Christopher Carrion
May 25 2009, 10:23
Carnex...

I pity the fool...
Anyway, meni pada na pamet samo jedna asocijacija koja povezuje viršlu i čaroliju ali diskusija o tome samo posle ponoći.
mirtodor
May 25 2009, 10:44
CITAT (Christopher Carrion @ May 25 2009, 11:23)

Carnex...

I pity the fool...
Anyway, meni pada na pamet samo jedna asocijacija koja povezuje viršlu i čaroliju ali diskusija o tome samo posle ponoći.
Hm, da, izgleda da je
ovo proslo neprimeceno... i prvi post, i moj odgovor, i link u mom odgovoru...
Bruno Toldi
May 25 2009, 10:47
Jednostavno nisi na dovoljno zanimljiv način izneo svoj komentar. Nisi postigao dovoljan visibility.
Christopher Carrion
May 25 2009, 10:48
CITAT (mirtodor @ May 25 2009, 11:44)

Hm, da, izgleda da je
ovo proslo neprimeceno... i prvi post, i moj odgovor, i link u mom odgovoru...

Nije, što? Mislim, meni je to stari utisak (još iz doba tvog komentara) ali sad me podsetilo pa sam osetio potrebicu da komentarišem.
Shooree
May 25 2009, 11:04
ma ja sam kriv, nisam kafence sasuo, a osetio sam se tangiran i deganžiran kad je CC pomenuo SocGen.
A viršle sam sinoć opet video pa mi ostale urezane. Čarolija, my ass. Ahem...
Christopher Carrion
May 25 2009, 11:07
CITAT (Shooree @ May 25 2009, 12:04)

A viršle sam sinoć opet video pa mi ostale urezane. Čarolija, my ass. Ahem...
Is it just me, ili smo počeli da preterujemo sa tim aluzijama?
Shooree
May 25 2009, 13:23
oprosti. htedoh da napišem vrišle.
Sad je valjda ok?
zarkos
May 25 2009, 20:29
Ljudi zbunili ste me. Zar nije karneks reklama ona sa decom koja izvode kao neke carolije?
BTW Reklama je vidno domace radinosti.
Christopher Carrion
May 25 2009, 21:04
CITAT (zarkos @ May 25 2009, 21:29)

Ljudi zbunili ste me. Zar nije karneks reklama ona sa decom koja izvode kao neke carolije?
Jeste. Izvode "čarolije" a keva im onda, kao ultimativni gastronomski doživljaj, donese Kvarneks viršle... Go figure...
mirtodor
May 25 2009, 22:11
CITAT (Shooree @ May 25 2009, 14:23)

oprosti. htedoh da napišem vrišle.
Sad je valjda ok?
Nije. Treba da stoji
virišle.
M.G.S.
May 25 2009, 22:25
HoF
Reklama za Amstel koja trenutno ide...zaboravio slogan, gled'o citava 2x.
No dobro. Nesto tako dobro ja odavno nisam video na nasim a i stranim televizijama.
''Naopaki'' machizam sa tako genijalno odabranim momentima, da se bukvalno svaki muskarac moze identifikovati u istim, ili bi bar hteo ukoliko ima hrabrosti da bude to sto jeste (ako jeste)...pri tome sve to jako, jako, duhovito...sa odlicnom muzikom i refrenom-sloganom iz velikog hita (sad se setih)...zaista vrhunski.
mirtodor
May 26 2009, 09:31
CITAT (M.G.S. @ May 25 2009, 23:25)

HoF
Reklama za Amstel koja trenutno ide...zaboravio slogan, gled'o citava 2x.
No dobro. Nesto tako dobro ja odavno nisam video na nasim a i stranim televizijama.
''Naopaki'' machizam sa tako genijalno odabranim momentima, da se bukvalno svaki muskarac moze identifikovati u istim, ili bi bar hteo ukoliko ima hrabrosti da bude to sto jeste (ako jeste)...pri tome sve to jako, jako, duhovito...sa odlicnom muzikom i refrenom-sloganom iz velikog hita (sad se setih)...zaista vrhunski.
O, da, vec smo se bavili time u ranijim postovima... Al', u neinspirisanosti ostalim momentima, zasto se povremeno ne vratiti na ovakvo nesto...
Meni licno je vrh onaj deo izbacen iz ovdasnje lokalizovane verzije, kad lik svojoj devojci/zeni u zimskoj noci pokaze prstom "pst!", k'o da ce da ucini nesto predivno, a onda stane urinirati uz zbun,
Shooree
May 26 2009, 09:33
Poštujući izvorno zemunski dijalekt, I beg to differ. Na staroj okretnici petnaje je uvek bilo (i biće) "gospodža, jedna vrišla u klifi sa snefom".
CITAT (Christopher Carrion @ May 25 2009, 11:23)

Carnex...

I pity the fool...
brandophobia
May 29 2009, 12:04
Moram da se vratim na tren na temu "Zezanja Krize"...
I ono pitanje koje se moze formulisati - "Ovde neko stvarno nisam normalan?!?!" (by pokojni Nesa Radulovic)
Facebook:
Pod imenom "Zezamo krizu" postoje 3 razlicite grupe koje okupljaju 2875 ljudi... Pod imenom "Sta radis komsija.. evo zezam krizu" - preko 500 clanova... pod imenom "Zezam krizu" 3 grupe, od kojih je jedna kanda nastala pre spota. U zbiru - 450 ljudi.
Sve u svemu, preko 3800 ljudi.
A ovo mi je jos ludje - postoji i grupa "Izbacite babu iz reklame" - koju cine ljudi koji VOLE spot a ne vole BABU... 26 clanova - malo ali simpaticno...
Definitivno - ovo "radi Srbiju", leta kriznog dvehiljadedevetog...
Christopher Carrion
May 29 2009, 12:07
Pa eto, tako smo uz pomoć jednog social networka uspeli da dokažemo da u Srbiji živi najmanje 3800 budala.
p.s. Samo čekam da neko krene sa Ogilvijevim "Kupac nije moron, kupac je tvoja žena."
Ebi me , baci me sa zgrade necu kupiti to pivo

u iskushenju sam da napravim sinhronizaciju za istu reklamu

Kao komshija shta to radite , evo komshija nemam pare al mi zena vozi novog punta

a bakica se dere odozgo pz li vam ... itd
StoDaNe
May 29 2009, 13:57
HO 
"GuDi, GuDi" ... "PiPi, Pipi" salame.
Kako da ti mozak ne otupi od ovih genijalaca iz AD agencija. Molim vas, nemojte opet pricu o target market ... "slozismo se" ranije s'tim u vezi oko zezanja krize.
Shooree
May 29 2009, 16:23
a propo brandophobia facebook komentara: ja sam sklon uverenju da radikalnost grupacija srbalja raste obrnuto proporcionalno kvadratu broja članova, ukoliko radikalne tendencije postoje.
Stoga: političke partije sa 2 poslanika, paravojne formacije sa 40 članova, parole, pokliči, stožeri, barjaci i preko potrebni barjaktari.
3800 ljudi na fb grupama, po mom skromnom mišljenju, nije ništa. Tojest, osim što neopsorno dokazuje CCjevu tvrdnju, teško da može metrički da dokaže uspešnost ili opravda postojanje tvc-a u pitanju.
U principu, poredimo babe i žabe (na sreću, verujem). 3,800 je broj ljudi bez... ukusa? 3,800 nije broj fanova, a u krajnjoj liniji (i jedinoj bitnoj) ni kupaca, datog proizvoda.
Bez metrike, svaki "marketar" koji tvrdi da mu je kampanja uspešna na osnovu parametara kao što su "vidi koliko ljudi zeza krizu na fejsbuku" može samo da obalavi dlan kod mene.
@brandophobia: svaka čast na trudu i analizi. mora da je bilo mukotrpno.
brandophobia
May 29 2009, 16:55
CITAT (Shooree @ May 29 2009, 17:23)

a propo brandophobia facebook komentara: ja sam sklon uverenju da radikalnost grupacija srbalja raste obrnuto proporcionalno kvadratu broja članova, ukoliko radikalne tendencije postoje.
Stoga: političke partije sa 2 poslanika, paravojne formacije sa 40 članova, parole, pokliči, stožeri, barjaci i preko potrebni barjaktari.
3800 ljudi na fb grupama, po mom skromnom mišljenju, nije ništa. Tojest, osim što neopsorno dokazuje CCjevu tvrdnju, teško da može metrički da dokaže uspešnost ili opravda postojanje tvc-a u pitanju.
U principu, poredimo babe i žabe (na sreću, verujem). 3,800 je broj ljudi bez... ukusa? 3,800 nije broj fanova, a u krajnjoj liniji (i jedinoj bitnoj) ni kupaca, datog proizvoda.
Bez metrike, svaki "marketar" koji tvrdi da mu je kampanja uspešna na osnovu parametara kao što su "vidi koliko ljudi zeza krizu na fejsbuku" može samo da obalavi dlan kod mene.
@brandophobia: svaka čast na trudu i analizi. mora da je bilo mukotrpno.
daleko bilo da je mukotrpno, nego sam svrljao u retkim minutima dokolice po FB tragajuci za "reklamnim grupama", da ih tako nazovem. Smrzao sam se kad sam video da recimo Cockta kampanja nije ostavila ne znam kakav trag (ona se on-line crtanjem)... I da postoji meni draga grupa od cca. 7500 ljudi koja je razgnevljena spotovima za Stars zvake... i jos jedna sa 420... i jos jedna sa 50ak...
Neke gluposti su ipak merljive, svakako
Da pretvorim rechi u dela

evo klipa
http://www.youtube.com/watch?v=DM_wBH84_2cKriza na moj nachin
mirtodor
May 29 2009, 20:11
CITAT (mlst @ May 29 2009, 19:29)

evo klipa

HoAF! (Hall of Absolutely Fabulous!)

"....vidim, kod vas sve po starom..."
"...pa, ne bi da menjamo..."
"...gadjaju ponovo..."
True.
StoDaNe
May 29 2009, 21:35
CITAT (mlst @ May 29 2009, 19:29)

evo klipa

A be bate, nista to ne valja.

"Cao Tiki, u..... ti kikiriki" i tako ... moglo je i tvrdje.

Off: Vidim ekipica, tvrdjava ... Kad sam ja bio "mali" ovo nam je bila himna
Srce.
Pozdrav za Nis!

Edit: Znam da su komentari iz "Nebeske udice" ali dobih "kikiriki inspiraciju".
Volim da se zekim sa qlipovima , drago mi je da ih pogledam posle nekog vremena

A da glasovi su iz "Nebeske Udice"
CarloMonte
May 30 2009, 22:27
Vec pomenuta reklama za koka-kolu u kojoj se dvoje tinejdzera u biblioteci zeza crtajuci i presipajuci napitak sa ruke na ruku. Neznam da li je neko ranije primetio ali na pocetku reklame na njegovoj ruci je Kardjordje.Treba ih tuziti
CITAT (CarloMonte @ May 30 2009, 23:27)

Vec pomenuta reklama za koka-kolu u kojoj se dvoje tinejdzera u biblioteci zeza crtajuci i presipajuci napitak sa ruke na ruku. Neznam da li je neko ranije primetio ali na pocetku reklame na njegovoj ruci je Kardjordje.Treba ih tuziti

meni je taj tvc apsolutni fejm
brandophobia
Jun 3 2009, 10:31
Da li iko moze da mi kaze za sta je na kraju bila ona ocajna animacija sa plavim slonom i cenama? Oglasivac?
Hvala!
mirtodor
Jun 3 2009, 11:14
CITAT (brandophobia @ Jun 3 2009, 11:31)

Da li iko moze da mi kaze za sta je na kraju bila ona ocajna animacija sa plavim slonom i cenama? Oglasivac?
Hvala!
Povodom iste stvari, imam jedno prethodno pitanje/molbu:
Je l' bi mog'o neko, molim Vas, da me uputi sta sam to propustio ili uspeo da ne primetim usled verovatne uspelosti neprimecenog?
Kakva animacija? Kakav plavi slon? Kakve cene?
(Gospode, osecam se kao Borislav Jovic u "Coravoj kutiji" Petra Lukovica...)
Christopher Carrion
Jun 3 2009, 12:36
Šta je to "Plavi slon" a nema veze sa grupom Twins?*
*Puj, kud se setih njih dvoje...
Ontopić: Ma, to je neka glupost, pojavljuje se neki animirani plavi slon i govori ti da kupuješ što veća pakovanja kako bi uštedeo... Ako kupiš pakovanje od pola tone praška za veš uštedećeš 0.0005 din. po zrncetu istog.
brandophobia
Jun 3 2009, 13:33
CITAT (Christopher Carrion @ Jun 3 2009, 13:36)

Šta je to "Plavi slon" a nema veze sa grupom Twins?*
*Puj, kud se setih njih dvoje...
Ontopić: Ma, to je neka glupost, pojavljuje se neki animirani plavi slon i govori ti da kupuješ što veća pakovanja kako bi uštedeo... Ako kupiš pakovanje od pola tone praška za veš uštedećeš 0.0005 din. po zrncetu istog.
Bas zato sto je glupost me i zanima... Shvatio sam sta komuniciraju, ali, po Zakonu, trebalo bi da znam i ko me to tako mudro savetuje....
(Kada smo vec u kategoriji slonova: recimo da se ponasam kao slonic-Tonic i brojim kokosove orahe na drvetu, samo sto sada zelim da prebrojavam samo one priglupe)
Christopher Carrion
Jun 3 2009, 13:36
CITAT (brandophobia @ Jun 3 2009, 14:33)

Shvatio sam sta komuniciraju, ali, po Zakonu, trebalo bi da znam i ko me to tako mudro savetuje....
Moje objašnjenje je bilo upućeno Mirtodoru koji to nije ni video a ne tebi, znam da si ti gledao/shvatio.
A inače, pojma nemam ko je oglašivač - ako je do mene (nisam pažljivo gledao i sl.) onda ok, ali ako je do njih onda to nije dozvoljeno, mora da bude jasno ko se oglašava.
mirtodor
Jun 3 2009, 14:14
CITAT (Christopher Carrion @ Jun 3 2009, 14:36)

Moje objašnjenje je bilo upućeno Mirtodoru koji to nije ni video a ne tebi, znam da si ti gledao/shvatio.
A inače, pojma nemam ko je oglašivač - ako je do mene (nisam pažljivo gledao i sl.) onda ok, ali ako je do njih onda to nije dozvoljeno, mora da bude jasno ko se oglašava.
Misilm da ovde nema nikakve krize.
Cak ni krize morala, jer, da bi postojala kriza morala, prethodno moral mora biti u krizi, a da bi moral bio u krizi, prethodno bi moral morao postojati.
Da li onda nema ni krize advertising-kreativnosti u Srbiji?
Pretpostavljam da taj spot ima i nastavak. Recimo:
Plavi slon pali cigaretu i kaze: "Draga deco, kao i zene od 25 do 55 godina, ja sam Taj-i-Taj, voditelj Te-i-Te informativne TV emisije! Draga deco, recite Vasim roditeljima da glasaju za Tu-i-Tu stranku! Drage zene od 25 do 55 godina, kupite litar Tog-i-Tog alkoholnog pica od 40% alkohola i ispijte ga naiskap!"Potom Brankica pozove, na primer, Slobu Milosavljevica u sledecu epizodu "Autsajdera", i onda sledi dijalog, recimo:
Brankica: Pa, dobro, kako je bilo moguce da se to snimi i emituje?
Sloba M: Brankice, ja se u potpunosti slazem sa Vama, ali sve je uradjeno po zakonu!
Brankica: Kako to mislite, sve je bilo po zakonu?
Sloba M: Jednostavno, oglasivac je uzeo Zakon o oglasavanju, video sta je sve po tom Zakonu sankcionisano, te je redom uradio sve po zakonu!
Brankica: I ko ce da odgovara za to?
Sloba M: Za sta?
Brankica: Kako za sta? Pa za sve to!
Sloba M: Koje sve to?
Brankica: Ne znate koje sve to?!
Sloba M: Ne, ne znam ko je to, oglasivac se nije predstavio...
Brankica: I vi ni sa time nemate problem?
Sloba M: Brankice, ja se u potpunosti slazem sa Vama, ali sve je uradjeno po zakonu...I tako dalje.
brandophobia
Jun 5 2009, 13:43
Uspeo sam da pronadjem ovo animirano remek delo...
YT ga procesira, bice dostupan uskoro ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=3gUU9H-3cu0
mirtodor
Jun 5 2009, 16:03
CITAT (brandophobia @ Jun 5 2009, 14:43)

Uspeo sam da pronadjem ovo animirano remek delo...
YT ga procesira, bice dostupan uskoro ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=3gUU9H-3cu0Gospode Boze.
Oprostite, obicno nemam ovakve "ala YouTube comments".
Ali Gospode Boze.
Christopher Carrion
Jun 5 2009, 16:07
Eto to je plavi slon, strašni slon...
mirtodor
Jun 5 2009, 17:28
CITAT (Christopher Carrion @ Jun 5 2009, 17:07)

Eto to je plavi slon, strašni slon...
...i samo nek je k'o plavi zec: jedini na svetu...
To jest: samo da u ovoj socijalno anomichnoj, zbrdazdolnoj, pro-et-kontra-pokondirenoj, te "moderno"-"tradicionalnoj" EXIT-guchnoj nakalemini - ne dodje do nastanka epigonskog trenda.
boya from sibir
Jun 16 2009, 22:11
Dobar dan. Ja sam novi ovde, ali čitam vaš list odavno.
Već danaima me proganjaju dve svirepe spodobe: Pipi i Gudi.
Kako to pipi i gudi?
Ja ne znam, ali kopirajter onomatopejista je prevazišao sebe: zlokobni vab pred smrt pi - pi...gu di...pi...pi, guuu di...
HoH (Hall of Horror)
Christopher Carrion
Jun 16 2009, 22:18
CITAT (boya from sibir @ Jun 16 2009, 23:11)

Kako to pipi i gudi?
Lako. Piletina i gudetina.
boya from sibir
Jun 16 2009, 22:21
CITAT (Christopher Carrion @ Jun 16 2009, 23:18)

Lako. Piletina i gudetina.
Kako si smeo da napišeš tu reč,
gudetina

O, Bože moj...
Sad se plašim još više.
mirtodor
Jun 17 2009, 08:54
Postoji onaj simpatican poluvic o tome kako pop krsti prase pred veliki post, uz "molitvu":
"Gudi, gudi, riba budi, gudi, gudi, riba budi..."
StoDaNe
Jun 17 2009, 15:31
^ Lose si informisan.

Vic, verovatno anegdota, ide ovako:
Naneo put jednog popa u neko selo, u vreme velikog posta naravno. Sav umoran, gladan i zedan svrati u prvo dvoriste pozva domacina, poprica sa njim ... i tako, domacin kuce "ukapira" da bi bio red/trebao da lepo ugosti popa, ali postoji jedan "mali" problem. Domacin nema nista posno (jer ne haje mnogo za post, razume se...) a ima ,naravno, prasence res ispeceno (ili pecenje od juce ... ko ce ga znati). Rece on to popu, a pop ce njemu na to: "Nista ti ne brini, samo donesi meso na sto". Domacin tako ucini. Pop zavrne rukave, odlomi parce pogace, nalije vino i pogleda prasence, prekrsti ga i blagosilja nekoliko puta:
"Neka guda bude riba, neka guda bude riba ...". Sede pop i navali na klopu.

@boya from sibir: Jesi li ti ikada hranio pilice. Pa znas li da ih prizivas tako sto im "tepas": "Pi, pi, pi ..."
HOGood Reklama za vodu (valjda Jana) ... ono smenjuju se gradjevine, pejzazi/tereni ... kocka/kub vode.
CITAT (StoDaNe @ Jun 17 2009, 16:31)

Pa znas li da ih prizivas tako sto im "tepas": "Pi, pi, pi ..."

Prvo im tepas, a onda ih utepas. Tanka je linija izmedju humora i horora.
boya from sibir
Jun 18 2009, 10:22
@boya from sibir: Jesi li ti ikada hranio pilice. Pa znas li da ih prizivas tako sto im "tepas": "Pi, pi, pi ..."

Prvo sam se plašio, sad sam se rastužio, ali i inspirisao, (duša slovenska):
čuje jadno pile poznati zov, zvoni u njegovim malim žutim pernatim ušima pi pi pi pi, ne sluti tupavo pile da zoba poslednja zrna, ne sanja da će sutra pred kamere pa u fridž dok ga ne izede izlapela babetina.
A kako će se zvati ta kobasica kad je budu pravili od govedine? Ili koze?
K ++ Prvo im tepaš, a onda ih utepaš. (šmrc)
HoSMDG (Sramota Me Dok Gledam), Banca Intesa, Ima nešto sa strane...
zarkos
Jun 18 2009, 12:23
CITAT (boya from sibir @ Jun 18 2009, 11:22)

A kako će se zvati ta kobasica kad je budu pravili od govedine? Ili koze?

Mumu i Bebe
boya from sibir
Jun 18 2009, 13:56
tester
Jun 26 2009, 15:34
hall of paprapapapaprapapapa
ne postoji ni najmanja mogucnost da ikad kupim hello sok ili frikom sladoled
Shooree
Jun 26 2009, 16:16
@tester> ditto
"O captain, my captain..." zapisa W. Whitman
pevajmo pesmice, pesmice su moda.
Candy Guru
Jun 26 2009, 18:37
Evo, uklonili konachno crvenokosu.
DraganB
Jun 26 2009, 18:54
hej, ta crvenokosa je iz mog kraja, a uz to je i znam, jer je bila devojka drugara bla-bla, tako da, back off

ps. realno, smorili su malo sa tim
Candy Guru
Jun 26 2009, 20:03
Slatka je crvenokosa... bila. Dok je nisam zamrzeo, ni krivu ni duzhnu. Ako iole prati tenis verovatno je i samoj sebi dosadila.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.