Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Guarana ?
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
prozac_
jel vam je poznato ovo ? huh.gif

Esdy_11192
Pa to nije sova... Mada iz daleka slican stil, ali se dosta razlikuje [po meni]...
jovbranko
Pa sto jes' jes, lici, al' mislim da je razlika, ipak, dovoljno velika.

Pozdrav.
E Marija Velika
Ova sova je pila GUaranu i dospela u pakao... ohmy.gif [size=1]
MrSteel
i postala Bikche
prozac_
lici na bika,a?wink.gif
Esdy_11192
CITAT (prozac_ @ Nov 15 2006, 13:55) *
lici na bika,a?wink.gif

Bik, djavo.. Svejedno.. Nije sova.. biggrin.gif
!van
a mogla bi da bude i mala, zla, zdepasta sovoljuga...
Speki
@ laza: pogledao link.

Sta je Sova?

nocna ptica ( silueta iza koje je obicno svetli disk meseca )

par krupnih ociju koje vide u mraku

karakteristican par ushiju

staticna figura (lovca koji ceka plen)

simbol nocobdije.

Nije da branim dizajnera koji je odradio Guaranu, ali da je odradio, odradio je, i to odlicno. Sad, sto su sve sove (narocito one graficki svedene) slicne, ne znaci da je covek nemastovit.
Ovo je ne znam koja po redu tema o "plagijatu" - voleo bih da znam sta je to plagijat u najnegativnijem njegovom izdanju.
Po meni, u sferi advertajzinga, plagijat je bukvalno iskopirana ideja koja se pokusava uvaliti klijentu a bez njegovog znanja da je u pitanju kopija ( i, naravno, bez znanja onog prvog klijenta ili agencije od koje je ukradena).

Sve ostalo je cista kreacija.
braknur
dobro to, ali sto su preslikali Magi kampanju. Mislim na ono... okacite sovu na prozor itd
Koliko znam bilo je i na design weeku
Speki
To zaista nisam video, ne znam da li je bas preslikano.

Pre par dana video sam reklamu za pivo BergenBier (ona sa zadriglim tipom u kasnim tridesetim, u satenskoj posteljini) , i koncept je gotovo identican sa jednim predlogom koji sam pre dve i po godine dao jednom lokalnom proizvodjacu piva laugh.gif - "ukrali" su mi scenario i reziju, cak i neke kadrove, za scenografiju bih mogao i da ih tuzim, samo da sam sacuvao svoj originalni storyboard rolleyes.gif
Ne mogu da kazem da mi nije laskalo sto sam imao slicnu ideju za isti proizvod - ali cinjenica je da se takve stvari dogadjaju, da ljudi u odredjenom "istorijskom" trenutku slicno razmisljaju, ja, ti, i jos par stotina ljudi u svetu imamo vrlo originalnu ideju, svi u isto vreme, nezavisno jedan od drugog.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.