sulumper
Mar 6 2007, 21:47
Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo...
Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz?
CITAT (sulumper @ Mar 6 2007, 21:47)

Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo...
Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz?
Jednostavno mogao si samo da na taj gradient koji ide od crne 100%k do bele npr., stavis transparency/multiply
deus&machina
Mar 6 2007, 22:25
CITAT (sulumper @ Mar 6 2007, 21:47)

... gradient iz bele u providnu ...
CITAT (drdule @ Mar 6 2007, 22:21)

... stavis transparency/multiply ...
... ili možda
Screen.
sulumper
Mar 6 2007, 22:32
ali onda kvarim sliku koja je ispod - i screen i multiply i bilo koji vid kolor interakcije menja sliku koja je ispod
deus&machina
Mar 6 2007, 22:35
Nije mi InDy sada pri ruci, ali ako ne možeš drugačije, napravi taj prelaz direktno na slici pa takvu sliku uvuci na stranu.
sulumper
Mar 6 2007, 22:40
Ma ok je sve, završio sam ja to, baš na taj način, samo ne volim da budem u nedoumici da li nešto ne umem ili ne može!
Nova verzia InDesigna će imati opciju Gradient feather koja pravi transparentni gradient.
.
^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS).
sulumper
Mar 6 2007, 22:53
CITAT (henrik @ Mar 6 2007, 22:51)

^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS).
Kao što sam rekao, nova verzija InDesigna
će imati ovu mogućnost, aktuelna verzija nema transparentni gradijent.
.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.