CITAT
jer mi se cini da je ovaj malo kich
maaaaa jok, chini ti se...keve ti, bevel-embos i gradijent

...i ovo nikako nije logo, mozhda grb ili tako neshto, ali logo nikako...meni nije jasno kako neko ko postuje na grafichkom dizajnu i ko uzima rech LOGO u usta mozhe ovo da nazove logom???
evo da ti bude jasnije, mala demonstracija
ovo je logo

ovo nije logo

i kao shto vidish na primeru iz demonstracije, lik koji je radio ovaj gore logo uradio je 6 verzija logo-a, i to svaki na razlichit nachin, da ne kazhem fazon...i chemu ova GOTIK slova, valjda zato shto su NAJCHITKIJA???

....i sad ajde recimo da ti veze nemash sa dizajnom, semantikom i chitkim slovima, ali ovaj "LOGO" nikako ne ostavlja utisak firme koja se bavi kovanim kapijama, vec neshto suprotno recimo- NE-kovanim NE-kapijama...znachi mi normalni koji NE mozhemo da razaznamo gotik slova, nema teorije da pretpostavimo chime se bavi firma, a bogami ni kako se zove...aj'
CITAT
po nekim pravilima logotipi se rade u vektorskim programima tipa CorelDRAW iliti Adobe Illustrator

nije pravilo da se logotipi rade u CDraw-u ili Ilustartoru, nego je pravilo da se rade 2D i bez gradijenta i ostalih "LEPIH" efekata i
pravilo je da bude "chitak" tj. prepoznatljiv i kada se smanji na centimentar sa centimetar, za shta su recimo GOTIK slova idealna....i DA- veoma je praktichno da se rade vektorski....i to nisu pravila, nego zdrav razum, aj' zamisli "LOGO" GOTIK slovima, centimentar sa centimentar, sa bevel-embos efektom i gradijentom, pa josh i odshtampan- DIVOTA....