Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [reseno] Flash muke
Dizajn Zona > Tehnike > Flash
Goran Katić
Radim nešto u flashu 8, pa imam problema sa scroll menijima, da li možete preporučiti neki site koji bi objasnio šta griješim.
Hvala
-=: soNic :=-
ja ne mogu smile.gif , al savetovao bih te da probas sa nekom DOBROM knjigom.

Evo bas danas mi bio drugar koji je nasao tutorial na netu za pravljenje php galerije.. em ta php glarija pravljena po uputstvu nije proradila, nego je i nakon mog debagovanja (posto sam radio u php-u vishe godina) proradila ali toliko loshe da je to greota.. a to je bio TUTORIAL na netu za ljude koji NE ZNAJU.. znaci.. PAZI SE net-a smile.gif ima svashta

gledaj da nadjes proveren izvor i pouzdane stvari.

Takodje pazi koju knjigu kupujes. Eto bas sam doshao u posed knjige koja "uchi" flash, gde dizajner nemac objasnjava action script i objektno programiranje. Sve to posoljeno sa loshim prevodom = treba ga krivichno goniti.

nadji dobru knjigu smile.gif
flash011
sine, idi na www.flashkit.com
nacices veliki broj open-source primera... probaj da analiziras code, za mene to bolje ide od knjige, naravno ako imas uopste nekog iskustva sa programiranjem...
MrSteel
o flashu nista iz knjige naucio nisam al ne kazem da ne mozes, imam ja gomilu // SBB - DC++ user MrSteel
internet je majka samo probaj sto vise stvari
dobra polazna tacka je naravno GOOGLE
syndrome
zato smo zalepili ovu temu
Goran Katić
hvala na odgovorima, malo smiješno sad sajt radi u IE ok ,ali U firefoxu nikak.
www.pfv.svijetfotografije.com
Kad nađem malo vremena sredit ću i te gluposti, ali stvarno stabilnost flasha je jednom riječju očaj.
Web designer
Ja ti preporucujem (iako si resio tvoj problem)da ukoliko zelis da se bavis Flash-om pronadjes knjigu Macromedia Flash MX iz prve ruke od autora Chrissy Rey.Mozes je naci u izdanjima mikro knjige.

PS Nema veze sto je knjiga pisana za Flash MX to je sasvim isto kao i za flash 8.Ja sam sa ovom knjigom proucio celi Flash i naucio programiranje u Action Scriptu.

Pozdav! wink.gif
syndrome
CITAT (Goran Katić @ Jul 24 2006, 23:48) *
... ali stvarno stabilnost flasha je jednom riječju očaj.
Ne razumem sta si ovim hteo da kazes... Kakva stabilnost Flasha?

Ako si mislio na IDE, prilicno je stabilan.

Ako si mislio na ActionScript, tu nema sta da bude nestabilno.

Ako si mislio na Player i samu virtuelnu masinu, ona je gotovo potpuno savrsena, a i ako nije, to se sigurno ne manifestuje kao nestabilnost softvera.

Cetvrto ne postoji.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.