Radi se o blicu SUNPAK SP140. Hocu da ga stavim na 350D ali bojim se da se nesto ne sjebe... Jel zna neko da li on moze da sljaka na njemu?
SP140 zavali 180 volti u aparat a tvoj aparat vole oko 6 volti. Pa ti vidi...
-V-O-Y-A-G-E-R-
Apr 30 2007, 21:30
Ali, kao nakupiš 30 aparata, pa povežeš sve na jedan blic, možeš da probaš bez rizika
KizaHood
May 7 2007, 12:16
Tebi treba 'vako nesto:

Doduse ovaj nema toli kontakt odozgo, nadji koji ima. Finta je da ovaj adapter, koji originalno sluzi da zakacis blic "kablas" na telo koje ne podrzava kabl, sluzi i da spreci eventualni "strujni udar" (ovo o cemu govori Abdee).
profifoto
May 7 2007, 23:44
Ne radi to ja imao lose iskustvo i pogoreli kontakti. U Pitanju je bilo 170v a za ovaj adapter nisam siguran jer nisam probao i niti vise zelim da probam SB 800 i nista vise a aparat je bio D200
KizaHood
May 10 2007, 11:43
Ja imam neki Wein adapter, u uputstvu explicitno pise da sprecava probleme upotrebe neadekvatnih bliceva, medjutim javlja se problem sto blic nece uvek da opali (slabo "dihtuje", narocito kad se aparat okrene u "portrait" polozaj), pa nekad treba blic pridrzavati rukom da dobije kontakt.
Jes' da je SB-800 keva, ali ja ponekad stavljam stari i od Boga zaboravljeni Vivitar 135, koji mi omogucava sinhronizaciju na 1/8000s.