Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Isticanje objekta u PS
Dizajn Zona > Tehnike > Rasterska grafika
Exclusive
Kako da, u Photoshopu, izdvojim objekat od pozadine, a da bude sto prirodnije. Naime, kako da napravim softversku smanjenu dubinsku ostrinu? Lako je izdvojiti objekat i pozadinu blurovati, ali kako da taj prelaz bude postepen, kako bi izgledalo prirodnije?
deus&machina
Glavno je da odabrani objekat što preciznije izdvojiš u zaseban lejer i onda se igraš na pozadini. Možda će biti potrebno da delove pozadine kloniraš preko dela odabranog objektana lejeru pozadine, da bi izgled montaže nakon blurovanja te pozadine izgledao realnije.
Exclusive
Mislim da te nisam baš najbolje razumeo ovo za kloniranje... sad.gif
jovbranko
1. Selektuj deo fotke koji hoces da bude u fokusu ELIPTICAL MARQUEE alatom, ali ne blizu objekta, nego ostavi da selekcija bude bar 30% veceg precnika od objekta.
2. Desni klik > Feather
3. Podesi na neku vecu vrednost. Recimo 10-20px. Ako je slika veca onda vise, mozda cak i dosta vise.
4. Desni klik > Select Inverse
5. Filter > Blur > Gaussian Blur
6. Zamuti sliku koliko ti odgovara.

Pozdrav.
Exclusive
^Hvala puno biggrin.gif
zlatiborac
E zbog ovoga jedva chekam da namestim PS3 smile.gif
Pre neki dan sam gledao Berta kako demonstrira ove mogucnosti i mogu reci da mi se mnogo svidja smile.gif
BTW chovek reche da je zavrshio sa CS2 paketom i da od sada sve video shto bude snimao da ce biti PS3 smile.gif Znachi da vidimo kad ce da osvane na torrentima neshto da oprobamo smile.gif dodushe prvo mora monitor da se pazari i novi comp (ne zbog PSa nego shto je dotrajalo sve laugh.gif)
headcutter
Dobro oko i ruka za frajštend i photoshop 3 može ovo da izvede... biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.