tijana.
Jan 30 2010, 21:44
(zar na genexu nije jos uvek bello?)
lunatico
Jan 31 2010, 00:41
Nikako da prodjem opet

A danas sam video reklamu za borbu protiv pusenja. Po mom misljenju Fame! Cini mi se da je copy Ostavite duvanski dim - ispred vrata, kada tip na kucnoj zurci pridje devojci, koja je upravo zapalila cigaretu, iza ledja i prekrije joj oci rukama i povede je negde a zatim skloni ruke sa njenih ociju i ona razdragana tada shvati da ju je izbacio iz stana

edit: Bello je sa strane kada dolazis iz Novog Sada. Jelen kad ides ka Novom Sadu. ... Hm ima simbolike neke
Sentinel
Jan 31 2010, 14:49
CITAT (KZL @ Jan 20 2010, 22:03)

Malopre videh na TV-u, reklamu za neku vodu, gde devojka kaže 'Moram da priznam, ranije nisam mnogo volela da pijem vodu, dok nisam probala Ivu'
OMG!
haha, 'ni ja, dok nisam prob'o Ivu, posle nje uvek ozzednim'
Eh, kad se setim reklama pre kompjutera bile su mnogooo kreativnije
crni bik, paperino, super (s grozzdkicama lesnjakom i rizzom), bronhi ...
danas su reklame agresivno-debilaste vecinom
CITAT (lunatico @ Jan 31 2010, 00:41)

edit: Bello je sa strane kada dolazis iz Novog Sada. Jelen kad ides ka Novom Sadu. ... Hm ima simbolike neke

ROFLCOPTER.
LuckyBug
Feb 4 2010, 21:46
HOS za ovu novu reklamu sa Stars zvake, sa popom i gresnicom.
Potpuno bezveze i neukusno ( cini mi se ) ,iako je trebalo da bude smesno sta li ; mozda je pominjanje celog tog serijala ovde nepotrebno, al bilo je jace od mene
akira_teknoir
Feb 5 2010, 00:20
HOF - Reklama za Knaz sa Jovanom Memedovicem. Odlicna fotografija i prica sa pravim kastingom.
CITAT (LuckyBug @ Feb 4 2010, 21:46)

Potpuno bezveze i neukusno ( cini mi se ) ,iako je trebalo da bude smesno sta li ; mozda je pominjanje celog tog serijala ovde nepotrebno, al bilo je jace od mene

pretpostavljam da govoris o ovom tvc.ju
http://www.youtube.com/watch?v=y500ea-fYCEsirovo al'prilichno simpatichno pogotovo ako se uzme u obzir ovo
http://www.youtube.com/watch?v=rBqpPMDM0N8...feature=related potpuno pogreshan pristup tg koji je nastavljen (dodushe hilarious) zakopavanjem u vidu
http://www.youtube.com/watch?v=f0an90un-R4...feature=related..hocu da kazhem, daleko bi prikladnije bilo da su odmah krenuli ovim putem (popa/greshnica/varijacija u zavisnosti od teme)
edit: sad se secam da je sve krenulo sa n.djurichkom na crvenom tepihu, kao filmske zvezde, stars zhvaka, beli zubi, djurichko fatalno nastrojen, horror
LuckyBug
Feb 5 2010, 13:55
Jes to je.
CITAT (tjah @ Feb 5 2010, 13:44)

sad se secam da je sve krenulo sa n.djurichkom na crvenom tepihu, kao filmske zvezde, stars zhvaka, beli zubi, djurichko fatalno nastrojen, horror
Haha da, koja promena pravca čoveče. Bilo im kasno da se promeni i ime.
StoDaNe
Feb 5 2010, 17:41
CITAT (LuckyBug @ Feb 4 2010, 21:46)

Prosto faStasticno!

Jos jedan veeeliki reshhhpekt AD manijakalnim kreativcima.
Nije neukusno, u pitanju je katolicka katedrala sa katolickim svestenikom i katolickom gresnicom, ali sa "nasim glumcima" za nase trziste (a mozda i za komsiluk).
Ova moja prethodna recenica u potpunosti definise koliko je reklama u biti bezvezna i nepromisljeno smisljeno plasirana. Eto ti sustine.
Magovi ad-a treba to mnogo, mnogo bolje.
Shooree
Feb 8 2010, 12:18
Ne zaboravite i segment obrade, a la Švarceneger "I cannot kill this, it is of machine!" Zupčanici, trake, čuda.
Pokrili su svaku zamislivu opciju prilaza tržištu. Treba odati rispekt za to.
...and I, for one, salute our new chewing gum overlords.
Ja ne mogu da verujem da na nashem "cenjenom" Pinku idalje ide reklama za Vesele Devojke ... Ono je HOSOMFGWDYJKU !
stalja
Feb 14 2010, 13:50
HOS
Zigiceva retardirana gluma za coca colu. Da su fudbaleri glupi to uglavnom znamo, ne treba prikazivati primer.
MAX357
Feb 14 2010, 14:01
Jel neko gledao reklamu za čili kad onaj golać upada na stadion pa ga onda vraćaju nazad da se vidi kako je sve počelo???
Ne mogu da se sjetim gdje sam je vidio. Nemam link, nažalost.
nerva_traianus
Feb 15 2010, 21:49
Izvinite ako je bilo...
A... "Zašto se u Srbiji kunu u Golf?"
Natera te da se stvarno osetiš kao šaban... jer si iz Srbije.
Christopher Carrion
Feb 15 2010, 22:05
CITAT (nerva_traianus @ Feb 15 2010, 21:49)

To je odličan headline. Za Škodinu kampanju u Hrvatskoj, recimo.
pejatheboy
Feb 15 2010, 23:02
HoH(Hall of Horor)
Jelen pivo - pevanje dok konobar donosi pivo. Uzas!
Christopher Carrion
Feb 16 2010, 00:59
Stvarno? Meni je to jedino valjalo u celoj kampanji posvećenoj prekrasnoj novoj etiketi.
pejatheboy
Feb 16 2010, 12:21
Ok... A shta ti se konkretno dopalo? Meni bas bezveze...
Christopher Carrion
Feb 16 2010, 12:50
Apsurdnost. A ja bih voleo da je i samoironija namerna.
pejatheboy
Feb 16 2010, 13:08
Ufff... A ja se bas nesto uzeleo da vidim nesto smisleno i neapsurdno u ,,Jelen,, kampanjama...
Trunks
Feb 16 2010, 18:28
Nego, sad sam video mts reklamu koja diskretno napušava vip - "ako vam je sve crno-belo, pozovite prijatelje blabla". Ne znam jeste pričali o tome, ali zanimljiv low kick.
Shooree
Feb 16 2010, 19:28
CITAT (nerva_traianus @ Feb 15 2010, 21:49)

Izvinite ako je bilo...
Natera te da se stvarno osetiš kao šaban... jer si iz Srbije.
Slažem se sa CCjem, sa planerske tačke je prilično dobro polazište. Daleko je ovo od Limuna, ali daleko je i Amerika...
uh kako je nesrecno ispalo ovo sa ovim Golf-om..
Osetim se kao da sam sam sebi pucao u nogu svaki put kad pogledam u bilbord.
Xandros
Feb 18 2010, 14:16
QUOTE (Trunks @ Feb 16 2010, 18:28)

Nego, sad sam video mts reklamu koja diskretno napušava vip - "ako vam je sve crno-belo, pozovite prijatelje blabla". Ne znam jeste pričali o tome, ali zanimljiv low kick.

Definitivno mi je skrenula paznju, a taman sam pomislio "jos jedan VIP". Cak je deo garderobe u startu bezobrazno kolorisan jednim od VIP kolora
Christopher Carrion
Feb 18 2010, 15:37
Da, videh i stvarno počinje kao VIP. Sve namerno, ofkors.
Ne znam, jadan je MTS...
boya from sibir
Feb 18 2010, 16:03
CITAT (pejatheboy @ Feb 16 2010, 00:02)

HoH(Hall of Horor)
Jelen pivo - pevanje dok konobar donosi pivo!
HoF
Sasvim jednostavno, lako, nepretenciozno. Odličan konobar (taj lik je i u onom Banca Intesa trashu Ima nešto sa strane) - sve radi!
Bravo.
Kakva dobra TVC da se čovek prepozna: pravi reklamozaljublejnik u Serbia ne može ovo da ne voli (toliko je stanje loše) - ovu reklamu će pljunuti samo blazirani kvazi intelekt. Nema ljutiš.
pejatheboy
Feb 18 2010, 19:38
Omiljene reci u domacem oglasavanju: nepretenciozno, apsurdno, lako... A u stvari: nestrucno, nemastovito, besmisleno, protraceno.
Sreca pa sam ja kvazi intelekt, te mi je ovo glupo.
Trunks
Feb 18 2010, 21:14
CITAT (Christopher Carrion @ Feb 18 2010, 15:37)

Ne znam, jadan je MTS...

Jeste beda, isto kao Pepsi MAX vs. Coca cola Zero, ali nije da nije zanimljivo.
Xandros
Feb 18 2010, 21:48
^ upravo... Jeste bezobrazluk, ali veoma dopusten
iguana
Feb 19 2010, 00:32
CITAT (kodi @ Feb 16 2010, 22:25)

uh kako je nesrecno ispalo ovo sa ovim Golf-om..
Osetim se kao da sam sam sebi pucao u nogu svaki put kad pogledam u bilbord.
i nemoj da se lazemo, ako vec pricamo o nekom "idolizovanom" tipu golfa, to sigurno nije kec. To moze biti samo Dvojka, dizel
Christopher Carrion
Feb 19 2010, 00:46
Možda će sad neko (u MTS duhu) napraviti odgovor-kampanju, koja npr. objašnjava šta znači skraćenica GOLF.
iguana
Feb 19 2010, 00:58
i btw, moram da priznam da mi je drago sto, barem, niko nije uvrstio u HOS, reklamu za Sezam Hosting, jer se u njoj na par trenutaka pojavljuje moj logo. Mada, zato sto nisu izabrali nesumnjivo bolji logo, mozda i treba ljudi da ih hejtuju
frenchman
Feb 19 2010, 14:15
HoNiceTelenor - Moja ekipa - na tragu onih "Za 10 para" i "333". Skroz je garishanska reklama.
boya from sibir
Feb 19 2010, 14:36
CITAT (pejatheboy @ Feb 18 2010, 19:38)

Omiljene reci u domacem oglasavanju: nepretenciozno, apsurdno, lako... A u stvari: nestrucno, nemastovito, besmisleno, protraceno.
Sreca pa sam ja kvazi intelekt, te mi je ovo glupo.

Nisam mislio da budem ličan, ali sam očekivao da ćeš se brecnuti. To je razumljivo.
Odgovor ti je pomalo ishitren, napisan vođen voljom da dominiraš - napokon, tvoja stvar. Izostala je argumentovano obrazloženje zašto je reklama loša.
Kada bi ovo bio javni TV duel, sigurno bih voleo da znam tvoj profesionalni background - iako ne verujem u građanske vrednosti. Kada bi znao ko je sa druge strane, možda bi i ti promenio ton.
O ukusima ne vredi, znam, ali Jelen pivo je odlična minijatrua i žao mi je što nisi to shvatio.
peace man
Christopher Carrion
Feb 19 2010, 14:44
CITAT (boya from sibir @ Feb 19 2010, 14:36)

Kada bi znao ko je sa druge strane, možda bi i ti promenio ton.
Sakane, ti si?
lunatico
Feb 19 2010, 15:30
<nisam siguran da sam je shvatio na pravi nacin - ako uopste postoji, ali me je kupila poslednjim kadrom face onog konobara, koji izkolacen izgovara - baaamm...

Inace sebe smatram pravim primerom korisnika ovog napitka koji menja Jelen za Lav ili obrnuto zbog same ambalaze. Ne mislim da se ukus ova dva piva uopste menjao zadnjih par godina. Ali sam onomad presao na Lav jer mi se jako dopala nova limenka (uglavnom kupujem limenke). Jelen mi se tad bio smucio, tj. ona bolesno zuta limenka. Sada mi se desava totalni preobrazaj gde sam ponovo poceo da kupujem Jelen. Vise nije onoliko zuta limenka. Oni detalji mi se prilicno dopadaju. Dok mi se sad nova ambalaza (staklo) Lav piva ni malo ne svidja. Flasa je ok, ali plava etiketa nikako ne lezi na zelenu flasu.
------------------
HOF: Next sok, tj. Body Line, odnosno kardio... Dopada mi se i print, iako mislim da je donekle ideja preuzeta sa srca od slatkisa sa MTV-a, ali TV reklama odlicna!
Candy Guru
Feb 19 2010, 15:35

Nisam mislio da budem ličan, ali sam očekivao da ćeš se brecnuti. To je razumljivo.
Odgovor ti je pomalo ishitren, napisan vođen voljom da dominiraš - napokon, tvoja stvar. Izostala je argumentovano obrazloženje zašto je reklama loša.
Kada bi ovo bio javni TV duel, sigurno bih voleo da znam tvoj profesionalni background - iako ne verujem u građanske vrednosti. Kada bi znao ko je sa druge strane, možda bi i ti promenio ton.
O ukusima ne vredi, znam, ali Jelen pivo je odlična minijatrua i žao mi je što nisi to shvatio.
peace man
S obzirom da se frljnuo floskulu "blazirani kvazi intelekt" simpatichno je koliko tvoja poslednja 2 posta vrishte "govori vam uber-intelektualac".
Gro reklama za pivo prikazuje mushkarce vechno zaustavljene u adolescenciji (da ne kazhem retardirane), shto uvek nekako balansira izmedju sharmantnog i neprijatnog. Shto se mene tiche, ova reklama je ugazila u ono drugo. U najkracem - osecam transfer neprijatnosti dok je gledam.
edit:
btw, shta smo ono rekli, ko je radio reklamu?
iguana
Feb 19 2010, 16:14
CITAT (frenchman @ Feb 19 2010, 14:15)

HoNiceTelenor - Moja ekipa - na tragu onih "Za 10 para" i "333". Skroz je garishanska reklama.

meni je uvek neprijatno da je gledam zbog one voajerske, gang banging scene u kolima
frenchman
Feb 19 2010, 16:21
^ Mene ona porodjajna podrska uvek natera da se "poluglasno" nasmejem...

Ali, kao sto rekoh, na tragu nekih njihovih prethodnih reklama.
boya from sibir
Feb 19 2010, 16:25
CITAT (Candy Guru @ Feb 19 2010, 15:35)

S obzirom da se frljnuo floskulu "blazirani kvazi intelekt" simpatichno je koliko tvoja poslednja 2 posta vrishte "govori vam uber-intelektualac".
Gro reklama za pivo prikazuje mushkarce vechno zaustavljene u adolescenciji (da ne kazhem retardirane), shto uvek nekako balansira izmedju sharmantnog i neprijatnog. Shto se mene tiche, ova reklama je ugazila u ono drugo. U najkracem - osecam transfer neprijatnosti dok je gledam.
edit:
btw, shta smo ono rekli, ko je radio reklamu?
Uber intelektualac ton si dobro video, negujem ga, nema šta. jbg
Blazirani kvazi intelektualac nije floskula (još) - da bi nešto bilo floskula, potrebno je da bude u opticaju neko vreme, o ovo je moja nova kovanica

Istina je ovo što kažeš o adolescenciji i pivu - ono što ja vidim je ipak drugo: oni se svemu tomu smeju i to leeeepo...
Radio je Terzić Miša - ne znam koja agencija. Konobar je Novak Simić.
S
boya from sibir
Feb 19 2010, 16:34
CITAT (Christopher Carrion @ Feb 19 2010, 14:44)

Sakane, ti si?

Нисам, хвала Богу.
Ево колеге ме зајебавају, како сам то уображено срочио.

Било је намерно и ради! Ради!
Не сакам да сам сакан
HoF: Jelen pivo
U ovoj zemlji kvalitet nema apsolutnu skalu. Odredjuje se iskljucivo relativno, spram ocekivanja baziranih na predjasnjem iskustvu. Kada su sve dosadasnje Jelen kampanje doterale nivo ocekivanja do najdubljeg dna, onda jedan ovako (u apsolutnim merilima) skroman i sarmantan spot pocinje da zavredjuje aplauz. Makar i kao najava buduceg pravca, ako ne kao sama destinacija.
Ukratko - prijatno iznenadjen. Ako je prica o Guci i Exitu mogla da pokrije 99% ovdasnje pivopijske populacije, onda se ova obraca onom preostalom procentu. U kome mogu da vidim i sebe. Jos samo da se propijem...
pejatheboy
Feb 19 2010, 17:41

peace man
Ne znam o kom tonu pricas, ali ok... Drugo, ako vec toliko drzis do sebe, cak toliko da mislis da bi ljudi zbog toga menjali ton, mozda bi bilo lepo da nam se predstavis, hm?

Moj background mozes da dobijes na e-mail, pa ako imas vremena mozemo zajedno da ga prokomentarisemo...

Argumentaciju o tome zasto mi se reklama ne dopada cu izloziti chim pre!
pejatheboy
Feb 19 2010, 17:46
peace i sa moje strane
V
boya from sibir
Feb 19 2010, 19:46
pričam o svom tonu - čoveče, mnogo jurcaš!
Moj ton je nadrkan, to o čemu si govorio u prethodnom postu - u pravu si!
Mislim da je gospodin K plus plus sve rekao i tome se teško može išta dodati.
Od mene dosta - smorio sam.
CITAT (++K @ Feb 19 2010, 16:42)

HoF: Jelen pivo
U ovoj zemlji kvalitet nema apsolutnu skalu. Odredjuje se iskljucivo relativno, spram ocekivanja baziranih na predjasnjem iskustvu. Kada su sve dosadasnje Jelen kampanje doterale nivo ocekivanja do najdubljeg dna, onda jedan ovako (u apsolutnim merilima) skroman i sarmantan spot pocinje da zavredjuje aplauz. Makar i kao najava buduceg pravca, ako ne kao sama destinacija.
Ukratko - prijatno iznenadjen. Ako je prica o Guci i Exitu mogla da pokrije 99% ovdasnje pivopijske populacije, onda se ova obraca onom preostalom procentu. U kome mogu da vidim i sebe. Jos samo da se propijem...
ahhahhahah.u fani gaj
Christopher Carrion
Feb 19 2010, 23:04
CITAT (iguana @ Feb 19 2010, 16:14)

meni je uvek neprijatno da je gledam zbog one voajerske, gang banging scene u kolima
Igzektli, svaki put kad ih vidim samo čekam kad će da počne staro dobro ultranasilje... mlekce sa noževima i sl.
Christopher Carrion
Feb 19 2010, 23:08
CITAT (++K @ Feb 19 2010, 16:42)

Kada su sve dosadasnje Jelen kampanje doterale nivo ocekivanja do najdubljeg dna, onda jedan ovako (u apsolutnim merilima) skroman i sarmantan spot pocinje da zavredjuje aplauz.
Eto ideje za strategiju. Kao što je svojevremeno Srbijica imala tzv. "najveću stopu rasta" koječega. Prvo nismo proizvodili ništa a onda smo sledeće godine proizveli dva komada! Dramatičan procentualni skok.
Tako i Jelen. Spustiš sve standarde i očekivanja na nulu i čim napraviš nešto iole ok onda je to HOF.
Still, meni se sviđa, blesavo je.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.