CITAT (StoDaNe @ Nov 16 2008, 20:26)

E, vidis, pitaj bilo kog na ulici da li je realno da neko ko visi na litici (krovu kuce, drvetu, terasi) doziva neku potpuno drugu osobu od one koja mu je u blizini (ZNACI MENTOL JE 100%). Ili ako ne zna ko je u blizini vikace SIGURNO I SAMO: "UPOMOC!" ili "UPOMOC, POMOZITE!" Elementarna logika, jel se slazes?

PS: Mani papire, istrazivanja kojih nema, predpostavke stresa, ovog i onog, da ne sirim pricu... budi realan.
Gari, ja govorim isto što i ti, samo malo šire.

Ti si se uhvatio za procente u reklami i rekao "e, one verovatnoće...glupost!" Ono što ja pokušavam da kažem jeste, isto što i ti, da je prilično naivno verovati procentima i verovatnoćama u reklamama uopšte kada se plasiraju u nekom, ajd da to nazovemo, nekonvencionalnom kontekstu. Moje "šire" sagledavanje (

) sastoji se u tome da je slab argument da se reklama samo zbog toga okarakteriše kao loša. Meni je ideja treće, "porodične" reklame u nizu, ostala nekako nedosledna prethodnoj, u celosti, jednostavnoj i simpatičnoj priči (koga briga za procente, get it?).

Druga reklama: Ma ja znam kakav je prosecan tip u Srbiji i znam kom delu trzista i na koji nacin se obracaju reklamom. E sad da te pitam, tj. da ih pitam. U toj reklami ako se obracas prosecnom muskarcu od 25-40 godina, njih bas i nema previse, plus cinjenica da su BAS toliki mentoli tj. da su izlapeli u tim godinama ... dobijes mali broj konzumenata. Ako su mislili na najobicniji pogresan poziv to je najobicnija gruba greska/nerazmisljanje tj. refleksna radnja KOJA NEMA VEZE sa losim pamcenjem. Sa druge strane TIP je potpuno neprivlacan zenskoj populaciji (NEMOJ MI RECI DA CURE U TOM DOBU VOLE ZADRIGLE PAPUCARE KOJI STENJU PREKO SLUSALICE), a koje u ovom slucaju i nisu objekat posmatranja tj. koji se potencira tako ispada da one apsolutno nemaju potrebu da kupuju/piju tu vodu. BROJ DEVOJAKA/ZENA u Srbiji prema BROJU MUSKARACA je 65% prema 45% (Zvanicna statistika, zaboravio sam izvor). O kom i kolikom trzistu pricamo. I kada se sve to sagleda, poenta plasiranja ove reklame??? JEDNOKRATNA UPOTREBA SA SLABIM EFEKTOM.
U pravu si, ima veze sa koncetracijom. Skoncentriši se i pogledaj reklamu ponovo.

Što se tiče ženske populacije, opet izvlačiš zaključak na prečac. Dotična reklama sa zadriglim ni na koji način ne govori da žene nemaju potrebu za proizvodom. Mislim, sad lagano ulazimo u vrlo široku diskusiju o nečemu što nemamo dovoljno informacija. Kampanja je tek krenula, šta ako imaju još 10 reklama u nizu, gde će žene biti glavne amazonke? S desete strane, možemo reći da su žene potpuno diskriminisane, gde je tu etika, poštovanje elementarnog ljudskog prava na različitu rodnu pripadnost... Da ponovim, ja govorim o idejnom aspektu dotičnih reklama.

GDE SU RASA POPOV I KLINCI!?

Ma Raša je super bre, to smo već rekli još kad se pojavio. Inače, meni je i to bilo djene djene, dok nisam video onu kad od klinca traži "veću" čašu. Ono, "daj veću čašu, ma treba mi malo veća čaša..." I onda, onako, rašopopovski, izbečeno i k'o zapeta puška, "Pa, puf!, rekao sam VEĆU ČAŠU!!!" Aaaa, eto ga Raša Pronalazač!