CITAT (pejatheboy @ Nov 26 2009, 10:25)

Ipak, moj utisak iz kampanje u kampanju je da se LDP obraca svojim CLANOVIMA.
CITAT (mirtodor @ Nov 26 2009, 19:00)

... onda bi, verovatno, Sony, na primer, trebalo pod hitno da ciljnu grupu za svoje televizore i druge tehnicke uredjaje svede na elektrotehnicare i elektronicare?
Ovaj donji komentar je tek otprilike odgovor na gornju konstataciju.
Mislim da je glavna tacka upravo priroda "politicke platforme" koju zastupaju - malo je
ekstremno demokratska. Hocu da kazem da je demokratija kako je oni vide prilicno beskompromisna, sto nije nista novo, je l', kada govorimo o LDP. Ali to je bas problem, to ne mozes plasirati Prosecnom Biracu, nego ce te razumeti oni koji su vec opredeljeni. Mislim, nisu za dzabe
LDP. Rekao bih da nije bas lako "uzgajati", tj. iznegovati liberala, da ga opredelis: "E to mora ovako. I nikako drugacije."
Ono sto je, po meni, mozda mnogo veci problem koji LDP ima, jeste da se oni sve vise utapaju u Prosek Opozicije, da oni postaju nekako meki, cak ne ni meki, nego... Gnjecavi. Ovi plakati su mi kao poslednji trzaji, da ne kazem potezi ocajnika, tek deo onoga sto su imali pre 2-3 godine. Ona strast koja ih je u kombinaciji sa tim beskompromisom prilicno izdvajala od ostalih je utajila, a u poslednje vreme i taj
beskompromis sve cesce ostaje iza vrata nekog skupstinskog wc-a...
No, to je izgleda deo stasavanja jedne mlade partije sa uskoprofilisanim birackim telom. U slucaju LDP-a, uprosecavanje je i neizbezno, jer strast ne traje vecno, i najvaznije, nije i ne moze biti nosilac politicke platforme i programa. Ali cini mi se da postoji opasnost da im se to uprosecavanje malo obije o glavu, ne samo da izgube tih 5-6%, vec da mozda u celosti ostanu bez prisustva na politickoj sceni, s obzirom da okvirno postoji relativno ostra podela na one koji su pristalice LDP-a, i sve ostale koji ne mogu da ih smisle. Pa sad, ako izgube i ono malo birackog tela, nesto mi priroda ekstremnog misljenja i stavova svih ostalih ne govori da ce ostati neki puk plebejstva da ih otkrije i odjednom pocne da ih velica i "
pijedestalizuje". U tom slucaju, angazovanje ozbiljne advertising agencije zvuci ne dobro, nego i neophodno ako hoce da produze svoj rok trajanja.
Verovatno i stoga - prebrojavanje. I generalno, samo mali delimicni OT, /imam utisak kao da je to stanje citave politicke scene u Srbiji, uopste nema vise neke "snage" koja bi mogla ozbiljnije da napada poziciju, a pozicija levitira u vazduhu bez veceg naprezanja. Pogotovo otkako su se Radikali raspali (koji ce se napokon vratiti na obim koji takve partije realno imaju svuda u svetu, do 10%, mozda ne odmah, ali je sasvim izvesno...), imam utisak da je bilo ko na vlasti, da bi bilo tako... Mestimicno umereno... A trenutno je takav i celokupan politicki marketing u Srbiji./ Kraj OT.