HoF:
Kampanja za davanje krvi.
B92.
OK, razno im "ide na ruku":
- oni su medij koji moze da oglasi nestasicu krvi kao vrlo vaznu vest,
- oni su medij, a celebrities vole da se slikaju kao humani, pa mogu da dobiju puno celebrities besplatno,
- oni su medij, pa imaju na raspolaganju dovoljno asistenata produkcije koji mogu da cimaju celebrities da dodju for free,
- oni su medij, pa kad slikaju i prikazu prvih X celebrities, ostalih Y celebrities dolaze sami po "srpskom bandwagon-principu" koji glasi, otprilike, ovako: "Ovaj skot/Ova drolja se slikao-la kako daje krv, a ja da ne dam?! E, pa, ne moze to tako!..."
- oni su medij, pa njihovi producenti i pravnici mogu vrlo brzo da zavrse prava na koriscenje muzike (tipa, Bebi Dol, etc...)
- oni su medij, pa mogu da snime spot kao sopstvenu produkciju,
- oni su medij, pa mogu da emituju spot koliko god zele,
- oni su medij sa iskustvom non-profit fund-raising-a, pa su sigurno mogli i sami da pronadju dodatne finansije za celu kampanju,
- oni su medij koji vec ima uspostavljenu saradnju sa stampanim medijima (kao npr. sa "Blic"-om povodom "Insajdera"), pa tako mogu da dobiju besplatnu ili kompenzaciono povoljnu stampanu ekstenziju non-profit PR-a i oglasavanja...
Medjutim, treba znati sve to iskoristiti.
Mnogi drugi mediji imaju "obrnuti dodir kralja Mide" (sve sto dodirnu, pretvori se u g***a...).
B92 ipak zna svoj pos'o.
Pretpostavljam da ce ovo ipak najverovatnije biti najbolja non-profit kampanja ove godine.
(Ako neko u reakciji na prethodnu recenicu ima nameru da pominje Lin Montgomeri ili Katarinu Rebracu - 'ajde da se dogovorimo da se to ne radi, OK?

)
P.s.
Jos onomad kada sam, kao neko ko jeste davalac krvi, vid'o da je raspisivach pitch-a izabrao NEISTINIT slogan "Tvojih PET MINUTA - neciji ceo zivot" - bio sam, najblaze receno, konsterniran, jer - znao sam: koja ce biti posledica takvog slogana? pa, naravno, dezurni sveznajuci kontrasi ce svima prosipati aber po sistemu, "Pazi da nije samo 5 minuta, to ni u Japanu ne traje tako kratko", i bice u pravu.
Ne verujete? Poslusajte izjavu Mikija iz Kupinova posle davanja krvi. Covek je lepo rek'o, "Desetak minuta".
Toliko.