CITAT (Leon Krimov @ Feb 25 2007, 18:57)

Ilustracija na prvoj strani omota je samo solidna, a ilustracija koju si stavio na zadnju stranu omota je odlična.
Mislim da treba da zameniš mesta ilustracijama, ili da uradiš novu ilustraciju za zadnju stranu.
Font kojim si ispisao ime benda je "malo grešan" s obzirom na muzički pravac benda i kvalitet ilustracije.
Ne znam kako stvari stoje što se tiče poslovnog dela dogovora, ali ja bi uradio logo benda, a ne bi ispisao
ime benda "običnim fontom".
Probaj da izbegneš ponavljanje ilustracija, pa bilo da su i samo delovi u pitanju,
jer ce izgledati ne ozbiljno.
Žuta boja tekstova mi se ne dopada.
Ako ne pronađeš bolje rešenje, mislim da bi i sa belom bojom bilo bolje.
Probaj da tekstove ispišeš nekim drugim fontom i da skineš redne brojeve ispred pesama,
ili da ih smanjiš da bi se imena pesama više istakla.
I probaj da smanjiš malo veličinu fonta kojim ćeš ispisivati tekstove,
i 9 pt veličina fonta će biti sasvim uredu i biće čitljivo.
Ja bi skinuo onu belu transparenciju koju si stavio na zadnjoj strani omota sa obe strane,
meni te transparencije izgledaju neozbiljno i mislim da nema razloga da stoje tu.
I onaj "glow" efekat na fotografiji mi se ne dopada.
Probaj da fotografiju "stopiš" sa pozadinom i da tako dobiješ ilustraciju,
jer ovako nije ni fotografija a ni ilustracija.
I još jednom da pomenem,
ilustracija na zadnjoj strani omota je odlična, i mislim da bilo šteta da je ne iskoristiš na
prednjoj strani omota.
EDIT:
Što se tiče veličine fonta kojim su tekstovi ispisani,
sad sam pogledao, i 8 pt je sasvim dovoljna veličina,
ja bi pre stavio 8 pt nego 9 pt.
Prvo hvala na vremenu posvecenom analizi CD omota.
'vako, dobio sam nezahvalan zadatak da uz prisutvo frontmena benda uradim kompletan dizajn u periodu od 12:00 do 5:00 (frka-stampa-frka) sa naravno sugestijama (koje, znam da treba negde i zaustaviti kada potpisujes rad).
- ima dosta i slovnih gresaka... dobio sam kompletne tekstova da ctrl+c pa ctr+v
- licno mi se font na glavnoj strani nesvidja, ali mi i nesmeta.
- zuto - crvena kombinacija mi je oduvek bila odlicna i cenim da je za txt zuta ok. (probao belu)
- bela transparencija je ostala u radnoj verziji
- glow mi je ok samo mi tu fali tipografija (za koju nije bilo vremena)
Po meni uradjeno je 70% price.
CITAT (sulumper @ Feb 25 2007, 23:42)

Prednja strana deluje vrlo jeftino, kao recimo da si proveo 10min sa KPT efektima, i odudara od naziva albuma.
Zadnja strana odlična, podseća me na Balroga - (povlači Gandalfa u bezdan na izlasku iz Morije).
Malo fali da bude baš vrh, a ono sto fali je neka drugačija vizuelizacija.
Npr. ovi najveći krugovi su oči plamene lobanje. Fali samo nosni otvor pa da bude jezivo dobro.
Definitivno se slažem da ovo treba da bude prednja strana omota.
Tipografija nigde ne valja ništa, ni pismo ni boja.
P.S. da li je ilustracija tvoja?
P.S.S. izbegavaj desni blok u slaganju teksta
Prednja strana je uradjena u Fractal Exploreru za oko 2 sata i sapat bi mogao dolaziti iz tog beskonacnog prostora... zadnja nije LOTR identifikacija - no ako je tebi to trip, samo napred.
Razmatrali smo da to bude prednja, no ipak je otstala ova.
Tipografije skoro da nema - cak fali...
font nije moj izbor - a boja fonta je skroz na mestu.
Da, ilustracija je moja.
hm
Evo i wallpapera za King Size!

...