Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Canadian Fur Institute
Dizajn Zona > Galerije > Grafički dizajn
gagi
De ste bre dizajneri smile.gif

Volim web da radim, al' eto... i flayers/publikacije me nekad zapadnu. Ev' nesto sto sam upravo poslao klientu, pa dok oni to gledaju mozete i vi koji komentar da bacite tongue.gif

Projekt je za Canadian Fur Institute, ovo je e-brochure, al' ce se od ovog praviti postere i drugi materiali za promociju. Format je 7"x10", 4/4, ahmm.. print verzija ce da se presavija na double fold (duplo presavijanje?!) so kad se otvori bice 28"x10". Format nije bas ekonomican za stampanje, predlozio sam im bar 9"x6", al' klient je rekao da hoce bas te dimenzije. Ko ih sisa, oni placaju smile.gif

Imao sam jos slicnih prijedloga al' klientu je ovo dogurao do kraja. Takodje, imao sam drugih cover-a, al' klientu je mnogo "humano" izgledalo pa su trazili nesto manje "humano" (imao sam neke sweet lisice i vukove). Mislim, oni ce ove zivotinje kad tad pobiti sad.gif So, ovaj beaver ima cast da bude na naslovnoj stranici biggrin.gif

Okacio sam low-res PDF da vidi te kako to u "akciji" izgleda smile.gif

» FUR-eBrochure (~ 270KB)

Thanks,
D.
vukadindesign
Meni se bas svidja! Lijep odabir boja, sve fino i minimalisticki poslozeno i nije pretrpano. Iako ce na papiru sigurno biti puno ljepsi za gledati, kad i slike budu jasnije itd.
gagi
Thank you smile.gif
Da je bas lose, sigruno nebi okacio; "e vidi te kako sam ja smotan" tongue.gif No, svjestan sam da je ok, al' moze to bolje? Mene zanima sta bi moglo da se sredi, sta bi vi drugacije uradili, itd. Otvorite mi oci laugh.gif

Nadam se da ce biti fino kad se istampa. Imam neko pitanje vezano za boje. Jer boje na PDF-u su mi skoro uvjek isprane (mnogo ljepse izgleda kod mene u orginalnom dokumentu)! Argh... uradit cu neke screenshot pa ako neko moze da mi objasni sta radim pogresno. unsure.gif

Johnny, prozvim te javno da me kritikujes laugh.gif
onako.. na tvoj momacki nacin... ph34r.gif
johnny.
ijaaoo...da ste mi sad ti i bejzbol palica pri ruci...al' bih vas upario...

Valja li kritika? tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

Je l' na ovoj strani gde je sadržaj, radio malo "Clone Stamp"? A? Maaalo...nema veze wink.gif

Ej matori, dobro ti je ovo. Profi. Da ga držim u ruci (mislim brošuru) rekao bih "...nema, zapad ti je to". Stvarno je lepo, pitko, pedantno.

A sad malo o onome što ne valja wink.gif : šta ti, dođavola smile.gif , znače oni mali duguljasti pravougaoničići, prvi je na strani gde je sadržaj pa gore pa desno ispod te zelene površine, pa se na strani 1 nazire, pa ga na strani 2 ima, pa se na trojci nazire tačno ispod brojeva....Zatim, ta slika na drugoj strani, ne znam zašto je providna? Ako je samo estetski...ne znam..ok je..mada bi možda bilo bolje da je u full opacity-ju čisto da razbije blede boje na celoj brošuri (ne mislim u negativnom smislu blede, boje su inače super). I poslednja strana...vidim da si želeo što pre da završiš sa ovim, priznaj!! Mogao si malo više truda da uložiš u tu poslednju stranicu.

Sve u svemu, od 1 do 10, od mene imaš jaku 9. Bravo.
gagi

K, ovo sam malopre radio.. i kad sam klientu trebao da posaljem, bruka od boje mad.gif

Zezno sam se gore, nije mi probleme sa PDFs vec bilo sta da radim u Illustratoru. Ovo sam radio u Illustratoru, napravio EPS, i zatim ubacio u Distiller da dobijem PDF ... i ovako mi ispadne. UVJEK! Probao sam neke color setting da prepravim, al' nisam uspjeo tj. nisam siguran ni sta sam radio dry.gif Probao sam TIFF da uradim, al' isto mi ispadne. Slao sam orginal dokumente u stampariju, i njima isto bude isprano.

Smorilo me pravo... jer sam nedavno radio ogroman poster za YMCA , kad sam dobio low-res proof izgledalo je isprano ali sam mislio da je to samo sto je low-res proof, al' kad smo istampali...fuuuuuj.

Sta da pogledam, sta da cackam,...
Pai Xiao Mei
nema pojma zasto bledi i izgleda isprano, ali mi je broshura ok... Odmerena, sa odabranim bojama...
gagi
Svasta... ja sam uvjek mislio, i mislim, da nemam veze s'bojama i typografiom. Ispade da sam ipak izabro fine boje. Anyways, planiram da uzmem casove da skontam boje i typografiju.

--------

Pai Xiao Mei,
Hvala ti.

---------

Johnny,

Sta je pisac htjeo da kaze sa: "...nema, zapad ti je to"?

Clone stamp - malo samo smile.gif Mislio sam "ko ga sisa, kao da ce neko primjetiti..." - morao si ti da primjetis, ko ce drugi laugh.gif No, ako se primjeti prepravit cu pre nego sto ode na stampu. Thanks. Zadnju strana, pa... uradio za 5min smile.gif Uzeo cover koji su odbili -> poskidao tekst, flipirao, pretjerao s'gaussian blur-om po slici lisice koja je bila umjesto beaver-a i to je to. Taaadam - back cover. To sam nacuio od dizajnera koji je radio samnom "worker smarter, not harder" tongue.gif Provalio si me... a vjerovatno zato sto se bavis istim lopovlukom laugh.gif

Sta prestavljaju oni mali duguljasti pravougaonicici? Ne znam smile.gif Izgledalo mi ok na oko, nista drugo. Svaki heading je isti - isti font/boja, u pozadini neki proziran bar, i onda to malo duguljasto (gore ljevo ). Mozda izgleda "ok na oko", al'.. upravu si - nema bas neku funkciji.

Slika unutra - gazda koji se ufurao da je art director "it competes too much with the rest of the page...". Mada, mislim da i nije toliko lose. Poslusati cu ga i ostaviti tako... jer ako stavim opacity na 100% - "dragOn, why is it 100%, it competes too much.." . Mrzi me da se raspravljam smile.gif

Ocjena 9/10? Ma daj... nemas ti blage laugh.gif
Thank you!

FREE JOHNNY! - Daj bre, kakav je ovo terorizam po forumu.. pustite co'eka da kaze sta ima smile.gif

-----

Da li iko ima prijedlog sta radim s'ovim bojama? sad.gif Mozda ovi na prepress sekciji mogu pomoci...
johnny.
CITAT (gagi @ Jan 24 2007, 20:03) *
Johnny,
Sta je pisac htjeo da kaze sa: "...nema, zapad ti je to"?

Je l' se ti praviš prost ili bi još malo da čitaš hvalospeve? tongue.gif biggrin.gif
Pesnik je hteo da kaže da je brošura urađena svetski. (zapad=svet). Svetski=kvalitetno, dobro, iskusno, lepo (prim. aut.) tongue.gif biggrin.gif wink.gif
gagi
Oh, nismo se razumijeli onda smile.gif

Mislio sam u smislu; "oh, tipicno zapadski - bez duha.... samo biznis"
ne kazem da nije tako, al' sam tako shvatio... a nisam bio siguran jer si poslje rekao da je generalno ok unsure.gif

Sorry, moja greska wink.gif
boo
opaa smile.gif

m8 razbio si, skupo nema sta...WSNH© "worker smarter, not harder" cool.gif

mozda bi mogao poravnati malo onaj tekst na zadnjoj strani gdje su logotipi... sve ostalo je прфикт

jojo

MrBig
DragOne, sjajno radiš...

Tipično kanadski, odmereno, kulturno...
Lepo si usvojio stil...

Samo napred...
Oliver Brown
kolko sam skapirao ovi su za krzno, ne protiv?

that's cold man! sad.gif
gagi
Boo, thanks. Poravnao sam taj zadnji tekst, nisam ni primjetio da je of...

Mr. Big, thanks.

Oliver - yup... oni su za krzno/kozu ako ima neko pravilo/zakon, zakon koji oni promovisu, nagradjuju oni koji implementiraju, itd. Radim za jos par njihovih partnera ovde, a radio sam i za FACE (www.face.eu) koji rade istu glupost u EU. Da ti nisi neki PETA freak? smile.gif No, zezam se... nisam ja za ovo sto rade, al' ko me pita...

Klient je ovo prihvatio, i za koji dan ide u stampu.
Thank you guys smile.gif
Oliver Brown
CITAT (gagi @ Jan 25 2007, 22:09) *
Oliver - yup... oni su za krzno/kozu ako ima neko pravilo/zakon, zakon koji oni promovisu, nagradjuju oni koji implementiraju, itd. Radim za jos par njihovih partnera ovde, a radio sam i za FACE (www.face.eu) koji rade istu glupost u EU. Da ti nisi neki PETA freak? smile.gif No, zezam se... nisam ja za ovo sto rade, al' ko me pita...

ne volim petu i uglavnom su gej, ali ovo sto pricaju za krzno je ok...

ali naravno razumijem i tebe koji si samo jadni mali dizajner u tudjem svijetu i boris se za svoje mjesto pod suncem wink.gif
MrBig
CITAT (Oliver Brown @ Jan 26 2007, 01:46) *
ne volim petu i uglavnom su gej, ali ovo sto pricaju za krzno je ok...

Kakve sve to veze ima sa grafičkim dizajnom?

Šta bi tek bilo da je uradio katalog za Smith&Wesson?
jackofblades
sa Oliver Brown-om sam, no da ne offtopikujem, sorry.
svidja mi se odabir boja. onako, "krznaste" su smile.gif
pregledno, ali na index stranici (ono, sta je na kojoj str.) su mi pozadina i text-color dosta bliski, pa mi je malcice bilo teze citati. no sad ja ne znam da li je do mene ili monitora ili je i drugima malcice otezano cituljkanje.
the rest is v.good.
gagi
Jack, kod mene se fino vidi unsure.gif Vidjeti cu kad istampam proof kako ce izgledati, pa mogu uvjek prepraviti ako se ne vidi dobro... thanks.

Mr. Big, si mozda vidjeo film Thank You for Smoking? Tip je spoke person za tobacco kompanije. Zamisli kako je tek njemu... huh.gif

CITAT (Oliver Brown @ Jan 25 2007, 19:46) *
ali naravno razumijem i tebe koji si samo jadni mali dizajner u tudjem svijetu i boris se za svoje mjesto pod suncem wink.gif

Ma nije tako strasno, cool mi je ovde smile.gif Ime i akcent mi mozda ne pomazu da dodjem do interview-a, al' kad dodjem... ne brinem se smile.gif
jackofblades
gagi, may the inspiration be with you smile.gif

btw, sad vidim i da mi neka ikona koja je jarko crvena, vuče na bordo. pa sad ne znam. bice da je to onda do monitora. uf... a taman sam skupljao za X2 procesor unsure.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.