Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: gradient IDCS2
Dizajn Zona > Tehnike > Stono izdavaštvo (DTP)
sulumper
Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo...
Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz?
drdule
CITAT (sulumper @ Mar 6 2007, 21:47) *
Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo...
Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz?

Jednostavno mogao si samo da na taj gradient koji ide od crne 100%k do bele npr., stavis transparency/multiply rolleyes.gif
deus&machina
CITAT (sulumper @ Mar 6 2007, 21:47) *
... gradient iz bele u providnu ...

CITAT (drdule @ Mar 6 2007, 22:21) *
... stavis transparency/multiply ...

... ili možda Screen.
sulumper
ali onda kvarim sliku koja je ispod - i screen i multiply i bilo koji vid kolor interakcije menja sliku koja je ispod
deus&machina
Nije mi InDy sada pri ruci, ali ako ne možeš drugačije, napravi taj prelaz direktno na slici pa takvu sliku uvuci na stranu.
sulumper
Ma ok je sve, završio sam ja to, baš na taj način, samo ne volim da budem u nedoumici da li nešto ne umem ili ne može!
Bukira
Nova verzia InDesigna će imati opciju Gradient feather koja pravi transparentni gradient.
.
henrik
^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS).
sulumper
ah, malo mi je lakše sad... pomislio sam za trenutak da postoji nešto što ne znam laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Bukira
CITAT (henrik @ Mar 6 2007, 22:51) *
^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS).

Kao što sam rekao, nova verzija InDesigna će imati ovu mogućnost, aktuelna verzija nema transparentni gradijent.
.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.