Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Procene vrednosti polovne opreme i da li uzeti
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
-NJS-
35/1.8, jogurta i 'leba - pa da letimo do neba.
michaga
To ti je ok ponuda za taj d90. Naravno da preskocis taj izmuceni sa 125k okidanja, jer ces njemu da menjas zavesicu vrlo skoro i to ti je jos minimum 100 i kusur eura troska.

I uzmi tu 35-icu. Ja sam imao jedini objektiv 50 1.4 prvih godinu dana. Nije tako strasno kao sto se prica, ali ume da umara njegova uskoca s' vremena na vreme.
I tako sam se jako gadno tripovao kao, samo kad bih imao nesto sire jelte kako bi slike bile bolje... Al' sam se prevario. smile.gif Kada sam uzeo sirok objektiv, onda skapirah da je glomazan i pretezak, pa opet naj veci deo vremena na aparatu stoji 50-ica. smile.gif Sad zarko zelim 85 1.8 mada mi ni to nece pomoce da pravim vrhunske fotke i tako u krug. Torba sve veca i teza, takodje glad za opremom nikad veca, a fotke maltene iste kao sa pocetka price. smile.gif
Mosquito Slayer
jedina stvar je što je taj 35 izgleda baš redak kao polovan. :/ meni je budžet do 600 evra, dakle na telo bi otišlo 500 i ostaje još 100 evra
Froggy
pa u 100 evra ne možeš ugurati mnogo. ili kit objektiv (18-55) ili 50 1.8, ili adapter za m42 pa da kupiš jeftine manuelne objektive. Četvrtog nema.

35ica polovna ne ide ispod 150, nikako, čak je sigurno i skuplja.
Abdee
pa da kupiš jeftine manuelne objektive

To vise ne postoji.
Mosquito Slayer
za divno čudo našao sam na ebayu nemačkom malo pre polovan d90 sa 18-105 VR, sve zajedno 450 evra iz Nemačke xD proveren prodavac vidim da ima baš dosta pozitivnih ocena i nijednu negativnu. Prešao 14.500 okidanja smile.gif
Froggy
CITAT (Abdee @ Dec 23 2010, 23:41) *
To vise ne postoji.

ni po pijacama kod cigana koji ni ne znaju šta prodaju?

mislim, kontam da bg berza nije merodavna.
-NJS-
desio se jedan blatnjavi 85/1.8 Nikkor pre-ai na jednoj dorcjolskoj pijaci pre metar i po dana, ali pominjati manuelce kao regularnu opciju zvuchi otprilike suludo ko kad bi neko nekom filmashu predlagao da se drzi 400asa od c41 filmova kao all-around filma. fantomska posla u srbiji.
IronStar
^Ako imas nekoga negde van drage nam zemlje (UK, US), pre nego sto krene ovamo moze da ti uzme x manuelnih objektiva za kikiriki sa ebay-a. wink.gif Moze to i ovde, da stigne sa istog, ako te ne mrzi cimas sa carinom, DHL, i ostalim glupostima. Povremeno nalete i kod nas, na Limundu/Kupindu, za 10-20E od ljudi koji ne znaju sta prodaju.
-NJS-
tesko da ce za Nikonov navoj naci bilo sta od kikirikija bilo gde.
cvele001
Ja sam pre neki dan na "buvljaku" u Zenevi, uzeo za drugara 28 3.5Nikkor i 75-150 3.5 Nikkor za 100 Svajcaraca, kao novi! Kapiram da je moglo i manje ali sam bio u frci da stignem na voz pa sam se cenkao samo da oborim cenu. Ispostavlio se da rade fenomenalno. Ne kazem da je to mala cifra za manuelce, ali npr taj 28 moze da se okrene naopako i da se dobije uvecanje 6:1 za macro. Sto se mene tice vrede svaku paru, a on je odlepio kad ih je probao.

Konkretno, tu je bilo raznih stvari, naprimer Minoltinih AF objekiva za presmesne pare, nisam imao vise love ali bih ladno ja kupio da prodam ovde nekom kome treba.

Znaci, i dalje ima relativno povoljnih stvari ako se naleti ali sve ih je manje. Ja konkretno imam dva MF objektiva i jedan koristim stalno u studiju jer mi radi prosto fenomenalno.
-V-O-Y-A-G-E-R-
CITAT (cvele001 @ Dec 24 2010, 09:18) *
pa sam se cenkao samo da oborim cenu

Pa da, inače se cenjka iz potpuno drugih razloga biggrin.gif
STELLANOVA
Kupio sam i ja u Frnakfurtu na buvljaku za 10e 35-70mm Nikkor AF. smile.gif

Razbijen bio napred ali samo filter biggrin.gif a prodavac mislio da je socivo, prvo je trazio 50e a kad sam mu objasnio da se sa tim nista ne moze raditi jer je razbijeno staklo pristao da da za 10e biggrin.gif

Inace objektiv radi i crta odlicno smile.gif
cvele001
^^ i to sto kazes smile.gif
slavke1976
CITAT (cvele001 @ Dec 24 2010, 09:18) *
Ja sam pre neki dan na "buvljaku" u Zenevi, uzeo za drugara 28 3.5Nikkor i 75-150 3.5 Nikkor za 100 Svajcaraca, kao novi! Kapiram da je moglo i manje ali sam bio u frci da stignem na voz pa sam se cenkao samo da oborim cenu. Ispostavlio se da rade fenomenalno. Ne kazem da je to mala cifra za manuelce, ali npr taj 28 moze da se okrene naopako i da se dobije uvecanje 6:1 za macro. Sto se mene tice vrede svaku paru, a on je odlepio kad ih je probao.

Konkretno, tu je bilo raznih stvari, naprimer Minoltinih AF objekiva za presmesne pare, nisam imao vise love ali bih ladno ja kupio da prodam ovde nekom kome treba.

Znaci, i dalje ima relativno povoljnih stvari ako se naleti ali sve ih je manje. Ja konkretno imam dva MF objektiva i jedan koristim stalno u studiju jer mi radi prosto fenomenalno.

UU Znam taj buvljak u Zenevi, ustvari to nije buvljak jer ne radi svaki dan, samo sredom i mislim subotom da radi.
i kad udjes u buvljak ( sa ove strane gde staje tramvaj 17) sa desne strane ima jedan stariji covek koji uvek ima brdo fotoaparata a i objektiva i druge opreme. Bas bih voleo da odem da vidim sta ima al nemam vremena, tek mozda za mesec dana. Izvinjavam se nije u vezi procene opreme, ali moze biti informacija nekome ko je u zenevi
cvele001
^ Bas tako, oni to zovu flee market jer ljudi vade svasta na tezge, ja sam zamalo kupio neku hi fi opremu eli nisam znao kako da je donesem!
Froggy
http://en.wiktionary.org/wiki/flea

flea market iliti po srpski: buvlja pijaca. biggrin.gif
dakipro
Pozdrav,
Prijatelj ima ovaj objektiv 80-200mm 1:4 f55 RMC Tokina
http://www.pentax-fremdobjektive.de/wiki/i...80-200mm_F4.jpg (ovu sam sliku nasao na netu)
pa ga zanima koliko vredi.
Hvala unapred
cvele001
^^ Frogy, naravno da flee market znaci buvljak, mislim logicno je flee=buva
Mosquito Slayer
Treba mi pomoć oko još jedne procene smile.gif

koliko vredi telo nikona d80 koje je ispucalo 11 000 slika a pritom je baš u mintiranom stanju (naravno uz to ide i kaiš, poklopac, baterije, softver itd.)?

i koliko vredi objektiv kit 18-135 f3.5-5.6 G ED koji je u istom stanju kao i telo? smile.gif
cvele001
^Objektiv moze da ode bez problema za 150 a telo oko 250.
peja_
koliko vredi canon 450d sa kit objektivom 18-55, ispod 3000 fotografija napravljeno?
hvala
vupulepe
@cvele i muskito ja ne vide na oglasima d80 ispod 300 do 350e telo bez obzira na kolicinu ispucalih fotkica.
@Muskito je l ti to prodajes ili hoces da kupis?
Mosquito Slayer
mislio sam da kupim, al sam sve bliže žrtvovanju para za d90 xD
vupulepe
@ja za d90 nemam tako da mi je realnija opcija taj d80 ali dok ja skupim i ovo on ce da ode sad.gif

ako imas i ako mozes da skupis strpi se i kupi taj d90
cvele001
Vulupele, ne zma kako nema za te pare, ja bas video jedno dva komada za tu lovu. Ja sam moj prosle godinu prodao za 350 a bio je ko nov. Ne moze d80 da kosta toliko kad sad vec ima d90 za 450 eura.
Mosquito Slayer
sutra idem da uzmem i telo 90 i objektiv 18-105VR (od dva različita člana Zone smile.gif )

telo je 500€ (sa pratećom opremom i mogućnošću da se produži garancija u nikon klubu), a objektiv 180€ sa zonericom i poklopcem. Mislim da je cena koliko toliko realna iako dadoh ušteđevinu radi ličnog zadovoljstva.

@cvele
ima za te pare ali sa 40.000-80.000 okidanja, ja rekoh aj da uzmem ovaj od 15.000 okidanja
tommy61
Vule ti si umetnik a ne svadbaros, sta ce ti D80... smile.gif
guru
500e za D90 ? smile.gifsmile.gif
Mosquito Slayer
Da, što smile.gif? Jel skupo biggrin.gif? mislim polovan je toliko. Nov je tipa 710€, a 18-105vr je 275€. Tako da umesto 1000€ plaćam 680€
vupulepe
@tomy pa da ali imam govance koje nema motor u telu pa ne mogu od drugara da arcim divne prajmove

Cvele sve sto sam gledao da je neko noemalno stanje je preko 320e, jbg i ovako iz dosade pratim te oglase non stop
Punto Abarth
provereno znam da gazda tog D80 daje na svaku proveru i da je bas u takvom stanju kao sto pise biggrin.gif
SERBZILLA
Видех пре неки дан у огласима , Никонов 80-200 /2,8 пуш-пул за 400 евра. Човек каже у савршеном стању. Мени се чини да је то ипак превише за тај ипак матори објектив. Виђао сам у огласима новији двопрстени 80-200 / 2,8 за 500 евра. Шта ви мислите ? Поздрав.
cvele001
push pull radi ko sat. Opticni su prakticno isti ako ne precamo o 80-200 afs dvorpstenastom. Ja imam pish pull D verziju i nema sanse da bih ga prodavao koliko dobro radi. realna cena je 350 za dobar, ni 400 nije puno ako je u odlicnom stanju.

Dvoprsti za 500 nema sanse da je perfektno ocuvan. JA sam video na oglasu 80 200 afs za 800 ali to je previse.

Uzmi probaj, sem sto je malo sporiji AF nema nijednu izrazenu manu za tu cenu!
Vlada_zvs
Koliko kosta Tamron LD 28-200 1:3.8-5,6 asp. sa haminin uv 390 filterom?

Interesuje me posto se dvoumim izmedju toga i canon 75-300 is usm 4-5,6 iako bi za canon morao vise da se otvorim. smile.gif

Unapred hvala smile.gif
bojan900
Drugari, moze li neko da mi kaze koliko okvirno moze da vredi ocuvan 10d sa kitom 18-55.

Pozdrav.
kobayashi
Ako bi da kupis, mani se toga.
Kupio covek isto tako ocuvan (kao nov), pa mu zavesica riknula posle par hiljada okidanja, a zamena kosta 120e.
Bolje stegni kais pa uzmi neki 30D ili 40D, jer taj 10D i da nije koriscen (tj. da je stajao na polici), moze imati problem zbog vremena (ono, kao auto kad ne palis po par meseci, pa tako 4-5 godina).

P.S. Ne kazem da i na tom primerku moze da se desi da rikne brzo, ali ako rikne i nemas tih 120e u steku da platis zamenu, ostaces prakticno bez aparata (slicno kao kad das svih 5000e ustede za auto na placu, pa ti posle mesec dana treba 800e za servis a ti ih nemas).

Bolje vidi bar neki 20D (ima ovde u oglasima za 200e), a negde sam video i 400D za 250e. Na tom 10D ne mozes da koristis Canon-ove EF-S objektive (taj 18-55 je verovano 'obradjivan' da bi mogao da se navrne na njega), tako da ti je to jos jedan razlog da ga zaobidjes, pa makar ti ga nudili i za 100e.

Ako bi da prodas, nemoj, ostavi ga kao backup (ako ostajes na Canon-u), ili ga koristi za situacije kada ne bi da rizikujes sa novim aparatom (tipa ides da fotkas neke proteste i sl.)
bojan900
izvinjavam se sto nisam odmah lepo definisao.
Drugar je dobio gore pomenutu kombinaciju, posto mu ne treba on bi probao da proda, a obzirom da je bas rec o starom telu zanima me da li se to uopste prodaje i koliko bi okvirno moglo da vredi.
chusso
Koliko moze da vredi Jupiter-9 85/2.0 na M42, odnosno da li je 50 EUR mnogo dati za isti???

Hvala unapred!!!
mix_NS
jeste, na takve stvari se nailazi za 20e sve sa telom analognim. juri po limundu

** edit: a ti trazis 85ticu, to ces teze naci na limundu, u tom slucaju ne znam
-NJS-
ako mislis da negde mozes nacji 85mm f/2 za manje od 50e onda je mnogo. ;-O)
dghagi
Mislim da je to gornja granica. Retko se i nalazi. Realno, to je dobro staklo i u dobrim rukama vredi svake pare, e sad da li si ti spreman da daš toliko...
Azazel
Naleteo mi Fuji FinePix S9600, čini mi se kao povoljna kupovina, pa koliko može da vredi? (kompletno pakovanje, dobro očuvan)

Hvala na odgovoru.
kobayashi
Daje dobru sliku kad ima puuuuuno svetla. Cim se naoblaci, neces se usreciti, jer kad njegove slike uporedis sa naj-najjeftinijim DSLR-om, pomislis da je slikano mobilnim (a i sta ocekivati, kad je senzor isti, ili cak losiji nego na nekim kompaktima iz tog vremena).
Sigurno nije ispod 200e (jer za S6500 koji je kao nov bio jeftiniji traze toliko ili nesto malo manje), pa smatram da za te pare mozes da ganjas po oglasima neki D40 ili nesto slicno, i da budes mnogo srecniji.
guru
Ma ima na benchu za 150e i za te pare se ne moze kupiti nista od dslra.
slika i prilika
moze da vredi 200ura najvise ako zelis prosumer bolji neces naci ja imam taj 9600s od 2006 uradio sam oko 100000 slika sada sam tek presao na nikon dslr d 60
dRuId
Molim za odgovor,

Koja bi bila cena za Canon objektiv EF 35-70 1:3.5-4.5 ?
hvala
JumpingJack
Koliko vredi Bigma tj. Sigma 50-500/4.5-6.3 OS HSM? znaci sa stabilizaciom.
I da citao sam par review-a, i nigde se ne spominju mane zbog velikog raspona kao sto je slucaj sa 18-200 VRI(II)

jovanwolf
Imam Canon EOS 300D, sve komplet, sa ruskim firmverom za EOS 10, sa batery gripom i kit objektivom 18-55 i torbom, sve je potpuno ispravno i u dobrom stanju. Torbu ne uzimajte u obzir, poklanjam je u kompletu. Koliko sve zajedno vredi? Hvala unapred. Dejan
simazoran
Kako se krecu cene za CANON EF 70-200MM 1:2.8 L nije IS u odlicnom stanju?Za f 4 znam ali za ovaj bas nisam siguran
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.