Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Black crowes
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Priroda, pejzaži
mlukic999
Odlučio sam da okačim 2 fotke ovih ne baš omiljenih životinja koje dugo žive
a samimi tim i mnogo znaju.
Da li neko zna koliki je životni vek vrana?
Po čemu se razlikuju starije u odnosu na mlađe vrane?

Pozdrav svima!!

"Osmatranje"

"Šapni mi!"

tema je greškom bila postavljena na "Ostale fotografske teme"

Izvinjavam se svima!!
CyberKat
Ovo nije vrana nego gachac (Corvus frugilegus). Vrana je ona sivo-crna ptica.

Ne znam koliko dugo zive, ali polnu zrelost dostizu sa oko godinu dana, mada se uobicajeno ne razmozavaju pre navrsene druge godine. Zanimljivo za gachce je da par ostaje zajedno nekoliko godina pa i do kraja zivota (dakle monogama veza, nema varanja i cestog menjanja partnera biggrin.gif ) Par zajednickim snagama ucestvuje u pravljenju i odbrani gnezda, obicno imaju samo jedno mlado u leglu. Muzjak hrani zenku sve vreme dok ona inkubira jaje, i mladunce sve dok ono delimicno ne operja, tada se i zenka ukljucuje u potragu za hranom i ishranu mladunceta.
mlukic999
Hvala!

Čovek se uči dok je živ.
A bio sam ubeđen - da je to ona crna vrana.

Ali ništa zato uslikaću i pravu vranu. mislim ako već imate sliku prave mogli bi ste je i okačiti.

AJDE IDEMO SAMO HRABRO!
nije važno koliko su dobre fotke tema je "CRNE VRANE"
CyberKat
Crna vrana postoji (Corvus corone corone), na engleskom Carrion Crow, ali je kod nas nema. Ima ih u UK, i u zapadnom delu Evrope, pa ako ima neko odande, eto domaceg zadatka da je slika i okaci fotku. tongue.gif

Sliku vrane imam ali mi bilo glupo da kacim svoje slike u tvoju temu, al ajde kad si vec trazio, evo je siva vrana.

i evo i par gachaca kako na gnezdu sa mladuncem...

doomster
CITAT (CyberKat @ Nov 28 2006, 09:49) *
Crna vrana postoji (Corvus corone corone), na engleskom Carrion Crow, ali je kod nas nema. Ima ih u UK, i u zapadnom delu Evrope, pa ako ima neko odande, eto domaceg zadatka da je slika i okaci fotku. tongue.gif

Ето ти сад, ово нисам знао (а можда и јесам па сам заборавио smile.gif ). Зато су се мени увек више свиђали призори с тамо неким вранама, које не могу овде уснимити biggrin.gif
mlukic999
Katarina, pregledao sam i vaše fotografije na Photobucket-u. Predivne su.
VladaM
Interesantna tema, lepe fotke.

CITAT (CyberKat @ Nov 27 2006, 18:00) *
...Muzjak hrani zenku sve vreme dok ona inkubira jaje, i mladunce sve dok ono delimicno ne operja, tada se i zenka ukljucuje u potragu za hranom i ishranu mladunceta.

Vidi, vidi, eto, takvi muzevi se traze! smile.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.