CITAT (pixel_ns @ Jul 13 2006, 15:40)

nedostatke sajtova izgleda uvek prvi primecuju web dizajneri nego korisnici.
meni, kao korisniku je sajt odlican.
uvek mi je bitnije vizuelni dojam nego tehnicki, ... kakvu muziku dj pusta a ne kako mixa, ideja a ne realizacija.....
o, kako se samo ne slazhen sa ovim. Porediti ideju i realizaciju web sajta sa pushtanjem muzike nekog DJ-ja je svojevrsno podmetanje zarad argumentovanja.

Porediti fotografiju (dobra ideja, losa teh realizacija.. pa dobro, ako fotka ima pricu, gledam kroz prste) sa recimo pushtanjem muzike to je ok, ali izradu web sajta nije.. Razlika je ocigledna, web site OVOG TIPA treba da ima neku upotrebnu vrednost (informisanje o festivalu i sve shto ide uz njega), dok pustanje muzike ili gledanje fotografije to na takav nacin nema..
A jos da naglasim da sam sajtu prisao ISKLJUCIVO kao korisnik, nisam dosao kao profesionalac (posto sajtove ne radim bas aktivno vec neko vreme iako sam to radio za pare skoro 10 godina) nego kao obican korisnik, covek koji je hteo da se informishe.
Nisam gledao source-code, nisam gledao dal drop down meniji rade u svim browserima nego sam gledao GDE DA NADJEM ono shto me zanima.. i nakon dosta muke to nisam uspeo.
Takodje mislim da ne mozemo da pricamo o ideji sajta jer ne znamo realno kakva je ideja bila, cak kladio bih se da je ideja bila dobra (ponuditi sve relevantne informacije i mnoshtvo drugih sadrzaja (galerija, chat, forum)) samo realizacija je izuzetno bitan faktor i kod krajnjeg korisnika (bar kod korisnika kakav sam ja, a to je onaj shto trazi informaciju, a nekako cenim da je vecina ljudi ipak takva, traze info)
ali naravno, to each its own, moja rang lista "dopadljivosti" sajta nije da mi je vizuelno na prvom mestu (osim ako ne gledam sajt promociju nekog crtanog filma u flashu ili likovne galerije) vec
1. upotrebljivost
2. dizajn/implementacija (podjednako)