Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Sta je bolje ADSL 256/64 (1GB ogranicen protok)...
Dizajn Zona > DZ diskusije > Ćaskanje
MichaelJordan
...imam kablovski net kod SBB-a, dakle 128/64 flat bez ogranicenja. Placam 1350 dinara mesecno.

Pojavila se prilika da dobijem 20% popusta kod EuNet-a za ADSL. Gledao sam neki paket 256/64 sa 1GB ogranicenim prometom podataka on kosta 1190 dinara ili sa 20% popusta 956 dinara.

Meni je bitan i download a bogami (mozda bitniji) upload!
Mesecno posaljem min 700MB (samo u fotografijama).

Kad se sve ovo sabere i oduzme, sta mislite, da li da predjem na ADSL sa kabla?

PS. Bojim se da je 1GB, mozda, malo?1
PSS. Neki kazu da je kabal konstantniji, sto se veze tice od ADSL-a?!

Svaki savet dobrodosao!
Trunks
Naravno da je malo 1 GB, to bi uvideo već u prvom mesecu. Upload ako ti je jako bitan, ostani na kablu jer je ADSL upload nestabilan, tj. nikad nećeš dobiti ni 50% od svojih 128k ili koliko već uploada (iz iskustva sa više provajdera). Funkcioniše ali slabo, i to mi trenutno najviše smeta kod ADSL-a.

Ostani na kablovskom ili nađi bolju ponudu za ADSL, flat rate u svakom slučaju, od limita nema vajde osim ako ne koristiš net samo za proveravanje mejla i povremeni surf.
gStyle
pod uslovom da si jedan od onih (nas) kojima sbb sasvim lepo fercera nikako nemoj da menjash. a da li ti je 1Gb protoka dosta to zavisi od tebe. ja mesecno skinem u proseku 80Gb. skinuo bi i vishe da imam mesta na hard drajvu.
Roy Fokker
Ja imam 512/128 i 10GB, i ludim svaki mjesec... ali kod Telekoma CG nema problema s brzinom, testirao sam na raznim P2P programima, i imam download i upload maksimum po specifikacijama. Zato je kod ADSL-a najbitnije provjeriti hardware-ske i infrastrukturne okolnosti, tipa - kvalitet telefonskih linija, centrale... i naročito udaljenost od čvorišta...

Ali zaista - 1Gb je ništa... ja to potrošim bez posebnog napora i downloada za nekoliko dana...
borko
CITAT (Roy Fokker @ Jun 12 2006, 18:36) *
Ja imam 512/128 i 10GB, i ludim svaki mjesec... ali kod Telekoma CG nema problema s brzinom,

pa kad jedini u selu imaš internet

inače ne bi nikad prelazio na te jevrejske fore sa ograničenim prenosom, kad sam lepo raspoložen dnevno padne 2gb
godza
cimer i ja prosecno 140GB mesecno, nemoj ni slucajno da uzimas taj paket, osim ako jedino sto radis nije chatovanje.
MichaelJordan
Hvala ljudi, odluka je pala!

Ne napustam kabal!!!
select
e care pa preko sbb-a imas foru za prosireni paket od 512/384 i kosta 1430 din.evo bas taj ADSL sto pricas uzeo sam za devojku i posto njoj treba samo za cet a pritom nista ne download-ujen onda ni ne iskoristi ceo paket tako da ti kao savet kazem da ostanes na kablovskom.
pozdrav.
istankov
1 GB je za pola dana, bukvalno bez mnogo jurcanja.

10 GB mesečno je sasvim ok.
eXtreme
A to u vezi SBB-ovog kablovskog interneta, jel znate mozda, dal ga ima u Vrscu?

P.S. Imam SBB kao kablovsku za TV!

Od ovog wireless-a ludim, BRE - Download 64Kbit/sec
Sranje!
pailhead
Zasto ne uzmes kod beotela 256/64, ako si student izadje te oko 1200 din, bez ogranicenja.
iNCUBUs
^ I ta akcija traje samo do kraja juna, pa požuri smile.gif
pailhead
ali kad se prijavis imas godinu dana taj popust.
iNCUBUs
A za godinu dana bi trebalo da padne cena ADSL uslugama, pa taman ostaneš na istom smile.gif
vili
CITAT (MichaelJordan @ Jun 12 2006, 20:14) *
Hvala ljudi, odluka je pala!

Ne napustam kabal!!!

Pametno, ja sam takodje na sbb-u 256/512 i superzadovoljan sam, guram izmedju 50 i 100 giga mesecno, samo sad mi je HDD usko grlo wink.gif
Roy Fokker
CITAT (borko @ Jun 12 2006, 18:39) *
pa kad jedini u selu imaš internet

Haha. Jedi ti malo g... hmm. Not worth it.

Spustili su drastično cijene sad u junu, pa da vidimo kad bude značajno porastao broj korisnika kako će da bude.
pailhead
Ovaj popust ce pratiti cene. Tako da ako padne cena paketa, sa popustom ce biti jos jeftinije.
Net sa ogranicenjem je bulja.
borko
CITAT (pailhead @ Jun 13 2006, 18:34) *
Net sa ogranicenjem je bulja.

ovako pailhead kaže 'jebeš net s ograničenjem'
ofLogic
CITAT (Roy Fokker @ Jun 13 2006, 13:23) *
Haha. Jedi ti malo g... hmm. Not worth it.

Spustili su drastično cijene sad u junu, pa da vidimo kad bude značajno porastao broj korisnika kako će da bude.

kralju to je t-com. kad god rebootujesh komp i opet se spojish na net, dodaju ti malo centi na telefonski rachin. madjari tj. njemci prokleti koji josh prodaju 1000 isdn paketa koji su ostali.
Betty Boop
Ok, ali ja sam na sbb flatu, i ogranicen mi je download na 15kbps!!! Ovog meseca sam prvi put uzela flat, i iznenadila se kada sam videla tu brzinu, par puta sam ponovo i restartovala download, dok nisam nazvala i cula da je to normalno! Kazu ne moze brze za download! Al oni mene to zzzz, ili sta?
godza
15 kilobajta u sekundi

1 bajt = 8 bitova

iz ovoga sledi

15 * 8 = 120 kilobita u sekundi

to odgovara paketu koji se kupuje i naziva se Home Flat 128.

Koji si ti paket kupila?
Betty Boop
Taj, samo sto sam ja mislila da je b u kbps bit a ne bajt...hvala u svakom slucaju!
kodi
evo ja sam morao da predjem na ADSL (selio sam se) sad.gif sad.gif sad.gif

Majko mila, onaj njihov 512 ne moze da prismrdi kablovskom 128 ni u ludilu. Mislim, znao sam ja da to nije bog zna shta, agregacija i tako te fore... ali da ovako loshe radi nisam ni sanjao !!!!
pailhead
Tebi su uvalili nesto drugo. Od kako koristim adsl nisam imao skoro nikakvih problema, a iznenadio sam se koliko su sve te price o agregaciji pale u vodu, jer meni download nikad nije isao ispod 85kb/s.
Trunks
^ Imaš 768 kbps? Kod kog provajdera i koji keš?

A ja sam se isto malo razočarao u ADSL. Ne toliko zbog brzine downloada koja je konstantna nego zbog nestabilnosti veze i načina kako rešava down/up link, i to sam video kod više provajdera, isto iskustvo. Čekam da dođe kablovski net u moj kraj pa se prebacujem, jer realno, koja je prednost ADSLa u odnosu na kabel?
kodi
@pail...
cuj, nisu mi nishta "uvalili", jednostavno to je to....

jebiga.. a mozda sam ja predugo bio na 1Mb cable biggrin.gif ...

mada ovo nije 2 nego 22 puta sporije... jebote u 16h popodne mi se neke slike sa wikipedie (ima ih 5-6 na stranici nijedna nije veca od 300x100) otvarajo gore nego na dialup-u..tipa 15 sec...

mozda je kod tebe ok.. kod mene je nikad gore
ivanhoe
ja sam na sezamu 256 flat paket i moram priznati da sam jako zadovoljan kvalitetom.. protok je zaista taj koji pise (mozda imam srece pa nema velikih potrosaca na mojoj centrali?) i sve radi vrlo stabilno...

jos od kako sam pazario siemensov ADSL ruter (onaj sezamov je djubre) net je postao uzivancija... prakticno imam stalan IP jer se ni ne skidam sa veze ikada, niti mi bilo sta puca, protok stabilan, super...
Sa1Nt
CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 03:42) *
@pail...

mada ovo nije 2 nego 22 puta sporije... jebote u 16h popodne mi se neke slike sa wikipedie (ima ih 5-6 na stranici nijedna nije veca od 300x100) otvarajo gore nego na dialup-u..tipa 15 sec...

meni je isto tako bilo na sbbovom kablu 22 dana, dok se nisu smilovali i doshli da mi srede signal... ne znam za adsl ali sbb ima najgoru mogucu tehnichku podrshku na svetu wink.gif ali shto je najgore, kad radi onda radi kako treba i nema nikakvih problema (kao kod mene u vishnjichkoj banji), a kad ne radi, ne mozhesh da ih naterash da ti poprave to (ovde kod devojke u stanu) smile.gif
pailhead
CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 04:42) *
@pail...

Nemam predstavu, meni radi stvarno dobro, imao sam nekih problema, recimo proslog novembra su mi bili strasno visoki pingovi nisam mogao da se igram, i bilo je nekoliko ispada kada je net strasno slabo radio ali to je trajalo par dana i desilo se svega dva-tri puta.
Veza je brza i protok je veliki. Od teoretskih 96kb/s skidam u proseku 85kb/s (s obzirom da neki procenat otpada zbog same adsl tehnologije) zadovoljan sam time.

CITAT (Trunks @ Jun 20 2006, 04:35) *
^ Imaš 768 kbps? Kod kog provajdera i koji keš?

A ja sam se isto malo razočarao u ADSL. Ne toliko zbog brzine downloada koja je konstantna nego zbog nestabilnosti veze i načina kako rešava down/up link, i to sam video kod više provajdera, isto iskustvo. Čekam da dođe kablovski net u moj kraj pa se prebacujem, jer realno, koja je prednost ADSLa u odnosu na kabel?

ADSL je dostupniji (teoretski), jer je dovoljno da imas telefonsku liniju, SBB kod mene nece da dodje vec nekih 6 godina, iako su u pitanju desetine metara koje nas razdvajaju. Jednostavno, imam vec kablovskog provajdera, IKOM, koji je 150.315.256.532.753 (sto pedeset biliona trista petnaest milijardi dvesta pedeset sest miliona petsto trideset dve hiljade sedamsto pedeset tri) puta gori od SBB-a, ali posto su oni ispartali i podelili grad, ne prestavljaju jedni drugima konkurenciju.

Kablovski zavisi od infrastrukture. Kod mene je ikom recimo povezao tv tako sto su razapeli kablove sa zgrade na zgradu (bukvalno se vidi izmedju dva solitera kako visi kabl u vazduhu). Imam kablovsku tv koja gore zavisi od vremena, vetra, kise, klinaca po kraju, nego bilo koja antena.
SBB ce doci kod mene samo ako kupe ikom, a ako kupe ikom, kupice i njigovu infrastrukturu, tako da cu zavrsiti sa istim sranjem, samo ce se drugacije zvati.

Kabl je skup i imas manji protok. Nek me neko ispravi ako gresim, ali koliko mi se cini najveci flat koji moze da se uzme kod SBB-a je 512k, na adsl-u je 768k.

Na kablu nemas javnu ip adresu ako imas flat rate, ne znam da li ovo pravi velike probleme ili ne, ali znam da prilicno ogranicava neke p2p servise. Ne znam recimo kako je resen rapidshare.de, ili nesto slicno, da li korisnici sbb-a uopste mogu da koriste takve sajtove.

Kabl ima malo bolje pingove od adsl-a pa je bolje za igranje.

CITAT (ivanhoe @ Jun 20 2006, 04:46) *
ja sam na sezamu 256 flat paket i moram priznati da sam jako zadovoljan kvalitetom.. protok je zaista taj koji pise (mozda imam srece pa nema velikih potrosaca na mojoj centrali?) i sve radi vrlo stabilno...

jos od kako sam pazario siemensov ADSL ruter (onaj sezamov je djubre) net je postao uzivancija... prakticno imam stalan IP jer se ni ne skidam sa veze ikada, niti mi bilo sta puca, protok stabilan, super...

Mislim da ovo ne zavisi od potrosaca na tvojoj centrali. Problem kod te agregacije je valjda bio strasno skup link od provajdera ka telekomu, ne od centrale ka provajderu. Mada nemam pojma, tresla se gora rodio se mis, meni je ovo radilo super, a po nekim teorijama trebalo je u proseku da ostvarim 5% svoje maksimalne brzine.
Esdy_11192
SBB, 256kbps flat, optimalno 30 kb/s u EMuleu npr, nisam se [na srecu] navukao na lokalnu mrezu, tj nisam jo ni isprobao [a imam vec par meseci ovo "cudo"]... 003.gif cool.gif
kodi
brate.. prabaj local hub....

em ima par "drugova chlanova", em stvarno moze da se nadje svashta wink.gif
Esdy_11192
CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 23:31) *
brate.. prabaj local hub....

em ima par "drugova chlanova", em stvarno moze da se nadje svashta wink.gif

Necu... Ispitni rok... laugh.gif

Jer ako jednom probam nema povratka... wink.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.