Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Logotip firme PRT
Dizajn Zona > Galerije > Grafički dizajn
Tix
Ljudi primam sve moguce kritike i savete... Thanx
Firma pravi kovane kapije, ograde itd...
cisco
Pokusaj inverzno black & white. Takodje pokusaj da slova budu crna a stit - pa recimo probaj da bude outline umesto sto je crn. Jer tesko je sa stampom kada su bela slova na crnom i jos sa tankim linijama.
deyo
Ideja nije losa ali brate izrada ti je losa. Pretpostavljam da si ovaj logo radio u PS-u, a tu si odmah napravio gresku jer po nekim pravilima logotipi se rade u vektorskim programima tipa CorelDRAW iliti Adobe Illustrator. I poslusaj cisco-a.
Tix
CITAT (deyo @ Jan 20 2007, 09:22) *
Ideja nije losa ali brate izrada ti je losa. Pretpostavljam da si ovaj logo radio u PS-u, a tu si odmah napravio gresku jer po nekim pravilima logotipi se rade u vektorskim programima tipa CorelDRAW iliti Adobe Illustrator. I poslusaj cisco-a.

da sve je radjeno u PS-u, samo sam onu ruzu nacrtao u Corelu ali sam je dalje radio u PS-u...
Krenuo sam sada da pravim novi, jednostavniji jer mi se cini da je ovaj malo kich....
Hvala na savetu.... rolleyes.gif
Oliver Brown
CITAT (Tix @ Jan 20 2007, 12:19) *
da sve je radjeno u PS-u, samo sam onu ruzu nacrtao u Corelu ali sam je dalje radio u PS-u...
Krenuo sam sada da pravim novi, jednostavniji jer mi se cini da je ovaj malo kich....
Hvala na savetu.... rolleyes.gif

upravo to sam htio da ti kazem... ipak je to firma, ne metal bend...

evo nesto na brzinu... moj predlog
Tix
CITAT (Oliver Brown @ Jan 20 2007, 12:33) *
upravo to sam htio da ti kazem... ipak je to firma, ne metal bend...

evo nesto na brzinu... moj predlog

biggrin.gif Hvala za predlog Olivere.... rolleyes.gif
Lucas
laugh.gif
Њ
CITAT
jer mi se cini da je ovaj malo kich

maaaaa jok, chini ti se...keve ti, bevel-embos i gradijent icon8.gif ...i ovo nikako nije logo, mozhda grb ili tako neshto, ali logo nikako...meni nije jasno kako neko ko postuje na grafichkom dizajnu i ko uzima rech LOGO u usta mozhe ovo da nazove logom???

evo da ti bude jasnije, mala demonstracija

ovo je logo

ovo nije logo

i kao shto vidish na primeru iz demonstracije, lik koji je radio ovaj gore logo uradio je 6 verzija logo-a, i to svaki na razlichit nachin, da ne kazhem fazon...i chemu ova GOTIK slova, valjda zato shto su NAJCHITKIJA??? icon8.gif ....i sad ajde recimo da ti veze nemash sa dizajnom, semantikom i chitkim slovima, ali ovaj "LOGO" nikako ne ostavlja utisak firme koja se bavi kovanim kapijama, vec neshto suprotno recimo- NE-kovanim NE-kapijama...znachi mi normalni koji NE mozhemo da razaznamo gotik slova, nema teorije da pretpostavimo chime se bavi firma, a bogami ni kako se zove...aj'

CITAT
po nekim pravilima logotipi se rade u vektorskim programima tipa CorelDRAW iliti Adobe Illustrator

laugh.gif laugh.gif nije pravilo da se logotipi rade u CDraw-u ili Ilustartoru, nego je pravilo da se rade 2D i bez gradijenta i ostalih "LEPIH" efekata i pravilo je da bude "chitak" tj. prepoznatljiv i kada se smanji na centimentar sa centimetar, za shta su recimo GOTIK slova idealna....i DA- veoma je praktichno da se rade vektorski....i to nisu pravila, nego zdrav razum, aj' zamisli "LOGO" GOTIK slovima, centimentar sa centimentar, sa bevel-embos efektom i gradijentom, pa josh i odshtampan- DIVOTA....
NEdostizni
odnosno

bitno je logo prilagoditi raznim postupcima u stampi ili drugim gde ce se on koristiti, ali tvoj logo nebi bio dovoljno jasan ni da je u dimenzijama 5x5 metara. Minimalizam + logo je prava stvar.

Razmisli, kako bi taj tvoj logo izgledao ako bi bio odstampan u sito tehnici i malih dimenzija
Oliver Brown
sudeci po ovome sto su rekli nedostizni i nj ja sam napravio dobar logo wink.gif citak, lak za stampu, minimalisticki, jednobojan, 2d i sta su jos rekli laugh.gif moze cak i da se gravira u celik!

slazem se da nije neki, ali to ti je samo smjernica u kom pravcu da razmisljas...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.