11.Yo D’OroWell, meni licno je ovo jedno od uspeshnijih iskobeljavanja iz klishea "srecne trogeneracijske porodice".
12.Plazma - Ne pusta te da odrastesMislim da sam "nekad davno" bljucnuo po potpunom napushtanju "zlatnih koka": osnovne ciljne grupe dece i osnovne ciljne publike njihovih mladih majki, zatim nikad kvalitetno strateski postavljenih i tehnicki realizovanih konkursa za "Bambiku"....
J**iga, ovo je bas primer kad ne znas sta imas dok to ne izgubis...
Na stranu onakva nova ambalaza na koju smo se vec navikli. Na stranu one "lelujave" reci na istoj koje vise ni ne primecujemo. Na stranu mnogo toga.
"Ne pusta te da odrastes" je moglo da se razradjuje unedogled, na mnogo koji doyayan nachin, siguran sam.
R.I.P., ipak dobri slogane*.
* zadrzavam vokativ koji zavrsava na e, kao kod populus,
13.Uni credit banca - Stikla Ma, nek prica ko shta 'oce, meni ovo sasvim OK.

Naravno, kad prenebregnemo totalnu oberhiperprodukciju bankarskih spotova za kredite, kartice...
Sad nesto blasfemichno: dobra ova recesija, sa' ce spotovi za shtednju...
14.Apatinska pivara - Jelen pivo I guca vas zovu Izvin'te, al' meni je - ali bukvano - apsolutno blasfemichno ovo kalemljenje tribal tech ritma na dragachevske trube. Blasfemichno i prema tribal tech ritmu, i prema Guchi.
15.Procredit bank - PotragaHm, da, nije spot sve shto chini kampanju.
Ovaj spot ima uzasavajucu print podrshku.
Onaj ko ne vidi spot, vec samo oglas, moze da pomisli kako Procredit banka promovise nasilje u porodici...
Ipak, ako pricamo samo o spotu - ovo ce morati da prokomentarise neko drugi, jer - ja se uvek setim scene iz "Good Fellaz" kada, posle pandurskog pretresa u kuci, Ray Liotta shvati da mu je supruga surduknula kilo chistog koksa u klonju, da su bez filera, a da on duguje mafiji lichno...
Generalno posmatrano, strateski i koncepcijski, meni licno Procredit banka izgleda kao jedan od shizofrenijih TV-oglashivacha na domacem ne samo bankarskom trzistu. A vi recite.
16.Minaqua - telefon Kao sto vec ranije rekoh - ovo je meni pomak u oglasavanju mineralnih voda. Nov benefit, i to onaj koji to zaista jeste, i to pristojno realizovan.*
A i - da se ne za***avamo - je l' se ovde zaista niko ne seca onog: "Minakva - samo takva!"????
Mis'im, ovo je, bre, korak od 700 milja...
*Mis'im, i BiVoda je imala nesto nalik na benefit realno upotrebljiv pre svih "nadmorskih visina" i "periodnog sistema elemenata", al' da sad ne komentarisemo Onu realizaciju tih spotova... 17.VIP - odbojkasi Zasto ovaj spot VIP-a? zar nisu imali nijedan drugi ove godine?
OK, sponzorisani u spotu redovno mogu stvoriti "problem pomirljivosti" elemenata od kojih se polazi i cilja kojem se tezi, tipa, brief: "Imate 9 bolcni za vagone i moje secanje na detinjstvo, napravite mi lenju pitu!"
Ovde se relativno uspesno iskobeljalo iz toga. Medjutim - zasto ne neki drugi spot?
I, naravno - kad vidim slogan "Moj izbor", uvek pomislim: "OK, da vidim cijih jos sladoleda ima na trzistu sem ovih sto ih lize Sasa Djordjevic?", ili: "OK, da vidim kakva je ponuda i drugih mobilnih provajdera?"...
Naravno da Vam na na fokus grupi to niko nece reci.
Nije svestan toga. Valjda se To zato i zove Tako.
18.Froovy - Get Groovy Mis'im da sam vec sam vidj'o transformaciju posle gutljaja/zalogaja, a da nisu ni dr Dzekil, ni Bananamen, vec u nekom TV ad-u...
Nadam se da necu opet mahinalno, listajuci...

Naravno, 'de bi dusha Orange studiju da ne slika lepu zenu?

I, naravno: sta ce se desiti sa planetom kad Dejani u nekom spotu ne bude onako "pukn'o" glas kad hinjeno podvrisne u chetvrtoj petini spota?
19.Dunav Osiguranje - zvizdukanje Ne znam. Meni je potpuno OK kada Nike odluci da slogan "Just Do It" zameni - nijednim sloganom.
Da li sada, kad svaka kafa, svaki regenerator, svaki mobilni operater pokusava da ti se predstavi kao prijatelj ili kao jedini razlog sto imas bilo kakav socijalni zivot - da li se zbog toga treba odreci jednog od najboljih domacih potpisnih slogana ikada?
Mislim da bi stari slogan Dunav Osiguranja leg'o na ovaj spot k'o budali shamar.
20.Ministarstvo poljoprivrede - Zemlja ceka sta cekas Ovo sam prvi put vid'o ovde. Cool, nisam ciljna grupa. Recite shta 'ocete, al' svidja mi se kako je uradjeno... Ono: izaziva jezu. Cak je i hiperekonomicno, sto, kad su drzavne pare u pitanju, valja pozdraviti. Naravno, ostaje pitanje: kome se obraca i sta porucuje? Dize patriotizam seljacima? Kako ono kazu odurni javni sluzbenici: "Oni kucaju na otvorena vrata"... Stavio bih LOLchinu kad ne bi bilo tugaljivo.
21.Mt:S -T-shirt Savim OK akcijski spot.
Naravno da imam deja vu.

Svi ga imamo kad je nesto OK.
Naravno, ako naletim listajuci...
22.O66 - Prikazujemo stvari bas kakve jesu Meni licno je ovo vrlo OK lansirni spot u jednom od ozbiljnijih branding poduhvata u poslednje vreme.
23.KBC - Banka limits Vrlo OK lansirni spot za banku.
Naravno da imam deja vu.

Svi ga imamo kad je nesto OK.
Naravno, ako naletim listajuci...
24.Mts - kolo Meni ovo izgleda kao da se "Neko" bas nameracio da pravi Neue Serbische Kunst, ali su mu ovaj put kao brief poslali samo 2 rechi: Boris Tadic.
I, sta on radi? "Da vidimo, prosli brief je glasio 'V. dr K. i V. mr I.'... Tad sam kripto-militarno-uniformni Riverdance preobuk'o u kolce... Daj sad sve, i kolce, i Vrelo, i Djavolju varosh... Svaka cast, domacine, nek ti vazda bude veliko pomirenje i shiroka koalicija!"
Sluzi da bi postojalo. I bilo fakturisano.
25.BMW - Novak Djokovic Devet bolcni i secanje na detinjstvo, je l' da?
Kako klijent lako pristane, cim se pojavi i najslabija naznaka bilo kakve makar i najusiljenije "povezanosti" selebritija i proizvoda/brenda... Em treci, em nabija logo u mrezu...
Boze me prosti, dobro da BMW Seriju 3 ne promovise Trojerucica sa sve BMW-ovim "nishanom" u rukama umesto...