i mislio sam tako nešto ,, hvala
michaga
Mar 1 2010, 16:09
Zar niste malo preterali sa 250-300, za aparat koji je pregurao 50k okidanja i josh sa neispravnim ekranom? Koliko se ja secam, meni je covek nudio tacno pre godinu dana, kada sam ja kupovao aparat, 30D sa manje od 5 hiljada okidanja za 320 eura.
koliko misliš da treba? ja ne znam pa pitam jer se dvoumim da li da uzmem to.
QUOTE (michaga @ Mar 1 2010, 16:09)

Zar niste malo preterali sa 250-300, za aparat koji je pregurao 50k okidanja i josh sa neispravnim ekranom? Koliko se ja secam, meni je covek nudio tacno pre godinu dana, kada sam ja kupovao aparat, 30D sa manje od 5 hiljada okidanja za 320 eura.
I ti si mu verovao?

To sto vuce na plavo je normalna stvar kod 30D, lose su im kalibrisani ekrani, osim ako nije nesto drasticno.
michaga
Mar 1 2010, 19:05
Naravno da nisam. Sve se to da proveriti u servisu.
Nisam ja neki znalac. Samo kazem da mu je cena pre godinu dana bila tolika. (barem je meni lik nudio) nisam ga kupio, tako da nisam saznao da li je lagao, ili nije. E sad ja ne bih za tako matoro telo davao toliko para, pogotovo sto je presao 50 hiljada... Ne kazem mozda on okine jos 100k puta, ali nesto bas neverujem. Mada su ta dvocifrena tela deklarisana na 100 hiljadarki. A o plavom displeju nek ti pomogne neki kenondzija, ja o tome neznam nista, osim sto mi se nikako ne dopada da imam aparat kome ekran vuce na plavo.

Ako samo treba da se kalibrise display, onda je mozda ok 250 i to bi se razmislio. Ja imam onako osrednje lose iskustvo sa polovnim stvarima. :/
Sasa_NS
Mar 1 2010, 19:41
Nedavno sam prodao 30D (plus rezervna baterija) sa 33.000 okinutih snimaka, ali u besprekornom stanju, za 300 evra... Možda sam mogao dobiti i koji evro više, ali teško... Inače, displej nije uopšte vukao na plavo, štaviše imao je bolji prikaz nego ovaj koji sada imam na 40D... Slažem se sa Guru-ovom procenom, s tim da sam bliže cifri 250 nego 300...
QUOTE (michaga @ Mar 1 2010, 19:05)

Naravno da nisam. Sve se to da proveriti u servisu.
Nisam ja neki znalac. Samo kazem da mu je cena pre godinu dana bila tolika. (barem je meni lik nudio) nisam ga kupio, tako da nisam saznao da li je lagao, ili nije. E sad ja ne bih za tako matoro telo davao toliko para, pogotovo sto je presao 50 hiljada... Ne kazem mozda on okine jos 100k puta, ali nesto bas neverujem. Mada su ta dvocifrena tela deklarisana na 100 hiljadarki. A o plavom displeju nek ti pomogne neki kenondzija, ja o tome neznam nista, osim sto mi se nikako ne dopada da imam aparat kome ekran vuce na plavo.

Ako samo treba da se kalibrise display, onda je mozda ok 250 i to bi se razmislio. Ja imam onako osrednje lose iskustvo sa polovnim stvarima. :/
To pre godinu dana je bilo jeftino. Uvek ima kombinacija gde ti uleti jeftinije nego shto se inache krecu cene, ja sam 40D kupio za 500 evra sa 6000 okidanja (bukvalno nov, josh se lepio

), a tada nije bilo shanse da ga kupish za ispod 600e i sa 25k okidanja, ali eto strpljenje se isplati

A otprilike nije ni toliko bitno koliko je preshao, vec koliko je pazen, jer tebi zavesica moze da rikne i na 20k (video sam da crkavaju i sa 12k), pa ti nikakva sigurnost nije da kupish neki od 18k, u odnosu na ovaj od 50, mnogo je bitnije kako je korishcen taj aparat...
Shto se tiche kalibracije ekrana, ja mislim da to kod nas niko ne radi (ako uopshte moze da se kalibrishe), vec jednostavno sa tim mora da se zivi
Ja sam 30D prodao pre 4 meseca sa 25 hiljada predjenih, u maksimalno očuvanom stanju, sa kit objektivom i torbom za 300.Nikakvih plavih strafti ili slicno na ekranu.
Vi koji ste imali dobre boje na 30D trebali ste da igrate loto, to je verovatno najgore kalibrisan LCD u istoriji

Tako je bilo na bar deset 30ica koje sam video. Neki su vukli na plavo, neki na crveno, neki zeleno, i to je bilo bash upadljivo, tako da je neupotrebljiv za proveru WBa, a uglavnom i svega ostalog na toj rezoluciji po inchu
Evo ovako, ekran vuče na plavo ali ne drastično, ono malo, taman da toplija fotka izgleda neutralno, a neutralna da je malo plavkasta. U odnosu na 1000D kvalitet ekrana je očigledno lošiji i baš ovih dana pokušavam da otkrijem mogu li se navići na to - sve sebe tešim "pa ti slikaš u RAWu tako da je nebitno to što vidiš na ekranu"

Inače uzeo sam aparat tj. imam 7 dana fore da ga vratim i cena mu je 250 jura. Ja sam oduševljen sa 30D i onim točkićem. neke funkcionalnosti mi nedostaju u odnosu na 1000D dok to nadomešta osećaj ozbiljnosti i funkcionlnosti tela.
E sad svi vi spominjete da je najbitnije koliko je aparat mažen i pažen, iskreno ja to nebih mogao da ocenim - rekao bih da nije, evo pogledajte okačene slike pa recite od čega se skinula farba sa dna aparata - da li je to od udraca/pada ili od tarenja tokom vremena.

Inače činimi se, a nikako ne stižem (pošto imam malu bebu) da proverim, koliko oštre fotke pravi. Moja laička logika mi kaže da seznor sa vremenom može da "otupi" - e sad možda lupam, stvarno ne znam - ali na prvi pogled kao da su fotke za nijansu manje oštre nego sa istim objektivom na 1000D. Valjda ću sutra uraditi ozbiljan test, ne znam da li je to možda do 2mb-piksela manje.
PS: nadam se da je ok da u ovoj temi ovo pišem ako nije izvinjavam se.
nesharm
Mar 2 2010, 00:32
Senzor naravno ne moze da 'otupi', pre bih to pripisao image procesoru u 1000D, i setovanjima samog aparata.
IxMaster
Mar 2 2010, 01:15
Ja sam do pre pola meseca ima Nikon D70s i on je provereno presao 50K okidanja, ali je izgledao NEUPOREDIVO bolje od tog 30D, skoro da nije bilo nekih znacajnih tragova koriscenja.
Ovo na slikama mi deluje kao da je aparat padao

Mozda mi se samo cini na slici, razmisli dobro. Mozda je ipak bolje da se malo strpis i da sacekas bolju priliku jer utiska sam da se za te pare moze naci i bolje
1000D ipak ima par generacija novi senzor i 2mpx vishe, nije chudno shto pravi fotografije sa vishe detalja...
Ova oguljena farba je ozbiljna stvar, ja to nikada nisam video na XXD telu, ni onom koje je preshlo 150k. Shto se tiche ekrana, ako malo vuche na plavo, to je potpuno normalno za 30D kao shto rekoh, sve koje sam video imaju problem sa nekom bojom.
Ja bih ti preporuchio da ne uzimash to, za 250e cesh naci drugi 30D, ili 20D za 200e, on ima manji ekran, ali daleko kvalitetniji...
mojeime
Mar 2 2010, 08:35
Ni ja ne bih uzimao taj 30D, osim ako bas imas poverenja u prodavca, recimo, ogrebotina ispod poklopca za karticu nije nikako mogla nastati koriscenjem, samo udarcem, tj. padom.
Taj aparat apsolutno nije dobro negovan, nisam viđao takve ogrebotine i ja ga , govorim u svoje ime, ne bih uzimao ma koliko da košta. Nemarno i bahato prema aparatu, ko zna šta je taj sve prošao
suMAHER
Mar 2 2010, 09:50
Sta biste vi ocekivali od digitalca koga je po Avganistanu vukao ratni reporter?!
Jeste taj je bash imao 30D

Ovo je koristio neko kao Kintec
Sasa_NS
Mar 2 2010, 10:14
Da, tim je aparatom nepažljivo rukovano, ili je čak padao koji put (mnogo verovatnije). Od svih tih oštećenja jedino je uobičajen/normalan nedostatak boje na one dve oštre ivice ispod dugmeta za brisanje fotki i prekidača za paljenje/isključivanje (to nastaje trenjem od jaknu prilikom nošenja fotoaparata oko vrata). No, čak se i tu se vidi da je bilo padanja ili u najmanju ruku nepažljivog spuštanja na podlogu (zbog iskrzalih ivica boje). Moj 30D je takođe imao te dve ivice/površine bez boje, ali su bile lepo uglačane. Na drugim mestima je crna boja eventualno iz blage mat prešla u sjajnu ali se nije skinula...
Ok, hvala
svima na odgovorima.
Ja ovako neiskusan sam najviše sumnjao na onu "masnicu" kod poklopca za karticu - to stvarno teško može da nastane tarenjem.
Što se tiče kvaliteta slike - možda to prelomi da ipak skupljam pare za 40D. XXD tela su zaista predivna!

Inače jutros pre posla, sam uradio koliko toliko "ozbiljniji" test oštirne fotki ovog 30D vs 1000D i ipak su za trunčicu oštrije na novijem telu.
Ništa, zovem čoveka da vratim aparat, valjda neće biti problema.
Još jednom hvala svima.
40D je za klasu bolji ne samo u slici, vec i u svemu ostalom, i sigurno je najbolji odnos ulozeno/dobijeno...
michaga
Mar 2 2010, 11:38
Nadam se da ces uspeti da povratis pare.
Sad sam zvao i kažu nema problema za vraćanje aparata/para, videću u 17h dal se neće nešto "iskomplikovati".
Ajd već kad sam zauzeo busiju u ovoj temi

da pitam koliko je realno dati za polovan 40D? Pratim već duže vreme oglase i cena ima raznih baš su šarenolike, kao i raznih kobinacija (sa gripom, bez, i slično). Predpostavljam da je telo toliko dobro da je svima teško da se oproste od njih.
Valjda zato nije ni čudo što su dva primerka otišla odmah - jedan je bio 400€ samo telo, drugi je bio 500€ sa gripom (možda i baterijama) - oba primerka su delovala očuvano i vlasnici su trvdili da su u tip top stanju. Od tad sam i ja u tripu da jurim tu cenu al takvi oglasi su retki.
Šta je po vama realnije za 40D koji je prešao od 30-50 iljada, očuvan, samo telo (plus prateće džidžabodže) - 400€, 450€ ili 500€?
Ako je presao oko 50k cena bi pre vukla ka 400e, dok sa 20k vise vuce ka 500e. Ali kao sto smo vec utvrdili, najvaznije je koliko je ocuvan.
ok - jasno skroz
( ne bih više da smaram ljude hvala i gudbaj )
Šta gud baj?
Pa javi dal si povratio kintu!
P.S. Jesu xxd tela njam njam, ali 30d...
40d je već prihvatljivo novije i za klasu bolje telo. Skupljao bih na tvom mestu bez razmišljanja.
Jesam vratio sam aparat dobio lovu, sve je bilo ok, čak se čovek izvinio na neprijatnosti, ma bez ikakvih problema - ma nisam ja ni očekivao probleme jer sve je od početka zvučalo kao pošten dogovor - ali ono crv srbijanske sumnje uvek radi. Možda bi trebalo da kažem ko je prodavac i da ga/ih pohvalim javno - al pratite oglase na berzi i videćete

- ja sam za njih sa raznih strana čuo samo preporuke.
Inače odavno ja skupljam za 40D i tu sam negde oko 350-400 jura još jedna stotka i

sreća sreća radost.
I što sam iznenađen da mi je trebalo samo sat vremena da se naviknem na onaj točkić - i to ne da se naviknem nego sad kad uzmem 1000D sve buljim u dugmiće ko tele u šarena vrata - nikako mozak da se vrati na njih.
Sasa_NS
Mar 2 2010, 21:32
Odličan je i 30D, ništa njemu preterano bitno ne fali. Koristim sada 40D već nekih 2 meseca i još uvek ne primećujem neku drastičnu razliku i pored svih unapređenja koja stoje "na papiru". Najviše mi se sviđa što još lepše leži u rukama jer je za nijansu veći (ali i teži)... Ne čudi me što ti se sviđa točkić, ima tu još gomila drugih "sitnica" koje su znatno bolje rešene nego na xxxD telu, a koje zajedno čine rad mnogo ugodnijim..
Pa 40D je josh bolji od razlike na papiru

Sve ono shto je bio problem sa 30D je resheno, a samo cross type tachke i cela blenda prednosti u highiso vrede razlike u ceni
dovlamsi
Mar 2 2010, 23:47
Molio bih iskusnije članove za pra komentara i svjeta.
Kompletirao sam objektive koji mi trabaju za sony/minoltu DSLR.
Raznmišljam da pazarim 7D.
Znam da je apatat star 6-7 godina.
Gledao sam po netu i vidim da su kritike dobre osim zamjerke na 6mp.
Meni to i nije presudno pošto se ne bavim profi radom.
U manuelu za 7D ne mogu da nađem kako da vidim koliko je okidanja imao aparat.
Ima nešto sa folderima ali nigdje ne vidim da ima kaunter okidanja.
Otprilike znam za canon-a 400 ili 450 da je to do 50.000 okidanja i da se onda mora mjenjat zavjesica.
Koliko može da odradi 7D ima li ko informaciju.
Orjentaciona cijena koju bih dao za njega je od 150 do 200e.
Zavisi od očuvanosti i opreme koja ide uz njega.
I još jedna dilema da li 7D ili ići na sony dslr polovan i koji.
CITAT (Sasa_NS @ Mar 2 2010, 21:32)

Odličan je i 30D, ništa njemu preterano bitno ne fali. Koristim sada 40D već nekih 2 meseca i još uvek ne primećujem neku drastičnu razliku i pored svih unapređenja koja stoje "na papiru". Najviše mi se sviđa što još lepše leži u rukama jer je za nijansu veći (ali i teži)... Ne čudi me što ti se sviđa točkić, ima tu još gomila drugih "sitnica" koje su znatno bolje rešene nego na xxxD telu, a koje zajedno čine rad mnogo ugodnijim..

Da da 30D je super, ja sam za ovih par dana otkinuo na aparat ali jednostavno je to bila previše rizična kupovina.
Jedino što me iznenadilo je što nema dilej od 2 sekunde već samo od 10 sec - ok to se rešava daljinskim ali opet.
tihomirv
Mar 3 2010, 00:43
^^^ ako je ukljuceno podizanje ugledala (MLU) u CF-12, onda je 2 sec.
QUOTE (dovlamsi @ Mar 2 2010, 23:47)

Molio bih iskusnije članove za pra komentara i svjeta.
Kompletirao sam objektive koji mi trabaju za sony/minoltu DSLR.
Raznmišljam da pazarim 7D.
Znam da je apatat star 6-7 godina.
Gledao sam po netu i vidim da su kritike dobre osim zamjerke na 6mp.
Meni to i nije presudno pošto se ne bavim profi radom.
U manuelu za 7D ne mogu da nađem kako da vidim koliko je okidanja imao aparat.
Ima nešto sa folderima ali nigdje ne vidim da ima kaunter okidanja.
Otprilike znam za canon-a 400 ili 450 da je to do 50.000 okidanja i da se onda mora mjenjat zavjesica.
Koliko može da odradi 7D ima li ko informaciju.
Orjentaciona cijena koju bih dao za njega je od 150 do 200e.
Zavisi od očuvanosti i opreme koja ide uz njega.
I još jedna dilema da li 7D ili ići na sony dslr polovan i koji.
I to sve pod uslovom da nadjesh negde Minoltu 7D

Koristio sam ga neko vreme kada je bio aktuelan i uglavnom su mi pozitivna iskustva, ali imam par zamerki. Prvo, telo je kao od chelika, i iako nije mnogo teze od slichnih tela, deluje kao da je teze pola kile

Posle vishesatnog fotografisanja ruke otpadaju, i sa malim objektivima. Drugo, oni tochkici mi se uopshte ne svidjaju, dobro nisu stavili 10 komada za sve opcije koje se koriste jednom godishnje pa tako zatrpaju one koje koristish non stop. Takodje imam zamerku na opshtu brzinu aparata koja ni za svoje vreme nije bila neka specijalna, a za danashnje standarde je to bash mnogo sporo...
Sto se tiche zavesice, ne mogu da se setim cifre, ali sigurno nije manje od 50k, mada to ti je poslednja briga. Ako rikne bilo shta, telo mozesh da bacish samo

Ne znam kakve to objektive imash, ali ako nisu neki vrhunski do kojih si doshao za male pare, bolje da si ishao na Canona 20D za te pare i imash kamion objektiva da birash, telo i kvalitet slike su za klasu bolji, a objektive i opremu bi mogao da kupujesh na trafici
dovlamsi
Mar 3 2010, 08:20
Do objektiva sam došao upravo tako - za vrlo male pare.
Za te pare ne bih mogao kupiti iole kvalitetniji objektiv za canona.
Uostalom ćerka ima canona 400 tako da znam šta je kupovat objektive za njega.
Šta imam od obejektiva:
28/2.8; 50,1.7; 35-105/3.5-4.5macro; 28-105/2.8-3-8; 70-210/4.5-5.6; 70-300/4.6-5.6.
Kad ih isprobam nešto će se prodat nešto ostat a nešto još potražit.
Ima tijela 7d može se nać samo sam u dilemi dal ići na to tijelo ili sony.
Fotke sa 7d djeluju moćno bar ovo što sam izbunario po netu a i cijena mu je drastično manja od sony-a.
To je razlog za kupovinu.
Nisam profi i nemam te ambicije a opet bih kvalitetan aparat, zato me zanimaju iskustva ljudi koji su imali ovu minoltu.
A što se tiče dugmića ja se navikao na to pošto koristim filmaša 600 clasic.
Nešto mi lakše i brže sa jednofunkcionalnim dugmićima.
CITAT (dovlamsi @ Mar 3 2010, 08:20)

Do objektiva sam došao upravo tako - za vrlo male pare.
Za te pare ne bih mogao kupiti iole kvalitetniji objektiv za canona.
Uostalom ćerka ima canona 400 tako da znam šta je kupovat objektive za njega.
Šta imam od obejektiva:
28/2.8; 50,1.7; 35-105/3.5-4.5macro; 28-105/2.8-3-8; 70-210/4.5-5.6; 70-300/4.6-5.6.
Kad ih isprobam nešto će se prodat nešto ostat a nešto još potražit.
Ima tijela 7d može se nać samo sam u dilemi dal ići na to tijelo ili sony.
Fotke sa 7d djeluju moćno bar ovo što sam izbunario po netu a i cijena mu je drastično manja od sony-a.
To je razlog za kupovinu.
Nisam profi i nemam te ambicije a opet bih kvalitetan aparat, zato me zanimaju iskustva ljudi koji su imali ovu minoltu.
A što se tiče dugmića ja se navikao na to pošto koristim filmaša 600 clasic.
Nešto mi lakše i brže sa jednofunkcionalnim dugmićima.
Za takvu kolekciju objektiva ja bih ipak uzeo neki noviji sony i to sto noviji model od 300-tke pa navise. Cena im je takva da ti se sigurno ne isplati matora minolta. Vidjao sam po oglasima maltene nove za ispod 350€. Uz te ide i kit objektiv koji pocinje od 18 mm, a to ti treba jer nemas nista siroko.
Ako prodas dva od ovih gore objektiva(ja bih prodao 28-105 i 70-300) pokrices prilicno troska nabavke tela sa kit objektivom, i eto uzivancije.
Imao sam slicnu dilemu(za jedan drugi sistem) i odradio sam je po iznetom scenariju, i sad sam vrlo happy. Nisam potrosio mnogo novca a dobio sam odlican i kompletan sistem.
Vazna napomena: Sve ovo ce ti biti vrlo lepo stabilisano.
dovlamsi
Mar 3 2010, 17:26
Ne znam čovječe.
Sigurno si u pravu što se tiče sony aparata da je bolji izbor-novije su.
Meni minolta djeluje robusno a i ima je težinski.
Sony mi je nešto pre lak, gledo sam ih i držao u ruci.
Čak je manji a i čini mi se i lakši od canona 400
Na novim modelima me nervira i pokretni displej-samo da što prije rikne flet iil ne znam sa čime je u vezi sa tijelom.
Minolta mi je zato prijemčivija, teža, veća robusnija a i dobar dio je od magnezijuma.
Može i bez batery gripa da se drži u ruci-sony teža varijanta.
Evo vidje ću što da činim.
Imam neke ponude za minoltu 7d a i nešto za sony.
Ne znam koliko osim piksela dobijam sa sony 100, 200, 300 u odnosu na 7d i 5d svi imaju iste senzore CDD osim 700 koji ima CMOS i 12mb što bi bio dobar izbor ali se teško nalazi.
A obje minolte su u odnosu na 100, 200 i 300 i teže i robusnije, a i godište im je slično manje više.
Znam da bi bilo najbolje kupit novi aparat i bit miran par godina ali u ovoj frci koja ide - teža varijanta.
Ipak ću mjerkati nešto polovno zato i pitah za frejm kaunter na minolti - ima li ga uopšte.
Ukratko ili Minoltu 7D (koji je jedan od najboljih aparata koje sam koristio) ili Sony a700...
Ja bih licno preskocio sve sto je izmedju (mozda bi eventualno razmislio za a500) ali ili 7d ili a700...
7d ima losiji IQ od a700 ali mu je i cena znatno manja od alfe...
PS na ovoj berzi me cetvoro judi pitalo da li hocu da prodam a700 (na prosle 2-3 niko me nije pitao)
dovlamsi
Mar 3 2010, 22:07
CITAT (ConeS @ Mar 3 2010, 20:25)

Ukratko ili Minoltu 7D (koji je jedan od najboljih aparata koje sam koristio) ili Sony a700...
To sam i ja mislio samo što se teško nalaze očuvani komadi, ali će da se potrudimo
Pazi imam kolegu koji je ljetos kupio canona full frame, nemam pojma koji model, jerbum me ne intresuje.
Znam da je pukao 2000e za njega suvog.
Plus još 4-5 objektiva koje je kupio od 1000 do 2000 po komadu.
E sad vidi koja je to lova.
To je ok jedino ako si profi fotograf pa ti treba i praviš pare.
U suprotnom u čemu je kvaka?
Fotka je fotka, bitne su ideje.
Moj rezon je sa što manje love nabaviti što bolju kombinaciju i meračiti i to je to.
P.S.
Đe se izgubi onaj Guruov komentar
Na strani minolte je samo robusnost i nista vise. Ali takva cigla u 2010 godini...
Taj aparat takav kakav je ce da ti se svidja jedno pola godine,pa posle neces moci da ga prodas osim u bescenje. Ja bih ipak prijateljski preporucio sony...
Pa evo ja koristim i Minoltu 800 (koja je jos veca cigla u svim sferama) u 2010 godini pa mi nista ne fali...
IQ je definitivno bolji na sony-ju ali nista minolti ne fali (uzmite u obzir da je minolta oko 200e a a700 oko 600-700e)...
poz
TheRasha
Mar 4 2010, 13:48
Koliko vredi (pojedinacno ili zajedno):
Olympus E-510 (u garanciji do decembra 2010, 4000 snimaka max)
Zuiko Digital 14-54
Zuiko Digital 70-300
2 GB XD kartica
Olympusova torba
NShappy
Mar 4 2010, 14:57
Nemoj uzimati Minoltu 7D. Servis u bilo kom obliku bukvalno NE POSTOJI!
Aj možda ako je imaš za ispod 100 eur...
dovlamsi
Mar 5 2010, 18:09
Došlo do promjene
Čovjek mi nudi sony alfa 200 bez objektiva sa 8gb karticom i pratećom opremom za 150e.
Danas mi ga brat u Beogradu proba i preuzima ako bude ok.
Okinuo je oko 45000 fotki.
Jel to mnogo?
Koliko može sony da izdrži do servisa?
QUOTE (ConeS @ Mar 4 2010, 09:21)

Pa evo ja koristim i Minoltu 800 (koja je jos veca cigla u svim sferama) u 2010 godini pa mi nista ne fali...
Pa dobro, ima onih koji koriste Zorkija danas, a ima i onih koji voze fitju
dovlamsi
Mar 5 2010, 19:10
CITAT (guru @ Mar 5 2010, 18:35)

Pa dobro, ima onih koji koriste Zorkija danas, a ima i onih koji voze fitju

Ne znam u čemu je fora ali minolta slr 800 je stvarno top analogni aparat, sigurno ima i boljih ali ne vidim što fali analognim aparatima.
Pored DSLR koristim i analogni aparat i pojedini kadar radim i sa jednim i sa drugim.
Ima tu draži.
To je slična priča kao i LP pločom i cd.
Isti zapis a dva zvuka, dva prilaza slušanju dva tabora.
Stvar izbora
Niti možeš reći da nije dobar zvuk sa cd-a niti da nije dobar sa LP-a
ne zamajavaj se za džabe i štedi nerve, mogu isto ja nekome da objašnjavam tri dana zašto je turska kafa ukusnija i zdravija od instant nes-kafe ali šta mi vredi kad taj neko nije u životu probao tursku da valja?! znači, fildžan u ruke i uživaj!

bolje i fića na putu nego astra u garaži.
Ili mečka za koju nemaš pare da sipaš gorivo...
Pa teoretski mislim da te alfe mogu da izdrze do 50000 okidanja ali to uopste ne znaci da ce da ti na 50000 rikne vec moze da ti gura i mnogo preko tog broja...
Ja bi iskreno rizikovao jer to stvarno nije puno para ali to je neko moje misljenje...
Niko ovde nije prichao o nostalgiji ili nekim drazima, to je individualna stvar oko koje ne vredi raspravljati.
Pricha se o tome koliko je ta Minolta upotrebljiva u odnosu na neko novije telo za iste te pare. A kao shto sam vec rekao ali mi je post obrisan, za 200e se moze kupiti 20D koji je kida u svakoj stavci, a pogotovo u kvalitetu slike, tako da kupovina Minolte nema nikakvog realnog smisla, vec se svodi na tu nostalgiju
OMG...
Jel si ti Guru procitao da covek ima objektive za Minoltu a ne za Canon?!?!
Covek je lepo konkretno pitao za minoltu a ti pricas o nekom canonu...
Stvarno mi niste jasni sa komentarima i tvrdoglavoscu...
Neko vas lepo i konkretno pita nesto a vi pricate o sasvim drugoj stvari...
dovlamsi
Mar 6 2010, 14:30
CITAT (dovlamsi @ Mar 5 2010, 18:09)

Došlo do promjene
Čovjek mi nudi sony alfa 200 bez objektiva sa 8gb karticom i pratećom opremom za 150e.
Danas mi ga brat u Beogradu proba i preuzima ako bude ok.
Okinuo je oko 45000 fotki.
Jel to mnogo?
Koliko može sony da izdrži do servisa?
Ima li ko kakvo mišljene po ovome ili odgovor?
PS.
Ništa od trgovine. Aparat proban sa par objektiva minolta i sigma i izbacuje camera eror.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.