treba džipče da ti bude štrokavo smile.gif, već nešto malkice prljavije, kako volim da kažem, više da se omiriše nego da se vidi.

Mada, to su već sitna crevca, generalno je i ovako odlično po mom mišljenju.
zombie eater
@ Bobi

Slazem se sa tobom da fali mozda prljavstine ali nisam ni hteo time da se zabavljam u ovom slucaju...a sto se tice refleksija one su takve jer je metalic boja u pitanju te shodno tome ima i vecu refleksiju zbog sjajne glazure i izglacane povrsine...nije ona klasicna "matirana" ili sta vec kao kod vecine kola...tu je razlika...
galeb
Eh sto vise gledam sve mi se manje cini to sto sam rekao smile.gif Na prvi pogled mi izgleda kao da perspektiva modela ne odgovara okruzenju, ali mozda je to sto ti kazes, ugao gledanja i slicno... ili opticka varka smile.gif
zombie eater
Sve je danas varka hehe
spypro
meni deluje sasvim ok, sem ovih metal flakes sto su zaista izrazeni i sto su mu neprozirna stakla. I jos nesto jel mozes malo da zgnjecis tockove tako da dobiju na realnosti (auto kao da nema masu) ono sta mislis?
zombie eater
@ Spypro

Pa stakla su crna jer nema enterijera nikakvog jel...heh,a kako mislis da zgnjecim tockove??

Elem evo ga jedan update ovog composite-a...meni se cini boljim i ne znam da li bih mogao da izvucem vise iz ovoga sada...inace jeep je bio i malo previse scale-ovan mojom greskom....

UPDATE:

spypro
P mislim mogo si neku refleksiju bar sa stavis na stakla ako nista drugo, bar malo nesto, nemoguce da su pod takvim uglom da samo nebo se u njima reflektuje, ne? e pa ne znam kako se to zove u maya imas u maxu FFD modifikatror postavis ga na tocak id skroz donje tacke malo ali samo malo povuces nagore.. Jel si ikada vozio biciklo i pogledao u gumu jel tako da se zrnjecila dole gde je ukontaktu sa asfaltom, jbg izadji pa vidi napolju na kolima sta ti pricam.
zombie eater
CITAT (spypro @ Aug 10 2007, 16:34) *
P mislim mogo si neku refleksiju bar sa stavis na stakla ako nista drugo, bar malo nesto, nemoguce da su pod takvim uglom da samo nebo se u njima reflektuje, ne? e pa ne znam kako se to zove u maya imas u maxu FFD modifikatror postavis ga na tocak id skroz donje tacke malo ali samo malo povuces nagore.. Jel si ikada vozio biciklo i pogledao u gumu jel tako da se zrnjecila dole gde je ukontaktu sa asfaltom, jbg izadji pa vidi napolju na kolima sta ti pricam.

To za refleksije se slazem ali me sada iskreno extra mrzi da opet renderujem sve i da radim novi composite...a sto se tice guma hmm....ne znam meni deluju ok...lepe,napumpane smile.gif vodio sam racuna o tome sto pricas ali ja ih ne bih vise "izduvavao" mada hvala na kritikama u svakom slucaju
spypro
Ups i zaboravih, malo daj blata u PSu vidis kako su svi tamo blatnjavi na parkingu tongue.gif
zombie eater
Ma ovaj jeep kao prvo nije 100% identican model originalu...ovo je bila cisto neka moja vezba malo subd-a i testiranje mental ray-a jer nisam pre toga radio sa tim a kola nisu ni bila namenjena za pravi composite...ovo je bila cisto postavka da vidim kako bi izgledalo sve u realnom okruzenju....
zombie eater
Ok evo i zvanicno poslednjeg rendera.Pao je jedan HDRI + Photoshop i mislim da sve sada odaje bolji utisak.To je to sa moje strane sto se tice ovog Jeep-a pa se vidimo uskoro sa novim radovima smile.gif

FRONT:

BACK:

spypro
E to lafe. smile.gif
zombie eater
Fala Spy fala wink.gif
3D-generik
eee, vidis Zombi, kljusino, kako sa hdri-em izgleda jebitacno......svaka cast. Ako oces mogu da ti napravim hdri mapu ispred tvoje zgrade, pa da ga natakaris na parking......bice savrseno.
zombie eater
Heh (de)generik...uradio HDRI pola posla....i sam znas koliko ga volis hahah...daj onog robota tvog ovde da se useremo smile.gif)
Cime pravis hdri mapu?? Mislim znam ja kako bih je uradio ali nemam uslove za to a uz to nije mi potrebna,ovaj Jeep nije ni bio predvidjen za composite...samo sam radio neki mali test...Aj cujemo se
spypro
E i mene licno interesira kako se radi HDR od neke slike (ali da ne mozemo scenu da uslikamo nego imamo samo jedan jpg) da li je to moguce izvesti?
MaxMaster
CITAT (spypro @ Aug 13 2007, 16:10) *
E i mene licno interesira kako se radi HDR od neke slike (ali da ne mozemo scenu da uslikamo nego imamo samo jedan jpg) da li je to moguce izvesti?

http://highend3d.com/articles/reviews/6.html

@3d Generik

Ajd okaci tog robota... bas me zanima kako izgleda...
3D-generik
Pa ne znam na kog robota mislis, al evo, postavicu nekog robota
MaxMaster
CITAT (3D-generik @ Aug 13 2007, 23:04) *
Pa ne znam na kog robota mislis, al evo, postavicu nekog robota

CITAT
Heh (de)generik...uradio HDRI pola posla....i sam znas koliko ga volis hahah...daj onog robota tvog ovde da se useremo smile.gif)
Cime pravis hdri mapu?? Mislim znam ja kako bih je uradio ali nemam uslove za to a uz to nije mi potrebna,ovaj Jeep nije ni bio predvidjen za composite...samo sam radio neki mali test...Aj cujemo se

Ovog tongue.gif
spypro
CITAT (MaxMaster @ Aug 13 2007, 22:21) *
http://highend3d.com/articles/reviews/6.html

@3d Generik

Ajd okaci tog robota... bas me zanima kako izgleda...

Hmm na kojoj je brzini taj sajt 0.1 bit/s? nece da otvori aj daj nesto sto radi.
zombie eater
Ma onog robota sto si ga bio i riggovao cini mi se,pokazivao si meni i medjedu u skoli..heh
3D-generik
aaaaa, znam sad na kog mislis..........al ne znam gde je.......jebi ga
yokozuna
U kompozitu sa ostalim automobilima dzip mi je nekako mali. Probaj da nabudzis hromirane sipke duz trepni i bice skroz ok.
Mozes li dati postavke za mr.
zombie eater
@ Yokozuna

Pobrisao sam neke postove pa mozda nisi video....elem Jeep jeste bio malo scale-ovan mojom greskom mada nije ni bio namenjen za composite to je bio samo mali test render...
Sto se tice Mental Raya:

Anti-aliasing: Adaptive sampling ; min sample level 0,max sample level 2
Multi pixel filtering: Mitchell,filter size 4
Acceleration BSP: bsp size 15,bsp depth 35
Final Gather: Accuracy 200
Raytracing: reflections 6,refractions 8,max trace depth 5

+ HDRI Mapa
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.