Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Vision
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ostale fotografske teme
YWDS
Fascinirana sam ocima, pogotovu svetlim, iako znam da su jako cest motiv. Ove tri su mi za poslednjih desetak dana omiljeni radovi. rolleyes.gif

rade
koji je ono auto shto se vidi u prvom oku? smile.gif

bilo bi cool da se umesto auta vidi nechija glava. onda bi pogled imao i neki dublji smisao.
Dr Bouz
pa sve si rekla. jesu oci ceste ( mozda zbog toga sto ih skoro svi imaju wink.gif ), a sa druge strane, ova tvoja tri okceta su sasvim simpaticna 2. 1. pa trece (ne izgleda dobro sa tako plitkim dof da fokus bude samo na obrvama, t.j. da "cing" na oku bude neostar)
joske
Često, ali ako se dobro odradi jako prijatno za gledanje. Prve dve fotke su jako dobre, tj. makar na mene ostavljaju utisak. Pogotovu prva. Verovatno zato što oko gleda pravo u mene, i ja pravo u njega blink.gif - mnogo toga može da se vidi u ljudskom (ženskom) oku - ne mislim sada na taj Volvo ili šta je već, mada volim kada se na fotografiji oka, kada se bolje pogleda, razaznaje puno detalja, refleksija...
Na trećoj zenica nije u fokusu, i tu onda sve što sam malo pre napisao gubi smisao. Mada trepavice... biggrin.gif
sergej
chesto se vidjaju ovakve fotke, ali nisu dosadne, bar meni...

3. jedino ima vecj pomenutu 'greshkicu'...
guja
to kao crno/belo pa onda nesto u boji bar je meni trulo. Slikanje portreta i detalja je veoma teska disciplina, a naglasavanje na ovaj nacin jeste dobro resenje u grafickom dizajnu (ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje), nikako nije fotografska disciplina.

detalji u donjem levom cosku su fenomenalno odradjeni, ali je ostatak presvetljen (1.slika), sto upucuje na cinjenicu da bi sledeci put morala uravnoteziti svetlo.

Takodje namam pojma cime si slikala.
P.S. Bio sam na tvom sajtu i veoma je simpaticna galerija. Bice nesto od tebe.
peekoot
CITAT
  to kao crno/belo pa onda nesto u boji bar je meni trulo

mozda nije trulo al' malo je dosadno jer se suvise koristi..

CITAT (guja)
ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje

stvarno ne razumem sta si time hteo da kazes... da nije umesno vrsiti kolor korekcije na fotografijama ljudi... ... ili?...

moj komentar: i pored ceste teme i ceste obrade ove fotke mi jos uvek deluju zanimljivo... ne bi ih uvrstio u vrh bas zbog toga sto su cest motiv (sto i sama kazes) , ali prijatno ih je gledati! prva preosvetljena, treca mutna.. druga je moj izbor! smile.gif steta sto je prva malo pregorela jer da nije, bila bi mi najbolja od ove tri...

podsecaju me na exit promo plakate od pre par godina.. mislim da je bio exit02..
guja
CITAT (peekoot @ Jun 4 2006, 09:33)
CITAT (guja)
ako nakaradjivanje 6,5 miliona godina evolucije koloriteta homosapijensa ima bilo kakvo opravdanje

stvarno ne razumem sta si time hteo da kazes... da nije umesno vrsiti kolor korekcije na fotografijama ljudi... ... ili?...
*

Ma nije u pitanju eticnost nego pristup da se tehnicki nedostaci kompenzuju precicama. Ova fotografija ne govori ni o boji ociju ni ti ima bilo kakvu karakterizaciju. Kic po definiciji ima opasna svojstva - neodoljivo lako prenosenje pouke, dopadljivost. Gledas sliku i ona razmislja umesto tebe.

Koliko me secanje sluzi, od ovih knjiga sto sam malo prelistao i par casopisa sto arcim primetio sam da fotografi teze da zabeleze bas ovo sto sam naveo. Boju, teksturu i sve to zacinjeno emocijama i karakterizacijom. I sad ja uzmem PS i kao sam naglasio jedno parce sto je u boji, a ostalo je crnobelo.

Ili drugaicije objasnjeno. Pogledaj ovaj isti kadar kad je uradjen da bude tehnicki savrsen u CB i kolor varijanti.
peekoot
da.. sad te malo bolje razumem... prvobitni komentar me je bas bio zapanjio! vidim sta hoces da kazes, mada, ako je slika (ne nuzno fotografija u klasicnom smislu.. mozda kolaz ili kompozit) smislena onda joj sve oprastam sto se tice tehnike kojom je postignuta (ne komentarisem ovu konkretnu situaciju trenutno.. ).. samo da se ogradim.. vidim da nisi govorio protiv kolaza ili kolor korekcija.. samo sam osetio potrebu da kazem svoje misljenje smile.gif

mozda bi bilo dobro kad bi videli i slike sa originalnim bojama.. mozda bi nam bilo jasnije koliko su intervencije uticale na vrednost (ili bar dopadljivost) fotografija..
maki101
Svidjaju mi se fotke, i obrada je sasvim odgovarajuca po mom misljenju
jedina zamerka koja mi je sada pala na pamet (a vidim i Radetu) je da se u odsjaju oka
moglo videti nesto interesantnije, neka priroda (pejsaz) ili slicno
YWDS
Hvala puno svima na komentarima, definitivno ce mi biti od od koristi za ubuduce. Special thanx to guja na strucnim objasnjenjima i naravno na tome sto je posetio moju galeriju. biggrin.gif
svetlosti
slazem se sa guja
neprijatno mi je za gledanje,tvrdo itd.
ne prirodno ne
...
Dr Bouz
virn'o sam ti i ja galeriju. ono sto sam pregled'o - ima i o-kej, a ima i no-kej rolleyes.gif
guja
064 2665 284, pa da malo zajedno slikamo zalaske sunca ?
Dr Bouz
..o tako si divan. polaskan sam tvojim pozivom. evo ako nastave ovako sareni oblaci do veceraske, biti ce to dramatican zalazak sunca ... ako me devojka pusti sa polu-poznatim muskarcem, javljam se sigurno smile.gifsmile.gif: biggrin.gif
guja
Ma ko je tebe zvao ph34r.gif doktore. O ludaka laugh.gif .
Ja bre zovem autora ove teme.
sergej
laugh.gif aj tink dis iz d bigining of a bjutiful frendship...
Igor Petrović
Probaj sledeci put da nagovoris model da skine maskaru jer izgleda prilicno neuredno i ulepljeno.
YWDS
Hmmm... ne nalazim da je to preterano bitan momenat na fotografiji, ali u svakom slucaju hvala na komentaru. Ne vidja se tako cesto muskarac koji ce primetiti i nesto sto se zove - maskara, pogotovu ako je ona jos i "ulepljena"... wow wink.gif Pozdravcic
Dr Bouz
pa vid'o i ja, al bilo mi trooba da cepidlacim, posto mi se cini da ti je to prva slika ovde, pa da ne bude da si docekana "na nozh"
istankov
doktore ne izvlači se...

YWDS super ti je sajt i radovi.
YWDS
Hvala ti puno... blush.gif. A doktor je super i hvala mu na svakom komentaru! S obzirom da nisam fotograf, ne da nisam docekana na noz, nego naprotiv... biggrin.gif
Goldmund
Oci nema sta mnogo da se komentarisu.. Jesu lepe za gledanje. Pogotovo ovako obradjene (ma koliko to kich bio i razne guje smile.gif se bunile).. U umetnickom smislu, tanko.

Ali jel da da je vrh fotka Carlosa Pereire.. i meni se jako svidela... steta sto je lutka doduse..
macho
da, vecina modju nama je probala ovako neshto, i to je dobro..jer kada neshto probas da uradish onda znas koliko truda i treba da to neshto napravish kako treba.. smile.gif
ako bi bilo po mom ukusu, druga je najuspijelija.. ugao iz kog si fotkala, i pogled prema gore razbijaju onu centralnu monotoniju, jedino mi se nesvidja malo ta maska, kao da je ima previshe, ili shta li vec.. slab sam po tom pitanju smile.gif kao i one tackice ispod oka, takodje od maske.. ali to mozes da maknes bez po muke..
na prvoj mi se svidja ostrina zenice,pogodila si ga u bobu.. dok mi malo smeta centralna monotonija i odsja u oku..
sve u svemu jako dobro odradjeno.. ko nevjeruje neka uzme aparat i proba.. smile.gif
ps. sajt..blog..galerija... fenomenlano! wink.gif
Beli_macak
OK, jeste "vec vidjeno", ali meni licno se svidja.
Narocito druga.
Kod trece, kao sto je receno "skripi" AF. Steta, bila bi moj favorit.
Takodje pohvale za obradu.

PS Gujo, Gujo... bas si Džavo cool.gif
guja
CITAT (Beli_macak @ Jun 7 2006, 01:56)
OPS Gujo, Gujo... bas si Džavo  cool.gif
*

Nije mi se javila. unsure.gif. A ozbiljno sam mislio.
Dr Bouz
pa dobro g. aleksandre, barem sam vam se ja javio laugh.gif laugh.gif (doduse, ne znam koliko sam ja prijatno drustvo ha ha)
p.s. evo ywds, obecavam da cu sledecu sliku istranzirati (ako bude bilo ista za "vivisekciju" rolleyes.gif )
YWDS
CITAT (Goldmund @ Jun 6 2006, 02:05)
Ali jel da da je vrh fotka Carlosa Pereire.. i meni se jako svidela... steta sto je lutka doduse..
*

Definitivno - moja omiljena... rolleyes.gif Zaista steta sto je lutka, pogotovu sto nisam imala pojma i sad si mi razbio iluziju, da postoji ovako savrsen profil...hehhehe. Mene je zbunilo to sto imam i nekoliko color varijanti koje mi deluju sasvim "zivo"... unsure.gif
zigot
OFFTOPIC: ...pazi kad sam se registrovao dan posle, a hteo sam isti crtez da stavim za avatar smile.gif ... troumio sam se izmedju tog, ovog i ovog..

{end.blah :you may resume with your daily activities
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.