CITAT (mirtodor @ May 3 2007, 04:30)

inace, HoVOK (Hall of Very OK):
Vajfert - cuvajte svoje cepove.
(i inace mislim da je trazenje piva na "soma dinara" bila sasvim OK ideja...)
Dopuna:
Gornje se odnosi samo na generalni koncept nagradne igre i na spot sa hvatanjem kelnera da ne odnese chep.
Spot sa pretresom gostiju na odlasku previshe podseca na spot za IKEA katalog od pre neku godinu.
S obzirom na "podrijetlo" tog spota, moja popustljivost ga svrstava u HoTI (Hall of Tolerated Inadvertence),

HoH (Hall of Horror):
Bilo sta sto se odnosi na song u lokalizaciji TV-spota za Insalatissime Rio Mare.
Sramno zbrzan prepev, nazalan nemotivisan vokal na ivici falsha (neko misli da su Oruzjem Protivu Otmicara jos uvek u trendu?!), "lenjir"-"produkcija" vokala, uverenje da uopste MORA da se prati koncept postojanja songa koji verovatno postoji i u originalnom spotu...
Jedno od onih auditivnih iskustava koje te primorava da te bude maksimalno sramota zbog trecih, tebi nepoznatih lica do kojih ti uopste nije stalo.
HoI (Hall of Insensibility):
Lokalizacija spota za Holsten pivo.
Odgledajte verziju na engleskom jeziku.
Glas viteza-predvodnika je besprekoran. Zvuci kao "cuvar drzavnog pecata Kraljevine" licno.
Taj glas u toj verziji te direktno prebacuje u XVI vek.
A kod nas?
Senzibilitet barenog krompira.
Zvucalo bi uverljivije da su angazovali Dejanu Milovic ili Pedju the Boy-a da procita tekst viteza.
Jos nesto:
u engleskoj verziji posle zavrsne scene sa padanjem cepa pored flase postoji kratki "sequel" u kojem shanker otvara 7-8 flasha Holstena. Ocigledno, za celu viteshku Holsten-patrolu. Dakle, shanker nije dekapitovan, kako bismo mogli pomisliti na osnovu zavrsne "metafore" iz skracene "lokalizovane" verzije.
Da li je to neko procenio da su Srbi neosetljivi na dekapitaciju, to jest, da im je ista krajnje duhovita?
HoMGF (Hall of Model Girl Forming):
Cosmopolitan.
TV-spot sa japanskim kuglicama.
Bez daljih komentara, osim naziva "titule".
Cosmo je, izgleda, ostao zauvek "zakucan" u Sex&City vrednosnom sistemu... ili je to samo u zemljama Treceg sveta?
HoDBP (Hall of Dangerous Behavior Promoting):
Raiffeisen banka, brzi krediti.
Jedan prijatelj cija je mudrost delom zasnovana i na empiriji uverava me da vlazan papir koji u mikrotalasnoj pecnici provede odredjeno vreme na odredjenoj temperaturi - moze da se zapali.
(Mislim da ne zelim da znam da li je i to utvrdio empirijski...)
"Iz izvora bliskih" raspolazem trachem da je onomad McCann jedva ubedio klijenta da se u spotu za kesh kredite prikaze ziva lova. Secate se, spot sa Borisom Milivojevicem i brojachem kesha...
IMHO, to je onomad proizvelo vrlo cool rezultat.
A ovo sad? Hm... Da li je ikome od vas primamljiva slika nagorele kinte?
Kako god - ovo zbrzano "promovisanje opasnog ponasanja" otvara jednu drugu temu koju cu otvoriti drugde.
HoQOK (Hall of Quite OK):
Raiffeisen banka, stambeni krediti.
Jednostavno resenje izvedeno, pretpostavljam, daljom brainstorming-razradom verovatno jedne od prvih asocijacija: drvenog santimetra na rasklapanje.
SSS - "standardni srpski stormbrejker" (koji se jos moze nazvati i DBN - "dezurni brainstorming-negativista") sigurno bi u prvih pola minute posle izricanja inicijalne ideje pronasao 47 razloga zasto se ovaj motiv ne bi trebao koristiti u spotu.
Ovaj put - "pozitivisticko" "zbrzavanje" brainstorming-a je uspesno izvedeno. IMHO.