Sasa_NS
Jan 23 2011, 21:40
Dobro je kad ti kradu fotke, znači da nešto valjaju...

Evo, nađoh i ja jednu svoju na sajtu Kurira...
http://www.kurir-info.rs/vojvodina/cudotvo...erije-27069.php
dzonihsv
Jan 23 2011, 22:07
CITAT (djole_ @ Jan 23 2011, 21:14)

Ponudi im vansudsko poravnanje i probaj tako da naplatiš fotku, ako to odj.. presavij tabak i tužba. Ja bih tako.
Đole, ništa onda, idem tako. Hvala.
kapetanm
Jan 23 2011, 22:53
Uvek je poželjnije vansudsko poravnanje, makar išli i do 30-40% od zamišljenog potraživanja. Naime, tako se dobija u brzini i živcima. Na sajtu advokatske komore imate visinu advokatske tarife i za svaku radnju morate platiti, da bi vam suprotna strana nadoknadila troškove pora tek na kraju, posle prvostepenog, drugostepenog i izvršnog postupka, a to traje.
djole_
Jan 25 2011, 23:48
Svi koji ste radili HDR Novog Sada i Petrovaradina
ovde će mnogi od vas naći svoje fotke, pošto je fejsbuk u pitanju nećete moći ništa da naplatite ali možete da tražite sklanjanje fotki. Ima i od ljudi sa zone (uglavnom poskidano sa Flickr-a) pa ako nekoga tangira bacite pogled.
suMAHER
Jan 26 2011, 11:46
CITAT (Sasa_NS @ Jan 23 2011, 21:40)

Dobro je kad ti kradu fotke, znači da nešto valjaju...

Evo, nađoh i ja jednu svoju na sajtu Kurira...
http://www.kurir-info.rs/vojvodina/cudotvo...erije-27069.phpHehe, nisi jedini, pogledaj kako RTS najavljuje emisiju o pecanju u Đerdapu mojom fotkom smuđroša iz Slovenije sa jezera u Rumuniji?!
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+...1/Lov+i+ribolov
dzonihsv
Feb 10 2011, 17:00
CITAT (dzonihsv @ Jan 23 2011, 17:54)

Nisam mislio da će se nešto ovako desiti, ali eto... desilo se.
Naime, u besplatnim (mada su pune reklama) borčanskim .pdf novinama, izdanje januar 2011. broj 24, na drugoj strani se nalazi moja fotografija, koja je očito kropovana i ispod nje se 'cepa' neki tekst o napretku 3. Beograda.
---Original, manja rezolucija naravno.------Fotografija sa mog Panoramio naloga koja je iskorišćena u tim novinama.------Same novine, strana 2, na vrhu stranice.---Naravno, sačuvao sam i .pdf fajl ako fotka 'dobije noge'. Prvi put se srećem sa ovakvom situacijom i šta bi po vama bilo najbolje da uradim?
Hvala.
CITAT (djole_ @ Jan 23 2011, 21:14)

Ponudi im vansudsko poravnanje i probaj tako da naplatiš fotku, ako to odj.. presavij tabak i tužba. Ja bih tako.
Maločas baš 'razčisti' problem.
Našao sam se sa čovekom, pokušao je sve i svašta (da te reklamiramo, da ti nama radiš fotografije...) i posle nekih pola sata smo kao našli zajednički jezik. Doduše, ponašao se kao da sam ja njega oštetio, ne on mene. Dobio sam kompenzaciju, doduše ne onoliku koliku sam očekivao, al' dobro.
+1 exp za naredne 'poduhvate'.
Kappri
Mar 22 2011, 02:51
A sta mislite o ovome :
original(mislim imam ja kod sebe original na kompu):
Odavde su uzeli fotkuUkradena fotka:
LopoviDa li mislite da bi trebalo samo da ih opomenem da uklone fotku, i da se izvine ili da odmah zovem advokata i sa njime da vidim sta dalje?
Kappri
Mar 22 2011, 14:26
^ Za ovo iznad, u roku od 5 minuta dobio sam ispravku sa kojom sam zadovoljan...ipak sam ja amater...
dole pored Blica kao izvor stoji i moje ime sa linkom ka fotografiji.
IspravkaSamo mi je malo cudno da je u odgovoru jedan deo recenice glasio ovako: "Verovatno je
slika skinuta sa googla ili je jedan od nasih
novinara prevideo...". Zvuci mi totalno neprofesionalno, s obzirom da su novine u pitanju... ali bas me briga, ja sam dobio sta sam hteo...eto pa rekoh da javim ishod...
Bokelj
Mar 30 2011, 20:11
...
Zna li neko nekog advokata u Crnoj Gori koji se bavi zastitom autorskih prava?
Ista prica: uzeli fotke stavili na sajtove i to na veoma posjecenim i velikim sajtovima. Kada sam ih opomenuo i ponudio da otkupe fotke nijesu nista odgovorili vec ih samo sklonili. Naravno da imam printscreen oglasa sa datumom.
Hvala!
banejuga
Mar 30 2011, 22:20
stalex
Apr 15 2011, 21:28
eo i moje, potpisana od bete
http://www.kurir-info.rs/srbija/sajam-zapo...znici-85369.phpjel zna neko moze li sta da se istera
vukasink
Apr 26 2011, 19:00
Изашла је моја фотографија у Дневнику и није потписана
Данас сам послао е-маил и замолио их да следећи пут потпишу фотографију.
djole_
May 20 2011, 12:18
Kakva su iskustva sa dokazivanjem krađe fotke od strane websajtova (dakle nema štampanog izdanja)? Za slučaj da sklone fotku sa sajta, kako bi se moglo dokazati da je fotka bila tu?
Uradio print screenove, uradio save page as, snimio web browsing na računar i na mobilni telefon. Ima neko još neke ideje da se obezbedim pre nego što im ponudim vansudsko poravnanje (osim da skinem i čitav sajt na moj hard)?
Mosquito Slayer
May 20 2011, 12:55
Snimi video dok listaš sajt i onda kao evo je fotka zaokružiš je mišem, čisto da ne kažu, ah to si ti naknadno u photoshopu stavio
djole_
May 20 2011, 13:16
Ne da li sam snimio video nego 3 komada

dva sam snimio samo browsing sa računara a treći da se vidi i moj monitor, tastatura i prst kojim upirem u fotku. Sad sam downloadovao i ceo sajt, pa ako neko ima još koji hint dobrodošlo je.
efabrik
May 20 2011, 14:34
I tri svedoka za svaki slučaj
Jo Husafet
May 20 2011, 14:39
najvalidniji dokaz su novine. Znaci uzmes lepo danasnje novine, tako da se vidi datum i naslovna strana, pa onda slikas pored ekrana racunara na kom se vidi adresa sajta i tvoja fotka. Apsolutno neoboriv dokaz na sudu.
djole_
May 20 2011, 14:46
Jo brate mudro zboriš, čak mislim da ću napraviti i 4ti video tako

idem si do trafike
CITAT (Jo Husafet @ May 20 2011, 15:39)

najvalidniji dokaz su novine. Znaci uzmes lepo danasnje novine, tako da se vidi datum i naslovna strana, pa onda slikas pored ekrana racunara na kom se vidi adresa sajta i tvoja fotka. Apsolutno neoboriv dokaz na sudu.
zasto mora da uzme novine, moze da otvori dva prozora jedan sa tim sajtom a drugi sa sajtom dnevnih novina

tj ne mora da kupuje novine
djole_
May 20 2011, 18:26
Nebitno, odradio sam sa štampanim izdanjem, pa će žena da se od ponedeljka konsultuje sa kolegama pravnicima, pa da ih kontaktiram
kaizen
May 24 2011, 14:31
Pozdrav! Može li neko napisati mejl adresu advokata Stojkovića, jer slučaj mi je malo specifičan pa bih lakše objasnio mejlom.
VladaM
May 24 2011, 14:40
http://www.splaw.rs/Pozdrav,
Vlada
QUOTE (kaizen @ May 24 2011, 15:31)

Pozdrav! Može li neko napisati mejl adresu advokata Stojkovića, jer slučaj mi je malo specifičan pa bih lakše objasnio mejlom.
kaizen
May 24 2011, 15:27
Hvala.
doktor_igor
Jun 16 2011, 22:21
Gugl je odnedavno ubacio opciju da pretrazuje fotografije po izgledu. Dakle, samo prevucete fotku sa harda (po mogucstvu malu) u pretrazivac i on vam izbaci gde se ona pojavljuje kao i slicne njoj.
Preporucio bi svima da pretraze svoje fotke koje misle da bi se mogle pokrasti..
Ja pogledao neke svoje, ima bas zanimljivijih pronalazaka
marinowski
Jun 17 2011, 05:10
Ovo na Googleu je jako dobro, stvarno ima interesantnih pronalazaka i radi perfektno. Onu moju fotku Subotice koju najčešće "koriste" sam našao na više od 100 mesta : )
Npr. na nekom arapskom verskom sajtu, među predloženim wallpaperima:
http://sh22y.com/vb/t13284.html
djole_
Jun 17 2011, 09:21
Nema da fali... ja nađoh sajt koji koristi dve moje fotke, jes' da su napisali fotke sa Flickr-a, ali očigledno da im 'all rights reserved' ne znači ništa
Jo Husafet
Jun 17 2011, 13:14
CITAT (marinowski @ Jun 17 2011, 06:10)

Ovo na Googleu je jako dobro, stvarno ima interesantnih pronalazaka i radi perfektno. Onu moju fotku Subotice koju najčešće "koriste" sam našao na više od 100 mesta : )
Npr. na nekom arapskom verskom sajtu, među predloženim wallpaperima:
http://sh22y.com/vb/t13284.html 
Pri tom, ako ih tuzis, zakucaju ti avion u kucu

Btw... trojka.rs se bas fino nakrala nasih fotki sa mesecom sa flikera. A da oni ne prate zonu pa kad naidju na nasto zanimljivo oni prekopiraju temu? Nije prvi put i iskreno, pomalo me bas zabole sto su me potpisali. Mogu makar da posalju mail da pitaju za prava. Zabole me bre vise da ja nekome dizem saobracaj po sajtu.
trazi im da ti skinu te fotke, ko ih jebe
Jo Husafet
Jun 17 2011, 20:30
Ma joook. Ne moraju da ih skinu. Nakon sto uplate nadoknadu za prikazivanje.
pantapita
Jun 18 2011, 00:18
hehe, a ja moje uniformisane devojke u armiji našao na bezbroj foruma i sajtova. A na jednom forumu smešna situacija, kaže pristup je blokiran, tj. administrator je banovao vašu IP adresu. U životu nisam bio na tom forumu
Jo Husafet
Jun 19 2011, 01:27
Dakle, pticica mi je sapnula da se dosta nasih fotografija iznenada pojavilo na Fb profilu ovog lika:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100...825&sk=infoNa profil slici je fotka koju smo drug clan f16 i ja radili iz zezanja ispred hrama
Mogao bih da se zakunem, da sam (pored svojih fotki starog zeleznickog mosta i to bez potpisa), jos dosta fotki video ovde na zoni, ako ne i sve ostale. Ne mogu da se setim cije su, ali video sam ih 100%
Znaci imamo obozavaoca koji obozava i da se kiti tudjim perjem.

Jbt.. drugi put za nedelju dana...
t@urus
Jun 19 2011, 01:47
^odkud nekom uopste takva ideja?
Postenje, obraz, odgovornost, moral, postovanje... Stvari koje u ovoj drzavici umiru...
tihomirv
Jun 19 2011, 10:30
Covek ocigledno bas prati DZ - sakrio je slike ;-) Nadam se da ste ga prijavili.
Jo Husafet
Jun 19 2011, 18:42
Naravno. Copyright inrfigement claim. Cuj prati.. znam i preko kog naloga

Neko ocigledno nije bio dovoljno biven kad je bio mali pa mora to da se ispravlja sada, pod stare dane...
Ai-CaTS
Jun 19 2011, 21:26
Ljudi, shta radite u ovakvim situacijama? Ovaj poslednji folder ceo moj...
Jo Husafet
Jun 19 2011, 23:52
^ Ja sam konretno, posto nema nista od tuzbe jerbo je baja cobanin fizicko lice i nema nista od tuzbe, poslao Claim FB-u da ukinu fotke. Mada bi ga rado upoznao da ga pitam sta mu je to trebalo?!
t@urus
Jun 20 2011, 00:27
CITAT (Ai-CaTS @ Jun 19 2011, 22:26)

Odradis ono sto ocigledno njegovi roditelji nisu u mladosti

Vaspitas ga
djole_
Jun 20 2011, 16:42
CITAT (Ai-CaTS @ Jun 19 2011, 22:26)

Imaš na FB Copyright inrfigement claim. Samo popuni zahtev i vrlo brzo ih skidaju, ja sam već imao iskustva sa FB čobanima i sve se završava bez nekih problema.
marinowski
Jun 21 2011, 08:19
Nekako sam oguglao na online korištenje, ali nije mi drago kada odem na put i kada se vratim vidim na bilbordima moje fotke, a kasnije i na plakatima koji su svuda po gradu.
Jedan bilbord je za međunarodni festival, a drugi je za političku stranku (?!?!). U oba slučaja su moje fotografije dominantne, tačnije, jedine
Da ne pominjem koliko mi je bilo "drago" kada sam video u NIN-u moju fotku na pola stranice, nepotpisanu, bez pitanja.
Jeste da sam (pre)zaposlen, ali mislim da bih trebao krenuti u (širu) društvenu akciju povodom ovih stvari.
: ))
pantapita
Jun 21 2011, 08:56
Pa ti imaš lepe prilike da se ponoviš sa novom opremom. Ja na tvom mestu ne bih ni trenutak razmišljao, ovom festivalu bih možda i oprostio u zavisnosti od mnogih okolnosti, ali političkoj partiji, nikad! Sručio bih svo svoje nezadovoljsvo kompletnom garniturom lopova koji su upropastili sve što se može upropastiti.
DeepBlue
Sep 7 2011, 10:16
Možda grešim, ali čini mi se da je ovu fotku koja prati članak neko ovde već postavljao, ne mogu sad da nađem temu. Ako neko zna čija je fotka, neka javi čoveku, prilično sam siguran da sam je ovde prvo video.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yy...p;nav_id=540236
CITAT (Jo Husafet @ Jun 19 2011, 02:27)

Dakle, pticica mi je sapnula da se dosta nasih fotografija iznenada pojavilo na Fb profilu ovog lika:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100...825&sk=infoNa profil slici je fotka koju smo drug clan f16 i ja radili iz zezanja ispred hrama
Mogao bih da se zakunem, da sam (pored svojih fotki starog zeleznickog mosta i to bez potpisa), jos dosta fotki video ovde na zoni, ako ne i sve ostale. Ne mogu da se setim cije su, ali video sam ih 100%
Znaci imamo obozavaoca koji obozava i da se kiti tudjim perjem.

Jbt.. drugi put za nedelju dana...

Covece, tek sad vidim! Ovo ovde su moje fotke
Ne mogu da vidim nista na tom profilu, jel mozda uklonio nesto iz albuma?
dulemare
Sep 7 2011, 12:37
http://www.gottabemobile.com/2011/08/27/tr...-online-photos/Pogresio sam temu... nek admini prebace, mozda je nekom ovo interesantno...
Jo Husafet
Sep 7 2011, 12:40
CITAT (Milak @ Sep 7 2011, 13:32)

Covece, tek sad vidim! Ovo ovde su moje fotke
Ne mogu da vidim nista na tom profilu, jel mozda uklonio nesto iz albuma?
Ubiven je ceo album. Poslao sam Fb-u copyright infigement. Cudno da je profil i dalje tu.. ljudima su ga gasili i za manje stvari.
CITAT (Jo Husafet @ Sep 7 2011, 13:40)

Ubiven je ceo album. Poslao sam Fb-u copyright infigement. Cudno da je profil i dalje tu.. ljudima su ga gasili i za manje stvari.
Super. hvala i u moje ime
Jo Husafet
Sep 7 2011, 13:34
Opusteno

aj pitacu coveka koji mi je poslao link, da pogleda da li ima jos nekih albuma na profilu, cisto za svaki slucaj...
Prepoznajem fotografiju kolege Borisa Mrdje. Hram Svetog Save...
Lik je ladno okacio fotke kao da su njegove
Vidim da se ovde prica samo o tome da li da tuzim, da li mogu da dokazem, a to je najjednostavnija stvar u celom procesu, sve dok su to stvarno vashe fotke. Glavni problem je taj sto upushtanje u bilo kakvu tuzbu koshta 3000+ eura (bio sam kod Stojkovica), a kladim se da vecina nema taj kesh da mu lezi po kuci. Na sve to, sudjenje moze da traje, pa je u stvari najveci problem ko ima 3000e da zarobi godinu ili dve dana dok se to ne reshi, a na kraju opet postoji procenat rizika da iz bilo kog razloga sudjenje ne dobijete pa ode i tih 3 soma

Mislim da sistem u ovoj zemlji nece josh dugo biti dovoljno efikasan da svako ko nadje ukradenu fotku to moze i da naplati, a da ne mora da stavlja hipoteku na kucu
Pa je l' iko do sada izgubio spor?

Stojković je mnogo, mnogo skup. Ima advokata koji hoće i na procenat da rade, jeste da uzmu poveći procenat ali bukvalno sve naplate na kraju, što se naravno radi kada su sigurni u dobitak spora. Ja ne znam da li je iko do sada izgubio spor?
A koliko njih je uopshte i proshlo sve to ?

Ja svuda vidim da je ili skinuta fotka ili su dobili izvinjenje, ili su se poravnali van suda, ili je na kraju bilo "nema veze, ja sam ionako amater"

Ja to nisam rekao u smislu da cesh ti da pokazesh RAW i sudija ce da kaze "nije to tvoje", vec u kontekstu da nista na ovom svetu ne moze da bude 100% sigurno, i ma koliko mali bio, uvek postoji neki rizik, pa tako ne bi spavao dve godine dok se to ne reshi sve, a stvarno mi to ne treba uopshte

Jedini za koga znam da je nesto uradio preko suda (chini mi se vise puta, i to preko Stojkovica) je Vlada Marinkovic.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.