Kada ubacim neki objekat uradjen u Illustratoru u Photoshop,i obojim ga (Fill-ujem), javlja se pixelizacija oko zaobljenih ivica..Kako ovo korigovati,da bi ivice bile glatke? Probao sam sa blur efektima,ali to nije ono sto zelim,ne trebaju mi mutne ivice,vec jasne...
Hvala unapred!!!
Nemoguce da niko ne zna...

)
deus&machina
Feb 18 2007, 23:17
Svaki vektorski objekat uvučen u Photoshop se rasterizuje u rezoluciji dokumenta. Čak i ako se Illustratorov dokument uvuče u Photoshop kao Smart Vector Object, sa razlikom da se nanovo rerasterizuje svaki put kada mu se promene dimenzije.
Isto tako putanja uvučena u Photoshop se ponaša isto kao putanja koja je u Photoshopu kreirana. Ono što vidiš na monitoru je uvek rasterizovan dokument.
Pominjanje blurovanja me malo čudi. Vektorske ivice se ne mogu blurovati pre pretvaranja vektorskog objekta u rasterizovani lejer.
Da li sam te dobro razumeo?
U Photoshop sam ubacio objekat nacrtan u Illustratoru,rasterizovao ga,zatim magic tool-om selektovao nacrtanu povrshinu,i obojio je..Kada izvrshim deselekciju,ivice nisu glatke,nego su pixelizovane,ako razumesh shta hocu da kazem..Pa me interesuje kako da dobijem glatku,a ne 'iskrzanu' ivicu..
jovbranko
Feb 19 2007, 01:10
Probaj da pre nego sto krenes da bojis uradis:
1. desni klik > Feather
2. stavi neku malu vrednost, najvise 1
3. tek sad oboji objekat
Trebalo bi da bude u redu. Valjda...
Pozdrav.
Bukira
Feb 19 2007, 09:50
CITAT (nes @ Feb 18 2007, 23:51)

U Photoshop sam ubacio objekat nacrtan u Illustratoru, rasterizovao ga, zatim magic tool-om selektovao nacrtanu povrshinu, i obojio je. Kada izvrshim deselekciju, ivice nisu glatke, nego su pixelizovane.
Nije problem u rasterizovanom objektu iz Illustratora, nego u alatki
Magic Wand. Ona uvek daje grube, stepenaste ivice selekcije (bez obzira na uključenu opciju Anti-alias). Oboj te površine u Illustratoru pre ubacivanja objekta, ili ih preciznije selektuj u Photoshopu (Ctrl + klik na minijaturni prikaz sloja sa objektom na paleti Layers će selektovati ceo objekat).
.
A pitanje je i rezolucije, ako radiš u niskoj rezoluciji, kad zumiraš videćeš veoma jasno te "stepene".
ero_s...
Mar 8 2007, 15:30
uzmi deo koji hoces da obojis u PS i samo njega uvuci iz Ilustratora
sad sam molo bolje procitao, ako mu samo menjas boju probaj sa CRTL U, to jest menjamnjem boje, zasicenja ili osvetljenja (mozes da stikliras colorize), probaj i maskama da regulises i ako selektujes ceo objekat pritisni CRTL pa na sliku od lejera tako sigurno selektujes do ivice.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.