Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
frenchman
CITAT (Christopher Carrion @ Oct 20 2007, 02:06) *
Pustite mene, ja sam brži i spretniji... biggrin.gif

Elem, u vezi sa MTS njuzom me fascinira više stvari - koliko je to izveštačeno, kako je to dosadno i koliko to traje/košta. Neverovatno.

Chek , chek, je l' to ono Top-Shop varijanta sa onih dvoje fensera u "Exit u pokretu" fazonu? Ako pricamo o istoj stvari,... ziiiijjuu... propas'.... ohmy.gif icon8.gif
mirtodor
e, evo malo i ja da budem drugi/treci:
HoS - mt:s News.
Hvala. tongue.gif biggrin.gif
tijana.
stvarno zijuuuu propas' smile.gif ja bolje rechi za ovo ne nadjoh...
deus&machina
[OffTopic]

A, da li se možda pravilno piše „mt wacko.gif ”?

[/OffTopic]
Advertista
Velika najava nove pozadine za mts njuz!
gui-guru
Najbudalashtina ikad,.. onaj pokushaj urbano r'n'b reklamnog mjuzikla,... smoki i cokoglada biggrin.gif

ajoj znas kad reklama hipnoise moju machku,.. chim ide ta reklama ona se zalepi za ekran i ne trpce biggrin.gif
Advertista
CITAT (gui-guru @ Oct 25 2007, 01:56) *
Najbudalashtina ikad,.. onaj pokushaj urbano r'n'b reklamnog mjuzikla,... smoki i cokoglada biggrin.gif

ajoj znas kad reklama hipnoise moju machku,.. chim ide ta reklama ona se zalepi za ekran i ne trpce biggrin.gif

Pa kupi joj smoki, tj kupi oba pa napravi fokus macku, ako joj se vise svidi ovaj cokoladni znaci da je dobra reklama ali za macke!
kodi
a i ukus je tu negde na nivou cat food-a tongue.gif

elem, meni je ona guarana-fly by night jos i najbolja u proteklih par meseci..
ili mi je ona ipak najmanje losha?? unsure.gif
mirtodor
HoB (Hall of Bad):

AVON, ANew krema (mislim da se tako zove):
- glas u off-u prica o dejstvu za 4 nedelje, a na ekranu pise: "4 Nedelje" - da li se radi o Svetim Nedeljama, pa je zato veliko slovo?
- broj telefona info-centra se na kraju spota vidi u donjem desnom uglu ekrana, ako se ne varam, krace od jedne sekunde; da se ja secam, kataloska prodaja je "sushtastvo" AVON-a, te je stoga kontakt-telefon, najblaze receno, izuzetno vazan za AVON? Ispravite me ako gresim?

HoG (Hall of Good):

Guarana Black (ili kako se vec zove):
- odgled'o jedan i po put, "ekstenzivno", i - cini mi se da je sasvim vrlo OK? Ispravite me ako gresim...
frenchman
^ Pa, jes', vala, ima tog matrixolikog™ i bladeolikog™ smeka... Nije lose, stvarno.
Christopher Carrion
HoS - ProCredit Banka, reklama za kredit sa zmajem. Ajde što je glupo i besmisleno (navikli smo) ali što je tehnički tako amaterski urađeno... prosto neverovatno. Užasno primitivan 3D. blink.gif
Christopher Carrion
HoS - Outdoor kampanja/teaser za dnevne novine Sutra. Već na osnovu koncepta se jasno vidi kojoj ciljnoj grupi je novina namenjena ali, bez obzira na to, ne mora ni sa njima da se komunicira tako što će se korisititi primitivizam i prostakluk.
FirestarterVC
HoF - Zlatibor voda - nisam obracao paznju na njih do pre neki dan kad mi je zapala za oko ambalaza sa zlatiborskim lendskejpom na poledjini etikete. Kada se gleda kroz flasu dobija se iluzija prostora na livadi. Recite mi da nisam jedni koji ovo vidi laugh.gif
ARVIN
HOS- 2 deo reklame za "STO POSTO" - uzas,
HOF - Guarana - sa devojkom u crnoj haljini i sovama...nevidjeno dobra reklama..bas me zanima ko je radio
Christopher Carrion
CITAT (ARVIN @ Nov 3 2007, 11:05) *
HOF - Guarana - sa devojkom u crnoj haljini i sovama...nevidjeno dobra reklama..bas me zanima ko je radio

Orange Studio
talker
Zvezda u Solunu popije gol, a na ekranu se istog casa pojavi:
Jelen pivo - navijaci znaju zasto!

Makar su mi popravili raspolozenje.
mirtodor
Predlazem da nam se dopusti da pocnemo predlagati propozicije za godisnji HoF/HoS.
Ako se predlog za predlaganje usvoji, predlazem da se u obzir uzimaju promotivni materijali prvi put medijski plasirani izmedju 1.1.2007. i 31.12.2007.
Takodje, predlog kategorija - da ne sirimo puno:
- TV-spot,
- Bilbord-poster,
- Oglas (novine i magazini),
- Radio-dzingl,
- Gerilla/Direct,
- Online promotion,
- Brand Identity,
- Campaign.
Naravno - domaca produkcija.
Zbog toga, eventualna dodatna kategorija:
- Lokalizacija inostrane promotivne produkcije.
Leon
Ako je dopusteno da pocnemo sa predlaganjem propozicija, a nadam se da jeste, mogli bi...

Poceo bi sa kategorijom "Bilbord-poster",
iz raznih emotivnih razloga i zbog aktuelnosti predstojece nam manifestacije.

HoS
Novosadski Jazz Festival

Ukratko: po tradiciji im je kompletan vizuelni identitet bezobrazno los, ali ove godine...
Pravazisli su sami sebe i svoje mogucnosti.
Bilbord-poster (Main Bilbord-poster ovogodisnjeg festivala) sa covekom u crnim boksericama koji je u figuri "svece", a pri tom prkosi zakonima gravitacije, u najmanju ruku izgleda kao naslovnica ili reklama za "Yellow Pages", i svako moguce povezivanje sa festivalom bilo bi samo pokusaj i cisto pravdanje necije nekreativnosti, nesposobnosti i bezobrazluka.
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Nov 10 2007, 18:49) *
Predlazem da nam se dopusti da pocnemo predlagati propozicije za godisnji HoF/HoS.
Ako se predlog za predlaganje usvoji, predlazem da se u obzir uzimaju promotivni materijali prvi put medijski plasirani izmedju 1.1.2007. i 31.12.2007.
Takodje, predlog kategorija - da ne sirimo puno:
- TV-spot,
- Bilbord-poster,
- Oglas (novine i magazini),
- Radio-dzingl,
- Gerilla/Direct,
- Online promotion,
- Brand Identity,
- Campaign.
Naravno - domaca produkcija.
Zbog toga, eventualna dodatna kategorija:
- Lokalizacija inostrane promotivne produkcije.

Naravno, ali molim vas da to bude ovde. Otvorio sam lepljivu temu samo za to, i svaki komentar i sugestija su više nego dobrodošli. Imamo vremena do Nove Godine ali što pre sve osmislimo to bolje.

Hvala svima unapred.
tijana.
HoS

novi nektar sok banana-jagoda

"brate robote" dobio nastavak. ovo je neshto sa vanzemaljcima. ja sam izgleda nedovoljno kreativna za ovu vrstu reklame... copy ponovo neobjashnjivo bizaran.
a na kraju pishe: "znachi, nastavice se..."

ja ovo nikako ne bih nastavljala.
gui-guru
Mislim da je reklama za "neki prashak, zaista nisam upamtio koji", kada cale vodi klinca na maskembal ali je zaboravio kostim biggrin.gif

Horor, obratite paznju ni jedan nano sekund ove reklame nije normalan ni jedna rec izgovorena u ovoj reklami nema veze sa bilo chim biggrin.gif Svi "akteri" reklame su slobodno smem reci GADNI i ogavni i teraju me da toliko posvetim paznju gluposti da ne mogu da upamtim o kom je prasku rech biggrin.gif
Christopher Carrion
Bonux. Kad ćale sladoledom pravi fleke klincu da bi ličio na leoparda pošto su zaboravili kostim.
Jaguar
inače ta žena koja se pojavljuje non-stop u toj reklami, tako mi ide na živac da nemam reči. možda je moja debilnost što idem u detalje kada je analiziram. zadnja ova reklama, sa tim praškom. koliko je ona (ta žena) opsednuta čistoćom i na prefidan način, kroz šalu uvodi nas kako će ona to sada da sredi. e, to mi je vrhunac idiotizma.
Christopher Carrion
Nije to ništa slučajno. Stvar je u identifikaciji ciljne grupe sa zaštitnim licem proizvoda. U ovom slučaju, sa Marijom. smile.gif
mirtodor
HoF:
Dijamant, "korporativni" spot.
Profesionalno uradjeno, sa "zakucavanjem" na kraju, odlicnim potpisnim sloganom:
"Dijamant. Zauvek."

Drago mi je kad povodom nekog "domaceg" mogu parafrazirati onog nekog kreativnog direktora americkog ili zapadnoevropskog ofisa one neke velike advertising-mreze:

"Svaki put kad neko drugi napravi odlican posao, jedan deo mene umre..." biggrin.gif

P.s. Video sam samo jednom. Nisam pazljivo preslusao sav copy off-a. Ako ima neki "balans i ravnoteza", ne sumnjajte da cu se demantovati... cool.gif
neu3no
blink.gif

Jeste pljucnuli već po onom spotu za Hello? Ono je dobar kandidat za HOS nagradu. Kristali nikad gluplji. Reklama nikad gluplja. Lozinka, žurka, taksista, zmaju imaš vatre, ugrejani ice tea????? Jadno.
tijana.
CITAT (neu3no @ Dec 10 2007, 09:11) *
blink.gif

Jeste pljucnuli već po onom spotu za Hello? Ono je dobar kandidat za HOS nagradu. Kristali nikad gluplji. Reklama nikad gluplja. Lozinka, žurka, taksista, zmaju imaš vatre, ugrejani ice tea????? Jadno.

to je repriza. bilo i proshlih novih godina.
neu3no
Zastrašujuće.

Ono je isto jadno... deluje da je neka reklama iz zemalja istočnog bloka. Ove nedelje...sloboda za vaš nos, ili šta već. Tupavo, trapavo i glupo.
mirtodor
CITAT (neu3no @ Dec 11 2007, 11:59) *
Zastrašujuće.

Ono je isto jadno... deluje da je neka reklama iz zemalja istočnog bloka. Ove nedelje...sloboda za vaš nos, ili šta već. Tupavo, trapavo i glupo.

Olynth.
Jedna od najlosijih reklama inace najcesce vrlo dobre do odlicne rumunske produkcije.
Mozda funkcionise na lokalnom rumunskom trzistu.
unemanja
Aleksandar Leopard!
Nevidjeno glup i nadrazujuc zaista, ali kako znate da je domace produkcije?
Christopher Carrion
CITAT (unemanja @ Dec 15 2007, 14:19) *
Aleksandar Leopard!
Nevidjeno glup i nadrazujuc zaista, ali kako znate da je domace produkcije?

Pa, nije iz domaće.
Mislim, u ovoj temi se ne nalaze isključivo domaće reklame mada ih ima najviše jer smo njima najizloženiji.

p.s. Dobro došao na forum. smile.gif
blinki
Novogodisnja kampanja za McDonalds!
Prelepo!
Christopher Carrion
CITAT (blinki @ Dec 18 2007, 11:01) *
Novogodisnja kampanja za McDonalds!
Prelepo!

Ako misliš na "snežni susam" potpuno se slažem. Sjajno. smile.gif
Ne znam da li ima još vizuala, za sada sam samo ovaj video.
blinki
Da.

Kad sam prvi put video, mislio sam da je to povrsina planete,
ona izmaglica - atmosfera, a susam - zvezde.
Posle sam shvatio da je sneg. Lepo mi je i jedno i drugo.

Ne secam se kampanje koja me je ovako nasmejala.

Jel se zna ko je to radio?

Cestitke, u svakom slucaju!
Oliver Brown
mekova kampanja je do jaja smile.gif ali od meka se ni ne ocekuje nista losije od toga, ne??
Christopher Carrion
McDonald's kod nas radi Idea Plus Communications (ex DDB network) ali ovo najverovatnije nije rađeno kod nas.
smu
^ A da nije radila slovenacka Futura? Oni su radili neku predhodnu seriju bilborda za McDonald's...
ARVIN
unemanja gde me nadje....ne mogu da smislim tu reklamu...kakav trash....btw..ne mogu da provalim dali je domaca ili je maznuta pa sinhonizovana...
Christopher Carrion
^Hajde malo koristite "quote" kako se ne bismo gubili u porukama, šta se na koju odnosi. Hvala.
neu3no
Grand Turbocinno. HOF al sa zadrškom.

Naime sve mi se dopada. Design pakovanja, kvalitet produkcije, ideja u novoj reklami. Jedino je šteta što su preterali sa fudbalskim komentatorom. Trebalo je to da bude smireno jedno takmičenje u kome pobeđuje devojka koja sebi napravi turbocinno. Ovako, lepa produkcija, lepa slika, ali ton bi najrađe potpuno utišao.

Šteta. Inače bi reklama bila za ponositi se njome ukoliko je rađena kod nas.
Christopher Carrion
CITAT (neu3no @ Dec 22 2007, 18:28) *

Naime sve mi se dopada. Design pakovanja, kvalitet produkcije, ideja u novoj reklami. Jedino je šteta što su preterali sa fudbalskim komentatorom. Trebalo je to da bude smireno jedno takmičenje u kome pobeđuje devojka koja sebi napravi turbocinno. Ovako, lepa produkcija, lepa slika, ali ton bi najrađe potpuno utišao.

Meni se dizajn pakovanja i kompletan vizuelni koncept vrlo dopadaju ali su mi režija i montaža baš, baš užasni. Plus je veliki minus ( smile.gif ) što reklama po fotografiji i postu izgleda kao da je za Komercijalnu banku.
stalja
Pakovanje je ok, ali turbocinno ad je meni turbouzasan™

Jel' bilo nekih komentara za mts reklamu sa letecim prijateljima u loptama? Simpatichna asocijacija
Jaguar
meni je ova reklama sa gvozdenom (hello) -strava biggrin.gif naivno, a dobar dijalog=smešno.
the
ne znam da li ste već spominjali negde (nisam pronašao) ali reklama za lav pivo sa sloganom "nekad moraš biti zaista jak" ili tako nekako.
gotovo sam siguran da su je iskopirali od negde ali svejedno - lik koji je odglumio ćaleta zaslužuje HOF.
Christopher Carrion
CITAT (the @ Jan 3 2008, 13:07) *
ne znam da li ste već spominjali negde (nisam pronašao) ali reklama za lav pivo sa sloganom "nekad moraš biti zaista jak" ili tako nekako.
gotovo sam siguran da su je iskopirali od negde ali svejedno - lik koji je odglumio ćaleta zaslužuje HOF.

To je za ono njihovo "jako" pivo...

Da, kompletan kasting za tu reklamu je odličan - pored oca "kako-bih-ti-glavu-otkinuo-some-odvratni-ali-moram-da-probam-da-se-osmehnem-zbog-ove-moje..." i dečko je sasvim pogođen - nisu preterali u stilizaciji lika koji bi trebao da bude oduran ocu i time sve dobija na snazi a i sama gluma je vrlo primerena. Vrlo ok.
Bockko
Nektar HOF po swakom pitanju...
najbolja je ova nova sa djurichkom i bakutom... biggrin.gif
poz swima.. rolleyes.gif
Christopher Carrion
CITAT (Bockko @ Jan 4 2008, 12:13) *
Nektar HOF po swakom pitanju...
najbolja je ova nova sa djurichkom i bakutom... biggrin.gif
poz swima.. rolleyes.gif

Dobro došla na forum. Molim te samo da ubuduće (makar na ovom podforumu) prilikom pisanja koristiš naša slova. Na primer "V" umesto "W". Hvala. smile.gif
vili
CITAT (neu3no @ Dec 22 2007, 18:28) *

Uh, meni je ta reklama HoS (na kvadrat), toliko mi je uzasna da menjam kanal cim je vidim. Sama ideja mi je totalno bez veze... jadno.
Pakovanje mi je super, ali naziv tragican.
the
CITAT (Christopher Carrion @ Jan 3 2008, 20:12) *
To je za ono njihovo "jako" pivo...

Da, kompletan kasting za tu reklamu je odličan - pored oca "kako-bih-ti-glavu-otkinuo-some-odvratni-ali-moram-da-probam-da-se-osmehnem-zbog-ove-moje..." i dečko je sasvim pogođen - nisu preterali u stilizaciji lika koji bi trebao da bude oduran ocu i time sve dobija na snazi a i sama gluma je vrlo primerena. Vrlo ok.

malo sam zbrzao... mislio sam da je pohvalim upravo u kontekstu "emotivnog advertajzinga", o kome ste raspravljali na reklamožder temi. za razliku od one tele[nor/kom] patetike, ovo je zaista istinski udarac.
Advertista
HOSSS

Reklama za vino, nisam siguran za ime, ali mislim da je "chaton" ako neko ima informaciju ko je radio ili sta je hteo onim pitanjima i odgovorima da kaze, voleo bih da znam...
Plasticni kamioncic koga drhtava ruka vuce kroz kadar je genijalan! biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.