CITAT (stalja @ Jun 15 2008, 20:04)

HOF - Pro kredit banka sa perachem prozora
Well, ne bejah dugo, pa da prokomentarisem ovu "matorost" (dok se jos uvek emituje).
Prvo, tehnicki-vizuelno. I sa kratkim uvodom.
Naime, mislim da sam relativno uspeo da, zahvaljujuci 1-mesecnom odsustvu s posla (a i zbog ukidanja TV-a u spavacoj sobi,

), apsorbujem nacin percepcije spotova na nacin ciljne publike: s pola mozga, tokom pranja sudja, tokom odlaska po sok, tokom razgovora...
Naime, upravo zbog takvog posmatranja mi je bilo potpuno nejasno: zasto PERAC PROZORA govori u ime banke?
Elem, s obzirom da nisam bas pomno zagledao sve detalje na 21'' Samsung ekranu (proslogodisnji model), uopste nisam shvatio da se, ispod bezbednosnog prsluka, konopaca, kacige... "kriju" sako i pantalone.
(OK, mozda je takvoj percepciji doprinela i davno "uchitana" informacija da "radnici na tehnickom odrzavanju" na fasadama uglavnom "vise" u parovima...)
A sad ono sto nisam sam provalio.
Naime, zbog prethodnog, uopshte se nisam mogao valjano baviti konceptom, i upravo je trenutak kad sam shvatio da je "onaj drugi lik", u stvari, bankar, bio trenutak dok sam pricao sa prijateljicom (inace, sheficom filijale u jednoj drugoj banci), i krene ovaj spot, i ona prekine pricu i kaze, "E, molim te, vidi ovaj spot, mislim, zaista nemam nista protiv njih, znash i sam da mi nisu konkurencija, ali ovo je, brate, kontraproduktivno za branshu, mislim - ovo je upravo ono kako ne zelimo da nas, bankare, ljudi vide: kao nekoga ko spopada iza svakog ugla, ko pravi sachekushu kad te zadesi nevolja..."
Mis'im, ne znam da li je tako. Mozda ona ima profesionalno pomerenu percepciju, zbog branshe...
A inace, zamena dosadasnjeg generalnog i distinktivnog pristupa "ozbiljno pouzdane, ali tople banke obicnih ljudi" - "metastazirano" opste koriscenim konceptom delimicno irealnih polu-sitcom "duhovitosti"... Ne znam na cemu je to zasnovano. Ili nije zasnivano? Osim, mozda, "strateskim pristupom" pod "strucnim" nazivom "I Mi Bismo Nesto Takvo"?
Tako da, IMHO - HoBrate-ne-znam-sh'a-da-ti-ka'em-o-svemu-tome...