Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Politika.co.yu - novi dizajn
Dizajn Zona > DZ diskusije > Massive Issue
Dragan Varagić
Pogledajte na www.politika.co.yu

Neke komentare možete videti ovde:
http://www.personalmag.co.yu/blog/?postid=1008
http://draganvaragic.com/weblog/index.php?itemid=69

Vaši komentari?
Esdy_11192
Meni, koji se ne razumem u programiranje [html, php, css i sta vec sve ne postoji]... izgleda sasvim OK... Na prvi pogled je sve citko i na svom mestu.. Jos nisam probao navigaciju...

Pravo da ti kazem da se ne secam starog izgleda pa ne ne bi mogao da uporedim....

Mislim da mene ne zanimaju tudji komentari, pa su ti ti linkovi nepotrebni.. wink.gif
Dragan Babic
CITAT (Moj odgovor na istu temu na DPT forumima)
Naš komentar... Još jedan velik posao odrađen amaterski, još jedno razočarenje za domaći Web.
NIKOLAg
politika.co.yu
evo par mojih utisaka posle prve posete shta je dobro a sta ne: (prvo ono shto je dobro:) :
-prvo sto sam primetio i sto mi se svidja jeste to da je sajt odradjen u nekim hladnim tonovima , crna , bela , tamno siva...sto stvara utisak i atmesforu upravo onakvu kakava je potrebana za jedne dvevne novine , svidja mi se shto nema napada nekim plavim tonovima i ostalim danas standardnim bojama , cak sam i posmislio da je su ovo radili priznati profesionalci dok nisam uocio sledece:)) :
(sad ono sto nevalja:) :
-dal je moguce da se naslovi pisu velikim slovima nebitno bilo da je latinica ili cirilica (to nemoze da deluje lepo za posmatraca) , dal je moguce da se meni (ispod logoa novina) radi u stilu VELIKIH SLOVA i da zlo bude gore na sve to rolower underline na ta velika LATINICNA i CIRILICNA slova , isto da ne pominjem je tako odradjen i meni sa leve strane ...dosao sam do zakljucka da ta velika slova tu stoje da bi sajt delovao sadrzajnije , a deluje dosta ruznije....-ovo se moze lako ispraviti ne moram da pricam shta treba da se uradi...-predlog za menije ,izbaciti underline on over , i namontirati umesto toga promenu pozadine u nekoj hladnoj boji , i naravno eliminisati CAPS LOCK kako god znate:)
urkozamanje
^^ tako nekako

^ pa ne znam..u pravu si za te hladne boje, ali mi se nekako cini da je to moglo lepse da se spakuje. nije da je bas lose ali je ipak moglo bolje.

nego opet te tabele.. da li je moguce da takve poslove dobijaju ljudi koji se ne trude ni standarde da isprate.
NIKOLAg
CITAT (urkozamanje @ Jul 2 2006, 22:49) *
^ pa ne znam..u pravu si za te hladne boje, ali mi se nekako cini da je to moglo lepse da se spakuje. nije da je bas lose ali je ipak moglo bolje.

ma moze u svakom slucaju mnogo bolje:) , napravishe ljudi haos sa velikim slovima;D i underline-om:)
CITAT
nego opet te tabele.. da li je moguce da takve poslove dobijaju ljudi koji se ne trude ni standarde da isprate.

old School:)
urkozamanje
@nikolag
CITAT
old School:)

ma kapiram ja to smile.gif . nego.. informacione tehnologije, tu tome mesta jednostavno nema. svakodnevno moras da prihvatas nove stvari. na kraju krajeva, tableless i nije neka novina.
Gremlin
Hm... tresla se gora, rodio se miš. Pa dobro, nije baš da se tresla gora, al mišonja se rodio pa se rodio smile.gif

Generalno, pročišćena varijanta, akcenat bačen na čitljivost...

Nedostaje mi segmentisanje elemenata...

A owaj ONLINE fonat pored logotipa mi žešće upada u oči... zniči užas. Prosto od Maćaševa nisam očekivao ovo... on čoek cijeni dobru tipografiju!!!

A moram da dodam da mi pomalo smiješno da gledam owe BLOGPROMOTION postove više... smile.gif smile.gif smile.gif Ojdoh i na DPT kad tamo ista stvar... Mislim... bzv... al dobro wink.gif
Oliver Brown
meni se cini da je ovo odlican sajt! funkcionalan, pregledan, sadrzi sve sto treba. boja je u skladu sa opstim vizuelnim identitetom politike. na kraju krajeva pogledajte nyp.com pa uporedite
nixa
^ nadam se da nisi ozbiljan smile.gif
Denis_Radenkovic
Umm... Brut Vild (never heard), Mirko Ilic, Aleksandar Macasev ...too many cooks spoil the broth?

Tema je premestena jer ne spada u galeriju ...mada sudeci po komentarima fali nam neki "Hall of Shame" forum smile.gif
Aleksandar Stankovic
Ja ovo zovem "programerski odrađen" sajt gde pomalo tvrdoglavo ni ne vidim da uopste ima nekog dizajna. Nimalo zlobno, prosto ne primecujem da je na pravi nacin ulozen trud da se bilo koji segment odradi sto bolje, da se daju neki elementi koji bi ukupan dizajn podigli na mnogo visi nivo. Prosecan blog ima jaci dizajn od ovog sajta poznate nam novinske kuce!
ivanhoe
CITAT (Aleksandar Stankovic @ Jul 4 2006, 11:47) *
Ja ovo zovem "programerski odrađen" sajt gde pomalo tvrdoglavo ni ne vidim da uopste ima nekog dizajna. Nimalo zlobno, prosto ne primecujem da je na pravi nacin ulozen trud da se bilo koji segment odradi sto bolje, da se daju neki elementi koji bi ukupan dizajn podigli na mnogo visi nivo. Prosecan blog ima jaci dizajn od ovog sajta poznate nam novinske kuce!

Ovo uopste nije programerski odradjen sajt, jer osoba koja ga je radila veze nema sa web programiranjem, tehnicki sajt je na nivou 97-98. Moguce da je serverski deo uradjen pristojno, to ne znam, ali client-site je tragicno loshe uradjen... HTML nije cak ni po 4.0 standardu (npr. fale navodnici oko atributa), pravljen je ocigledno automatski kombinacijom dreamweavera i texta konvertovanog direktno iz Word-a (i cak ni ociscenog u DW od viska tagova i klasa, iako DW ima tu opciju), komplet text je html enkodovan (i time uvecan tacno 5 puta bez razloga), naravno sve je u tabelama, mesan je inline CSS (generisan od strane Worda, velicina slova je u pointima, i slicne gluposti) i font tagovi, javascript je potpuno nepotrebno iskomplikovan upotrebom macromedijinih ugradjenih funkcija (zakljucak: autor nema osnovna znanja javascripta, jer inace ne bi koristio MM funkciju da otvori obican prozor), velicina texta i slika je vrlo neoptimizovana, i tako dalje... znaci nema govora da je ovo radio iskusan web programer... mozda eventualno Fortran ili Cobol programer koji je html ucio '95, a onda je otputovao na pusto ostrvo i vratio se za ovaj projekat... biggrin.gif a mnogo verovatnije dizajner koji zna da se snadje u DW tu i tamo...
isajev
mislim da je konzervativno uradjen sajt, pogotovo tehnike, koje pominje ivanhoo tabele i sl,., kao pre 5-6 god minimum,., nema stilizacije, dosta grubo, podseca me na neke nemachke stranice,. osnovno je shto ovde nema dizajna, razumem da je to politika i da ne treba da bude nishta napadno, ali treba da ima neku prijatnost i privlachnost, shto ovde svakako nedostaje

mislm da bi trebali ad uzmete dizajnera/develpera da vam to profesionalno uradi,. pogotov shto toliko reklamirate stranicu koja nije nishta posebno
Aleksandar Stankovic
CITAT (ivanhoe @ Jul 4 2006, 12:57) *
Ovo uopste nije programerski odradjen sajt...

Naravno ivanhoe, naravno...kao sto rekoh JA to zovem "programerski odradjen" sajt ali ne dadoh pojasnjenje:) ... Sitna malicioznost bez upliva u sustinu i pravu analizu koda, sto si ti ucinio jako dobro biggrin.gif Srecem svakodnevno u firmi gde radim, programere, koji svoj deo posla odradjuju extra ali uvek ima medjusobnih "peckanja". Programerski odrade projekat extra jer odgovore svim zahtevima projekta a unesu i neki novi kvalitet ali dizajnerniski to ceeeesto izgleda katastroficno tongue.gif ... Dopusticu sebi da prosirim pricu kad je vec ovo izbaceno iz interaktivnog i napomenem da slican odnos postoji kod recimo gradjevinskih inzenjera i arhitekata ... a ovde bi kao slucajno podrzao ove prve smile.gif
feedback
CITAT (Aleksandar Stankovic @ Jul 4 2006, 19:49) *
Programerski odrade projekat extra jer odgovore svim zahtevima projekta a unesu i neki novi kvalitet ali dizajnerniski to ceeeesto izgleda katastroficno tongue.gif

to je zato sto nisu angazovali dizajnere... sasvim jasno
-=: soNic :=-
ok, svi smo mi mladi ludi (ja malo manje mlad ali dovoljno lud) pa odma primetimo table u dizajnul...pa dobro.. mi primetili, sad dal to stvarno MNOGO kvari upotrebljivost sajta? Pa .. ne, kvari malo, ne puno. Mozda 2012 urade optimizovanije. Ok. Zamerka, mala.

Dizajn: Dobar. Cak rekao bih vrlo dobar, pre svega zato shto deluje da je funkcionalan, kategorije, tekstovi, bla bla.. nije tesko snaci se. Po meni sajt politike i ne treba da ima dizajn bolji od ovog (graficki dizajn)

NAJVECA ZAMERKA, ko shto je neko vec primetio, je da nedostaje RSS feed. E, to je vec brate bas bezveze. Ignorisati CSS i turati tabele, mrljaviti sa font tagovima, pa dobro, oprosticu ako USPEM brzo da se informisem. Mislim, usporice ucitavanje al haj, malo cu nervozno sacekati pa cu doci do clanka.. Ali nedostatak RSS feed-a za NOVINSKI sajt .. AAARGH smile.gif

Ja NECU dolaziti SVAKI DAN na taj sajt da citam vesti. Ne zhelim. Imam u FFoxu RSS tulbar u kome mi stoji RSS feed sa recimo b92, otvorim dropdown, vidim naslove pa AKO VIDIM naslov koji me zanima kliknem pa odem da procitam.

Hvala i prijatno.
mirtodor
Ja sam user. Dakle, design novina online me zanima samo ukoliko:

1. omogucuje brzo otvaranje, ili ne,

2. obezbedjuje preglednost ili ne.

Ovde se vec od front page-a nisam bavio bilo cime, pa ni time, ne zbog dizajnera, vec zbog njegovog klijenta:

1. Nema redovnog upload-a novih vesti, this way or another? Cao.

2. Nema engleskog? Pa, koji ce im onda ovo? Da loze svoje redovne citaoce (tipa, moj cale od 7 banki??)??

Dakle, generalni cao. One 19-vekovne komentare cu preleteti u PolitikaONPAPER, cale je redovno kupuje.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.