Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Shooree
A shto copy na engleskom u ovoj verziji? idemo na festival, ha? smile.gif

svakako, pridruzhujem se chestitkama za rad.
frenchman
Thug je najjaci, ubedljivo.
Trunks
CITAT (Shooree @ Sep 13 2009, 14:01) *
A shto copy na engleskom u ovoj verziji? idemo na festival, ha? smile.gif

I to loš engleski. tongue.gif A i ja sam odmah pomislio da se puca na festival hehe. Super rad u svakom slučaju.
bobtail
CITAT (mulder_ @ Sep 12 2009, 20:17) *
^ marko savic (fotke i post) i ja (post)

i da ne zaboravimo: vlada cosic - ideja & copy wink.gif
tjah
kul ideja / dobra izvedba cool.gif
lunatico
Treci "vizual" kao da je radio neko sasvim "treci". Jel to ista glava u miroru, ili isti pas, u miroru? Senke su katastrofa. Prva dva - bez greske!

A ideja: klap klap!
nemanja
Ogradjujem se jer nisam sasvim siguran, posto mozda haluciniram od umora ovih dana, ali da li je u reklami za minakvu ono zaista bio vanzemaljac?
Shooree
CITAT (Trunks @ Sep 13 2009, 14:22) *
I to loš engleski. tongue.gif A i ja sam odmah pomislio da se puca na festival hehe. Super rad u svakom slučaju.

Da, u pravu si. Nepotreban određeni član kod pitova, iz više razloga (kod pudle je neodređeni, plus "the outlaws" je semantički skučeno i ne prenosi poruku kako treba). Lično, rađe bih video "Being an outlaw wasn`t her choice", jer potire trenutno postojeću višeznačnost, odnosno zbog prirodnosti i duha jezika. Bez vizuala, korišćena sentenca bi svakako bila tumačena kao "nije izabrala i zaista NIJE outlaw". Sa vizualima nekako i prolazi, mada ostavlja svrab u mozgiću.

Kad već dobronamerno kritikujem, nejasno mi je zašto je natpis ispod akronima ostao na srpskom. Njihov vebsajt ima ispis na engleskom, a da ne pominjem da je i sam akronim izveden iz upravo tog jezika.

No, dobro. Retko fina ideja svakako, plus je pro bono, koliko shvatam. Samo napred.
Trunks
To, plus nedostatak određenog člana kod Serbian constitution. smile.gif
vladcepes
CITAT (Trunks @ Sep 18 2009, 16:25) *
To, plus nedostatak određenog člana kod Serbian constitution. smile.gif

Orca printovi, kao i White Horse i Black Horse bilbordi su izasli iz istog tima (BU 2) McCann Ericksona (u slucaju Orce uz pomoc Marka Prokica).
Hvala na pohvalama i kritikama, a pre svega na prepoznavanju ulozenog kreativnog napora.
Posebno hvala drugaru koji je identifikovao slovnu gresku na WH bilbordu koju nije identifikovala armija od bar desetak ljudi kroz cije ruke je visual prosao.
Cisto radi istine, u slucaju BH i WH bilborda, klijent je isti (Fabrika Akumulatora Sombor), ali proizvod nije (akumulatori razlicitih namena i performansi).
Orca visuali nisu za festivale, vec su ovde okacene radne verzije ("tarzan" engleski se u vecini slucajeva koristi u nasoj internoj komunikaciji).
mlst
HOF

Meni mi ovo vuche na fame biggrin.gif Veliki sam fan ovakvih serija , pa me verovatno zato i odushevljava ovakva reklama .
http://www.youtube.com/watch?v=K0URcOeiPCg
LuckyBug
Meni se sa druge strane ta reklama i ne dopada preterano,neubedljiva gluma i los humor, sitkom u srba ne ide bas.
Christopher Carrion
Ni meni, onaj "sitcom laughter" je naročito iritirajuć, gluma je zaista slaba a humor izuzetno tanak.
A sitkoma kod nas nema jer niko ne ume da ih napiše, kao ni veliku većinu scenarija za filmove (kojih, na žalost, ima).
Trunks
^ Word za oboje.
Christopher Carrion
I veliki HoS za print/OOH kampanju Societe Generale banke. Da ne ulazim sad u kreativu i poruke, ako se zadržimo samo na dizajnu i estetici, mislim da je ovo možda i najružnija kampanja koju smo imali prilike da vidimo poslednjih godina.
mulder_
Imati goru glumu, fotografiju i "ideju" u jednom tvc-u tesko da ce skoro nekome uspeti. Klap,klap. USCE SHOPPING MALL
tjah
erste banka.tenisach chini mi se v.troicki gostuje u animir spotu.nadrealan shame.
Shooree
Ja bi` vol`o da ovom prilikom pomenem OOH za beogradsku filharmoniju kao neshto shto me je definitivno zaintrigiralo.

Komplet lepinja, shto bi se reklo. I kajmak i lepo, mozhda nezdravo, a svakako vruce. Bash smelo chini mi se, naravno pretpostavljajuci da je kampanja busanje na konto njihovog opstanka kao takvog, preko svakih izgleda. Ako nije ondak sam zbunjen.

Voleo bih backstory, ako recimo renesansni Mirtodor danas nema mnogo dijagonalnog chitanja u planu. Deluje dovoljno mator da zna shta se deshava sa klasichnom muzikom kao takvom. smile.gif

U neki hol s`ovim svakako, molio bih. Retko shta me ovoliko uzbudi.
tjah
^ slazhem se&upravu si (apropo busanja)

inache, otkud tebi internet prepodne blink.gif

Christopher Carrion
Riba od glave smrdi ali očigledno i cveće od cveta miriše*. U tom smislu, pošto je Tasovac priličan car takva je i njihova komunikacija.

IMHO.

* Uh, ovo mi je baš nategnuto ali shvatićete šta sam 'teo da kažem. Ne mogu da se setim kako se na cvetu zove ono gore, onaj glavni deo, ono di 'čele idu... onaj glavni deo cveta. Direktor takoreći.
Bruno Toldi
Tučak?
Christopher Carrion
Moguće... tučak i njegov drugar prašnik. smile.gif
Shooree
CITAT (tjah @ Sep 30 2009, 09:52) *
inache, otkud tebi internet prepodne blink.gif

Kao posledica propusta u bezbednosnom sistemu, kako drugachije?
bobtail
Kolektivni HOS za nagrade na ovogodisnjem Golden Drum festivalu - Ghost Town! Volela bih da mi neko objasni poentu advertajzing festivala na kojima realne (placene i emitovane) kampanje nemaju shansu (osim ako su multimilonski projekti, sto je u slucaju regionalnog festivala kao sto je GD skoro nemoguce) a vecina agencija namenski pravi fejk kampanje za izmisljene klijente, anonimne kulturne festivale, muzeje, drustveno-angazovane akcije i sl? Znam da se ghost-ovi javljaju i na Kanu (primer JC Penney skandala od prosle godine i sl) i drugim svetskim festivalima, ali ovo mi se chini malo previshe... mad.gif
brandophobia
CITAT (bobtail @ Oct 11 2009, 19:03) *
Kolektivni HOS za nagrade na ovogodisnjem Golden Drum festivalu - Ghost Town! Volela bih da mi neko objasni poentu advertajzing festivala na kojima realne (placene i emitovane) kampanje nemaju shansu (osim ako su multimilonski projekti, sto je u slucaju regionalnog festivala kao sto je GD skoro nemoguce) a vecina agencija namenski pravi fejk kampanje za izmisljene klijente, anonimne kulturne festivale, muzeje, drustveno-angazovane akcije i sl? Znam da se ghost-ovi javljaju i na Kanu (primer JC Penney skandala od prosle godine i sl) i drugim svetskim festivalima, ali ovo mi se chini malo previshe... mad.gif

GD je ove godine prilicno obesmisljen: brojem posetilaca, brojem radova, predavacima od kojih je 1/10 zaista imala sta da kaze, zirijima koji su u kategorijama print/OOH/TV promasili neverovatan broj veoma dobrih, svezih kampanja a nagradili odavno vidjene i prilicno dosadne kampanje. Medijske kampanje koje su nagradjene, kao i interactiv su bile veoma ok.

Da se vratimo temi upravo na tom mestu: u media/interactiv/radio kampanjama je bilo sjajnih, low-budget kampanja koje su i nagradjene... i to je jedina svetla tacka festivala.

P.S. Nije vredno nerviranja smile.gif
Christopher Carrion
CITAT (mulder_ @ Sep 29 2009, 11:36) *
Imati goru glumu, fotografiju i "ideju" u jednom tvc-u tesko da ce skoro nekome uspeti. Klap,klap. USCE SHOPPING MALL

Pa ja stvarno ne znam... kao da je koncept bio - vi ste mentalno retardirane osobe koje su do juče živele u bunaru a danas ćemo vas lepo obući i pustiti da bauljate po jednom tržnom centru da vidite kako to sija i svetli...

CITAT (tjah @ Sep 30 2009, 09:31) *
erste banka.tenisach chini mi se v.troicki gostuje u animir spotu.nadrealan shame.

Uspeo je da nadmaši Anu Ivanović u komunikacijskim neveštinama kada su u pitanju reklamna ostvarenija... Najjače mi je ono neartikulisano "EEEEEEEE" na početku... Mislim - zašto? blink.gif

Na žalost i ono nesrećno Nikšićko sitkom pivo se nastavlja i nastavlja i nastavlja. Toliko nije smešno a lepo čujem kako tamo neki ljudi crkavaju od smeha pa me uvek zanima šta im je toliko smešno... da li dijalozi, gluma, punchlineovi...? LB se baš pokazao...
tjah

do pojave poslednje 'epizode' nikshickog bio sam speman (i nisam jedini) da branim strateshku hajde da kazhemo platformu laugh.gif na kojoj je komunikacija zasnovana.

cela sitcom premisa mi se jakojako dopada, pa chak i humor koji je namerno tupav.

medjutim, momci koji zhive u kaficu su nekako brzo preshli put od ekipe kojoj je jako zgodno da zhive u kaficu do momaka koji se ozbiljno potresu kada im oduzmu tochilicu.

chini se da je to pre-alko stav, chak i za kampanju o pivu(jedno je kada te pivo dovodi u shashave situacije a potpuno drugo kada si ochajan zato shto su konfiskovali tochilicu ..a vratice je laugh.gif )pa razmishljash da instalirash vrata.

koncept mi je sasvim ok, ali generalno su omanuli
Christopher Carrion
Mikro sitkom kao advertajzing forma je odličan koncept ali je ovde realizacija loša. "Namerno tupav humor"? C'mon... Ili je smešno ili nije smešno. Naravno da nešto može da bude smešno zato što je glupo ali ako nije smešno onda je jedino pitanje koje ostaje - da li je glupo ili nije.

Mislim, i to "smešno" je subjektivna kategorija ali pokušavam da objektivno sagledam ceo koncept pa mi se čini da jednostavno problem u tome što je napisano tako kako je napisano - "4 tipa koji se useljavaju u kafić" je premisa koji ostavlja milijardu dobrih šansi za gegove što verbalne što fizičke (ok, verovatno 95% već viđenih, but still...) a ja do sada nisam video ni jedan. Vidim samo nekog tunjavog (i u svakoj novoj epizodi sve više antipatičnog) lenjivca koji je u bedaku što nema više piva (pa neka je i Nikšićko...).

To nije smešno (a bitno je da li je smešno jer humor u ovom slučaju definiše ton komunikacije sa potencijalnim konzumentima). To je samo bez veze.
mlst
Nije smesno mi to ne sporimo . Glumci su blago recheno sve samo ne crnogorci , pogotovo onaj n00b !
Ali kad je vidim nekako mi izmami osmeh ... ne znam ... huh.gif
tjah
CITAT (Christopher Carrion @ Oct 13 2009, 12:58) *
Mikro sitkom kao advertajzing forma je odličan koncept ali je ovde realizacija loša.

to je manje-vishe ono shto sam napisao.
odlichan koncept / strategija / nazovimo-to-kakogod.. i ja to pozdravljam&samo zbog toga ne mogu da svrstam ovu kampanju u shame.

e sad, izvedba je svakako razlog zashto ovo nije wicked kampanja, al'niko to nije ni tvrdio.
Christopher Carrion
Ne, nije shame. Tj. shame je što nije bolje urađeno. smile.gif
tjah
vala bash.
tjah
..i ovde bih (kao i kod 'nikshickog') radije pohvalio dobre momente umesto isticanja nedostataka

vizuelno na tragu mtv stila, copy je nekako sasvim ok tinejdzerski + 'opterecenje' u vidu obaveze da se komunicira nagradna igra je pametno iskorishceno za solidan shtos (nisam tinejdzer al'volim tako razmishljati : ))

http://www.youtube.com/watch?v=A-pfXtzYEGM

http://www.youtube.com/watch?v=GctGoXmvlfI

StoDaNe
^ Vidis, ja mislim potpuno drugacije od tebe. Niti mi je tinejdzerski (tj. nekako "na silu klinacko/zabavno/bez trunke kreativnosti"), niti izgleda kao da je neko ulozio ozbiljan trud da to odradi kvalitetno, vec je odradjeno onako "usput/u hodu" tj. jos jedna sljaka i idemo dalje. (Brick textura, 2d/image layer-i lete unaokolo i na kraju toliko izrabljivania stain-alpha tekstura ... nista vredno pomena)
Vizuelno na tragu mtv stila, WTF? Koji je to po tebi MTVstil? Pametno ... tupavo. Vizuelna komunikacija sa gledaocima je lose odradjena, nepotpuna i konfuzna ali je to u znacajnoj merio smanjeno zahvaljujuci naratoru koji dodatno da objasnjava "poentu".
Po meni nista vredno pomena, jos jedna u nizu.
tjah
ok, verovatno sam se trapavo izrazio sa MTVish kovanicom..dopada mi se shto je izbegnuta situacija tako karakteristichna za domace reklame kada su u pitanju ovakvi proizvodi - konzumiranje istih obichno uchini da se najednom neverovatno dopadnesh suprotnom polu, dobijesh neku genijalnu ideju ili natprirodne moci.
ako vec ciljash tinejdzere mislim da je daleko pametniji npr. ovakav pristup: ordinarna situacija iz zhivota tinejdzera..dokolica, proizvod je naprosto lajt motiv u zezanciji a ne neshto bez chega (klinci) ne bi mogli da zhive i pitaju se kako su uopshte zhiveli bez toga do sada.
u tom smislu sam pomenuo mtv poshto mi je takav pristup nekako vezan za ovaj kanal a i fotografija me podseca na isti..dodushe ja nemam pojma o tome&verujem ti da je moglo biti bolje izvedeno (brick textura/stain-alpha/shtagod..zaista se ne razumem : ))

+sushtina nije u promovisanju proizvoda vec u nagradnoj igri, a to je uvek nekako otezhavajuci momenat za izvedbu. ovde je to prilichno simpatichno resheno kroz zezanciju.

slichna situacija kao i sa reklamom za nikshicko (otud i uvodna lajna) ..mislim da obe kampanje ne zasluzhuju prostu fame/shame funny / not funny odrednicu, a ja bih radije pomenuo dobre stvari koje sam primetio u oba sluchaja.
Christopher Carrion
CITAT (tjah @ Oct 17 2009, 16:37) *
slichna situacija kao i sa reklamom za nikshicko (otud i uvodna lajna) ..mislim da obe kampanje ne zasluzhuju prostu fame/shame funny / not funny odrednicu, a ja bih radije pomenuo dobre stvari koje sam primetio u oba sluchaja.

Ja bih radije pomenuo loše stvari u nadi da će sledeći put rezultat biti bolji zbog kritike.
tjah
laugh.gif
Two.One
CITAT (tjah) *
vizuelno na tragu mtv stila, copy je nekako sasvim ok tinejdzerski + 'opterecenje' u vidu obaveze da se komunicira nagradna igra je pametno iskorishceno za solidan shtos (nisam tinejdzer al'volim tako razmishljati : ))

http://www.youtube.com/watch?v=A-pfXtzYEGM

http://www.youtube.com/watch?v=GctGoXmvlfI

I ja Bii. Ipod i MacBook smile.gif
vladcepes
Nova NIN kampanja. Definitivno HOF. Bravo.
lunatico
^jes!
bobtail
Hall Of Brain Damage - SU Voce "I ko posti i ko ne posti" featuring Vesna Cipcic...stvarno bizarno...
akki
au, to je stvarno strasno... ko je to radio?
mlst
ni meni nije jasno ?
mulder_
HOH (horror)
Fitosept bilbord. Ne mogu da poverujem da je neko ono cudoviste slucajno "ostavio"
Christopher Carrion
Ono sa jezičinom? Potpuno odvratno, zločin.
Trunks
Uhvatih na kratko i u prolazu, ali TVC neke banke gde Glogovac nešto kupi kreditnom karticom i posle mu se razne žene i devojčice zahvaljuju. Deo od transakcije ide za dobrotvorne svrhe, borba protiv raka dojke koliko sam uspeo da ispratim. Jednostavno i ok, po meni za HoF mada moram još jednom da pogledam.
Christopher Carrion
Hm, moguće da je Alpha Bank, znam da oni sad imaju akciju tog tipa.
Trunks
Jeste, oni su.
StoDaNe
CITAT (vladcepes @ Nov 9 2009, 09:32) *
Nova NIN kampanja. Definitivno HOF. Bravo.

Jos jedan glas za NIN. Pozitivan naravno.
johnny.
Kul je NIN, samo previše me podseća na onu legendarnu Smirnoff kampanju.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.