Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Christopher Carrion
CITAT (tijana. @ Aug 11 2007, 01:10) *
Ho3xURRRRRA
Telenor Supersound (tv sjajan, bilbordi prosechni) - dobra atmosfera, odlichan (paz' sad tudjice) flow.

Super. Vrlo opuštajuće.
mirtodor
CITAT (tijana. @ Aug 11 2007, 01:10) *
Ho3xURRRRRA
Telenor Supersound (tv sjajan, bilbordi prosechni) - dobra atmosfera, odlichan (paz' sad tudjice) flow.

Nego, sad nesto razmisljam... Da li bi ovakav headline kampanje i ovakav outdoor, da su kojim slucajem plasirani u USA - otvorili vrata udruzenjima gluvih i gluvonemih da oderu Telenor za ugrozavanje prava, nanoshenje bola, itt?
Just wondering...
tijana.
CITAT (mirtodor @ Aug 11 2007, 07:26) *
Nego, sad nesto razmisljam... Da li bi ovakav headline kampanje i ovakav outdoor, da su kojim slucajem plasirani u USA - otvorili vrata udruzenjima gluvih i gluvonemih da oderu Telenor za ugrozavanje prava, nanoshenje bola, itt?
Just wondering...

ne verujem. nema tu argumenta, jer i gluvonemi su svesni svog hendikepa i sasvim je jasno da postoje usluge/proizvodi koji ce njima biti samo "slovo na papiru".
po prethodno postavljenoj logici, gluvonemi bi mogli da tuzhe svakog proizvodjacha supersound HQ audio tehnologije, a slabovidi proizvodjache high definition tv-a? don't think so smile.gif
kada bi bilo uvredljivo na rachun njihovih hendikepa, svakako da bi osnove bilo.

a kad bismo se stvarno shalili, e onda bismo mogli da tuzhimo mts (vrh, tebra, ovo, ono) zbog uvrede nasheg intelektualnog bica, ugorozhavanja chula vida, chula sluha i tako... wink.gif
mirtodor
CITAT (tijana. @ Aug 11 2007, 16:50) *
ne verujem. nema tu argumenta, jer i gluvonemi su svesni svog hendikepa i sasvim je jasno da postoje usluge/proizvodi koji ce njima biti samo "slovo na papiru".
po prethodno postavljenoj logici, gluvonemi bi mogli da tuzhe svakog proizvodjacha supersound HQ audio tehnologije, a slabovidi proizvodjache high definition tv-a? don't think so smile.gif
kada bi bilo uvredljivo na rachun njihovih hendikepa, svakako da bi osnove bilo.

a kad bismo se stvarno shalili, e onda bismo mogli da tuzhimo mts (vrh, tebra, ovo, ono) zbog uvrede nasheg intelektualnog bica, ugorozhavanja chula vida, chula sluha i tako... wink.gif

Slazem se. Ionako sam pitanje postavio samo kao "razmisljanje naglas", a vidis po timing-u postovanja da sam "razmisljao" pre kafe, biggrin.gif
Christopher Carrion
Onda bi i potencijalno (verovatno nepostojeće) udruženje daltonista moglo da tuži onolike proizvođače deterdženata - te boja ne bledi i ostaje intenzivna posle više pranja, te je crvena i dalje crvena a bijelo je čisto bijelo... smile.gif
kodi
hof:

http://eurosport.yahoo.com/golf/

skroz desno, click to play a putt

iskreno sam se nasmejao, inache sam prestao da pratim domacu tv, mada mozemo i dalje da diskutujemo o reklamama na NG i Discovery smile.gif - to i onako racunam u domace.
Faust
CITAT (iCOPY @ Aug 3 2007, 12:39) *
Malo ste pobrkali - veza izmedju tih spotova i ne postoji. Dugacki spot o kome govorite je korporativni spot za Telekom Srbije, a novi "DNO BRATE" spotici za mt:s.

Jos niko ne zna koja agencija je radila ovaj spot? Nije valjda da se kriju smile.gif Sto?

Čim sam video serijal "Vrh brate" setih se agencije Inkognito: zbog navijačkog podteksta i siromašnog copy-ja, ako je to uopšte bitno jer onog trenutka kada artefakt izađe u javnost nekako postaje stvarnost svih nas.
Čitav serijal, naročitao spot za roming, probudio je u meni "krv predaka mojih" i uputio me na rečitativ narodnih tužbalica. Emocija i ritam teksta sa refrenskim udarom na "vrh brate", a sve u funkciji emotivne i duhovne integracije plemena oko nekog (ne)srećnog događaja i/ili herojskog poduhvata bitnog za budućnost celog kolektiva. Eto. huh.gif
Christopher Carrion
Dobro došao na forum. smile.gif
U pravu si, osim za siromašnost copy-ja - isti je obogaćen glupostima u tolikoj meri da mi se čini da je agencija prepustila onom "simpatičnom ali mentalno obolelom mladiću" da na licu mesta smisli šta bi pametno mogao da kaže.
pirossi
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 13 2007, 01:22) *
Dobro došao na forum. smile.gif
U pravu si, osim za siromašnost copy-ja - isti je obogaćen glupostima u tolikoj meri da mi se čini da je agencija prepustila onom "simpatičnom ali mentalno obolelom mladiću" da na licu mesta smisli šta bi pametno mogao da kaže.

nije lepo podsmevati se bolesnom čoveku dry.gif
mulder_
CITAT (iCOPY @ Aug 2 2007, 13:37) *
Dno "brate" - Nove reklame za mt:s - Sasa Curcic u glavnoj ulozi!

Odsustvo Malicije, Metalnog Kaisa i Air Max Cetvorke u ovakvim 'kcijama je potpuno zabrinjavajuce.
Christopher Carrion
CITAT (pirossi @ Aug 13 2007, 02:20) *
nije lepo podsmevati se bolesnom čoveku dry.gif

Nije lepo puštati bolesnog čoveka u prajm tajmu. smile.gif

HoS - Nastavak kampanje UniCredit Banke. Posle kredita imamo i štednju. Pošto ste debili sad će deda da zapeni i da vam objasni (putem babe - raspikuće) kako samo primitivci ne štede u banci već drže pare u knjigama o ruskom naoružanju (to valjda objašnjava zašto je crvena boja u reklami odvrnuta maksimalno - ili svi imaju visok pritisak...).
LuckyBug
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 14 2007, 20:54) *
HoS - Nastavak kampanje UniCredit Banke. Posle kredita imamo i štednju. Pošto ste debili sad će deda da zapeni i da vam objasni (putem babe - raspikuće) kako samo primitivci ne štede u banci već drže pare u knjigama o ruskom naoružanju (to valjda objašnjava zašto je crvena boja u reklami odvrnuta maksimalno - ili svi imaju visok pritisak...).

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kodi
uh .. vrh-tebra-djani-vrh reklama ima par varijacija dry.gif

ona ispred gola je u fazonu "ko kaze da ne moze gluplje od predhodne" dry.gif biggrin.gif
Christopher Carrion
CITAT (kodi @ Aug 15 2007, 00:28) *
uh .. vrh-tebra-djani-vrh reklama ima par varijacija dry.gif

ona ispred gola je u fazonu "ko kaze da ne moze gluplje od predhodne" dry.gif biggrin.gif

Dž-dž-dž-dž-džabalesku?
Savršeno. smile.gif
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 14 2007, 20:54) *
Nije lepo puštati bolesnog čoveka u prajm tajmu. smile.gif

HoS - Nastavak Nastavka kampanje UniCredit Banke. A ako imate jos i prekid sinapse pa Vasa muska podsvest ne uspeva da se identifikuje sa babom, e, onda ce za kaznu i deda da dozivi epifaniju i da pocne da stedi u banci!
Mars u banku vec jednom! "Je l' to jasno!?" (Z. R. Arkan)

P.s. Ako se dobro secam dedinog kljucnog lajna, naoruzanje je sovjetsko? Mis'im, molim Vas, necemo valjda u ovom presudnom trenu da se podsmevamo ABSZ-ovima! (ABSZ stands for "Aktuelni Branioci Svete Zemlje") Zadrzimo se na bezbednim istorijski prevazidjenim ideoloskim odrednicama...
Christopher Carrion
Jeste, nisu Rusi nego Sovjeti... Izvinjavam se.
Uh, zamalo da ostanemo bez dela vekovne teritorije zbog moje nepažnje. ohmy.gif

Inače, pitanje za prvi deo nastavka (Draga, dobio sam povišicu... Idemo na Kubu na kredit...) - zašto muž nosi patike i odelo? U scenariju nema opravdanja za to osim eventualne želje autora da ga u startu eliminiše kao osobu koliko-toliko normalnih svetonazora™.
tijana.
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 15 2007, 09:49) *
Jeste, nisu Rusi nego Sovjeti... Izvinjavam se.
Uh, zamalo da ostanemo bez dela vekovne teritorije zbog moje nepažnje. ohmy.gif

Inače, pitanje za prvi deo nastavka (Draga, dobio sam povišicu... Idemo na Kubu na kredit...) - zašto muž nosi patike i odelo? U scenariju nema opravdanja za to osim eventualne želje autora da ga u startu eliminiše kao osobu koliko-toliko normalnih svetonazora™.

pobogu CC, nisi gledao beoviziju 200x, kada je toshe proeski promovisao taj "super cool casual look"? cool.gif
eto, nauchili smo neshto dz dz dz dzabalesku danas huh.gif
kodi
[OT]
najbolje da je toshe smile.gif
prosle zime je u Zarinom izlogu par meseci stajala kombinacija tike+lone+sako
hmmm.. mada kad malo razmislim moguce je ipak da je toshe imao veci uticaj laugh.gif
[/OT]
mirtodor
CITAT (tijana. @ Aug 15 2007, 11:36) *
pobogu CC, nisi gledao beoviziju 200x, kada je toshe proeski promovisao taj "super cool casual look"? cool.gif
eto, nauchili smo neshto dz dz dz dzabalesku danas huh.gif

Ma, da nije ipak Rod Stewart ranih 80-ih? Ono: DaYaThinkI'mSexy, kozne patike i sako tigrastog dezena zavrnutih rukava... biggrin.gif
P.s. Hoce neko da mi objasni zasto moramo da cekamo sekund i frtalj da ona komsinica skine peshkir-turban s glave, protrese kosurdachu, pa da tek onda nastavi svoj egzaltirani iskaz? Dranje klijenta za media-buying? mis'im, ono, sekund i frtalj po sekund i frtalj... rolleyes.gif
Christopher Carrion
To i mene kopka...

A i svi su mi nešto sumnjivi - te komšinica trese glavom, zabacuje kosu zavodljivo i gleda ga onim ogromnim očima, te je on kao cool i fensi sa tim patikama i kancelarijskim odelom (tako da "styling by Toše" teorija pada u vodu), te je žena odmah nešto sumnjičava i vidi se da mrzi komšinicu, deda kao da je poremećen ali svejedno, voli da preglumljuje kad god može, onda se muž dere kao nezdrav dok objašnjava dedi da je baba baš pametna i napredna a ne raspikuća ko što deda želi da je prikaže (valjda se dere da bi ga baba iza vrata čula, ne znam...)

Sve u svemu, da mogu da biram - ne bih živeo u toj zgradi.
tijana.
a najsmeshnije je kada ovaj komshija ode kuci u charapama? blink.gif kao nije skontao. ocharao ga peshkir/turban na glavi komshinice "odozgo"... nastavci su josh bolniji. ovo je onaj sluchaj kad ne da me je sramota da gledam, nego i boli.
shto se tiche patika i odela i proeskog - ono je trebalo da bude ironichno, a vi svi udariste seriozno smile.gif
mirtodor
CITAT (tijana. @ Aug 16 2007, 00:39) *
shto se tiche patika i odela i proeskog - ono je trebalo da bude ironichno, a vi svi udariste seriozno smile.gif

Ironicno?! A ja vec zapoceo studiju o estetici vokalno-instrumentalnog sastava "Divlji andjeli"! laugh.gif
Advertista
CITAT (Faust @ Aug 12 2007, 16:44) *
Čim sam video serijal "Vrh brate" setih se agencije Inkognito: zbog navijačkog podteksta i siromašnog copy-ja, ako je to uopšte bitno jer onog trenutka kada artefakt izađe u javnost nekako postaje stvarnost svih nas.
Čitav serijal, naročitao spot za roming, probudio je u meni "krv predaka mojih" i uputio me na rečitativ narodnih tužbalica. Emocija i ritam teksta sa refrenskim udarom na "vrh brate", a sve u funkciji emotivne i duhovne integracije plemena oko nekog (ne)srećnog događaja i/ili herojskog poduhvata bitnog za budućnost celog kolektiva. Eto. huh.gif

Nije Inkognito radio spot! Nek se javi ko jeste...
mirtodor
Sad bi bilo bas super da se najzad javi Taj sto je ovo radio i prospe nam ovde, na primer, Srbobranovo istrazivanje od dva meseca i sto 'iljade evara, a koje jednoznacno ukazuje: "Prepaid ciljna grupa u Srbiji - takva-i-takva, dakle - Ceca je potrosena na pivo i cigare, Prle na kafu, Onaj-iz-Kupinova na pivo i kikiriki... ostao je samo DJANI!" laugh.gif
kodi
prosto ne mogu da verujem da niko ne zna ko je radio, pre ce biti da vecina vas zna, al niko nece da ispadne pi#$% i prvi ofira.
Ok, i to je legitimno u neku ruku smile.gif wink.gif
itjentije
Ko je radio da je radio, za razliku od 'Đanija' (koji je verovatno 'napumpao' samo kredit i mišiće) siguran sam da je napumpao solidnu zalihu na računu... i to (pazi sad ključni element) - uz vrlo malo ili nimalo truda. Sad dal' to treba ceniti ili ne...that is the Q.
Al' bih i ja baš voleo da znam ko je taj (ne)srećnik tongue.gif
Christopher Carrion
BTW, sad se pojavio i outdoor - Đani kao "Super Silver Surfer". Pa vi vidite. unsure.gif
mirtodor
CITAT (kodi @ Aug 18 2007, 15:06) *
prosto ne mogu da verujem da niko ne zna ko je radio, pre ce biti da vecina vas zna, al niko nece da ispadne pi#$% i prvi ofira.
Ok, i to je legitimno u neku ruku smile.gif wink.gif

Uvodna napomena: tekst koji sledi se ne bavi a priori osudom kreatora serijala "Vrh, brate!"; samo se bori protiv "take money and run from crime scene" anonimnosti u branshi;
Dodatna napomena: naravno da ne smatram a priori da je ovaj "serijal" - crime scene; bice pre da ga takvim smatraju autori ovog serijala koji daju sve od sebe da ostanu anonimni i time daju snaznog povoda da mislimo kako oni nikako ne stoje iza "svojih ruku dela". A to nije OK pre svega prema klijentu, potom prema konzumentima, te ni prema branshi. O njima samima i da ne govorimo. Ako vec oni nece.

Hajde da prodjemo kroz "prvoosumnjicene". To su, naravno, oni koji su i do sada radili za tog klijenta ili za njegov "amrel" (Telekom Srbija):

- Incognito - ocigledno smo dobili dovoljno pouzdan demanti "iz izvora bliskih", pa mozemo da odbacimo;

- Profile - radili za Telekom Srbija; licno mi se cini da je mala verovatnoca - ipak su oni radili sve ono "U vezi sa vama", pa ovo "10 godina u vezi sa vama"... doduse - para je para, nikog ne treba odbaciti... zar ne? tongue.gif

- RUNSEE (ReUnitedNetwork SouthEastEurope) - well... "stilski" posmatrano, mozda bi mogli biti sposobni za ovakvo nesto, mis'im, ipak su radili ono: Adams Family kao lojalni korisnici, laugh.gif ... takodje, radili su loyalty magazin mt:s Club dok grcki suvlasnici nisu iskoristili vakuum formiranja vlade da ukinu "bure bez dna"... pa bi sad, nakon sto je vlada formirana, ovo mogao biti "izvinjavni pos'o"... rolleyes.gif

- Orange Studio - hm... ovakvo nesto bas i nije their cup of tea... s druge strane, mozda je herr Babic, u svojoj zauzetosti O3onom, prepustio sve "podizvodjacima", samo da ka'ne neka kinta... cool.gif

- Loewe Idols'n'Friends - hm... jesu radili Riverdance kolo... s druge strane - ovo je nepotpisano, a oni se rado potpisuju... s trece strane, mnogi "potpisivaci" ne potpisuju ono iza cega ne bi stali, iako je (ili upravo zato sto je) radjeno za bitnog klijenta... s cetvrte strane, Riverdance kolo je ipak imalo kvalitet tehnicke izvedbe i "stilsku prepoznatljivost", hehe... s pete strane - a ko su "Otac i Otac" "srpskog high key-ja"? biggrin.gif

McCann - hm... davno su oni radili za mt:s... ako se dobro secam, ispravite me ako gresim, oni su "odgovorni" za ovaj akronim sa dvotackom? Well, u to vreme, koliko se secam, McCann je uglavnom radio po sistemu "brand it and run"... opet - nikad se ne zna? Iako je McCann poslednjih meseci ipak postao (kako mrzim narednu rec) kreativni takmac Leo-u (malo i zbog relativnog "pada" Leo-a, ali i zbog McCann-ovog relativnog "uzleta"), ipak - svakom se moze desiti "untergang" sa lukrativnim povodom... rolleyes.gif

Ovde moram da se osvrnem na jednog "osumnjicenog" koji nije ranije radio za mt:s niti za Telekom Srbija:

- GSM Advertising - ova malo poznata agencija - poznatija kao GSM Public, izdavac e-Magazina i Mobilnog magazina - ovih nedelja je zasula inbox-e i telefakse beogradskih agencija (verovatno i medija) informacijom po kojoj oni apsolutno raspolazu pravima za pojavljivanje Sase Curcica Djanija bilo gde u bilo kom kontekstu, itd... tako da - iako su do sada ne preterano poznati na nebu video produkcije - moguce da su oni angazovali "podizvodjace"...

"Podizvodjaci"? Citaj: freelancer-i... Pa, naravno da odmah pada na pamet -

- "Aca Deda" - veteran, doajen, covek koji je u stanju da prepozna reci koje ljudi masovno koriste u svakodnevnom govoru i da osmisli koncept u kojem ce te reci biti perpetuirane u korist brenda, a s obzirom na ciljnu grupu... (pa i sire od ciljne grupe - prenerazio sam se kad je prijateljica videla cipele u izlogu i rekla: "Joj, sto su SSSLATKE..." dry.gif )... Da li je herr Aleksandar ovo radio? Hm, tko to moze znati, samo neki stoper ljut... cool.gif
Christopher Carrion
Čitam ovo i muka mi je... čime se mi bavimo i kako je ovo jadna zemlja. Mislim, da bude jasno - i mene zanima ko je radio (štaviše, imam svog favorita) i mrzim sebe zbog toga. smile.gif

btw.

"Saša Ćurčić inkasiraće još oko 100.000 evra, snimio reklamu za Mobilnu telefoniju Srbije i postao zaštitno lice nagradne igre "MB" pivare

Saša Ćurčić uspeo je da unovči deo svoje slave, ponovo rasplamsane posle izlaska iz kuće "Velikog brata". Kontroverzni fudbaler napravio je u poslednjih nekoliko nedelja dva odlična poslovna aranžmana sa Mobilnom telefonijom Srbije i "MB" pivarom i postao bogatiji za oko 100.000 evra.

MTS: Đani na snimanju bio neverovatan!

Radivoje Vulićević, menadžer MTS-a, kaže za Press da je Đani bio odličan saradnik i da se vrlo brzo opustio i dao maksimum od sebe da reklama postigne svoj cilj.
- Saša je na snimanju bio sjajan i veoma inspirativan, kako ekipi, tako i samom sebi. On je bio naš izbor i pravo osveženje kada su reklame u pitanju. Već smo dobili mnogo komentara na račun reklame, uglavnom su svi pozitivni, a što je najbitnije, nema ravnodušnih - otkriva Vulićević, i napominje da ni rekordno vreo letnji dan Đaniju nije zasmetao da se opusti pred kamerama.
- Bilo je veoma vruće, iako smo odabrali najbolji studio i imali odlične uslove. Đaniju je trebalo 10 do 15 minuta da se opusti, a iznenadio se što se za "samo" osam sati posao završio. Mislio je da je to samo prva faza snimanja - kaže menadžer Telekoma.

Ćurčić je pre desetak dana snimio nekoliko TV spotova za MTS, dok će zbog zakona koji zabranjuje da se javne ličnosti pojavljuju u reklamama za alkohol postati zaštitno lice i domaćin velike nagradne igre koju organizuje "MB" pivara.

Reklame u kojima pobednik "VIP Velikog brata" hvali mrežu 064 već nekoliko dana se prikazuju na skoro svim domaćim TV kanalima.

- Prezadovoljan sam - kaže Ćurčić za Press, i dodaje: - Telekom je ispao veći brat od "Velikog brata" i on je moj najveći brat. Snimiti reklamu za MTS isto je kao kada perspektivni fudbaler potpiše ugovor sa Real Madridom. I da mi nisu platili, ja bih im izašao u susret i postao deo takve kompanije. Isto je i sa "Pivarom MB", jednako velikim gigantom u proizvodnji piva.

Kako Press saznaje, temperamentni Đani je od posla sa poznatim mobilnim operaterom zaradio oko 60.000 evra, ali on o tome zbog tajnosti ugovora nije hteo da govori.

- Važno mi je da sarađujem sa ozbiljnim kompanijama. Nisam opterećen novcem. Kod mene je tako u životu, danas se vozim u "mercedesu", sutra u gradskom autobusu. Najvažnije mi je da sam srećan - zaključuje Đani."
April
Da li mi se samo cini da u reklami za Loto ista devojka glumi i frizerku i gospodzu koja veceras 'treba da izgleda ekskluzivno'?
popup
Seriju je radio Orange.
tijana.
@mirtodor

moji "favoriti" su RUNSEE i GSM wink.gif

@popup

seriju "vrh brate dabalesku mrezhica"???
Christopher Carrion
Once again, moji izvori su bili dobro informisani. smile.gif
frenchman
Jos jedan HoF van svake kategorije

CITAT (mirtodor @ Aug 20 2007, 13:40) *
..."brand it and run"...

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Rispekt! \oo/
popup
CITAT (tijana. @ Aug 20 2007, 15:17) *
@mirtodor

moji "favoriti" su RUNSEE i GSM wink.gif

@popup

seriju "vrh brate dabalesku mrezhica"???

Bas tu.
Christopher Carrion
Eh, sine Nebojša... šta ti je to trebalo. mad.gif

btw. Analizirao sam malo detaljnije Raiffeisen horor/komedija kampanju za kroćenje kredita i moram priznati da sam preterao u kritici u diskusiji koju smo imali pre 4-5 strana. Sasvim ima smisla ono što Ljubinka radi i mislim da je to, u stvari, prilično dobro odradila. Sve u svemu, ipak je vrlo ok a jedan od glavnih (ili u najmanju ruku nezanemarljivih) uspeha je i to što je ceo (takav) koncept prodat klijentu.

p.s. I dalje žalim što onaj Pežo nije dokrajčio muža (koji mi je odvratan u svakoj tv inkarnaciji pa i u ovoj) ali dobro... ne možeš imati sve. smile.gif
tijana.
ponukana CC-ovom ponovnom analizom, pozabavih se i ja istim sportom i rezultat je sledeci - ua reditelj, ua ljubinka, ua muzh (ne znam ime glumca).

dobar koncept, ali... od meditacije do realizacije - dugachak je put smile.gif

eto smile.gif
kodi
ja odgledam tu ("horor") reklamu i obichno zaboravim sve u vezi nje u naredinih x sekundi, al mi se ona muzika ureze u mozak, nikako nece da prestane...

i ne prestaje...
i ne prestaje..., s vremena na trigerovana muzikom flashne ispred ociju neka pegla ili orman...

horor dry.gif

valjda im je uspela reklama, sta ti ja znam biggrin.gif
mirtodor
Potencijalni Goof momenat u Telenor Super Sound:
Scena kada fudbaleri izlaze na teren.
Svaki fudbaler drzi za ruku po jednog klinca koji je u ISTOM dresu kao fudbaler koji ga drzi za ruku.
Nisam preterani poznavalac fudbala, ali, po prenosima medjunarodnih utakmica koje sam gledao, rekao bih da je to "izvodjenje klinaca" na teren upravo izmisljeno kao simbolicko-psiholoski potez sa ciljem unapredjenja fair play-a, jer - uvek, bar koliko laicki pratim, fudbaler izvodi za ruku klinca u PROTIVNICKOM dresu.

P.s. Pa nek neko kaze da nisam "profesionalno" deformisan, laugh.gif
kodi
kad smo vec kod SuperSound-a
moram da prokomentarisem print (onaj po autobuskim stanicama, sa curom)

ne mogu da kazem da je los vizuelno, ali nekako ne pase i odskace od cele telenor-olike kampanje. A i sama cura je previse "fragile" i snuzdena.

Dobar print, ali za nesto drugo.
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Aug 21 2007, 14:32) *
P.s. Pa nek neko kaze da nisam "profesionalno" deformisan, laugh.gif

Kad smo već kod deformacija i primećivanja detalja - reklama za Opel Antaru - tip na kraju iskače iz džipa i ostavlja otvorena vrata. U finalnom kadru, vrata su zatvorena. smile.gif
mirtodor
HoS:
Novi koncentrovani Merix.
Zato sto majka kaze cerki da je POTPUNO NEUPOTREBLJIVA zato sto je - kupila pogresan deterdzent! huh.gif
Gospode Boze! mad.gif
Mis'im, 'ej, pa to ne bi palo na pamet ni Sinisi Pavicu!!! laugh.gif
EDIT: ...i onda se spot nastavlja u bezmalo porodicnu svadju zbog deterdzenta...
Ma, da ne bih opet **njao o povecanoj odgovornosti copywriter-a... ne pada mi na pamet, biggrin.gif
tijana.
ili kad cerka kazhe: mama, pa zar nisi rekla da je veci bolji?

dzhizus smile.gif
Advertista
CITAT (tijana. @ Aug 22 2007, 09:32) *
ili kad cerka kazhe: mama, pa zar nisi rekla da je veci bolji?

dzhizus smile.gif

Kad smo kod ciljnih grupa, kako zensko primeti poredjenje velicina......
bas lepo tijana!!!
Christopher Carrion
Ma, haj'te molim vas, vidi se iz aviona. Baš su lole i bekrije ti što su pravili tu reklamu, sve je kao fino al' ovamo... "nudge nudge". smile.gif
mulder_
Kad spomenuste mame, pade mi sad na pamet Svetlana Bojkovic u Calgonit (cini mi se) tragediji sa cuvenim Zdravoo Duuuusooooooo! upucenim sinu debilu koji ce mamu ubediti da Calgonit moze da "rastvori i najtvrdokornije mrlje"
A da iskoristim ovu prigodu za milioniti HoS "kreativcima" kampanja za Jelen pivo...muskarci znaju zasto...ovo mi je recimo samo nasminkanija varijanta sapatnika im iz Prvog Maja Pirot huh.gif
Christopher Carrion
CITAT (mulder_ @ Aug 22 2007, 18:33) *
Kad spomenuste mame, pade mi sad na pamet Svetlana Bojkovic u Calgonit (cini mi se) tragediji sa cuvenim Zdravoo Duuuusooooooo! upucenim sinu debilu koji ce mamu ubediti da Calgonit moze da "rastvori i najtvrdokornije mrlje"

Ja, pak, mislim da je to bilo odlično - vrlo fino karikiran stereotipan odnos posesivne majke i sina mekušca razapetog između žene i Majke koja sve zna najbolje i koja je konkurencija ženi u svemu (pa tako i u pranju). "To nikada neće oprati" je fenomenalno izgovorena rečenica - u njoj je sadržana i nadmoć majke nad "glupom" ženom koja pere sudove nekim tamo Caloginitma a ne majčinim proverenim praškom iz kesice, i neskivena odbojnost prema onoj-koja-je-otela-njenog-sina i sad ga još uči da se suprotstavlja mami...

Pogledaj malo bolje, nije slučajno da je sin tako prikazan - možda je debil (a u stvari je slabić) ali eto, i on takav, ZNA da je Calgonit bolji od onog što njegova majka koristi (a taj Calgonit mora da je mnogo dobar ako je čak i njega naterao da se suprotstavi majci).

Bogami, analizirao sam ga k'o da treba da ga prodam klijentu... smile.gif
mirtodor
CITAT (mulder_ @ Aug 22 2007, 18:33) *
A da iskoristim ovu prigodu za milioniti HoS "kreativcima" kampanja za Jelen pivo...muskarci znaju zasto...ovo mi je recimo samo nasminkanija varijanta sapatnika im iz Prvog Maja Pirot huh.gif

Well, I don't know, mis'im, jeste ovaj "summer Deer Beer" slabashan, i generalno je "modularni" koncept "ovi-oni znaju zasto"... hm, da budem blag, koncept pod znakom pitanja, mislim, 'ajde da sad niko ne zamenjuje teze pa da (eventualni) rezultat frequency-ja proglasava za rezultat nekakve Big Idea-e...

Ali, ipak, IMHO, nista od svega toga nije realizovano bas toliko "uvredljivo"...

Mis'im, pljunite me, ali, IMHO, serijal "navijaci znaju zasto" je imao neshto ljupkog sharma mushke gluposti ala Homer Simpson, biggrin.gif
Christopher Carrion
HoS - Frikom outdoor za "Ližite pažljivo".
Katastrofalno realizovano a ni ideja nije ništa bolja. Mislim na one bele bilborde koji prikazuju nagrade u formi crnih simbola sa zapušenim drop shadow-om. Svi su odvratni ali je "Put u Rio" ubedljivo najgori - kao simbol je prikazana silueta Isusa Spasitelja na Corcovado planini koja u Frikom izvedbi (pošto je potpuno crna na beloj podlozi) izgleda kao Death himself... a pričamo o sladoledu. blink.gif

Crna avet vas raširenih ruku poziva da ližete pažljivo. Mislite o tome.
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 23 2007, 22:59) *
HoS - Frikom outdoor za "Ližite pažljivo".
Katastrofalno realizovano a ni ideja nije ništa bolja. Mislim na one bele bilborde koji prikazuju nagrade u formi crnih simbola sa zapušenim drop shadow-om. Svi su odvratni ali je "Put u Rio" ubedljivo najgori - kao simbol je prikazana silueta Isusa Spasitelja na Corcovado planini koja u Frikom izvedbi (pošto je potpuno crna na beloj podlozi) izgleda kao Death himself... a pričamo o sladoledu. blink.gif

Crna avet vas raširenih ruku poziva da ližete pažljivo. Mislite o tome.

Ih, ti kakav si covek, ti bi sad rek'o da se sa tih bilbord-postera shiri zadah komunikacije sa klijentom u duhu: "Mi smo veliki klijent, dajte nesto veeeeeliko, ne damo Vam ni filera za troskove produkcije!"
Mis'im, stvarno nije u redu da kazes takvo nesto, laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.