Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [PROBLEM] Vray problem
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
shtefcs
Do danas je radilao sve kako treba. Danas prilikom renderovanja jedne scene pojavilo mi se ovo "error: Could not obtain a license". Bilo prazna scena ili neka prosta ono se isto pojavi. Cak sam i instalirao ponovo ali nece. Znam onu foru pri svakom startovanju gde treba da kopiram ona dva fajla, znaci koristio sam pre.
To mi se josh jednom dogodilo pre 4-5 meseci ali se ne secam sha sam uradio, da li sam unistalirao windows ili shta vec.

Pozdrav!!!

------------------------------------------------------------------------------
Molim te, prochitaj i poshtuj pravila foruma:

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=4775
borabora
meni puca vray licenca stalno tako da moram da izlazim i ulazim u max kako bi v radio, mislim da je zbog ornatixa, uvek kada njega dodam ovo pocinje da me zeza.
Jo Husafet
Proveri licence server... trbalo bi da bude pun naziv tvoje masine... takodje, prkekopiraj...hkm. gur gur....kaslj..kashlj...... PM!
pailhead
Nod 32 kolje vray licencu, ako koristis nod 32 a zelis da koristis vray, moras se resiti nod32...
xaver
meni se to nikad nije desilo
Albatros
Jap, takodje sam na jednoj mashini imao problem sa NODom... Nije hteo ni da chuje...
okmijun
probaj da iskoristis kcarc fajl da dobijes licencu pa to upisi u Vray serveru kao novu licencu
shtefcs
CITAT (pailhead @ Apr 18 2006, 23:22)
Nod 32 kolje vray licencu, ako koristis nod 32 a zelis da koristis vray, moras se resiti nod32...
*

Ej upravu ste u vezi "Nod 32 " instalirao sam ga pre neki dan i eto juce kada sam startovao 3D max to mi se desilo. Kako da reshim problem ti , da li da unistaliram Nod 32 ili ...? A da li bi mogao nekako da zadrzim Nod 32 i da mi radi Vray jer mi je Nod 32 mnogo potreban?

Pozdarav i hvala svima !!!
pailhead
Ne mozes. Uninstaliraj nod32, ili digni ruke od vray-a.
braknur
Pa instaliraj neki drugi AV
Meni npr, ne radi vray properties na 1.09
shtefcs
Ej ljudi uninstalirao sam Nod 32 tako je najbolje hvala vam!!

Pozdrav i hvala svima na pomoci!
Abishai
Meni radi iako imam nod32
pailhead
kako?

koja verzija?
Dimke
CITAT (shtefcs @ Apr 19 2006, 15:32)
Ej ljudi uninstalirao sam Nod 32 tako je najbolje hvala vam!!

*

E onda srechno sa virusima smile.gif
shtefcs
CITAT (Abishai @ Apr 21 2006, 23:14)
Meni radi iako imam nod32
*

PA kako? koja je fora?

Poz!
pailhead
Verovatno ne koristi verziju sa serverom. Ne znam nikog da mu radi vray pored nod32.
Abishai
Ne znam da li ima veze mozda sto nije crackovana (posto imam original). Nod32 2.5

Ali ono, non stop mi je upaljen i njima saljem one zajebancije kada naletim na neki virus itd... i setovano mi je sve na maximum.
pailhead
Koja verzija vray-a?
SiCkMiNd
Jeeeee...ladno je do Noda...svaka cas'...krv sam proplakao misleci da sam jedini kreten ovde koji ne ume taj novi vray da instalira...pa sam jos na 1.09... sad.gif

PS OT: Znam da ovoga ima na vise tema al ako nije problem nekome od vrayovaca da mi kaze samo jel ima neka novija verzija od ove 1.47 (kolko se ja secam ima i neka 1.49) i samo na brzinu jel ima neke drasticne razlike pa da se ne cimam sa ovom nego odma novu da trazim.
braknur
Ja imam bagovani 1.09 sad.gif , i max 6 i sto je najgore dial up.Pa eto jos jednog ot
Ako ima neko dobar info gde mogu da se snadjem za plugove...PP
amos
cisto da znate i sa Zone Alarm ne radi Vray ,bar meni
Randja
Ljudi pomozite mi...imam isti problem:(((samo sto sam ja obrisao Smart security...i opet nece:(jel postoji neka verzija vray-a sa crackom..ili samo na serial?imam max 9 64 bit sp2 i vray 1.5 rc3 64 bit---na 32-ci sve radilo...sta mi je trebao 64 bit-ni win:( ako neko zna neko moze da mi pomogne neka se javi na msn ili mail ...randja83@yahoo.com......samo brzo upadam u depresiju:)
galeb
Probaj VRay RC4, on radi na 64-bit.
let4mi
i ja bih rekao da probas RC4, mada ja imam na 32bitnom OS instaliran nod32 2.50.19 vec 2 godine i na njemu sam izredjao Vray verzije od 1.47 i sve je stalno radilo bez problema...
na drugom racunaru sam skoro instalirao nod32 2.71.23 (valjda ili nesto sl.) i vr 1.5 rc5 i opet sve radi. Na istom racunaru imam i win xp 64bit i vr 1.5 rc4 (64bit) i on radi (mada na 64bitnom sistemu nemam jos instaliran antivirus...)
judruf
Ja nisam imao nikakih problema sam nod32 vray radi bez problema.
galeb
Kod mene NOD ne pravi problem (RC4 i XP 64-bit)
mix
I ja isto imam NOD32 AS i vray1.5 na 3ds 9 32bit, ali meni radi??

.... ponekad oce max da pukne, ali verujem da nisam jedini kome puca smile.gif
ForuMan
CITAT (amos @ Apr 27 2006, 00:01) *
cisto da znate i sa Zone Alarm ne radi Vray ,bar meni

Chisto Chisto da znate, NOD32 + Zone Alarm je najgora kombinacija za brzinu vasheg kompa (otvaranja programa traje i do 30 sec koje god chudovishte da imate u kucishtu), za detalje prochitajte pismo moje sestre u I/O portu najnovijeg SK smile.gif
xaver
ja imam NOD32 ... imao sam AVG ali je od nedavno poceo da paranoise i da mi u svakom exe fajlu prijavljuje neke viruse....nisam mogao da pokrenem nista...

Ranije sam imao i KAV ali taj je tek smarao.
U principu ne znam ni sam STA CE mi kog vraga taj antivirus, nikad da provali neki virus, moram da nabavim par komada pa da zarazim komp ne bili povratio utisak da to cudo uopste radi.

Nod 32 ume malo da smara prilikom kopiranja fajlova MADA sve je u podesavanju samog NOD-a, mozete da poiskljucujete neka nepotrebna skeniranja a mozete i da definisete i mod u kome radi itd itd.

UGLAVNOM ... to sa licencom nije do NOD-a
spypro
uzmite rusa i svabu i muke ce vam biti resene za bilo sta u oblasti kompijutera biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.