Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Lift
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ulična i urbana fotografija
DraganR
Jedan od retkih eksternih smile.gif u Nisu.
Komentar...
guja
Malo dinamisnije moras da uhvatis linije. Forsirao si plavu, pa ne znam da li si u PS budzio curves ili Selective Color (ili mozda Variations) ali si svejedno preterao sa plavom bojom a i previse je magente.Ovakvi kadrovi moraju pre svega izgledati perfektno u C/B varijanti, a boja je stilska figura.

Vidi se lepak za staklo tj. silikon, sto ces izbeci drugacijim kadriranjem. Nebo nije dovoljno dramaticno, pa je bolje da pricekas letnju oluju da uhvatis bolji kada sa vise svetlosti i jacim kontrastom.
DraganR
CITAT (guja @ Mar 19 2006, 18:33)
Malo dinamisnije moras da uhvatis linije. Forsirao si plavu, pa ne znam da li si u PS budzio curves ili Selective Color (ili mozda Variations) ali si svejedno preterao sa plavom bojom a i previse je magente.Ovakvi kadrovi moraju pre svega izgledati perfektno u C/B varijanti, a boja je stilska figura.

Vidi se lepak za staklo tj. silikon, sto ces izbeci drugacijim kadriranjem. Nebo nije dovoljno dramaticno, pa je bolje da pricekas letnju oluju da uhvatis bolji kada sa vise svetlosti i jacim kontrastom.
*

Interesantno. Sliku nisam dodatno obradjivao u PS-u sem kropovanja. Materijal od koga je izgradjeno kuciste lifta, nazovimo ga staklom, nije skroz providno i bezbojno vec vuce na plavo - sivu boju (dominacija sive boje). Ne vidim nista lose u tome sto se vidi lepak pomocu koga su spajane table stakla na okvir. Ako krenemo tom logikom nekom ce onda i srafovi na liftu da smetaju. Hocu da kazem da sliku svakako treba kriticki gledati, ali smatram da to nisu bas ti elementi koje je mozda potrebno kritikovati.
Sto se tice dramatizacije prizora letnjom olujom mislim da nije losa ideja.
Hvala smile.gif
Mića
Definitivno je GUJA u pravu!
Dimče
Fenomenalno.
Nisam neki stručnjak za fotografiju, ni za silikonske lepkove, ali si mi uspešno preneo doživljaj, kao da sam i ja prošao tuda i pogledao gore.
DraganR
CITAT (Dimče @ Mar 19 2006, 22:17)
ali si mi uspešno preneo doživljaj, kao da sam i ja prošao tuda i pogledao gore.
*

Verujem da je to i primarni cilj ove fotografije wink.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.