Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hvalisanje foto opremom i umjetničkim dostignućima
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografska Svaštara
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Kappri
Cestitke Mr.Big... smile.gif
zlatiborac
Pa nije bilo odavno nishta novo pa da se hvalimo opet smile.gif

Vello ShutterBoss za Canon-a, remote sa timer-om... Iznenadio sam se kvalitetom izrade

Manfroto papuchica

Lenspen SKLK-1 kit za chishcenje senzora

Joby gorillatorch blade

Slika sama kaze

SanDisk 8GB

i josh gomila nekih sitnica...
mmarko4

smile.gif
MR.BIG
Doneo drugar danas mali pokloncic .... i super je smile.gif

BBphoto
Stigla mashina smile.gif

Heli 5D Mk2

A evo ga i prvi Video smile.gif http://www.youtube.com/watch?v=C98qGngVqvY
Gracanin
Alal vera. Nego zar nije bio u opciji octocopter? Koliko novaca je ovas sestokopter?
BBphoto
Trebao je da bude sa 8, ali sam video da i ovaj bez ikakvih problema moze da digne 5d i 2 go pro-a smile.gif Ovaj model + 6 baterija + 2 turbo punjaca je 8700 eura, bez poreza
Bocca
molim?
michaga
Da da. Onaj sa 8 je 10k eura. biggrin.gif
radashin
E nek je sa srecom.

p.s. Jel imas neki rudnik zlata kad tako lako dajes silne novce na foto opremu smile.gif
BBphoto
Hvala smile.gif Nikakav rudnik zlata, samo se radi punom parom biggrin.gif (P.S Hvala roditeljima biggrin.gif) - Sa 8 elisa sa ovom full opremom je 13.000, ali stvarno mislim da nema velike razlike sto se tice voznje, stabilnosti itd..
Dead Man Walking
Da ne znam da Dinkić nema dece sad bih pomislio svašta... smile.gif

U zdravlje da voziš i da ne snimaš toliko helikopter nego iz njega smile.gif
BBphoto
Ljudi preterujete .. smile.gif Hvala smile.gif Nadam se da ce ici sve bolje i bolje (:
NemanRa
I ja se pridružujem čestitkama!

Mada kada te već zanima studijska fotografija smatram da je bolje da si uzeo neki MF kada već daješ tolike novce. Dodaš još i mogao si da biraš između Hasselblad H4d-31 ili Pentax 645D. Čak štaviše moglo je i nešto polovno za mnogo manje novce
(eno npr. Leaf aptus 22 ima polovan za 3-4000$)...
nidza
Ako ima dobre kontakte, isplatiće ga za 2 meseca.

wink.gif

tanakan
CITAT (BBphoto @ Aug 24 2011, 13:07) *
Trebao je da bude sa 8, ali sam video da i ovaj bez ikakvih problema moze da digne 5d i 2 go pro-a smile.gif Ovaj model + 6 baterija + 2 turbo punjaca je 8700 eura, bez poreza

Sta je ovo, AD-6? onda si ga debelo pretplatio...
ja sam uzeo OKTO XL, 8 motora, sa 2 dodatne vislero 6600mAh baterije, navi-ctrl v2, mk gps, mk3mag kompas, pro mount 200, JR X9 transmiter, Mondo Stinger 5.8GHz 500MW video transmiterom, Nano 5.8GHz Modular resiverom, Hyperion EOS 0720i DUO3 punjacem i jos gooooomilom sitnica i izneo me je dosta manje od 9000eur...
jedino, ako nisi kupio od slovenaca vec sastavljeno, posto koliko sam video deru za takve pakete...
Mosquito Slayer
CITAT (NemanRa @ Aug 24 2011, 20:54) *
I ja se pridružujem čestitkama!

Mada kada te već zanima studijska fotografija smatram da je bolje da si uzeo neki MF kada već daješ tolike novce. Dodaš još i mogao si da biraš između Hasselblad H4d-31 ili Pentax 645D. Čak štaviše moglo je i nešto polovno za mnogo manje novce
(eno npr. Leaf aptus 22 ima polovan za 3-4000$)...

ja mu to sinoć napisah u BBphotostudio temi na podforumu portreti biggrin.gif
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...p;#entry1054325
BBphoto
Uzeo sam vec sastavljeno smile.gif.. Pazi hteo sam da uzmem da mi sastavljamo.. Al videli smo kako su doticni ljudi sami sastavljali, sve je to ok, pali, radi, ide, leti.. smile.gif Alii na svake 2-3 nedelje kvar smile.gif.. Svaka cast izuzecima smile.gif
tanakan
ali upoznas masinu totalno wink.gif
anyway, jel si uzeo i AeroSIM RC simulator?
BBphoto
Naravno smile.gif Po ceo dan sam na simulatoru, stvarno znaci smile.gif
tanakan
Nice, onda da ocekujemo uskoro opasne snimke smile.gif
BBphoto
Naravno, naravno smile.gif
IronStar
Posto ti oprema kosta kao neki manji auto, jel' ti palo na pamet da osiguras to? Da ne zakaze taj kopter sa sve 5D2 na njemu pa da places nad razbijenih 10k opreme.
BBphoto
Razmisljao sam da osiguram aparat, jer helikopter ne daj boze da padne, lom ne moze biti veci od 300-400e, tako da mi se ne isplati da placam kasko smile.gif
Nikola1993
A nisi razmisljao o pravom helikopteru , polovnom biggrin.gif

Extra stvarcica ali mi nije jasno cemu tacno sluzi, tj sta se fotka sa ove letelice
BBphoto
Imam pravi helikopter smile.gif Btw, vise sam uzeo zbog snimanja.. Ne zanima me nesto slikanje iz vazduha smile.gif
Zlatko_KG
CITAT (Nikola1993 @ Aug 26 2011, 16:16) *
A nisi razmisljao o pravom helikopteru , polovnom

Extra stvarcica ali mi nije jasno cemu tacno sluzi, tj sta se fotka sa ove letelice

Da li pravi helikopter može da poleti sa bilo kog mesta, da li može da pridje tamo gde ova stvarčica može wink.gif evo šta se snima sa njim

A tek kako bi ovo snimio velikim helikopterom
BBphoto
Pa da.. U tome je razlika smile.gif A i po meni pravi helikopter ne sluzi samo u svrhe snimanja.. Nego naravno uzitka i vid brzeg ,,prevoza,,
efabrik
CITAT (BBphoto @ Aug 25 2011, 15:58) *
Razmisljao sam da osiguram aparat, jer helikopter ne daj boze da padne, lom ne moze biti veci od 300-400e, tako da mi se ne isplati da placam kasko smile.gif

A ako nekom rokne na glavu sa 30m kako si to osigurao...
BBphoto
Nije to bash toliko lako koliko ti mislis smile.gif Da nekom padne na glavu.. wink.gif Necu da malerishem ali ne brini se ti nishta i uzhivaj druzhe smile.gif
Nikola1993
Opaka stvacica !!!
stalex
skromno...yn560
Banbo
NIKON D5100, AF-S 18-55 VR, Yongnuo Speedlite YN-465
kobayashi
CITAT (BBphoto @ Aug 23 2011, 22:43) *

Svaka cas' za kopter, malo mLogo para, s obzirom da na nekom sajtu videh da ima za oko 2500e gotovo kompletna oprema (da li bi oktocopter ili sta, ne secam se, znam da jedna nemacka firma pravi, a druga prodaje preko sajta, link zaboravio... u stvari nadjoh ga sad trazeci nesto Microkontroller-Shop), i da uz neke dodatke (bira se posebno risiver i daljinski itd.) izadje nesto preko 3500e maksimalno za najskuplju varijantu, jedino ne znam sta sve od aparata moze da nosi i koje objektive (tj. koliku masu).
Ali, sto kazes, kad ti oni to sklope i istestiraju, znas na cemu si...

Nego, koja je tu varijanta da imas preko WiFi zivu sliku sa aparata (makar i u nizoj rezoluciji), posto ovde na dnu vidim u opcijama video downlink? Ili se koristi jos jedna kamerica za pracenje zive slike (tipa GoPro), ili snimate na osnovu parametara (pozicija, vertikalni ugao itd.)?
tanakan
To sto si video je osnovni model, koji da bi radio kako je to zamisljenno da radi, moras da ulozis jos par hiljada evra (za dodatnu navigaciju, dodatne baterije i punjace, nosace za kameru, radio, video transmitere i sl), normalan setup, za snimanje ne moze da izadje manje od 6000eur i to pod uslovom da sam sklapas...

Za zivu sliku se koristi video transmiter, obicno radi na 5.8Ghz i salje sliku na resiver. U pitanju je pal rezolucija, pa ako fotoaparat ili kamera nemaju analogni izlaz, onda se ili koristi hdmi-av konverter, ili dodatna mala security kamera koja sluzi samo u svrhe FPV - first person view.

Ja sam recimo kupio ceo ovakav komplet, ali iz delova http://shop.quadrocopter.us/XL-Oktokopter-...ion-_p_349.html
s tim sto sam uzeo bolji kamera mount - pro mount 200 i bolji radio i punjac ali i bez laptopa, jer cu koristiti smallHD za monitoring, i ustedeo sam nekih 2500eur na laganom samostalnom sklapanju...
Lexus
Medju prvih 10 na takmicenju ISPWP, fino je biti u takvom drustvu smile.gif

http://www.ispwp.com/contests/ispwp-weddin...-groom-portrait
Abdee
Ali cetvrto mesto... biggrin.gif
radashin
Cestitke Lex smile.gif
marinowski
Svaka čast Lex smile.gif
coyot
Da se i ja malo pohvalim, ranije uzeh SB a danas mi stigao objektiv

Zeljkos8
E, pa mi se hvalimo ovim i onim, što kupuje novac, a Lex, bogami svaka čast. On se hvali pravim stvarima. Eto i ja sam dobavio u zadnji mjesec xz1 i za njega: orginal retro torbicu kao za staru smenu 8, tubu, cpl, nd4, soft fokus, čak i zonericu. Preslatko izgleda tako nakićen. A poslastica, za moj 10-22mm - varijabilni ND, slim, ne vinjetira. Nijesam siguran za kvalitet, tek ću da ga probam, koštao je stotinjak eura. Oni kvalitetni su od 300 pa naviše, ali zasad je dosta.
Ljtruba
Kliknite za pregled priloga
cvele001
Kud svi turci tu i mali Mujo....

blueman
Cestitam cvele,nek te dobro sluzi! smile.gif
zlatiborac
A zato si ti prodavao onaj 80-200 biggrin.gif e neka ga u sreci&radosti archish i rabish biggrin.gif
efabrik
Svaka cast Cvele !!!

...ajd i ja da se pohvalim. Od sutra selidba u novi studio, sa najvecim Softboxom u celom selu (70 kvm) >>> Klik cool.gif [url="http://www.botanikum.de/video/botanikum_vid.jpg"]
Bocca
Ajde i ja da se hvalim malo biggrin.gif

Kupio sam pano glavu, i danas sam je prvi put upotrebio kako valja. Takoreci, moja prva sfericna panorama je uspela biggrin.gif
Lexus
Nije bas foto oprema al ne da ubrzava workflow nego nije normalno: ubacih SSD u Macbook Pro. Munja!
cvele001
Hvala drugari i cestitam Efabrik, svaka VI cas'

Lex, jel tolika razlika, ja to planiram?
Lexus
Ne prepoznajem masinu, nevjerovatno ubrzanje, kao da su sve aplikacije "olaksale" sve je brzo, bootovanje, otvaranje aplikacija i sam rad je brzi, napr Lightroom leti... Topla preporuka svima.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.