Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
tester
moze kampanja da bude dobra onoliko, ali sta vredi kad nin izgleda kao da su ga dizajnirali na prvom skolskom casu novinskog dizajna.
Shooree
Jeste NIN kulisha, bambi i od mene. Kulturishka, u veni visokokalibarskih naslovnica&printova za serious magazine.

Konceptualno, mene vuche i na Absolut, "probaj, pa`sh da vidish!" fazon, mada im ne uzimam za zlo uopshte. lepo osvezhenje od "ISTINA JE CECA" i ostalih maksima.

Interesantno kako glavne usporedbe kampanji za jedan "ozbiljan gradski magazin" nalazimo u 40% alkoholu...
lunatico
videh danas fitosept bilbord... mislim da treba uvesti OOH policiju. Nesto jednostavno ne sme da bude odstampano i postavljeno..
U zatvor i ove i one sa debelom i mrsavom monalizom!!
tjah
CITAT (Shooree @ Nov 18 2009, 14:36) *
Jeste NIN kulisha, bambi i od mene. Kulturishka, u veni visokokalibarskih naslovnica&printova za serious magazine.

Konceptualno, mene vuche i na Absolut, "probaj, pa`sh da vidish!" fazon, mada im ne uzimam za zlo uopshte. lepo osvezhenje od "ISTINA JE CECA" i ostalih maksima.

Interesantno kako glavne usporedbe kampanji za jedan "ozbiljan gradski magazin" nalazimo u 40% alkoholu...

bila je neka kampanja pre jbmli ga ..nekoliko godina..cnn ili time magazin ..koja je u tom kljuchu

al'svejedno, dobrodobro reshenje
pejatheboy
HoF

VIP simboli u porukma. U moru tupavih reklama za razne mobile servise, ova je skroz ql. A ni slogan za touch screen telefone nije los, mislim da je- pokreni svet dodirom.
buger
jel neko izvalio flajer LDP stranke na koji su stavili sliku Dr House-a/Hugh Laurie-a? uhvatio sam na sekund na tv-u ali sam prilicno siguran da mi se nije ucinilo smile.gif
Christopher Carrion
Nije ti se učinilo. To je za neku akciju njihovih volontera koji pomažu i daju informacije ljudima u vezi sa gripom. E sad, to što su koristili Laurijevu fotografiju je prilično zanimljivo pitanje sa stanovišta copyrighta pa me zanima kako je (i da li je uopšte) to rešeno.

Edit: sad nađoh baš to o akciji ovde, nije flajer ali je pretpostavljam isto. Slabo je to sa aspekta kreative, i što se tiče slogana i što se tiče vizuala ali je svakako zanimljivo zbog fotografije koju su iskoristili.
nadica
CITAT (lunatico @ Nov 18 2009, 19:22) *
videh danas fitosept bilbord... mislim da treba uvesti OOH policiju. Nesto jednostavno ne sme da bude odstampano i postavljeno..
U zatvor i ove i one sa debelom i mrsavom monalizom!!

istina, nešto mora da se preduzme. fitosept reklama izgleda kao da su tablete za izduženje jezika, mada mogu bez problema da se koriste i kad ideš u noćni klub..
buger
CITAT (Christopher Carrion @ Nov 21 2009, 21:50) *
Nije ti se učinilo. To je za neku akciju njihovih volontera koji pomažu i daju informacije ljudima u vezi sa gripom. E sad, to što su koristili Laurijevu fotografiju je prilično zanimljivo pitanje sa stanovišta copyrighta pa me zanima kako je (i da li je uopšte) to rešeno.

Edit: sad nađoh baš to o akciji ovde, nije flajer ali je pretpostavljam isto. Slabo je to sa aspekta kreative, i što se tiče slogana i što se tiče vizuala ali je svakako zanimljivo zbog fotografije koju su iskoristili.

e to je ta slika, isto je i na flajeru. cisto sumnjam da je razreseno sto se tice copyrighta smile.gif
tester
HOS

stranke koje za vozdovacke izbore plakatiraju opstinu ruskom umesto srpskom cirilicom.

DS, DSS, SNS, SRS j*bao vas myriad pro italic
kodi
A LDP ovi bilbordi? Meni skroz ok. Nista WOW, ali ok.
tester
zezas?

kodi
lol, ovo nisam video biggrin.gif
jel ovo for real?

oni za shemu, i harach deluju bas ok iz busa..
kodi

vidim da je resto ovde
http://www.ldp.rs/upload/images/Vozdovac/2009/

extra kad omoguce da se vidi ceo dir smile.gif
pejatheboy
LDP kampanja je promasena tema. To su lokalni izbori, a video sam i bilborde sa sloganom ZENA A NE SLUSKINJA. A ni ove ostale bas nisu tema za lokalne izbore...
mirtodor
Inace, bas sam pomislio da je ova "treca boja" koja se u LDP kampanji pojavljuje kao "font-boja pozitivnih pojmova", "inspirisana" bojom LibDems (bas sam pre neki dan drz'o u rukama neki njihov materijal za opstinske lokalne izbore u Londonu u kojem istovaruju /cenzurisano/ po Laburistima, i upravo je ta boja bila druga u 2/2 stampi), al' onda shvatih da je u pitanju (i) boja evropskih liberala, tacnije, Evropskih Liberalnih Demokrata, kojih su i LDP clanovi, pa je verovatno odatle potekla "koloraturna inspiracija"...

Well, da li to mirise na logo redesign u relativno skoroj buducnosti? Ionako je ova too much crvena imala smisla pre svega u kontekstu "blizine" LDP-a beogradskoj NVO sceni, "blizine" koja, seemingly, sve manje postoji, isn't it?
kodi
CITAT (pejatheboy @ Nov 24 2009, 09:31) *
LDP kampanja je promasena tema. To su lokalni izbori, a video sam i bilborde sa sloganom ZENA A NE SLUSKINJA. A ni ove ostale bas nisu tema za lokalne izbore...

lokalni izbori u srba nikad nisu "samo" lokalni izbori, da je tako ne bi dva podpresednika vlade isla tamo u neko selo na predhodnim vanrednim lokalnim izborima pre Vozdovca (beshe Vrshac?)

A ovo je jos u sred beograda, imacemo full blown kampanju samo tako, kao i obichno, vreme je za prebrojavanje!
dry.gif
pejatheboy
Pa to jeste tacno, nazalost...Lakse je pricati o Evropi ili Kosovskom zavetu nego o tome kako ce resiti kishnu kanalizaciju. unsure.gif Ipak, moj utisak iz kampanje u kampanju je da se LDP obraca svojim CLANOVIMA. Dakle njihovo obracanje je ono sto clanovi te partije zele da vide... Nekako fali nacin komuniciranja kojim bi privukli nove glasace i valjda zato vec tri godine ne mogu da mrdnu sa 5 %.
mirtodor
CITAT (pejatheboy @ Nov 26 2009, 10:25) *
Pa to jeste tacno, nazalost...Lakse je pricati o Evropi ili Kosovskom zavetu nego o tome kako ce resiti kishnu kanalizaciju. unsure.gif Ipak, moj utisak iz kampanje u kampanju je da se LDP obraca svojim CLANOVIMA. Dakle njihovo obracanje je ono sto clanovi te partije zele da vide... Nekako fali nacin komuniciranja kojim bi privukli nove glasace i valjda zato vec tri godine ne mogu da mrdnu sa 5 %.

Lepo primeceno... Mozda je uzrok u uverenju/osecanju da je sadrzaj koji gradjani treba da prihvate toliko... ne znam, "uzvisen", ili "vredan", da bi svako formalno prilagodjavanje semantickom sklopu tzv. Prosecnog Biraca i svako prilagodjavanje "jeziku puka" dovelo do... ne znam, "depijedestalizacije", ili "devalvacije" tog sadrzaja?

Well, ako postoji takvo uverenje/osecanje, te ako je u njemu uzrok, te ako bismo prihvatili da je ispravno tako razmisljati/osecati, onda bi, verovatno, Sony, na primer, trebalo pod hitno da ciljnu grupu za svoje televizore i druge tehnicke uredjaje svede na elektrotehnicare i elektronicare?

"What's in it for me?" Da, naravno, opet Mirtodor o empatiji... Cega nema, ne znaci da se bez toga moze.

Well, mozda ipak - u kontekstu nepostojanja "emocionalne i semanticke distance Klijenta od Brenda" - ima smisla angazovati ozbiljnu eksternu advertising-agenciju (makar to znacilo i inostranu, pocevsi od Brukete & Zinica, pa nadalje) i takvoj agenciji dati I ozbiljan brief o svojoj politickoj platformi, a ne SAMO I JEDINO Srbobranovo ili Srdjanovo istrazivanje o bazicnim nagonskim aspiracijama razlicitih "birackih kategorija", kojima (nagonskim aspiracijama) treba sto uspesnije podici kampanjom i svakodnevnim PR-om iza cijih sadrzaja se ne stoji, jer ih unapred nema? (Svaka slicnost sa drugim domacim politickim partijama i domacim agencijama je - slicna?)
frenchman
CITAT (pejatheboy @ Nov 26 2009, 10:25) *
Ipak, moj utisak iz kampanje u kampanju je da se LDP obraca svojim CLANOVIMA.

CITAT (mirtodor @ Nov 26 2009, 19:00) *
... onda bi, verovatno, Sony, na primer, trebalo pod hitno da ciljnu grupu za svoje televizore i druge tehnicke uredjaje svede na elektrotehnicare i elektronicare?

Ovaj donji komentar je tek otprilike odgovor na gornju konstataciju.

Mislim da je glavna tacka upravo priroda "politicke platforme" koju zastupaju - malo je ekstremno demokratska. Hocu da kazem da je demokratija kako je oni vide prilicno beskompromisna, sto nije nista novo, je l', kada govorimo o LDP. Ali to je bas problem, to ne mozes plasirati Prosecnom Biracu, nego ce te razumeti oni koji su vec opredeljeni. Mislim, nisu za dzabe LDP. Rekao bih da nije bas lako "uzgajati", tj. iznegovati liberala, da ga opredelis: "E to mora ovako. I nikako drugacije."

Ono sto je, po meni, mozda mnogo veci problem koji LDP ima, jeste da se oni sve vise utapaju u Prosek Opozicije, da oni postaju nekako meki, cak ne ni meki, nego... Gnjecavi. Ovi plakati su mi kao poslednji trzaji, da ne kazem potezi ocajnika, tek deo onoga sto su imali pre 2-3 godine. Ona strast koja ih je u kombinaciji sa tim beskompromisom prilicno izdvajala od ostalih je utajila, a u poslednje vreme i taj beskompromis sve cesce ostaje iza vrata nekog skupstinskog wc-a...

No, to je izgleda deo stasavanja jedne mlade partije sa uskoprofilisanim birackim telom. U slucaju LDP-a, uprosecavanje je i neizbezno, jer strast ne traje vecno, i najvaznije, nije i ne moze biti nosilac politicke platforme i programa. Ali cini mi se da postoji opasnost da im se to uprosecavanje malo obije o glavu, ne samo da izgube tih 5-6%, vec da mozda u celosti ostanu bez prisustva na politickoj sceni, s obzirom da okvirno postoji relativno ostra podela na one koji su pristalice LDP-a, i sve ostale koji ne mogu da ih smisle. Pa sad, ako izgube i ono malo birackog tela, nesto mi priroda ekstremnog misljenja i stavova svih ostalih ne govori da ce ostati neki puk plebejstva da ih otkrije i odjednom pocne da ih velica i "pijedestalizuje". U tom slucaju, angazovanje ozbiljne advertising agencije zvuci ne dobro, nego i neophodno ako hoce da produze svoj rok trajanja.

Verovatno i stoga - prebrojavanje. I generalno, samo mali delimicni OT, /imam utisak kao da je to stanje citave politicke scene u Srbiji, uopste nema vise neke "snage" koja bi mogla ozbiljnije da napada poziciju, a pozicija levitira u vazduhu bez veceg naprezanja. Pogotovo otkako su se Radikali raspali (koji ce se napokon vratiti na obim koji takve partije realno imaju svuda u svetu, do 10%, mozda ne odmah, ali je sasvim izvesno...), imam utisak da je bilo ko na vlasti, da bi bilo tako... Mestimicno umereno... A trenutno je takav i celokupan politicki marketing u Srbiji./ Kraj OT.
pejatheboy
HoS

Hello sokovi, GOSPODIN NIKARAGUA?!!! Jednostavno...odvratno. Kad uspeju da ti zgade decu, onda stvarno...
tjah
^

shta je toliko odvratno? chisto me zanima .. hello tvc's realno nisu primer neke savrshene komunikacije, al'ne kapiram shta izaziva gadjenje

http://www.youtube.com/watch?v=_jwpnqJUcUQ

Christopher Carrion
Meni nije odvratno. Ne razumem o čemu se radi (pošto sve vreme imam osećaj da se od mene očekuje da znam ko je počasni konzul gospodin Nikaragua) ali mi svakako nije odvratno...
tjah
CITAT
za mene je poc konzul gosp nikaragua velika poruka
al to nema veze s razumevanjem
to je stvar vere

laugh.gif
pejatheboy
Ok, mozda je ''odvratno'' malo prejaka rec... Ali je toliko besmisleno da nemam reci. Kad razmislim koliko para je neko puko da se napravi reklama, pa mu neko napravi ono...
tjah
povinuj se nikaragui '_'
Klik-Klak
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 1 2009, 16:44) *
Meni nije odvratno. Ne razumem o čemu se radi (pošto sve vreme imam osećaj da se od mene očekuje da znam ko je počasni konzul gospodin Nikaragua) ali mi svakako nije odvratno...

Da li se zezas ili stvarno ne znas?

Nusic - Gospodja ministarka
toshe-sku
lakse malo.
kako je pocelo ubacice ga reklamozderima da glasaju za njega
Christopher Carrion
CITAT (Klik-Klak @ Dec 2 2009, 18:50) *
Da li se zezas ili stvarno ne znas?

Nusic - Gospodja ministarka

Ne zezam se, POTPUNO sam zaboravio da je to odatle. Kao da nikad nisam čitao. Eh, davno beše... smile.gif Hvala.
OK, sad ima smisla but still...

Inače, one lutke od tetrapaka su u stvari prilično dobro napravljene ali je tako snimljeno da to jako teško može da se uoči. Šteta.

Što se Reklamoždera tiče to je, po meni, potpuno besmislena manifestacija tako da je prilično irelevantno šta će se tamo dešavati.
pejatheboy

Što se Reklamoždera tiče to je, po meni, potpuno besmislena manifestacija tako da je prilično irelevantno šta će se tamo dešavati.
[/quote]

Sto besmislena?
Christopher Carrion
Da se dopunim, mislim na domaćeg Reklamoždera. Pretpostavljam da je sada jasnije. smile.gif
mlst
Ne znam da li ste videli bilbord "Divac i dalje pije mleko, a ti? "
F ili Sh meni je sasvim ok , slatko sam se nasmejao.
toshe-sku
zato sam spomenuo.stilski pripada onoj grupi iz koje ce izabrati najbolju srpku reklamu
DraganB
CITAT (mlst @ Dec 2 2009, 22:37) *
Ne znam da li ste videli bilbord "Divac i dalje pije mleko, a ti? "
F ili Sh meni je sasvim ok , slatko sam se nasmejao.

ima i varijatna sa Ivanom Spanovic iz iste serije, kul je skroz...
Shooree
ja dajem plusic Divcu zato sto je kralj, al sve je to brate mili "Got Milk", a kad nije got milk, onda je neki Danone... ma i ja preterujem, dobro je kad se bar trudimo da dosegnemo takve uzore.

evo vam moj instant laureat za flyer decenije, nadjoh ga upravo na desktopu nechijeg kompjutera...
Christopher Carrion
Bravo vojsko! Ovo je... pa - vrh! biggrin.gif
KZL
Hall Of OMG biggrin.gif

Purasevic - swiss osiguranje reklama HD - http://www.youtube.com/watch?v=hQuCwcAC-LY...resh+div-r-2-HM
mlst
Stvarno nemam drugih rechi osim OMG . Chemu ovo , sta je ovo ? Kako uopshte padne nekome na pamet (onome koji radi ovaj posao) da snimi ovako nesto .
devAl
hahahha..ovo reklama???? laugh.gif
mirtodor
H o OMG, OYG, OHG, OHG*
na YouTube-u uraditi pretragu "The Books of Knjige".
Ko ima stomak, moze mu biti zabavno.

* sto bi rekli Dinosaur Jr.
Christopher Carrion
Tužno.
Leon
Jako.
Two.One
OMG.
tjah
eto, najiskrenije se trudim da vas razumem

shta je sad tu omg tuzhno?

nikada niste videli crnogorce ili monthy pythone?

siguran sam da ustvari jeste wink.gif
tjah
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 3 2009, 17:15) *
Bravo vojsko! Ovo je... pa - vrh! biggrin.gif

wwwznachiplakanjecom zvuchi kao sajt koji bi vojska browse-ovala laugh.gif
Christopher Carrion
CITAT (tjah @ Dec 4 2009, 23:32) *
shta je sad tu omg tuzhno?

nikada niste videli crnogorce ili monthy pythone?

Ovo je toliko daleko od Monti Pajtona...

A tužno je to što je neko spreman da pre svega ovo ozbiljno razmotri a nakon toga i prihvati kao način promovisanja svoje kompanije.
tjah
^ izvinjavam se, pomislio sam da prichate o books of knjige uopshteno..nisam shvatio da je sve vezano za link
mirtodor je kriv laugh.gif nabasao sam na viceve iz kesiceve emisije

sama ideja da kampanja za borbu protiv narkotika (drzhavna kampanja jel'te), izgleda ovako
http://www.youtube.com/watch?v=CIgNj00IRxo
pa taman da je i najzabavnija, zahteva ozbiljnu studiju o shvatanju tv forme od 30ak sec& poruke koju treba preneti

hocu da kazhem, nije marina tucakovic kriva shto joj kupuju pesme

my bad

CITAT (KZL @ Dec 4 2009, 13:32) *
Hall Of OMG biggrin.gif

Purasevic - swiss osiguranje reklama HD - http://www.youtube.com/watch?v=hQuCwcAC-LY...resh+div-r-2-HM

frenchman
Stvarno, ljudi, sta je s tim Crnogorcima...? blink.gif blink.gif blink.gif
Trunks
Šta ja znam, meni nije toliko šokantno i OMG, čak mi je i smešno (mada i inače gotivim njih). Više mi je zanimljivo i za divljenje to što im klijenti daju odrešene ruke i ovi rade bukvalno šta god hoće. smile.gif
lunatico
Jeste sigurni da je ovo emitovana reklama? Ja ne znam, i nisam siguran. Pre mislim da je sve to njihova zajebancija. Purasevic, crnogorska pop ikona je imala i shatro skandal gostovanje na nova TV . Ja pre mislim da je ova reklama deo predstave neke njihove emisije, slicno novim nadrealistima..
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.