supersonic
Jun 23 2007, 08:15
Dragi forumaši bio bih vam zahvalan ako bi mi iko izašao u susret.
Naime,treba da snimim bend što je bolje moguće uz pomoć sledećih stvari:
1.Procesor AMD Duron 1200+ Mhz
2.Creative Soundblaster Live 5.1 zvučna kartica
3.768 MB DDR RAM memorije
Da li je uopšte moguće snimiti na ovaj način nešto?I da li će valjati to?
Ono što znam jeste da glavni out iz mix-a ide u zvučnu karicu.(valjda).
Ali gdje?U koji ulaz?I kako uz pomoće Sound Forge-a napraviti što je bolji snimak...
Imamo i DBX uređaj kao kompresor,limiter i svašta nešto... može li se preko toga izlaz izvući,pa da to služi kao neko predpojačalo za kompjuter,ako je izlaz jak,pa da ga ovaj smanji ili kako već??? (sad lupam...)
Ajte molim vas ako znate kako ovo,pa napišite par riječi.
unaprijed hvala...
BigBoy
Jun 23 2007, 22:34
Iz nacina na koji si postavio pitanje vidi se da to nikad nisi radio. Pokusacu u kratkim crtama da pocnem odgovor na tvoje pitanje.
Finalni zvuk iz miksete sa sve efektima i sl. ubodes u "line in" na Live! (treba da je plavi). Izlaz iz miksete je line out, ili kako se vec zove na mikseti (aux?). Nesmes nikako povezati pojacan signal iz pojacala na Live! samo linijski izlaz!!!!
Trebace ti neki program za visekanalno snimanje zvuka, a toga u danasnje vreme ima bas dosta, neko ko prati ce ti preporuciti neki aktuelan program (ja recimo Sony Acid, posto smatram da je jednostavan).
E sad, sa Live! mozes snimati samo jedan pojedan kanal, s tim da mozes da slusas ono sto si snimio. Za istovremeno visekanalno snimanje (svaki instrument na svoj kanal, a jos ako mozes kod bubnjeva da razdvojis svaki element na pojedinacan kanal, iha) ti treba ozbiljnija muzicka kartica.
Eto, umoran sam, pa sam ti svasta nabacao, ali mislim da su podaci ok kao smernice.
PozdraV:
supersonic
Jun 23 2007, 22:43
hvala drugar...
Znači linijski izlaz iz mixete (aux) u line in i preko Acid-a....Će probamo...