Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: PENTAX K110D
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
DzULA
Zdravo svima!
Zanima me: ocu da uzmem neki napredni fotoaparat posto sada imam SONY DSC-S60, pa zanima me dali ovaj PENTAX K110D koji ga ima u Axelfoto ima mogucnost kada fotkas da ono sto oces fotkati gledas u LCD-a ili moras u viziru, a LCD sluzi samo za PREVIEW i MENU??? unsure.gif
Vukadin
Ne može: Why Can't My SLR Show Me an Image Preview?
A ima ih i koji mogu: Olympus E-330
Mada može i ovako: Magic: Make Your DSLR into a Live View Digicam
Biće u budućnosti još takvih aparata: Canon's EOS-1D Mark III DSLR with live LCD
Od mene toliko. Ovde ima mnogo iskusnih ljudi, koji ti mogu pomoći pri izboru. Ako ti je live view presudan pri izboru, mislim da ti neće preporučiti Olympus-a, već neki jeftiniji kompaktni aparat. Ako želiš DSLR, onda je važno koliko želiš da uložiš sada, šta ćeš naviše fotografisati i da li želiš i možeš da kasnije priuštiš još objektiva, blic,...
RUMUN
CITAT (DzULA @ Jun 13 2007, 09:32) *
...dali ovaj PENTAX K110D koji ga ima u Axelfoto ima mogucnost kada fotkas da ono sto oces fotkati gledas u LCD-a ili moras u viziru, a LCD sluzi samo za PREVIEW i MENU??? unsure.gif

imas na novim olympus modelima to sto trazis,E-410 I E-510....
DzULA
CITAT (RUMUN @ Jun 13 2007, 11:09) *
imas na novim olympus modelima to sto trazis,E-410 I E-510....

Da ali gde ih mogu naci, jer kog Axelfoto ih nema (barem u net. adresu) i koliko kostaju jer ovaj PENTAX +KIT kosta 500 eura
Abdee
Olympusi kostaju vise.

Ali gledaj to ovako, ljudi su gledali u trazilo ~70 godina. Neces umreti ako ti budes fotografisao na isti nacin sledecih godinu ili dve.
sergej
DzULA batali taj live preview...

uzimaj pentax i bicjesh srecjan i zadovoljan...

btw, dobrodoshao na DZ!
DzULA
CITAT (Abdee @ Jun 13 2007, 13:30) *
Olympusi kostaju vise.

Ali gledaj to ovako, ljudi su gledali u trazilo ~70 godina. Neces umreti ako ti budes fotografisao na isti nacin sledecih godinu ili dve.

Znaci pored ABDEE bolje je da uzmem ovaj PENTAX nego Fujifilm S6500fd koji sam razgledzivao kao drugu opciju???

p.s. Hvala ti puno ABDEE sta si se umesao u razgovoru, jer sam cuo SVE najlepse stvari u tvoje iskustvo ove teme.

POZDRAV
Dicky
PENTAX i uzivaj! cena je zaista OK
DzULA
Znaci PENTAX a? A ako moze netko da mi kaze koji su to objektiva za njega i dali ima ih u AXEL-u? Ako moze neki modeli pa da ih ja pogledam da znam za idninu dal mi se isplati da kupujem novi objektiva, skuplji su od CANON-ovi, ne su???
Abdee
Objektivi za Pentax se malko teze nalaze po Srbiji/Crnoj Gori/Makedoniji/BiH smile.gif

U kitu dobijas, za pocetak sasvim dobar i dovoljan 18-55, sa ibeja mozes da narucis adapter koji ti omogucava da zavrces M42 objektive kojih ima svuda a doci ce i Sigme za Pentaxa. To su ti sve jeftinije alternative. Pentax pravi neka mnogo lepa stakla cija ti se cena vrlo nece dopasti tako da slobodno mozes da ne razmisljas o njiima smile.gif
IWBD TRO Ld
Ja sam danas isprobavao pentax k110d, sa 18-22 objektivom, jako je tezak, i nemas live lcd. Isprobao sam i nikon d200, bolji je. Ne znam sta drugo da ti kazem, ovo je mogao i neki invalid bez mozga da ti kaze, ali sta je tu je. Novi objektivi za pentax (koliko sam danas video) kostaju od 450 Evra pa nadalje. Ne znam koliko kostaju za Nikon. Pentax je kostao (bez objektiva) oko 380 Evra (ne znam sad tacno), a Nikon oko 1.200 Evra (takodje bez objektiva).
DzULA
Pa i kad bi vidio cenu na Nikon-a ne bi ga ni i isprobao pa da dodzem do zakljucka da je bolji, nego OK, kad cu da "sozrem" za drugi objektiv cu da porucim od mog bratuceda u Nemacka, tamo su mnogo smesne cene, nisam bio informisan sa vreme da ce doci, dosao je pre 3 dana, a tamo PENTAX K100D je 380 evra sa kit i 1GB kartica.

Hvala svima za saveti i predlozi, ja cu da uzmem PENTAX pa cu da vidim sta sam uradio.
lukastrika
nisu objektivi za pentax tako neverovatno skupi. imas super objektiv 16-45 f4 za 300 evra. tako nesto ne postoji za canon i nikon. pa ima 50-200, pandan jeftinijim kratkim zoom-ovima, oko 150-200 evra. a ima i jako kvalitetnih objektiva. jedino malo kubure sa jako dugackim teleobjektivima. srecno ga koristi!
NShappy
Ako ikako možeš, uzmi K100D. Razlikuje se od K110D što ima stabilizaciju slike a to je veoma značajna prednost.
DzULA
Isprobao sam danas Canon 300D na MANUALNI fokus i opticko trazilo za da vidim kako bi izgledalo to na PENTAX-u i sam zakljucio da to mi i bas ne smeta, ustvari i mi mnogo odgovara, manualni focus nije bilo tkozna sta (kako sto sam ja mislio) kako sto je na Fujifilm S9500 koji sam isto tako isprobao pre neko vreme, Canon-ov manual focus radi super sa minimalno okretanje prstena, za razliku od Fuji-ev S9500 koji trebas ga vrtiti 5-6 kruga da bi nasao FOCUS laugh.gif A i moj komsija gospodin Branko Arizanov koji je profesionalni fotograf potvrdio mi od njegovo iskustvo sa PENTAX da je izvrstan fotoaparat, pa i mogu da pozajmim i neke objektive da vidim kako se ponasa sa objektivi od analogni PENTAX pa da mozem u buducnost da odredim kakav objektiv da kupim wink.gif
M_M
Pentax je sjajan, i sto se odnosa price/performance tiče, i K100D i K10D su bolji i od Canon i Nikon aparata u odgovarajućim cenovnim klasama. ALI, imaj na umu da je za Canon i Nikon na našim prostorima neuporedivo lakše naći dodatnu opremu, objektive, bliceve itd. Ja sam lično jako jako zadovoljan Pentax-om (Samsung GX-10 je klon K10D), i svakom bih ga preporučio, jer za pare koje sam dao za sistem do sada, jednostavno ne mož' bolje. Opet naravno uz ogradu oko raspoloživosti dodatne opreme kod nas. Napolju je već mnogo lakše.

Ali pre nego što napraviš konačnu odluku, prvo dobro promisli da li ti ustvari treba (rupa bez dna zvana) DSLR. Već i Fuji F6500fd je za glavu i ramena bolji od tog maleckog Sony-ja, i po kvalitetu i mogućnostima je na više od pola puta do DSLR-a. Pritom je jetfin, ne traži dodatna ulaganja i ima sjajan objektiv. Ako kasnije ipak shvatiš da ti to nije dovoljno i poželiš DSLR, lako je FUJI-ja prodati ili ga ostaviti kao bekap.

P.S. Takođe preporuka za K100D, zbog stabilizacije u telu. Zaista korisna opcija, naročito sa telezoom objektivima, mada donosi prednosti i pri slikanju u uslovima slabijeg svetla...
DzULA
CITAT (M_M @ Jun 16 2007, 20:34) *
Pentax je sjajan, i sto se odnosa price/performance tiče, i K100D i K10D su bolji i od Canon i Nikon aparata u odgovarajućim cenovnim klasama. ALI, imaj na umu da je za Canon i Nikon na našim prostorima neuporedivo lakše naći dodatnu opremu, objektive, bliceve itd. Ja sam lično jako jako zadovoljan Pentax-om (Samsung GX-10 je klon K10D), i svakom bih ga preporučio, jer za pare koje sam dao za sistem do sada, jednostavno ne mož' bolje. Opet naravno uz ogradu oko raspoloživosti dodatne opreme kod nas. Napolju je već mnogo lakše.

Ali pre nego što napraviš konačnu odluku, prvo dobro promisli da li ti ustvari treba (rupa bez dna zvana) DSLR. Već i Fuji F6500fd je za glavu i ramena bolji od tog maleckog Sony-ja, i po kvalitetu i mogućnostima je na više od pola puta do DSLR-a. Pritom je jetfin, ne traži dodatna ulaganja i ima sjajan objektiv. Ako kasnije ipak shvatiš da ti to nije dovoljno i poželiš DSLR, lako je FUJI-ja prodati ili ga ostaviti kao bekap.

P.S. Takođe preporuka za K100D, zbog stabilizacije u telu. Zaista korisna opcija, naročito sa telezoom objektivima, mada donosi prednosti i pri slikanju u uslovima slabijeg svetla...

Za opremu se ne brinite, imam rodzak u Nemacku pa ce ON da sredi te stvari, a tamo su i mnogo pojeftiniji, primer: PENTAX K110D u Srbija je 500 eura, a tamo je 360 eura, ali mi se ne ceka do zime da mi ga on donese.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.