Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Procene vrednosti polovne opreme i da li uzeti
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
dee_one
CITAT (STELLANOVA @ Apr 30 2009, 08:20) *
Pa nov je 420$ ..mislim da je realna cena ne vise od 300e za polovan.

Jel pričaš o tamronu 17-50? Gde to ima nov za te pare?!?
Kod nas je oko 470evra...
PetarM
Ipak sam ga uzeo sinoc. (prijatelj skinuo 10e tongue.gif )
Sarajevac
Sad ces prijatelja vise cijenit kad znas koliko vrijedi - 10€ tongue.gif
rott
Koliko moze da vredi Nikkor AF 80-200mm ED f2.8 push-pool . Ima par malih ogrebotina na telu, optika kristalno cista. Sljaka jos uvek kao nov. Prelazim uskoro na mladjeg brata 70-200VR. Ovaj cica ga zaradio.
PetarM
CITAT (Sarajevac @ May 3 2009, 12:30) *
Sad ces prijatelja vise cijenit kad znas koliko vrijedi - 10€ tongue.gif

Da.. jos sam platio pice i neku mini klopu za nas dvojicu skoro duplo vise, da castim sinoc biggrin.gif, a veceras je on castio, i tako u krug... tongue.gif (skolski smo drugovi, potrosicemo vidim jedan ceo L dok proslavimo ovog tamrona laugh.gif )
400d
prodajem aparat pa me zanima koliko za njega realno mogu dobiti.

radi se o sljedećem:

-400D sa kit objektivom
-Sigma 17-70mm
-CPL 72 mm (za Sigmu)
-8G sandisk kartica.

aparat je zaista jako malo koristen. ne znam postoji li softwerska mogucnost da se provjeri broj okidanja. uglavnom, u odlicnom je stanju.

sta mislite koliko da trazim?
Sarajevac
Evo ako ti mogu pomoci za orjentaciju, lik mi poslao ponudu prije dva-tri dana pa mozes usporediti:

Aparat Canon 400D + objektivi canon zum lens 18-55mm + canon zum lens EF 55-200 USM + memori card 2GB + dvije litijumske original baterije + punjac = 1000KM fiksno (500€)

...a slučajno imam i Canon EF 50mm f/1,8 II,nov s polarizacionim filterom,ali onda je 1250KM fiksno.
Vintertid
QUOTE (rott @ May 3 2009, 21:06) *
Koliko moze da vredi Nikkor AF 80-200mm ED f2.8 push-pool . Ima par malih ogrebotina na telu, optika kristalno cista. Sljaka jos uvek kao nov. Prelazim uskoro na mladjeg brata 70-200VR. Ovaj cica ga zaradio.

oko 250 eur, koji eur gore, koji eur dole.
glass
CITAT (rott @ May 3 2009, 21:06) *

Ja sam takav objektiv prije skoro dvije godine prodao za 350 EUR, s tim da je bio u zaista odlicnom stanju. Ne mislim da je cijena puno pala, pa je realno da sada ide za oko 300 EUR.
ARVIN
pozdrav, evo prodacu moj 400D i da predjem na bolje....imam varijantu ili 40D polovan ili 1D mark II, onaj stari oz 2004, 8mpx, sa 55-200 objektivom....

sta mi predlazete...predpostavljam da je 1D bolji ali vredi li se vratiti na nesto staro ili ili na novije....i koliko bi vi ponudili za ovaj 1D....jer tek trebam da vidim cenu...u solidnom je stanju ali bar da znam kad mi prodavac kaze cenu da li je ok ili je prevelika.....hvala na savetima unapred..
nidza
Uzmi 40D.

Asian
40D wink.gif
Dragan-85
Ako je to onaj mark II koji mislim da jeste, uzmi 40D smile.gif

Od tog objektiva se neces ovajditi, a racunaj na kupovinu FF stakala ,posto je 1.3x crop. I racunaj da ti je zamena zavesice 27.000dinara. I racunaj jos mnogo sto sta.. smile.gif

Sa druge strane, bolji IQ, novije telo, jeftinije za odrzavanje, veci izbor stakala, LV , i manje kosta smile.gif

ARVIN
ok..posteno...hvala..javicu sta je bilo ako brzo prodam 400D
Vintertid
QUOTE (glass @ May 7 2009, 12:04) *
Ja sam takav objektiv prije skoro dvije godine prodao za 350 EUR, s tim da je bio u zaista odlicnom stanju. Ne mislim da je cijena puno pala, pa je realno da sada ide za oko 300 EUR.

jesi li siguran da je u pitanju push-pull (jedan prsten, nema ogrlice za stativ, noviji model)?
80-200/2.8 ide za 250. kupio po toj ceni, prodao po toj ceni nakon sto je mesecima stajao u oglasima za 300, bilo jos puno oglasa po 250 eur. to je jednostavno cena za push-pull. 350 je previse.

dvoprsteni ide od 350 pa na gore, a model sa AF-S motorom i 700, 800 i vise eur.
glass
Da, to je taj push-pull. Ne znam, mozda sam ja samo imao srece smile.gif Podavno je to bilo, vjerujem da si u pravu za trenutnu cijenu
rott
80-200 ed je stvarno vrh staklo, da je brzi motor za AF nikada ne bih ni razmisljao o necem boljem. Platio sam ga 250eur i za toliko cu ga i prodati. To je prvi objektiv u mom zivotu da nisam puko.
Hvala za informaciju.
Vintertid
kad ga budes prodavao javi mi.
Den!s
CITAT (Vintertid @ May 8 2009, 07:11) *
kad ga budes prodavao javi mi.

Ima nas jos zainteresovanih... wink.gif
rott
Drugari ako neko ima 80-200 dvoprsteni, ovaj odmah ustupam novom srecnom vlasniku. Drago mi je da je ovo vrhunsko staklo toliko trazeno,jer zaista vredi svaki cent.
ARVIN
Canon 40D ili 50D?

Drustvo...do 1. juna planiam kupovinu nekog tela...po vasoj proporuci se sveo izbor na 40D, a sad citam malo o ovom 50D i na svim testovima je skoro isti po karakteristikama i kvalitetu fotki kao i 40D s'tim sto ima 15mpx i jos neke prednosti...ali sta kazete vi koji ste ga koristili...vredi li ga uzeti ili ipak ostati na izboru 40D?

Hvala unapred
berekin
Iz licnog iskustva mislim da je 40D bolji aparat.
tihomirv
Koja cena bi bila za polovni Canon Tilt-Shift objektiv TS-E 90mm u dobrom stanju?
Zeljkos8
Koliko vrijedi Tamron 28-300 aspherical? Isplati li se dati za njega 90e, a nemam nista drugo tog raspona? Hvala.
Vintertid
sudeci po http://www.bobatkins.com/photography/revie...300_review.html 90 eur je odlicna cena za nesto tog raspona i dovoljno pristojnih performansi.
ARVIN
evo mene opet..do 1.og moram da pazarim aparat i svelo se na Canon 40D ili Nikon D300, oba polovna, D300 presao oko 50 000, Canon ne znam

e sad...trebaju mi f2.8 objektivi za oba...a nemam...imam samo 70-200f4L nov...

da li uzeti Canon 40D p ajuriti neku sigmu do 70mm f2.8 i Sigmu 70-200 f2.8 (jer trenutno nemam pare za Canon lens 2.8)

ili Nikon D300 i takodje juriti gore navedene sigme dok se ne skupe pare za Nikonove objektive..ziv nisam..nemam predstavu sta raditi..

ako znaci nesto..fotkanje je u low light uslovima gde mi treba brz i precizan fokus i dobra exponiranost...za dnevnu varijantu..verujem da im je kvalitet snimka isti..

sta kazu pametniji?
nidza
Uzmi D300, Sigmu 70-200/2.8 i umesto 24-70/2.8 uzmi Nikkor 35/1.8, a razliku u lovi utrpaj u budžet za Sigmu 10-20 ili još bolje SB-600/800.

ARVIN
e nidzo..pozdrav..ti si bese imao Canon opremu pa presao na Nikon..a secam se i da si imao Sigmu 70-200 f2.8...ako ti kazes da je dobro verujem..samo jos nesto...dali je ta sigma dovoljno brza u fokusu...u low light uslovima sam koristio neke sigme doduse su bile 50mm 1.8 cini nmi se i 17-70 2.8-4 bese....e one su uuuzasno spore sa fokusom..to odmotava,zamotava i nista ne pogodi..a treba mi brz i precizan fokus..hvala
bitanga87
Koliko vredi 16-35L 2.8, prva verzija, star 2 godine... i pored realne, koja bi bila cena za koju bi mogao brzo da se proda?
Hvala
Dzija
Pozdrav dobri ljudi! Koliko bih mogao da dobijem za Nikkor 18-55, dobijen kao kit uz D40. Star malo vise od godinu dana, u veoma dobrom stanju, sa "papirima"(garancija, racun)?
Hvala unapred wink.gif .
Den!s
Ja sam prosle godine kupio dva - jedan za 40, a drugi za 55 €...
focus
Koliko vredi Nikon D50 (27K okidanja, amaterski koristen) + sigma 18-125 (bez stabilizacije). Hvala
Dzija
Aha, znaci da racunam na 50e... smile.gif
Pozdrav wink.gif
Den!s
Bilo je nekoliko ljudi koji su trazili i ~70 €, i kazu da nisu bili korisceni uopste...
A i taj koji sam ja platio 55 € je bio bukvalno nov.

Inace, to je po mnogo cemu odlican objektiv, vrlo ostar...
Dzija
Ok, ne treba mi posta planiram da uzmem Sigmu 18-125 ili Nikkora 18-135, videcu vec...
Hvala na savetu...
Pozdrav wink.gif
Vintertid
QUOTE (Den!s @ May 18 2009, 12:16) *
Inace, to je po mnogo cemu odlican objektiv, vrlo ostar...

neki idu cak i dotle da kazu da je skoro 18/3.5 prajm sa mogucnoscu emergency situation zoominga kad zatreba. kazu (nemam kako da proverim) da ima i najmanje distorzije na 18mm od svih 18-xx zumova.
foto
CITAT (bitanga87 @ May 18 2009, 02:57) *
Koliko vredi 16-35L 2.8, prva verzija, star 2 godine... i pored realne, koja bi bila cena za koju bi mogao brzo da se proda?
Hvala

kod tog objektiva veoma je bitno kako se ponasa na digitalnom aparatu. mislim da ne postoji objektiv iz filmskog vremena koji je tako tesko podneo prelazak na digitaliju.
znaci, nema neke tacne cene. zavisi od primerka do primerka.
Fica_Bg
Prijatelj, zeli da mi proda po realnoj ceni:

Nikon D100 - presao 50.000 servisiran i doveden na "nulu"
Grip
Objektiv - Tamron aspherical macro 24-135mm - nov
Dve baterije...

Molim iskusne i poznavaoce da na nevidjeno procene ovu opremu.

Nas dvojica cenimo da je oko 700eurica. Da li smo blizu ili ce neko od nas da "kuka" wink.gif)

Hvala i pozdrav, Fica
Misha976
Koliko bi mogao da vredi Canon EOS 30 sa objektivom 28-80 u korektnom stanju? Znaci da ne bude zabune, nisam zaboravio slovo, radi se o analognom aparatu!
Vintertid
QUOTE (Fica_Bg @ May 18 2009, 23:17) *
Prijatelj, zeli da mi proda po realnoj ceni:

Nikon D100 - presao 50.000 servisiran i doveden na "nulu"
Grip
Objektiv - Tamron aspherical macro 24-135mm - nov
Dve baterije...

Molim iskusne i poznavaoce da na nevidjeno procene ovu opremu.

Nas dvojica cenimo da je oko 700eurica. Da li smo blizu ili ce neko od nas da "kuka" wink.gif)

Hvala i pozdrav, Fica

ti ces da kukas....i to strasno.

to telo, realno 200-250 eur.
taj objektiv, realno 150-200 eur.
baterija...dzabaka
grip, realno 80 eur.
prijateljstvo...neprocenjivo
a za sve ostalo je DizajnZona ™
Nenadj

Šta mislite:

CANON EOS D60
Objektiv Conon zoom lens EF 80-200mm 1:4.5-5.6
1 GB compact flash kartica
Punjac + baterija + termo torba+ kablovi + software

Koliko vrijedi.. pretražih cijeli forum, ali o ovome ni govora.

Molim za komentare..

Vintertid
hmmm, sve stari aparati i low end objektivi....

ebay kaze: http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkwZCanon...QQ_mdoZQQ_sopZ3
od 159$ do 307$

IMHO, ovde mozes da se nadas da ces nekom to moci da uvalis za 150-200 eur, verovatno ukljucujuci objektiv, mada iskreno pored polovnih i jeftinih 300D, 350D, 20D i 30D ne vidim ko bi ovo kupovao (sem ako cena nije, recimo, 100 eur)
bitanga87
CITAT (foto @ May 18 2009, 16:22) *
kod tog objektiva veoma je bitno kako se ponasa na digitalnom aparatu. mislim da ne postoji objektiv iz filmskog vremena koji je tako tesko podneo prelazak na digitaliju.
znaci, nema neke tacne cene. zavisi od primerka do primerka.

Hvala na savetu... probao sam ga, i nisam primetio da pravi neki problem... a sad, koliko vredi, i sta biste rekli da je bas dzabe?

16-35L 2.8 I u pitanju...

hvala
BodyCult

molim procenu; koliko vredi nikon d40 sa kit objektivom 18-55II ,star godinu dana, u i super stanju?
Asian
250e
dexns
Koja je realna cena za Canon 400D, sa objektivom Sigma 17-70mm, zonerica, sa svim papirima, kutijama, poklopcima, kablovima, cd, dve baterije, punjac, 4GB kartica, torba Lowepro Nova 3 AW, opalio ispod 5000 fotki a objektiv ispod 3000, u perfektnom stanju. Greota da stoji

Hvala
Selena
Zelim da prodam foto aparat NIKON F70 sa objektivom NIKON AF NIKKOR 28-80 mm
u odlicnom je stanju koriscen dve godine.
Interesuje me ako neko moze da mi pomogne koju cenu da postavim kad dajem oglas
obzirom da je model zastareo a zelim sto pre da ga prodam!

Pa ako neko moze malo da me posavetuje !!!
Hvala svima rolleyes.gif
Vintertid
nazalost, cak i za 50 eur za komplet cenim da se nece prodati brzo, jer ljudima vise ne trebaju filmski aparati, a F70 je amatersko telo koje izmedju ostalog i ne meri sa manuelnim objektivima, pa sto se tice cene pocni negde od tog opsega i smanjuj kako vreme prolazi. daj oglas na vise mesta.

Selena
CITAT (Vintertid @ May 26 2009, 08:16) *
nazalost, cak i za 50 eur za komplet cenim da se nece prodati brzo, jer ljudima vise ne trebaju filmski aparati, a F70 je amatersko telo koje izmedju ostalog i ne meri sa manuelnim objektivima, pa sto se tice cene pocni negde od tog opsega i smanjuj kako vreme prolazi. daj oglas na vise mesta.

Hvala na odgovoru!
RamOne
Canon 70-300 IS, u perfektnom stanju, slabo koriscen. Koliko mogu dobiti za ovog telca?
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.