Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Xandros
Ne samo da je dobra nego odlicna sprdacina na temu high-speed shotova sipanja raznoraznih tekucina.
Zato je NOT ANOTHER smile.gif
Definitivno HoF.

Trunks
Aha, i ja sam shvatio kao K, u fazonu "o ne, još jedna highspeed beer blabla". smile.gif Super je.
lunatico
HORUZ (hall of rupa u zakonu)

www.emsi.rs smile.gif
Candy Guru
Novak Đ.
http://www.youtube.com/watch?v=tKblFqURGB0

Lepo krene, ali tu negde od 0:45 je downwards do kraja.
Christopher Carrion
Kakav smor. A ni reklama mi se ne dopada.
aster blistock
CITAT (Christopher Carrion @ Apr 16 2009, 16:16) *
Kakav smor. A ni reklama mi se ne dopada.

A zasto? Zbog Novaka ili neceg drugog?

Meni bas simpaticno.
Christopher Carrion
Prvo zbog njega a zatim i zato što je preduga. Taj osećaj preteranog trajanja je pojačan time što je posle 5 sekundi sve jasno a onda se još 55 sekundi sve prolongira do kraja koji je u suštini antiklimaks jer smo ga videli na početku.
aster blistock
CITAT (Christopher Carrion @ Apr 18 2009, 22:42) *
Prvo zbog njega a zatim i zato što je preduga. Taj osećaj preteranog trajanja je pojačan time što je posle 5 sekundi sve jasno a onda se još 55 sekundi sve prolongira do kraja koji je u suštini antiklimaks jer smo ga videli na početku.

Ma to stoji, ali opet, nije poenta u kraju i pocetku, bar se meni cini. Slazem se za Novaka, a ostatak je dosta dobar. Potpuno je iskrivljen koncept sportskog prenosa i gladijatorski imidz sportista, a Novak nije slucajno izabran za promotera...
StoDaNe
CITAT (Candy Guru @ Apr 16 2009, 15:50) *

Au ... pocinje ok, prosecno i nista vise od toga, poklanja kucence OK, igra za nju - dobro, "mrda bradavicama" (ne znam ni jednu normalnu curu kojoj bi se to dopalo/ a i nije muzevno - vuce na trandze, smesno ... mozda, meni ne), sto bi ga baba "uljila" - glupo (mogla je to i cura), ono sa fokama vec vidjeno, polivanje vodom (iz neba pa u/na Noleta ... wtf!?), udara lopticu i poen.
Nole je car, navijam za njega danas u finalu/uvek.
Ali reklama je TOTALNO GLUPA, vec vidjen zaplet i rasplet a razrada - zalutali negde usput.
Zeleli neku dinamiku (bullet time) a ono smaracina.

PS: Mogao je i kafu/caj da joj skuva i ispece i posluzi kolacima, onako sa sve keceljom i kapicom (umesto ukrasa na bradavicama) -TO BI BILO COOL!!!.

E sad o ukusima ...
Candy Guru
c c c... ala ljudi ne vole Novaka. A i dalje ne kapiram odakle toliki animozitet.

No, da ne shirimo...

HOF
Reklama za MTS, sa vibrirajucim telefonima koji se trkaju po stolu.
Christopher Carrion
Nemam nikakav animozitet ali se ne bih bunio da se manje glupira a više igra tenis.

HoS MTS Friends and family za 9 para - oni što pogađaju da je ona nindža. Nemam nikakvo objašnjenje za onako retardirano ponašanje - vesele se, pa kao igraju, ulaze podjednako inteligentni roditelji pa i oni igraju... Besmisao odavde do Tokija.
StoDaNe
^ Cim sam je video, onako sve sareno, sarene tapete, vesele/debilne/potrosacke porodice koje su euforicne bez razloga ... a da euforicne su zbog mts ponude, U JEEE!
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Apr 19 2009, 00:52) *
Nemam nikakav animozitet ali se ne bih bunio da se manje glupira a više igra tenis.

HoS MTS Friends and family za 9 para - oni što pogađaju da je ona nindža. Nemam nikakvo objašnjenje za onako retardirano ponašanje - vesele se, pa kao igraju, ulaze podjednako inteligentni roditelji pa i oni igraju... Besmisao odavde do Tokija.

Prvo sam video oglas.
Porodica u izglogu.
Prva asocijacija?
"Tja, sto je na popustu, to je i na prodaju."
Druga asocijacija?
"Snazan muski crnac, sest i po stopa, poslusan, zapadna obala Afrike, cca 35 godina, svi zubi zdravi, 4 godine iskustva na polju pamuka, 'druga ruka', cena: 350 dolara i dve krave." (SAD, sredina 18. veka)
Spot nije uklonio te dve asocijacije. Naprotiv.
Dodao je i trecu:
"2 starija clana porodice, 1 mladji clan porodice, dvoje prijatelja, 1 devojka (pneumaticna), OS: Microsoft C-Borg 2020, napajanje: AC/DC (220V/50Hz / 10 AA baterija), cena kompleta*: 6.000 AME (1 Amero = 2 EUR), gotovina ili 12 jednakih mesecnih rata** bez ucesca i kamata. (*komplet ukljucuje i 6 poklon-aplikacija Windows HappyPeople 2018; **u skladu sa Obama Bill of Changes, kasnjenje u isplati rate kaznjava se streljanjem pocinioca i odvodjenjem porodice pocinioca u sabirni centar)"
Christopher Carrion
E da, upravo to - njihova neprijatna artificijelnost ne može biti slučajna jer je užasno upadljiva. A opet - zašto?
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Apr 19 2009, 02:40) *
E da, upravo to - njihova neprijatna artificijelnost ne može biti slučajna jer je užasno upadljiva. A opet - zašto?

Na osnovu "asocijativnih indicija" i dosadasnje upucenosti i iskustava, rek'o bih da je mozda cak i sam klijent, u svom EI-u (Empatijski Invaliditet © ), a, takodje, u skladu sa opsteprihvacenom devizom "Svi smo mi copywriter-i", predlozila headline "Najmiliji na popustu" (je l' tako bese?), u skladu sa svojim "akcijskim proizvodom".

Naravno, ne iskljucujem mogucnost da je klijent samo predstavio svoj "akcijski proizvod", a da je potom neki account manager, u svom EI-u, sve ovo vrlo lepo unapred managed, konstatujuci da je u pitanju "jedna obicna akcija" i da je za dolazak do koncepta kampanje potrebno svega X dana, ili sati, ili minuta...

(OK, ne mora biti samo EI account manager-a; naime, u ovoj provincijalno-epigonskoj "KRIZA, KRIZA!" psiholoshkoj raspomamljenosti, neke agencije pristaju na sve i svashta - i u budzetskom i u timeline pogledu, samo da bi zadrzali klijenta, uradili neki pos'o, naplatili isti...)

Naravno, ovde uopste ne iskljucujem i EI u samom kreativnom sektoru, ni to nije toliko retka situacija...

Kako god i gde god da je nastao koncept "Pijaca robova u Virdziniji", pretpostavljam da je sve onda lepo dato reditelju spota, sa sve kratkim rokom (u skladu sa "procenom" account manager-a ili "frkom zbog krize"), te sa jos kracim budzetom ("mora i agencija nesto da zaradi" ili "kriza je"...).

(Upuceni znaju da u DS-u (Danasnja Srbija © ) nije retka situacija da reditelj spota dobije tek par "tragova" bilo kakvog kreativnog koncepta, sa sve izgovorom, po principu, "Ne zelimo da ti se mesamo u pos'o", a, u stvari, u ocekivanju da on zavrsi sve sto ce se kasnije koristiti u kampanji.)

Uz vrlo verovatnu mogucnost da niko nije rek'o reditelju: "Vadi nas iz ovog kako znas i umes!" Hocu reci - sasvim moguce da je tek reditelj spota primetio koliko je koncept "pobeshnjelo hiperkonzumeristichki"...

Pretpostavljam, dakle, da je artificijelnost porodice nastala u pokusaju reditelja da, sa malo para i vremena, sto vise udalji porodicu od realnosti, ne bi li nekako zabasurio "pijacni" koncept...

I da je, onda, reditelj, lepo, uz'o da pravi "nemi film": pa daj "bleskastu" radnju, pa daj da glumci "malo" "preglumljuju", pa daj da malo ubrzaaaamo, pa daj da ovde i tamo malo "zafali frejmova", pa daj da rasveta "tamo pukne, vamo 'zgasne", pa daj da...

Naravno, znamo od cega se pita ne pravi, pa smo, umesto "pokrivanja" jednog problema, dobili dva "ravnopravna".
mlst
HOF Reklama i nagradna igra za smoki

http://www.kakojedemsmoki.com/page/home/sr.html
mirtodor
CITAT (mlst @ Apr 22 2009, 02:55) *
HOF Reklama i nagradna igra za smoki

http://www.kakojedemsmoki.com/page/home/sr.html

Uveren sam da moj reaction na ovo pre spada ovde.

mirtodor
HoOK:
Sajam gradjevine - "Gradite lako".
Jednostavna zamisao, "iz dvokoraka" do benefita, sasvim simpa prosta animacija.

HoSP (Hall of Sexists' Paradise):
"mini jaffa, maxi zabava"
Ma, da, mladeposlovnezene su kokosarnik...
Ako i nisu, moramo ih na to napraviti.

HoMZKC (Hall of "Muzikica")
Centroproizvod, svi spotovi.
Ako nesto ne miogu da podnesem, to je kad neko dodje kod muzikanta i naruci: "'ajde, napravi nam za ovaj spot neku muzikicu", a onda muzikant napravi neku "muzikicu".

HoJ (Hall of Jurodivost):
Centroproizvod, Zacin C.
Da li sve zene, kada su same u kuhinji i kuvaju, nabrajaju naglas koje sastojke upravo koriste u procesu?
"Za pocetak, Zacin C!"
A inace:
Pa, dobro, valjda je "za pocetak" neka voda u serpi? Ili ulje u tiganju? Ili...
A, ne, shvatio sam: Zacin C je glavno jelo, a meso i povrce su prilozi...

HoVTPFI (Hall of Vec Tradicionalna Provincijalna Fasciniranost Italijom):
Forma Ideale.
Nasao bih onog ko je ovoj naratorki rek'o da naziv firme procita k'o Mica Orlovic italijanske nazive pocetkom 60-ih u prenosu San Rema...

HoPV&SUUD (Hall of Pogresno Vaspitanje & Strah U Ulici Deterdzenata):
Vanish Oxi Action Intelligence.
Jes' da nije domaca, al' k'o da jeste...
Dakle, prvo se pojave deca koja unistavaju licnu i porodicnu imovinu.
Nisam pristalica batina, osim, mozda, nad losim roditeljima, kao u ovom slucaju.
Onda se u porodicnom domu niotkuda pojavi zenska osoba problematicnog tena i zlog pogleda.
Onda V.O.A. Intelligence izvredja nasu inteligenciju...

HoL (Hall of Lokalizacija):
RoC.
"Sa manje bora osecam se sigurnije, cak i IZBLIZA."
Brate...
"Trenutno punjenje bora koje traje"
Imam kognitivnu disonancu u pogledu pojma protoka vremena...

HoL2 (Hall of Lokalizacija 2):
Wash&Go.
Da batalimo onaj glas frustrirane tinejdzerke u telu mlade zene.
Okrenimo se tekstu naratora.
"...mozete uzivati u sto posto volumena!"

HoL3 (Hall of Lokalizacija 3):
Pantene.
Jos malo teksta naratora u off-u.
"...kosi daju sedam vidljivih znakova jake kose!"
A tek izgovor slogana "Blistaj."...
(Ma, nek se i slozimo da u nasem jeziku imperativ ne mora da ima uzvicnik...)

Ovo je, dakle, bio deo spotova iz uvodnog bloka 2. dela "Sluzbene (zlo)upotrebe" serijala "Insajder".

Za kraj, HoWTFMP (Hall of WTF Media Planning):
Po uvodnom i izvodnom bloku reklama, reklo bi se da 85% do 90% gledateljstva "Insajdera" cine mladeposlovnezenekojeznajustazeleodzivota, kao i mladesuprugemajkeidomacice.
Candy Guru
Upravo sam zapazio prevedenu verziju ove reklame za Wilkinson, i mislim da davno nisam video nishta gore.
http://www.youtube.com/watch?v=g9K-6fO7N_s
mirtodor
CITAT (Candy Guru @ Apr 23 2009, 00:35) *
Upravo sam zapazio prevedenu verziju ove reklame za Wilkinson, i mislim da davno nisam video nishta gore.
http://www.youtube.com/watch?v=g9K-6fO7N_s

A tek je vrhstra ako je lokalizovana verzija spota pochela da se emituje kod nas tek nakon shto je "igrica" na sajtu "ubivena".

Dakle, totalni "idem shorom, nema veze" pristup...
Christopher Carrion
HoHLVbRN (Hall of Hot Line Voice but Retarded Nevertheless) - Zepter TuttoLuxo - Za početak imamo ubersexy psihijatriškinju™ koja razgovara sa usisivačem (to nam valjda nešto govori i o njenoj normalnosti) koji pak nije siguran da li je Supermen (ili nešto sasvim drugo)... Kao šlag imamo VO koji je maksimalno erotizovan što dovodi do toga da jedva može da se razazna kako se zove dotična supermenolika sprava. Sve u svemu, kao Radmila Milentijević svojevremeno ("...uvek kada razgovaram sa predsednikom, ja jako puno od njega naučim.") tako i ja - svaki put kad vidim ovu reklamu ja se jako puno oraspoložim.
mlst
Za kraj mogao je da se pretvori u transformersa smile.gif
Shooree
oh bože, odavno se ne zabavih ovako, hahah... Mirtodore, prokletniče, ispade mi parče divnog bureka na pod zbog tebe.
Što se tiče tvog ranijeg posta:
CITAT
... (OK, ne mora biti samo EI account manager-a; naime, u ovoj provincijalno-epigonskoj "KRIZA, KRIZA!" psiholoshkoj raspomamljenosti, neke agencije pristaju na sve i svashta - i u budzetskom i u timeline pogledu, samo da bi zadrzali klijenta, uradili neki pos'o, naplatili isti...) ...

raspisah se i ja pomalo na tu temu.

Evo i mog HOPUSN (Potencijalni Uzrok Saobraćajne Nesreće) predloga: bilbord za nekakvu "strelu vremena i horizont slobode". Isuse Bože. Zamalo da poginem jutros na Slaviji. Evo i sajta. Lasciate ogni speranza, voi che entrate...

EDIT: da se razumemo, nemam pojma ko je ovaj matori. Samo me užasno plaši.
StoDaNe
HOSSS... BIP BG pivo (cini mi se): "Zezamo krizu". (prisecam se histerije sa 2000-tom, milenijumima, project 2000-tima ...)

HOS Akcija sa Smoki-jem ok, ali tv ad mi je ... "Kako jedem smoki? BON(M), BON!" Valjda sam dobro cuo/razumeo. Onaj zenski piskavi glasic (para usi), a onda hladan "muski" tus (bombon), a o konceptu pojedinih reklama necu da trosim reci (jednokratna upotreba).

HOS Ja imam problem sa svakom reklamom koja dolazi pod Jaffa pokroviteljstvom (cura/paravan, cure/Jaffa proizvod/luda zurka )... veze s vezom nema (jednokratna upotreba).

Ali ona prva gore, BG pivo, je bez premca u svojoj tragi-komicnoj, aktuelno populistickoj varijanti a sve to u cilju "zezanja krize" i podizanja prodaje. A i to pivo i muvanja sa istim (mislim uopste na trziste piva, tzv. "pivarska prejebotina" i prelepljivanje etiketa i razni u stvari jedan proizvod pod velom razlicitih brendova i tra la la. Ne zna se/zna se ko proizvodi, ko puni za koga, ko i gde lepi razne etikete... Udri brigu na pivo, kez na facu, ja sam mentol i meni je super ... mogu da mi seru po glavi ali I'm jerking around the crisis and I'm happy. Kad nas kriza dokaci (a hoce sigurno i to tvrdo) bice kukanja.

HOGOOD Milka cokolada, priroda/telence/frizbi/pas/gradsko dvoriste.
Oliver Brown
HoF Telenor print kampanja racuni ne moraju biti toliko strasni sa origami paucima i skorpijama... veri najs
tijana.
HoS
Na eks - Nikola Kojo ("mislio sam na keks, naravno")

evo ga sampionski glup copy. jedan kadar, more glupavih reci i jeftina fora na kraju - to je to.
tjah
http://www.youtube.com/watch?v=WzJkEiqDR0M

fejm.
tjah
CITAT (Shooree @ Apr 24 2009, 14:14) *
Evo i mog HOPUSN (Potencijalni Uzrok Saobraćajne Nesreće) predloga: bilbord za nekakvu "strelu vremena i horizont slobode". Isuse Bože. Zamalo da poginem jutros na Slaviji. Evo i sajta. Lasciate ogni speranza, voi che entrate...

aamajgaaad
Christopher Carrion
CITAT (Shooree @ Apr 24 2009, 14:14) *

Čovek persona.

Драгољуб Којчић рођен је 1954. године у Београду.
Дипломирао је филозофију на Филозофском факултету у Београду.
Бави се политичком филозофијом, политичком теоријом и методологијом.
Један је од оснивача демократске опозиције у Србији 1990. године и аутор првих програмских текстова национално-демократске политичке опције. Исте године покренуо је са Радославом Брацом Павловићем лист Држава. Био је главни и одговорни уредник овог листа током 1996. и 1997. године и уредник у Српском књижевном гласнику.
Учествовао је у оснивању Института за геополитичке студије 1997. године.
Председник је Српске демократске странке у Србији од 1997-2003. године.
У првој влади која је формирана после октобарских промена 2000. године постављен је са листе Демократске опозиције Србије за заменика министра за везе са Србима ван Србије.
Од 2004-2007. године био је народни посланик у Народној скупштини републике Србије.
Учесник је бројних домаћих и међународних научних и политичких скупова посвећених проблемима савремене демократије и српском националном питању.

Shooree
ama, videste li mu bilbord, bre-bre?
toi se dvip`t ne ražda...

EDIT: lepo je znati da pored odgovora imamo i nacionalno pitanje, te da se neko o tome i skuplja&raspituje
brandophobia
CITAT (Oliver Brown @ Apr 26 2009, 21:26) *
HoF Telenor print kampanja racuni ne moraju biti toliko strasni sa origami paucima i skorpijama... veri najs

Tema kompletne Telenor kampanje (i print i TVC):

Do sada smo vam slali zastrasujuce visoke racune, we have scared shit out of you. Onda ste vi smanjili kolicinu price, nema se para.
Napravili smo zato novi paket, kojim smanjujemo svoj profit, ali to nam nije vazno, jer
Telenor je sada dobar.

Ako vam je (to) dobro, onda ništa.

Oliver Brown
ako cemo da iskljucimo sve momente kada se kompanije pretvaraju da ih interesuju njihovi klijenti da bi iz toga profitirale onda komotno mozemo da ugasimo ovaj dio foruma wink.gif

moja ideja je bila da je kampanja prilicno kreativna i vrlo fino odradjena... to je sve...
brandophobia
CITAT (Oliver Brown @ Apr 28 2009, 09:51) *
ako cemo da iskljucimo sve momente kada se kompanije pretvaraju da ih interesuju njihovi klijenti da bi iz toga profitirale onda komotno mozemo da ugasimo ovaj dio foruma wink.gif

moja ideja je bila da je kampanja prilicno kreativna i vrlo fino odradjena... to je sve...

Ma jeste lepa (i "kreativna"), ali je nefunkcionalna: moja prva impresija je - Telenor me je do sada drpao samo tako. Jednostavno, ova prica je morala da bude ispricana drugacije, nema razloga za tim before and after pristupom, to je prosta strateška greška.
mirtodor
CITAT (brandophobia @ Apr 28 2009, 10:29) *
Ma jeste lepa (i "kreativna"), ali je nefunkcionalna: moja prva impresija je - Telenor me je do sada drpao samo tako. Jednostavno, ova prica je morala da bude ispricana drugacije, nema razloga za tim before and after pristupom, to je prosta strateška greška.

Hm, bojim se da su, od svih P&G "dostignuca", pre "gadjali" komparativni pristup "obicni (konkurentski) deterdzenti - nas deterdzent" al' su koncepcijski problem nemogucnosti koriscenja kartonske kutije ili plasticne vrecice/boce na kojoj pise "racun obicnog provajdera" resili na pogresan nacin. Naime, smetnuli su sa uma da ako "obicni deterdzent" zamene SVOJIM - jedino mogu da dobiju "before - after" efekat. Hocu reci, ako se dobro secam - baja od sanduceta do stana nosi - Telenor "uni-bomber" kovertu, zar ne?!

Well, ponikad nije zgoreg koriscenjem bazicne empatije "testirati" kauzalitet u relaciji "emisija i transmisija informacije - recepcija, dekodiranje i reakcija konzumenta".
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Apr 28 2009, 16:21) *
Well, ponikad nije zgoreg koriscenjem bazicne empatije "testirati" kauzalitet u relaciji "emisija i transmisija informacije - recepcija, dekodiranje i reakcija konzumenta".

Boli me glava ceo dan i gornja rečenica mi uopšte ne pomaže...

smile.gif
brandophobia
CITAT (mirtodor @ Apr 28 2009, 16:21) *
Hm, bojim se da su, od svih P&G "dostignuca", pre "gadjali" komparativni pristup "obicni (konkurentski) deterdzenti - nas deterdzent" al' su koncepcijski problem nemogucnosti koriscenja kartonske kutije ili plasticne vrecice/boce na kojoj pise "racun obicnog provajdera" resili na pogresan nacin. Naime, smetnuli su sa uma da ako "obicni deterdzent" zamene SVOJIM - jedino mogu da dobiju "before - after" efekat. Hocu reci, ako se dobro secam - baja od sanduceta do stana nosi - Telenor "uni-bomber" kovertu, zar ne?!

Word!
A drugi pasus je idealan kao naslov u udzbeniku (ako vec nije smile.gif
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Apr 28 2009, 16:33) *
Boli me glava ceo dan i gornja rečenica mi uopšte ne pomaže...

smile.gif

CITAT (brandophobia @ Apr 28 2009, 16:53) *
Word!
A drugi pasus je idealan kao naslov u udzbeniku (ako vec nije smile.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Doooobro... onda, evo jedne moguce "operacionalne definicije" te vrste "testa", vec na brainstorming-u:

"OK, prvo bar pola sata pauze da iskuliramo euforiju ego-tripa zbog super koncepta, a zatim - da koncept zajedno prodjemo naglas, korak po korak, da vidimo kako to moze biti shvaceno, da se nismo negde za***ali..."

smile.gif
Shooree
ahahaha, moram da spemujem, ali sam posle prvog mirtodorovog posta doslovce izrekao CC-jev reply na glas. I zatim ga prochitao. Bolji ste od svakog sitcoma, isusaminazarecanina.

on topic> jeste, da. ali, meh. meni smeta perpetuacija mita opasnih zhivotinja "po defaultu", buduci da sam terarista, pa nikom nishta... sigh
frenchman
^ & ^^ & ^^^ & ...

Razmisljam vec danima o onoj koverti sa Telenorovim znakom, a onda sam i video print radove, i mora im se priznati da su dobri. Razmilsljam, jer mi je not likely da LB ili Grey, ko je vec radio kampanju, napravi bas tako kardinalnu gresku. Prvo sam pomislio da mozda targetuju nove korisnike, ali onda sigurno ne bi bio Telenorov znak na koverti. Onda mi je sinulo. Moguce je, sasvim je moguce da je cela zavrzlama sa before and after copy-em mozda priprema terena za eventualno poskupljenje tarifa, usled dodatnog oporezivanja usluga mobilne telefonije...

Call it crisis management...?
brandophobia
CITAT (frenchman @ May 4 2009, 23:37) *
^ & ^^ & ^^^ & ...

Razmisljam vec danima o onoj koverti sa Telenorovim znakom, a onda sam i video print radove, i mora im se priznati da su dobri. Razmilsljam, jer mi je not likely da LB ili Grey, ko je vec radio kampanju, napravi bas tako kardinalnu gresku. Prvo sam pomislio da mozda targetuju nove korisnike, ali onda sigurno ne bi bio Telenorov znak na koverti. Onda mi je sinulo. Moguce je, sasvim je moguce da je cela zavrzlama sa before and after copy-em mozda priprema terena za eventualno poskupljenje tarifa, usled dodatnog oporezivanja usluga mobilne telefonije...

Call it crisis management...?

TelenorE, sve ti je oprosteno!
Nakon susreta sa serijom novih spotova za 066, sve sto Telenor radi ima nadnaravnu vrednost, prelepi su, prepametni & ostajem im veran do kraja inkarnacije!!!

Video sam cca. 2 ili 3 spota za o66, upravo.

Malo sam razumeo. Ono sto sam razumeo mi se nista ne dopada.

mirtodor
CITAT (brandophobia @ May 4 2009, 23:44) *
TelenorE, sve ti je oprosteno!
Nakon susreta sa serijom novih spotova za 066, sve sto Telenor radi ima nadnaravnu vrednost, prelepi su, prepametni & ostajem im veran do kraja inkarnacije!!!

Video sam cca. 2 ili 3 spota za o66, upravo.

Malo sam razumeo. Ono sto sam razumeo mi se nista ne dopada.

Kako nisi razumeo?

To je sasvim nov kreativni postupak, genijalno osmisljen od strane genijalnih "marketinskih magova"*.

Postupak nosi naziv: "ultimativno impliciranje Benefita" i zasnovan je na fenomenu koji je nazvan "paranormalna predestiniranost brenda za posedovanje Benefita".

Operacionalna definicija ovog kreativnog postupka glasi:

"Sama cinjenica da smo producirali i da plasiramo promotivnu kampanju visokog tehnickog profila, izuzetno ucestale frekvence, te, sledstveno tome, i velikog budzeta, treba u Tvojoj svesti, cenjeni potroshachu, da jasno i snazno implicira kako u brendu, chiji logotip se pojavljuje u toj kampanji, SIGURNO postoji vec nekakav benefit za Tebe, te da, stoga, Ti, neizbezno i logicno MORAS postati lojalni konzument i tog brenda."

Zlobnici ce krajnje neargumentovano tvrditi da one kampanje tzv. "emocionalnog brendinga" i tzv. "mood" kampanje koje svoju emocionalnost i svoj "mood" ne zasnivaju na USP-u, vec na pokusaju izazivanja bilo kog lepog osecanja bez bilo kakvog povoda, ali oslonjeno na pretpostavljene potrebe odredjenih socio-psiholoshkih kategorija stanovnishtva za lepim osecanjima i dobrim raspolozenjem - da takve kampanje, u krajnjoj liniji, predstavljaju ultimativni izraz maksimalnog neposhtovanja konzumenata i svodjenje ogromnog broja pripadnika jedne drustvene zajednice na Pavlovljeve pse vodjene instinktom i osnovnim nagonima kojima je besmisleno emitovati kampanje zasnovane makar u samom polazistu na racionalnim argumentima za cin potrosnje.

Naprotiv, radi se o izuzetnoj brizi oglasivaca i agencija za emocionalnu stabilnost i dobrobit konzumenata. Ovakve kampanje potrosacima porucuju: Kupi taj proizvod i desice se nesto lepo. Drugacije. Jer, tvoj zivot pre ovog proizvoda, jednostavno - sucks. A kad budes imao ovaj proizvod - sve ce biti drugacije. Mnogo lepse. Ne pitaj zasto. Veruj mi na rec. Ne razmisljaj. Prepusti se trenutku. Trenutku u kojem gledas moj spot. Prepusti sebe Meni. Kao i tvoj novac.

Zlobnici ce, naravno, reci da bi i spotovi od 10-ak animiranih sekundi u kojima se vide, na primer, logotipi proizvodnih brendova, te logotip over-all brenda, bili jednako efikasni u tolikoj frekvenci emitovanja.

Cinjenica da ne postoje paralelene realnosti u kojima bi ti zlobnici to mogli dokazati dovoljna su potvrda nadnaravne kreativnosti svih kreativnih timova koji koriste pristup "generalnog impliciranja benefita".

Takodje, ovaj postupak je i, u uslovima svetske ekonomske krize, krajnje ekonomican: cinjenica da tim sastavljen od jednog psihologa, jednog account-a, jednog snimatelja i jednog DTP-a moze do unedogled osmisljavati i realizovati ovakve kampanje cini izlisnim uposljavanje ionako precenjenih kreativnih direktora, kopirajtera, art direktora, dizajnera, reditelja...

Gore navedeni TNO-i (Timovi Novog Oglasavanja) svakako ce uspevati da kreiraju i produciraju nebrojene kampanje koje ce, sve do jedne, na prezentacijama Klijentu, odnosno, komisiji sastavljenoj od clanova middle management-a koji svakako ne pripadaju ciljnoj grupi proizvoda i brenda, niti ciljnoj publici kampanje, proizvoditi ucestali "Oprah effect" koji se manifestuje u laganom iskrivljavanju glave pri kraju gledanja spota i otegnutoj verbalnoj reakciji: "Jaaaaaoooo, shto je sllllattttkoooo..."

Uostalom, svo to kritizerstvo proisteklo iz puke ljubomore, jednostavno, nije tacno, iz prostog razloga sto mi tvrdimo da to nije tacno.

* Sve osobe koje tvrde da sintagma "marketinshki mag" predstavlja oksimoron (koriscenjem demagoskih floskula da "ako je marketing, onda nije magija", te da "ako je mag, onda se ne bavi marketingom") imaju biti pozvane na informativni razgovor u Udruzenje ekonomskih propagandista Srbije. Neodazivanje se kaznjava veshanjem na Terazijama, kod Costa Cafe-a.
kodi
imal toga ja jutjubu smile.gif

StoDaNe
Videste li reklamu za HEBU kiselu: "... da ne izvetri ... da se ne o'ladi". (Ristovski i Diklic)
Koje NJESRA.
Christopher Carrion
Nije, baš je super.
Shooree
ma sasvim je ok tvc za Hebu. baš mislim da radi pos`o.

Nego, videh i ja 066 feelgood... i sad shvatam kako se uopšte, ali najiskrenije, ne sećam šta sam video. :S
A još sam obratio pažnju, jer sam pročitao mirtodorovu tiradu juče. Bitno da sam zapamtio one neke sinhrone krekere iz neke španske pekare, sa fabulom tvc-a besramno a la "Allo-Allo".. meh
frenchman
Ne znam da li ste videli 066 vencanje sa novim brojem, a pricaju o kontroli troskova. WTF!? blink.gif

Inace, zna li neko je li ova Amstelova reklama, If you don't know me by now..., napravljena u domacoj radinosti ili sta vec? Onaj pijanista na kraju je nas lik. Reklama mi je bas simpa, bila bi jos bolja da je domaca... smile.gif

brandophobia
CITAT (frenchman @ May 7 2009, 01:49) *
Ne znam da li ste videli 066 vencanje sa novim brojem, a pricaju o kontroli troskova. WTF!? blink.gif

Inace, zna li neko je li ova Amstelova reklama, If you don't know me by now..., napravljena u domacoj radinosti ili sta vec? Onaj pijanista na kraju je nas lik. Reklama mi je bas simpa, bila bi jos bolja da je domaca... smile.gif

Sto se tice 066, stvarno nemam reci, svaka cast "tiradi" od preksinoc smile.gif ...
Kljucna glupa recenica spota "Trosite kredit stedljivo...." - genijalna anti-reklama!!! smile.gif Ko je ovo radio uopste? Launch je radio McCann, koliko se secam...

Amstel: Izgleda da je dosnimavano pa uklapano (i to dobro, ne vidi se razlika u fakturi slike) - u originalu ima "malo drugacijih scena" (i konzumacije, sto kod nas, je'l te, ne sme) http://www.youtube.com/watch?v=3wzIGB2eVgo
tijana.

koliko ja znam, poslednja scena je nasa. http://www.youtube.com/watch?v=3wzIGB2eVgo
ps - preteche me brandophobia
mirtodor

Lichna impresija: negde u drugoj polovini devedesetih, na jednom venchanju u zemunskoj opshtini, nakon svih divnih rechi o braku, maticharka zapoche "kratko izlaganje" o tome kako "koristi ovu priliku da mladence, nove supruznike, pozove da kupe proizvode koji ce im svakako trebati u zajednickom zivotu, proizvode poznatog proizvodjaca (...)", itd...

Gospode, koliko je to samo bilo nadrealno, morbidno, out-of-line i degutantno, neki od svatova su bili zvuchno konsternirani, a ja bejah pomislio da sam nekako upao u vremensko-prostorne dveri i ispao u skrivenu kameru usred zajednickog skecha Dzona Kliza, Dejva Alena i Benija Hila, a sva trojica na metu...

Ne bih se vracao na komentarisanje ovog spota. Ionako je, beshe, Fervex spasio ono rumunsko ili madjarsko venchanje, je l' tako, beshe? Il' to beshe Coldrex?

Uostalom, ishchitajte* front page na http://www.066.rs/flash/066i.html
Tako lep promotivni koncept, a tako olako bachen u kantu.
Shteta.

*Meni, licno, najvise se dopada peti red: "NE POKAZUJEMO LJUDE SA LAZNIM OSMEHOM". Aha.
tjah
CITAT (Shooree @ May 6 2009, 23:57) *
ma sasvim je ok tvc za Hebu. baš mislim da radi pos`o.

shta tu radi posao, majke ti :P
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.