Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Jul 22 2007, 01:17) *
Možda je i bilo tako. Ja iskreno želim da verujem da Telenor nije takav klijent. Zaista.

Ja, pak, "hocu da verujem" (sto bi rek'o Vuk Obradovic) da account-i u Leo Burnett-u nisu takvi kakvim ih predstavih u prethodnoj "simulaciji". Doista.
popup
CITAT (Christopher Carrion @ Jul 16 2007, 02:16) *
HoF - Novi Telenor megaboard na Genex kulama.

Lepa ideja, ali za moj ukus malo previse svega. Logo, poruka, prozor, grad, plavo, zuto...
tijana.
HoS

McCann Erickson za refinansiranje kredita (zaboravih u kojoj banci, mislim da je Rajfajzen), stvari kupljene na kredit postaju agresivne u odnosu na kreditno zaduzhene - generalno dobar koncept i dobra realizacija, medjutim - ljubinka klaric totalno katastrofalna. veshtachki, preglumljeno. da l je do nje ili do reditelja, ne znam.
mislim da je ipak do nje. dakle, losh kasting u ovom sluchaju.

HoF
Leo Burnett za Telenor (opustite se, nema roaminga) - spot na plazhi. par super fotografija, nepretenciozno, lepo za oko, prijatno za uho (kad smo kod toga, molim drugare iz LB da otkriju tajnu muzichke pozadine, ko, shta, gde?).
Christopher Carrion
CITAT (tijana. @ Jul 30 2007, 12:52) *
HoS

McCann Erickson za refinansiranje kredita (zaboravih u kojoj banci, mislim da je Rajfajzen), stvari kupljene na kredit postaju agresivne u odnosu na kreditno zaduzhene - generalno dobar koncept i dobra realizacija, medjutim - ljubinka klaric totalno katastrofalna. veshtachki, preglumljeno. da l je do nje ili do reditelja, ne znam.

Jeste Raiffeisen.

Meni je koncept ok, realizacija onako (konkretno, fotografija mi ne leži) a što se Ljubinke tiče, NIKAKO ne može/ne sme da bude samo do nje. Mislim, čemu reditelj...

p.s. Mada, meni je i onaj dečko mega antipatik... ne znam čemu toliko afektiranje generalno. To valjda rade domaći glumci kada žele da pokažu da se trude... unsure.gif
mirtodor
CITAT (tijana. @ Jul 30 2007, 12:52) *
HoS

HoF
Leo Burnett za Telenor (opustite se, nema roaminga) - spot na plazhi. par super fotografija, nepretenciozno, lepo za oko, prijatno za uho (kad smo kod toga, molim drugare iz LB da otkriju tajnu muzichke pozadine, ko, shta, gde?).

CITAT (Christopher Carrion @ Jul 30 2007, 13:40) *
Jeste Raiffeisen.

Meni je koncept ok, realizacija onako (konkretno, fotografija mi ne leži) a što se Ljubinke tiče, NIKAKO ne može/ne sme da bude samo do nje. Mislim, čemu reditelj...

p.s. Mada, meni je i onaj dečko mega antipatik... ne znam čemu toliko afektiranje generalno. To valjda rade domaći glumci kada žele da pokažu da se trude... unsure.gif

Ah, IMHO - "Ukrotite dugove!" je HoVOK! (Hall of Very OK - objasnicu kasnije zasto ne HoF)
Naime, ovako kapiram ovaj koncept:
Opste mnenie javnog mnenia Srbije je da su dugovi - zesci horor!
Dakle, generalni pristup je - hajde da iskoristimo to mnenie u kampanji za kredite za refinansiranje prethodnih kredita!
Medjutim, ako bi neka banka u svojoj kampanji za kredite insistirala na tome da su dugovi horor - dugorocno i generalno je to kontraproduktivan pristup!
Zasto? Pa zato sto svaki kredit predstavlja novo zaduzivanje!
Dakle - vec u samom startu valja AMORTIZOVATI taj feeling. A kako to uciniti?
Pa, najjednostavnije je - ridikulizacija horor feeling-a kad su krediti u pitanju.
Najkraci put je? Parodiranje horor zanra.
A najkraci put za to? "Preglumljivanje"!
Zato mi je gradjanka Lj. K. sasvim OK "odradila" svoj pos'o.
A zasto mi ovo nije HoF, vec tek HoVOK?
PA ZATO STO JE KAMPANJA ZA BANKU U SRBIJI OVDE I SADA!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Telenor Roaming - takodje HoVOK...
...al' samo zato sto je poigravanje rukom i Suncem u kontrasvetlu vec vidjeno relativno skoro (upisna kampanja Megatrend univerziteta, cool.gif )
Meni je drazi spot "Telenor Time Stop"... doduse, i taj mi je HoVOK... "fali" mi nekakav "final touch"... Copy final touch? Maybe...
tijana.
CITAT (mirtodor @ Jul 31 2007, 01:57) *
Pa, najjednostavnije je - ridikulizacija horor feeling-a kad su krediti u pitanju.
Najkraci put je? Parodiranje horor zanra.
A najkraci put za to? "Preglumljivanje"!
Zato mi je gradjanka Lj. K. sasvim OK "odradila" svoj pos'o.

slazhem se, jeste to najkraci put i jeste dobra ideja. meni jednostavno to prenaglasheno glumatanje nije bilo ujednacheno kod oba glumca. IMHO smile.gif u tom smislu, ljubinka klaric me je razocharala. i reditelj, dakako.
Milan Drca
mega HOF: serijal reklama za STELA ARTOIS pivo... napokon su stigle i na nase TV kanale smile.gifsmile.gif

svakodnevni HOS: bilo koja reklama za pastu za zube sa zubarom koji lici na potomka odbeglog naciste ili je to on licno glavom i bradom odmrznut iz kriogena zarad jos jedne komercijalne katastrofe.
mirtodor
CITAT (tijana. @ Jul 31 2007, 09:34) *
slazhem se, jeste to najkraci put i jeste dobra ideja. meni jednostavno to prenaglasheno glumatanje nije bilo ujednacheno kod oba glumca. IMHO smile.gif u tom smislu, ljubinka klaric me je razocharala. i reditelj, dakako.

IMHO, u pitanju je svesno "distingvirano" uvodjenje novog distinktivnog lika: "supruge".
"Supruga" je, cini mi se, potrebna ne zbog politicke korektnosti, vec, kao sto smo videli, zbog veceg manevarskog prostora u formulisanju poruke (od usluga za parove, preko nacina predstavljanja usluge...).
Onaj lik "supruga" je vec postavljen kao neko ko se "umereno i realistichno bechi" ("Magic Moments", "zidarski metar"...).
Upravo lik "supruge" koji ukljucuje drugu vrstu "facijalne komike" time dodatno pruza "siri asortiman mogucnosti", IMHO.
"A da li je to tako - ostaje da se vidi!" (sve voditeljke Dnevnika RTS ikada, laugh.gif )
mulder_
HoF TELENOR savrsen zvuk...zvuk je svuda oko nas...izvinjavam se sto ne znam tacno samo sam jednom video reklamu...nastavak odlicnog serijala...
itjentije
CITAT (Milan Drca @ Jul 31 2007, 12:46) *
svakodnevni HOS: bilo koja reklama za pastu za zube sa zubarom koji lici na potomka odbeglog naciste ili je to on licno glavom i bradom odmrznut iz kriogena zarad jos jedne komercijalne katastrofe.

Ne bih da se gađam ciframa jer ih nisam pročitao tako skoro, ali te "identične" reklame za paste za zube i deterdžente za veš, svidelo se to nama ili ne, imaju daleko najbolju uspešnost pri podizanju prodaje datog proizvoda, što je priznaćete ipak najbitnija stvar u ovom poslu. Jednostavno, ciljna grupa (uglavnom domaćice koje kupuju za porodicu) je naviknuta da im se mediji obraćaju na intelektualnom nivou prosečnog retarda, i samim tim upijaju sve što "lekar" ili već neko u sjajnoj beloj odori kaže (dozvoliću sebi da primetim gomilu zaista jezvih upotreba anđeoskih figura naročito u reklamama za deterdžente). Ima u tim reklamama poveliki broj detalja koji su namenjeni relativno legalnom ispiranju mozga, al za to nisu potrebni dizajneri već raznorazni "specijalisti", tako da je moje mišljenje da ove reklame na dizajnerskom forumu ne treba uzimati u obzir ni za HoF ni za HoS.

HoF - Knjaz Miloš sa vrelim peskom na plaži... lepa slika, jasna poruka, pomalo duhovito, opušteno... pravi letnji fazon

HoS - Reklama za Mer za sudove gde u sinhronizovanoj reklami u kojoj se jasno vidi da je flašica Mera pridodata (account verovatno imao kratak rok za obradu), isprobavaju "...naš srpski Mer(?) širom sveta..."
Christopher Carrion
CITAT (itjentije @ Aug 1 2007, 14:04) *
HoF - Knjaz Miloš sa vrelim peskom na plaži... lepa slika, jasna poruka, pomalo duhovito, opušteno... pravi letnji fazon

Osim što je taj koncept već viđen. smile.gif
itjentije
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 1 2007, 14:10) *
Osim što je taj koncept već viđen. smile.gif

Viđen jeste... ali ipak treba znati šta kad i kako odripovati... jer na domaćem tržištu, bar u skorije vreme, nije viđeno, a čak je i pikaso priznao da je većina njegovih dela bila čist rip of jer je sve "već viđeno"
Christopher Carrion
CITAT (itjentije @ Aug 1 2007, 14:33) *
Viđen jeste... ali ipak treba znati šta kad i kako odripovati... jer na domaćem tržištu, bar u skorije vreme, nije viđeno, a čak je i pikaso priznao da je većina njegovih dela bila čist rip of jer je sve "već viđeno"

Da, verujem da je to moto i Imagecoma i sličnih. Oni, Pikaso... sve je to tu negde. rolleyes.gif
frenchman
HoF van svake kategorije:

CITAT (Christopher Carrion @ Aug 1 2007, 14:55) *
Da, verujem da je to moto i Imagecoma i sličnih. Oni, Pikaso... sve je to tu negde. rolleyes.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mirtodor
Nastavljam sa psihopatoloskim autocitiranjem.
Pogledajte ova cetiri posta u nizu:
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...904&st=335#
sara37
CITAT (tijana. @ Jul 20 2007, 15:20) *
Ho(S)
vrlo chudan akcenat. vuche na jug, istok... nemam nishta protiv dijalekata i akcenata, ali kad su u originalu. ova devojka ochajnichki pokushava da prikrije taj neki akcenat i onda dobijemo iritirajuci prizvuk i neobichne vokale.
aj don get it.

"A kradit advostručite da kraja gadine."

Neobični vokali, da.
itjentije
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 1 2007, 14:55) *

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif lepo rečeno, ali i dalje mislim da nije sve u originalnosti... glupo je skinuti nešto što je u skorije vreme viđeno na datom tržištu, a kad je čovek pritisnut kratkim rokovima, kako je to kod nas slučaj uglavnom, nije na odmet. Pogledaj samo konkurse - strani traju mesecima, ako ne i celu godinu dok se to ovde meri danima, a zadati poslovi (za print, po mom iskustvu) mogu da budu mereni i minutima... treba imati u vidu i gde živimo/radimo
iCOPY
Dno "brate" - Nove reklame za mt:s - Sasa Curcic u glavnoj ulozi!
Ko nije video:
http://www.mtsmondo.com/entertainment/allV...mov=4&kat=2

Da li neko zna koja agencija stoji iza ovoga?
Gremlin
CITAT (iCOPY @ Aug 2 2007, 13:37) *
Dno "brate" - Nove reklame za mt:s - Sasa Curcic u glavnoj ulozi!
Ko nije video:
http://www.mtsmondo.com/entertainment/allV...mov=4&kat=2

Da li neko zna koja agencija stoji iza ovoga?

ZNAČI NEEEEEEEEVIĐENO... ALI NEEEEEEVIĐENO...

ohmy.gif
vili
Moja prva reakcija na ove mts reklame je bila "auuu, ala neko nije normalan!!!", ali kad sam odgledao jos jednom i malo razmislio, shvatio sam da reklama ima ciljnu grupu kod koje ce definitivno upaliti i ostaviti veliki efekat. Vec vidim klince koji skacu po ulici i vicu... znate vec sta wink.gif U svakom slucaju, efekat je zagarantovan bez obzira na ciljnu grupu biggrin.gif
Gremlin
Ma da... narawno... BUDALA ođe definitivno ne fali...

Mada nisam baš siguran da te BUDALE imaju kintu ... ono... mislim da je owo ipak promašaj, veeeeeeliki promašaj.

Ili samo želim da je tako...

sad.gif

Tuga, BRATE, tuga...

wink.gif
Christopher Carrion
Dečku nije dobro... ne znam, ovo je potpuno neverovatno. mellow.gif
LuckyBug
Hahaha,ovo bi moralo i pod humor da ide biggrin.gif
Dopuna kredita,dopuna misica,ne mogu da prestanem da se smejem,hvala za link iCOPY,ulepsao si mi dan.
Jel zna neko hoce li se ovo emitovati,ili stoji na sajtu posto su odustali od kampanje ?
Christopher Carrion
Ja mislim da će se ovo SIGURNO emitovati. Vrlo je zanimljiv efekat - toliko je bizarno da jako teško može da se ignoriše. Vrlo je slično onom drajvu koji npr. tera ljude da gledaju saobraćajnu nesreću - znaš da je gadno i strašno ali te nešto tera da pogledaš.
A Ćurčić definitivno ima tu sumanutost koja udara na ono najprimalnije kod čoveka, skoro kao neki plemenski momenat koji ne mora da ima racionalno objašnjenje i smisao ali je negde ugrađen. Potpuno mogu da zamislim sto hiljada ljudi koji skaču sa njim i urlaju VRH BRATE!

Još jedna od onih stvari gde me je sramota zbog ponašanja trećih lica. Vrlo zabrinjavajuće.
Himself
Aaaa.... unsure.gif jel to rekreacija u "Lazi Lazarevicu"? unsure.gif

Pa... pa ima 5 spotova blink.gif
itjentije
S.T.R.A.Š.N.O.!!! Al kao što rekoh... ciljana publika ima misaoni preces prosečnog retarda... onaj ko je ovo pravio, zna šta radi, ali pitam se gde su granice, gde je DNO BRATE?
Ma je**š ga - to je ipak samo posao mellow.gif
tijana.
bozhe me sachuvaj. btw, telekom je dovoljno velika firma da mozhe sebi da dozvoli i iznad prosechno ili barem prosechno inteligentni advertajzing. definitivno nece propasti ako ova kampanja i ne da zheljene rezultate. da ne pricham o poziciji kada kao najveci domaci telekomunikacijski brend mogu da pomeraju granice. navishe, ne nanizhe.
pirossi
dno b'ate, dno.
menjam provajdera dry.gif
Che che
Ma ajde bree...

Vrh brate!
frenchman
CITAT (tijana. @ Aug 2 2007, 22:12) *
definitivno nece propasti ako ova kampanja i ne da zheljene rezultate.

Upravo tako. Vec je pominjano ovde da nema mobilnog provajdera koji posluje u minusu.

Nego, ne mogu da shvatim vezu izmedju onog dugackog korporativnog spota koji se do skoro vrteo, koji je stvarno bio simpa, i ove propasti. Prosto mi ne ide u glavu cemu ovo potonje... A da ne spominjem sad i "ciljnu grupu", sav se najezim... Je l' ovo sad znaci da je insight pokazao da su prosecni korisnici mt:s-a oni manijaci zbog kojih ce Partizan da leti iz svih takmicenja UEFA-e i koji samo potvrdjuju strancima onu sliku o nama, da smo stoka nevidjena... mad.gif

I upravo dok sam kucao videh na vestima B92 da se emituje ova propast od reklame...

Uzas....
Christopher Carrion
Za sve one koji su sumnjali - emitovanje je počelo. smile.gif
vili
CITAT (frenchman @ Aug 2 2007, 23:44) *
Nego, ne mogu da shvatim vezu izmedju onog dugackog korporativnog spota koji se do skoro vrteo, koji je stvarno bio simpa, i ove propasti. Prosto mi ne ide u glavu cemu ovo potonje... A da ne spominjem sad i "ciljnu grupu", sav se najezim...

Pa prosto je, onaj prethodni spot je imao za ciljnu grupu "korporativne", zaposlene, zrele ljude, korisnike postpaid sistema, dok su ovom ciljna grupa "prepaid" klinci (djanijevi verni navijaci, kako iz doba partizana, tako i iz doba velikog brata), kojima su, verujem, ovi spotovi krajnje zanimljivi, posto se i sami tako ponasaju i koriste taj recnik. Ne vidim sta nije jasno?!
Moze tebi ili meni da se spot ne svidja, ali moje skromno misljenje je da ce ovaj spot odraditi zeljeni posao.
Christopher Carrion
Slažem se ali bih i da dodam da bi bavljenje ovim poslom trebalo da nosi i određenu (i to priličnu) količinu odgovornosti. U tom smislu, ovako nešto predstavlja sramotu za struku.
vili
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 3 2007, 10:16) *
...ali bih i da dodam da bi bavljenje ovim poslom trebalo da nosi i određenu (i to priličnu) količinu odgovornosti. U tom smislu, ovako nešto predstavlja sramotu za struku.

To si apsolutno u pravu, ali avaj, znas kako stoje stvari ovde - samo pare se racunaju wink.gif
itjentije
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 3 2007, 10:16) *
Slažem se ali bih i da dodam da bi bavljenje ovim poslom trebalo da nosi i određenu (i to priličnu) količinu odgovornosti. U tom smislu, ovako nešto predstavlja sramotu za struku.

Sama pomisao na povezivanje termina "telekom" i "odgovornost" mi je malo smešna, a "đanijevo" ludilo je mesecima promovisano upravo na b92, koju mnogi ovde hvale za koješta. Pošto je taj fazon već žestoko ispromovisan, a žargon je u skladu sa ciljnom grupom koju niko ko ozbiljno želi da se bavi ovim poslom ne sme da zanemari, neko je jednostavno sabrao 1+1. Uz to treba spomenuti da je sa tehnčke strane stvar sasvim korektno odrađena. Možda se to nama ne sviđa, al stvari, na žalost stoje tako kako stoje. Nadam se samo, zarad dobrobiti svih ljudi dobrog ukusa, da ova kampanja neće baš tolko dugo trajati.
iCOPY
CITAT (frenchman @ Aug 2 2007, 23:44) *
Upravo tako. Vec je pominjano ovde da nema mobilnog provajdera koji posluje u minusu.

Nego, ne mogu da shvatim vezu izmedju onog dugackog korporativnog spota koji se do skoro vrteo, koji je stvarno bio simpa, i ove propasti. Prosto mi ne ide u glavu cemu ovo potonje... A da ne spominjem sad i "ciljnu grupu", sav se najezim... Je l' ovo sad znaci da je insight pokazao da su prosecni korisnici mt:s-a oni manijaci zbog kojih ce Partizan da leti iz svih takmicenja UEFA-e i koji samo potvrdjuju strancima onu sliku o nama, da smo stoka nevidjena... mad.gif

I upravo dok sam kucao videh na vestima B92 da se emituje ova propast od reklame...

Uzas....

Malo ste pobrkali - veza izmedju tih spotova i ne postoji. Dugacki spot o kome govorite je korporativni spot za Telekom Srbije, a novi "DNO BRATE" spotici za mt:s.

Jos niko ne zna koja agencija je radila ovaj spot? Nije valjda da se kriju smile.gif Sto?
Christopher Carrion
CITAT (itjentije @ Aug 3 2007, 10:48) *
Sama pomisao na povezivanje termina "telekom" i "odgovornost" mi je malo smešna, a "đanijevo" ludilo je mesecima promovisano upravo na b92, koju mnogi ovde hvale za koješta. Pošto je taj fazon već žestoko ispromovisan, a žargon je u skladu sa ciljnom grupom koju niko ko ozbiljno želi da se bavi ovim poslom ne sme da zanemari, neko je jednostavno sabrao 1+1. Uz to treba spomenuti da je sa tehnčke strane stvar sasvim korektno odrađena. Možda se to nama ne sviđa, al stvari, na žalost stoje tako kako stoje. Nadam se samo, zarad dobrobiti svih ljudi dobrog ukusa, da ova kampanja neće baš tolko dugo trajati.

Da, ali nije Telekom pravio spot već neko za potrebe Telekoma.
Valjda se ne kažnjava samo nalogodavac (iako je njegova odgovornost najveća i nepobitna) već i izvršilac, tim pre ako je izvršilac odlučio da, metaforički rečeno, umesto otrova upotrebi motornu testeru. Stoji ovo za ciljnu grupu i njene karakteristike ali isto tako stoji i da je ona mogla da se animira na potpuno drugačiji način a sa istim ili čak boljim efektom (ne uzimajući ovde u obzir etička pitanja koja se neminovno postavljaju). Jeste da je 1+1=2 ali 2 daju i 5-3 i 10-8 i još mnoge druge varijante. Možda je ovo prvo jednostavnije (pa time i efikasnije) ali neke granice (a naročito donje) moraju da postoje.
pirossi
džabe su trošili novce kada su već imali gotov materijal.
vrh, braćo 003.gif
frenchman
CITAT (iCOPY @ Aug 3 2007, 12:39) *
Malo ste pobrkali - veza izmedju tih spotova i ne postoji. Dugacki spot o kome govorite je korporativni spot za Telekom Srbije, a novi "DNO BRATE" spotici za mt:s.

Tamo se isto tako promovisu mt:s mobilne telekomunikacije, ono sa novopecenim tatom, i onim sto ide na derbi (samo je pitanje da l' sa Gadom ili sinom biggrin.gif). Ne mozes prosto zanemariti, preci preko takvog jednog pristupa u komunikaciji sa potrosacima/korisnicima, ko god da je tu bio ciljna grupa (a ja bih rekao da su tim spotom obuhvatili sve potencijalne ciljne grupe zbog cega je i bio tako dugacak) i da napravis onda jedno takvo s**nje koje se upravo vrti na malim ekranima nasih tv prijemnika.

Slozio bih se sa ovim sto je CC rekao da se doticna ciljna grupa moze animirati i na druge nacine. U sustini, nije tu problem Djani, on je takav kakav je, vec je problem onaj ko ga je izabrao i odlucio da sa njim uradi tu reklamu...
mirtodor
Ne bih se ja mesh'o u diskusiju o "Djani ga mt:s!" kampanji (kad smo vec u "rajonu zargona"), samo da primetim da je NLB banka sasvim pristojno upotrebila ("izanimirala") lica sa novcanica. Ne mogu da se setim da li sam to vec spomenuo... anyway, HoOK. (naravno, osim tagline-a "Znam zasto!", al', 'ajde, da se oprosti...)
mirtodor
U stvari, 'ajde samo da konstatujem nesto meni krajnje fascinantno: Warhol Celebrity Phenomenon Upgrade.
On bi mogao glasiti, otprilike, ovako: Doci ce vreme kada ce svako imati svojih 15 minuta slave MA ZBOG CEGA.
To jest - to vreme je doslo.
Neko ce poslati slavan SAMO zato sto ce se, iako je cerka iz bogate hoteliijerske porodice, njeni snimci blowjob-a naci diljem Interneta.
Neko ce povratiti i osnaziti svoju staru manekensku slavu tako sto ce njeni snimci skijanja nozdrvom po ogledalcetu obici naslovnice i stranice svetskih tabloida.
Neko ce (opet) postati slavan jer smo ga mesec dana gledali kako se snalazi u celodnevnom drustvu nepoznatih ljudi, ili kako spava.
Magazin "Vreme" je taj fenomen lepo operacionalizovao u svojoj rubrici "Ljudi i vreme". To je ona rubrika u kojoj se citiraju "ingenioznosti" raznih domacih "selebritija", ono, sa prethodnim opisom, tipa: "Danijela Vranic, kraljica beogradskih splavova...", ili "Velimir Ilic, ministar i magistar...", i tome slicno... U toj rubrici je za nekog (na primer) Djidjija stajalo: "Djidji, NEKO O KOME PISU NOVINE..."
Setimo se i onog "A vi, kako te?" Opet "selebriti"...
Postoji legenda da se, pre pocetka prenosa sudjenja Milosevicu, jedan "gazda" domace advertising-agencije zapitao koliko bi kostalo emitovanje insertera za proizvod siroke potrosnje njegovog klijenta preko slike prenosa.
S jedne strane, nadam se da nikome nije palo na pamet da "ubica iz Jabukovca" mozda moze biti "selebriti" za kampanju. S druge strane, zao mi je sto matori sto u ulicnoj anketi o unutrasnjoj politici kaze: "Ma, mene me zanima me gde ovde moze da se jede dobri cvarci i kavurma...", nije postao selebriti u nekoj kampanji...

U to ime, samo bih jos jednom pohvalio "Orbit"-ovo dosledno istrazivanje mogucnosti iole kreativnijeg promovisanja neceg tako prozaicnog kao sto je zvaka - bez koriscenja selebritija i "selebritija". HoPosebanDoprinos, biggrin.gif
itjentije
CITAT (mirtodor @ Aug 4 2007, 20:11) *
U to ime, samo bih jos jednom pohvalio "Orbit"-ovo dosledno istrazivanje mogucnosti iole kreativnijeg promovisanja neceg tako prozaicnog kao sto je zvaka - bez koriscenja selebritija i "selebritija". HoPosebanDoprinos, biggrin.gif

Sve iznad citiranog dela texta je potpuno tačno, ali se ne bih složio sa bilo kakvim pozitivnim ocenama wrigleyevih (TV) kampanja. Za jednu od najprofitabilnijih kompanija na svetu mora se priznati da su im (TV) kampanje uglavnom poprilično jadne. Što se njih tiče, mislim da bi pravi naziv kategorije bio Ho_I_Dont_Give_a_Sh*t
vili
CITAT (itjentije @ Aug 6 2007, 09:46) *
Sve iznad citiranog dela texta je potpuno tačno, ali se ne bih složio sa bilo kakvim pozitivnim ocenama wrigleyevih (TV) kampanja. Za jednu od najprofitabilnijih kompanija na svetu mora se priznati da su im (TV) kampanje uglavnom poprilično jadne. Što se njih tiče, mislim da bi pravi naziv kategorije bio Ho_I_Dont_Give_a_Sh*t

A ja bas mislim da gresis. Njihove reklame nisu atraktivne, pompezne, uaaaau i o njima se ne prica, ali postizu sasvim dobar efekat (uz, rekao bih, minimalno ulaganje). Nisam mogao da verujem koliko ima ljudi koji zvacu orbit umesto pranja zuba (posle svakog jela smanjuje Ph vrednost bla bla bla...)
tijana.
^ IMHO, jedino shto zaista valja u poslednjoj orbit reklami je muzichka pozadina koja podseca na neko veselije vreme (aerodrom - digni me visoko).
ona prethodna sa tipom koji slasno olizhe posudu za hranu za psa uz poruku "orbit posle svakog obroka" - bez komentara.
itjentije
CITAT (vili @ Aug 6 2007, 10:33) *
A ja bas mislim da gresis. Njihove reklame nisu atraktivne, pompezne, uaaaau i o njima se ne prica, ali postizu sasvim dobar efekat (uz, rekao bih, minimalno ulaganje). Nisam mogao da verujem koliko ima ljudi koji zvacu orbit umesto pranja zuba (posle svakog jela smanjuje Ph vrednost bla bla bla...)

Ljudi koji žvaću umesto pranja zuba nisu prali zube ni pre orbita, a pouzdano znam da se wrigleyeva uspešnost bazira pre svega na tzv. merchandisingu i uništavanju konkurencije svim raspoloživim sredstvima, stoga i mogu sebi da dozvole da obraćaju toliko pažnje na (TV) kampanje kolko i prosečan proizvođač pasti za zube i deterdžnta. Mislim da kategorija žvakaćih guma (sa sve ciljanjem na ph vrednost bla bla) ipak daje mnogo više prostora za kreativnost nego što je oni koriste
vili
CITAT (itjentije @ Aug 6 2007, 11:38) *
Ljudi koji žvaću umesto pranja zuba nisu prali zube ni pre orbita,

Ali zato sad kupuju orbit!
mirtodor
CITAT (itjentije @ Aug 6 2007, 09:46) *

CITAT (tijana. @ Aug 6 2007, 11:26) *
^ IMHO, jedino shto zaista valja u poslednjoj orbit reklami je muzichka pozadina koja podseca na neko veselije vreme (aerodrom - digni me visoko).
ona prethodna sa tipom koji slasno olizhe posudu za hranu za psa uz poruku "orbit posle svakog obroka" - bez komentara.

Ljudi koji žvaću umesto pranja zuba nisu prali zube ni pre orbita, a pouzdano znam da se wrigleyeva uspešnost bazira pre svega na tzv. merchandisingu i uništavanju konkurencije svim raspoloživim sredstvima, stoga i mogu sebi da dozvole da obraćaju toliko pažnje na (TV) kampanje kolko i prosečan proizvođač pasti za zube i deterdžnta. Mislim da kategorija žvakaćih guma (sa sve ciljanjem na ph vrednost bla bla) ipak daje mnogo više prostora za kreativnost nego što je oni koriste

Pa, za jednu korporaciju koja bi - s obzirom da su jednom zauvek "zapishali" benefit zdravlja usne duplje (pa sad svi ostali moraju da smishljaju razne svezine, smrzavanja, snage, arome....) - mogla "do kraja Sveta" koristiti razne "proverene i potvrdjene" ala P&G ("pre i posle", "obicna zvaka/nasa zvaka", "naucno-istrazivacki dokaz", "ekspertski testimonial"...) i druge smarana-tehnike, Wrigley je sasvim pristojna kompanija sa sasvim pristojnim komunikacijskim pristupima. Nista epohalno, ali sasvim OK, sto je sasvim dovoljan pomak za jednu korporaciju ciji proizvod poseduje monopol na konkretan "vechiti 'racionalni' benefit" - pomak koji valja pohvaliti.
Podseticu da je vec prvo sto smo videli na nasem trzistu bilo sasvim diskretno parodiranje pristupa "naucni dokaz" - pretvaranjem "grafikona zdravlja usne duplje" u stilizovani svedeni osmeh. Nista epohalno, sasvim OK.
Usledili su, izmedju ostalog, "zubi koji nam sluze u najrazlicitijim situacijama", umereno shockantno parodiranje klishea u promociji drugih vrsta proizvoda (uostalom, verovatno bas zbog razlicitih ukusa postoje tri verzije: "Opet kupus", "Lebac i mast", "Hrana za pse"...)... i, evo, na kraju "'Nijanse' belog"...
Naravno, svako ima pravo na ultimativni sunovrat (tipa, "detektivski" Orbit Professional...)...
A to da oni "ratuju na svim frontovima" ukljucujuci merchandising... Pa, ne secam se da sam negde video da pise "Hriscanska humanitarna organizacija Wrigley", "Armija spasa Wrigley"... Da oni ne unistavaju druge - neko drugi bi unistavao i njih i sve ostale.
Vrlo jednostavno: zamislite da ste vlasnik STR-a i da u Pepsi-jev frizider zavalite "Rosu". Dolazi Pepsi-jev merchandiser. Sta biva? Pa-pa, Pepsi-jev frizideru...
It's a war zone.
Ili, da parafraziram: Kome je do humanosti, nek ide u Crveni krst.
Christopher Carrion
a pouzdano znam da se wrigleyeva uspešnost bazira pre svega na tzv. merchandisingu i uništavanju konkurencije svim raspoloživim sredstvima...

Pa, to je nekako... normalno. smile.gif

edit - Mirtodor bejaše brži i spretniji.
itjentije
CITAT (mirtodor @ Aug 6 2007, 14:13) *
Ili, da parafraziram: Kome je do humanosti, nek ide u Crveni krst.

nije stvar u humanosti, ono što ja pokušavam da kažem jeste da jedna toliiiikooooo ogromna kompanija, može svojim pasioniranim žvakačima da pruži i malo više zabave dok gledaju svoju omiljenu emisiju/film nego što to oni čine. Naravno da je war zone u pitanju i verovatno većina nas učestvuje u kreiranju nekih od oružja za taj rat biggrin.gif , ali ako si već opušteno ukopan na vrhu brda...
tijana.
CITAT (mulder_ @ Aug 1 2007, 10:22) *
HoF TELENOR savrsen zvuk...zvuk je svuda oko nas...izvinjavam se sto ne znam tacno samo sam jednom video reklamu...nastavak odlicnog serijala...

Ho3xURRRRRA
Telenor Supersound (tv sjajan, bilbordi prosechni) - dobra atmosfera, odlichan (paz' sad tudjice) flow.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.