Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Hall of F/Shame
Dizajn Zona > DZ diskusije > Advertajzing
Stranice: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Christopher Carrion
Logično, i fasada kuće će biti suptilno išarana Telenor-related grafitima. Da, baš kao MT:S. smile.gif
mulder_
Uz to, i logo je premali.
vili
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 14 2008, 01:13) *
Kriminalno je. Prva asocijacija mi je bio film "Shining" a onda sam se zapitao - kako je moguće da su završili montažu, seli da ogledaju reklamu i da niko nije rekao: "Hmmm, ljudi... ovo izgleda... potpuno bizarno. Da li ste baš sigurni da ovo želimo da ostavimo ovako?"

Uh, evo videh i tu reklamu i blago je reci da sam bio shokiran. Apsolutno delim isto misljenje.
Neko je bre uzeo pare za to huh.gif
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 24 2008, 20:30) *
Logično, i fasada kuće će biti suptilno išarana Telenor-related grafitima. Da, baš kao MT:S. smile.gif

Prigodno bi se u gornjem levom uglu mogao pojaviti i inserter? Nesto, tipa, Telenor TV...
Skrol bi takodje mogao emitovati prigodnu Telenor poruku o...
Takodje, osoba koja bi u donjem desnom uglu jezikom gluvonemih...
Mozda bi i sam spot negde u 23'' mogao biti intercepted jednom 7-sec. "maskom" koja bi efikasno i efektno komunicirala poruku o Telenor-ovim...

OK, jesmo li sve pokrili?

EDIT:
A, da - Telenor jakna, Telenor zimska kapa, Telenor shal...
Telenor kao drustveno odgovoran donator mladih gorana (znak na stablu zimzelenog drveca)...
Christopher Carrion
I kao najvažnija stvar, na prozorima kuće moraju biti - ROLETNE.
Zašto? Zato što su "roletne" subliminalni "telenor".

smile.gif
igr
^

laugh.gif

To je već NLP. I posle kada te pitaju, šta si oduvek želeo da ti Deda Mraz donese.....pa telenor paket naravno, još od malih nogu.
++K
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 25 2008, 22:28) *

smile.gif

wow! iskreno sam zadivljen huh.gif
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 25 2008, 22:28) *

smile.gif

CITAT (++K @ Dec 26 2008, 16:33) *
wow! iskreno sam zadivljen huh.gif

Vidim, neki prate druge podforume DZ-e, wink.gif , dok drugi ne prate, tongue.gif ...
++K
cinjenica da nemam pojma o cemu pricas valjda svedoci o tome da spadam u ove druge?
feedback
mislim da komplikujete bez potrebe, sem toga 100e je ogroman novac.

dovoljno je da se u svaki 25-ti frame ubaci veliki logo. ja to mogu da uradim za 50e ili 35e po reklami ako je u pitanju serija.
ukoliko logo ne mora da ide preko celog ekrana, moglo bi i za manje. ljudi smo, dogovoricemo se..
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Dec 26 2008, 17:07) *
Vidim, neki prate druge podforume DZ-e, wink.gif , dok drugi ne prate, tongue.gif ...

CITAT (++K @ Dec 26 2008, 17:24) *
cinjenica da nemam pojma o cemu pricas valjda svedoci o tome da spadam u ove druge?

Hvala drugu Mirtodoru na dobronamernom podsećanju. smile.gif

Copyright na "roletne" kada je Dizajn Zona u pitanju ima Mr.Sch.
Pošto ja ne mogu i nemam načina da dokažem da ideja (odnosno, u mom slučaju više je u pitanju zapažanje za koje nisam mogao da smislim konkretnu upotrebu do pre par dana i ovih naših malih pošalica na "make the logo bigger" tendencije) nije samo moja (a datira iz neke privatne kvazianagramske zezalice još iz doba kada Telenor nije ni bio prisutan u Srbijici, svojevremeno kada se u trenucima dokolice razmišljalo i o akvarijumima i bazenu u obliku telefona, naravno - za Vodafone) moraću da se ograničim na čuvenu i ozloglašenu "kreativnu inspiraciju". I, da - osećaj je odvratan.* sad.gif

Kao što kažu, život je plaža/kučka...

*p.s. Kada se malo prisetim, osećaj ipak nije toliko odvratan kao saznanje da je ideja koja nam je nekada davno pala na pamet za print oglas (i na koju smo bili ultragigamega ponosni i užasno srećni kako to već mogu da budu maleni advertising mladunci, zagledani u zvezde očima punim nade i naivnih očekivanja) odbijena i prilično popljuvana od strane klijenta.
Ali, ni to nije toliko odvratno kao osećaj koji čovek ima kada se te svoje ideje seti nakon tri godine jer je ugleda, uz malenu modifikaciju, kao jedno od pobedničkih rešenja na čuvenom inostranom advertising festivalu.

Transkript zabeležen tom prilikom: "Ali... ali... ovo je... ali... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!"
StoDaNe
^ Jeste zajeban/glupav osecaj, ALI tesi se druze, uvek ce biti novih/boljih ideja/koncepata jer ovaj svet/univerzum ... je prevelika inspiracija sa sve nas.

Prica/zajebancija vezana za logo expose...
Logo/Ne Logo, u kojoj meri ... stvar pristupa, afiniteta ili stava ONOG koji se promovise. Reklama Axe-"Cokoladni Covek", nemas pojma o cemu se radi dok je ne odgledas do kraja i vidis da se radi o Axe proizvodu.
Dovoljno je SAMO JEDNOM ODGLEDATI reklamu i ostace ti urezana u pamcenje (Axe), ZNACI SAMO JEDNO EMITOVANJE. U tom kontekstu ja se te reklame uvek SETIM, A SETIM SE I AXE, bez obzira sto koristim samo parfeme drugih proizvodjaca. Tako da o cerdanju sekundi i da bas u svakoj sekundi "guras" logo ... jer mi nemamo pojma sta je to Telenor (ili neko njemu slican) ... Sustina drugari, sustina.
mirtodor
CITAT (Christopher Carrion @ Dec 26 2008, 20:20) *
Hvala drugu Mirtodoru na dobronamernom podsećanju. smile.gif

Vi ste dobrodošli. (You're welcome.) biggrin.gif

Copyright na "roletne" kada je Dizajn Zona u pitanju ima Mr.Sch.

Igzektli.

Pošto ja ne mogu i nemam načina da dokažem da ideja (odnosno, u mom slučaju više je u pitanju zapažanje za koje nisam mogao da smislim konkretnu upotrebu do pre par dana i ovih naših malih pošalica na "make the logo bigger" tendencije) nije samo moja (a datira iz neke privatne kvazianagramske zezalice još iz doba kada Telenor nije ni bio prisutan u Srbijici, svojevremeno kada se u trenucima dokolice razmišljalo i o akvarijumima i bazenu u obliku telefona, naravno - za Vodafone) moraću da se ograničim na čuvenu i ozloglašenu "kreativnu inspiraciju". I, da - osećaj je odvratan.* sad.gif

Well, you know: first come, first service, game, set, match. smile.gif

Kao što kažu, život je plaža/kučka...

Život je plaža, a onda bajcuješ. (Life is a beach, and then you dye.)

*p.s. Kada se malo prisetim, osećaj ipak nije toliko odvratan kao saznanje da je ideja koja nam je nekada davno pala na pamet za print oglas (i na koju smo bili ultragigamega ponosni i užasno srećni kako to već mogu da budu maleni advertising mladunci, zagledani u zvezde očima punim nade i naivnih očekivanja) odbijena i prilično popljuvana od strane klijenta.
Ali, ni to nije toliko odvratno kao osećaj koji čovek ima kada se te svoje ideje seti nakon tri godine jer je ugleda, uz malenu modifikaciju, kao jedno od pobedničkih rešenja na čuvenom inostranom advertising festivalu.

Transkript zabeležen tom prilikom: "Ali... ali... ovo je... ali... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!"

Još je lepši fazon kad, kao, pukneš u superfinalu pitch-a, pa par meseci kasnije vidiš ideje Tvog tima, "modifikovane" - u kampanji koju nisi dobio jer je drugi tim bio, je l', "kreativniji"...
U Divljini Ti ne vredi ni da first come...
Ili, što bi čoveku koji je pre 10 godina registrovao svoj slogan "Beograd je Svet" rekli u BELEF-u: To bi se lako oborilo na sudu. Prevod? We own the court.

CITAT (StoDaNe @ Dec 27 2008, 15:30) *
^ Jeste zajeban/glupav osecaj, ALI tesi se druze, uvek ce biti novih/boljih ideja/koncepata jer ovaj svet/univerzum ... je prevelika inspiracija sa sve nas.

Prica/zajebancija vezana za logo expose...
Logo/Ne Logo, u kojoj meri ... stvar pristupa, afiniteta ili stava ONOG koji se promovise. Reklama Axe-"Cokoladni Covek", nemas pojma o cemu se radi dok je ne odgledas do kraja i vidis da se radi o Axe proizvodu.
Dovoljno je SAMO JEDNOM ODGLEDATI reklamu i ostace ti urezana u pamcenje (Axe), ZNACI SAMO JEDNO EMITOVANJE. U tom kontekstu ja se te reklame uvek SETIM, A SETIM SE I AXE, bez obzira sto koristim samo parfeme drugih proizvodjaca. Tako da o cerdanju sekundi i da bas u svakoj sekundi "guras" logo ... jer mi nemamo pojma sta je to Telenor (ili neko njemu slican) ... Sustina drugari, sustina.

Well, kad srpske gazde s'vate da "strateški zasnovana kreativnost" i "strateški isplaniran medijski plasman" treba da posluže smanjenju enormnih troškova hiperfrekventnog medijskog plasmana, onda će s'vatiti i da se isplati "skupo" platiti još nešto osim "šarEno & bogAto" produkcije za opsenu prostote.
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Dec 29 2008, 10:52) *
Još je lepši fazon kad, kao, pukneš u superfinalu pitch-a, pa par meseci kasnije vidiš ideje Tvog tima, "modifikovane" - u kampanji koju nisi dobio jer je drugi tim bio, je l', "kreativniji"...
U Divljini Ti ne vredi ni da first come...
Ili, što bi čoveku koji je pre 10 godina registrovao svoj slogan "Beograd je Svet" rekli u BELEF-u: To bi se lako oborilo na sudu. Prevod? We own the court.

A još je najlepši fazon kada se kao stoka iscimaš na pitchu, budeš u finalu (tj. tako ti je makar rečeno), posle segamega dodatne muke (naravno) izgubiš a pobednička kampanja (sa sve spotom od 45 sekundi i vrlo vrlo komplikovanom produkcijom) se pojavi na televiziji nedelju dana kasnije.

Ne, uopšte nije bilo snimljeno još dok smo mi gledali koji je tim manje zauzet. smile.gif
brandophobia
Besmislice se nastavljaju i u 2009: "Registruj se! 37. Fest"... Kao da sam izbeglo lice, nosilac virusa AIDS-a, clan kluba obozavalaca Koala... HOS!
Trunks
Nisam bio tu jedno vreme, pa jbg ako ste pričali već o tome. HoF: tv ad za Najlepše želje čokoladu, skroz dobar posao. Jedino nisam siguran za copy.

A ne znam šta da mislim o Telekomovoj poslednjoj. Sviđa mi se, iako mi snimci deluju kao stock (mada, upon closer inspection, nisu) i smara gluma glavnog naratora (mogli su ženski glas za ženske osobe itd.).

I što se tiče seks-keks reklame, zar nije bilo nešto slično pre 10 godina, isto prepev tipa "što ja volim taj keks" za Plazmu ili nešto Bambijevo?
tjah
CITAT (Trunks @ Jan 8 2009, 08:47) *
Nisam bio tu jedno vreme, pa jbg ako ste pričali već o tome. HoF: tv ad za Najlepše želje čokoladu, skroz dobar posao. Jedino nisam siguran za copy.

meni je copy ay okay..funkcionisao je na OOH sa packshot.om
za tvc nemam neke reci hvale bash..

A ne znam šta da mislim o Telekomovoj poslednjoj. Sviđa mi se, iako mi snimci deluju kao stock (mada, upon closer inspection, nisu) i smara gluma glavnog naratora (mogli su ženski glas za ženske osobe itd.).

..OFF voice je toliko ochajan da se chini kao da je reklama nehajno adatirana a zapravo je domaca : ))

I što se tiče seks-keks reklame, zar nije bilo nešto slično pre 10 godina, isto prepev tipa "što ja volim taj keks" za Plazmu ili nešto Bambijevo?

nema potrebe troshiti rechi na ovu kampanju..mogu da razumem nameru, ali..avaj
isnogood
WTF?!?

Paris...hey!
mirtodor
CITAT (brandophobia @ Jan 7 2009, 23:33) *
Besmislice se nastavljaju i u 2009: "Registruj se! 37. Fest"... Kao da sam izbeglo lice, nosilac virusa AIDS-a, clan kluba obozavalaca Koala... HOS!

Pa, dobro, to je vec tradicionalno...

Neki se verovatno secaju skandala sa pitch-em za 34. FEST 2006. godine kada je Savet FEST-a (ili ko god da je raspisao pitch) sa sve vredjanjima u "obrazlozenju" odbio XY konkursnih predloga koji su u znacajnom broju uredno odgovorili na brief (neki od predloga su vidjeni kasnije u "galeriji odbijenih" u magazinu Taboo) , da bi potom "po pozivu" sastavili "tim marketinskih strucnjaka" (ili kako su vec to nazvali) koji je "kreirao" kampanju... ispostavilo se da je taj prihvaceni predlog (inace, u suprotnosti sa brief-om), u stvari, kampanja koja je bila odbijena koju godinu ranije, a koja je ovaj put (2006.) predlozena sa sve krshenjem prava vlasnishtva nad kreativnim konceptom...

Da zurka bude veselija, kampanja koja je realizovana za naredni festival (35. FEST 2007.) izgledala je, najblaze receno, "poprilicno kreativno inspirisana" jednim od predloga iz vec pomenute "galerije odbijenih"...

U stvari, za sve smo, u krajnjoj liniji, krivi svi mi koji smo odbili da - zbog potpuno ochiglednih uzroka - i dalje ucestvujemo na pitch-evima za FEST.

Al' - dobro. Kad ovdashnji mentalitet bude shvatio da solidarnost nije samo naziv sindikata u Poljskoj, vec jos jedna od tekovina savremene (pa i zapadne!) civilizacije - mozda nesto i uradimo u ovoj zemlji.
brandophobia
word!
mirtodor
HoOF! (Hall of Ober-Fame!):

Novogodisnji vizuelni identitet ovog foruma.

Dakle, tek sam sad izvalio da ste zavalili pahulje u background, ali i - sto je znacajno vaznije - Deda Mrazovu kapicu na znak!!!

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Mislim da sam negde vec zarkos-u ili K++-u najavio da cu, u slucaju da vidim Deda Mrazovu kapicu na nekom znaku i/ili logotipu - pucati u kolena, 003.gif ... medjutim, u ovom konkretnom slucaju - skidam kap(ic)u!

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Christopher Carrion
^ A kako drugačije? smile.gif
mirtodor
TehnoMobile prodajna akcija Samsung mobilni+DVD player.

HoPO (Hall of Personal Observation) - kad je vec spot "van svake konkurencije":

Hajde, momci, da vidimo - da li biste zaprosili devojku telefonskim snimkom narazanim na DVD?

A vi, devojke, da li biste na to rekle: "DA! DAA! DAAAA!"?
Christopher Carrion
"Kaže - da mu ne bih nedostajala."
"Kaže - da mi ne bi nedostajao."

Simon says - crkni. mad.gif
Christopher Carrion
HotWoPS (Hall of the Worst of Pionir Subotica) - Od svih užasnih Pionirovih reklama (a dobri Alah će znati da su sve katastrofalne, jedna gluplja od druge) ubedljivo je najidiotskija (a u konkurenciji su i reklame sa Karleušom pa to već samo po sebi nešto govori) ona sa fufom vulgaris i telefonskom sekretaricom. "Na stolu je kutija, u kutiji poklon a u poklonu srce, jetra, plućno krilo..." Tako nekako...

Dabogda crk'o onaj koji odobrava te reklame.
kodi
januar je mesec pun stresa? tongue.gif
Christopher Carrion
Dabogda crk'o taj januar!
tijana.
CITAT (Christopher Carrion @ Jan 22 2009, 21:47) *
HotWoPS (Hall of the Worst of Pionir Subotica) - Od svih užasnih Pionirovih reklama (a dobri Alah će znati da su sve katastrofalne, jedna gluplja od druge) ubedljivo je najidiotskija (a u konkurenciji su i reklame sa Karleušom pa to već samo po sebi nešto govori) ona sa fufom vulgaris i telefonskom sekretaricom. "Na stolu je kutija, u kutiji poklon a u poklonu srce, jetra, plućno krilo..." Tako nekako...

CC, spavas na casu? smile.gif citaj stranu 48.
c c c smile.gif
Christopher Carrion
Dabogda-

Ah, da. Jeste. Izvinjavam se. sad.gif

Svejedno, i tada je bila odvratna i sada je odvratna i sutra će biti odvratna. Zaista pleni ta konzistentnost u njihovom marketinškom stvaralaštvu.
Candy Guru
khm... ja ne vidim nishta tako strashno u Karleushinim reklamama, konkretno - Medeno srce i (narochito) za onu chokoladicu (O La La?).
Reklamice su korektne (nishta specijalno), JK se dobro snashla, a ako neko lichno ima problem sa JK, neka se podseti da ona jeste celebrity ovde i da, uprkos glasnom animozitetu manjine... pa... vec sam rekao - manjina su.
StoDaNe
CITAT (Christopher Carrion @ Jan 22 2009, 21:47) *

NAJZAD, da i ja "vidim" cistu emociju u tvom komentaru. Ne racunam pisanje na tvom blog-u ... sto ne nastavis s' tim? biggrin.gif

TehnoMobile ... ja cu da "progutam" i one cure i koncept i reklamu u kompletu POD JEDNIM USLOVOM, da se onaj tenkre/glumac koji vodi "U tudjoj kozi" na pinku, valjda se tako zove emisija, cut-off iz reklame. Ne mogu vise da varim "univerzalce", on mi je ovde NAJNEUBEDLJIVIJI. Ja znam da je tesko vreme, mora 'leb da se jede ... ali ne mora sve bas za pare da se radi. Tako bi trebalo.

A sto se tice Jece i "O la la" ... koncept je jako degutantan/bedan/mizeran ... jedna cura rascepljena drzi korpu sa fr hlebom izmedju nogu, druga rascepljena s' boka drzi drugu korpu sa vocem, Jeca trudna sa svojim kopiletom (u reklami naravno) trazi "muza" na ulici ... i na kraju GRAND FINALE ... izuzetno suptilan/mio/drag/DUBOK muski glas koji nepravilno (fonetski naravno) izgovara "O la la". Ovu reklamu dozivljavam kao grupu f****, ovaj da budem pristojan, prostitutki koje cekaju sledecu musteriju na ulici... E sad pokazite mi AD kucu i ZASLUZNOG KREATIVCA da mu cestitam na "adekvatnoj" promociji za sta? Agenciju za upoznavanje, AntiAids, Kondome, karanfile, nove carape ... ah, ukapirao sam ... u pitanju je cokoladna tortica.

PS: Protiv Jelene nemam nista, dozivljavam je kao surovog profesionalca u poslu u kome je (ne mislim na ovu reklamu). Ona je "kraljica trash-a", epicentar "estrade" i skandala ... i to je cinjenica. Da volim to sto radi, ne volim, da mislim da je najlepsa cura na ovoj planeti (70% ljudi odavde se zestoko pali na nju) ne mislim, da je najatraktivnija, isto ne mislim, da je ... ni to ... itd.
Christopher Carrion
CITAT (Candy Guru @ Jan 23 2009, 17:41) *
khm... ja ne vidim nishta tako strashno u Karleushinim reklamama, konkretno - Medeno srce i (narochito) za onu chokoladicu (O La La?).
Reklamice su korektne (nishta specijalno), JK se dobro snashla, a ako neko lichno ima problem sa JK, neka se podseti da ona jeste celebrity ovde i da, uprkos glasnom animozitetu manjine... pa... vec sam rekao - manjina su.

Da, naročito je korektna ona "hodam kao retard ka oltaru - imam flešbekove da sam jela medeno srce - trčim kući da ga jedem opet - dečko zombi u slowmotionu skače za mnom - propade nam venčanje ali nema veze".

To je toliko korektno da ja stvarno nemam reči.

Ili ona "imam dete - tražim muža"? Mislim, taj scenario verovatno stoji po enciklopedijama kao primer uz pojam "korektno".

A o tome kakav je celebrity JK i gde ona može da bude celebrity i zašto stvarno ne bih. Sad sam jeo.
akki
surovo... laugh.gif
Candy Guru
CITAT (Christopher Carrion @ Jan 23 2009, 18:52) *
Da, naročito je korektna ona "hodam kao retard ka oltaru - imam flešbekove da sam jela medeno srce - trčim kući da ga jedem opet - dečko zombi u slowmotionu skače za mnom - propade nam venčanje ali nema veze".

To je toliko korektno da ja stvarno nemam reči.

Ili ona "imam dete - tražim muža"? Mislim, taj scenario verovatno stoji po enciklopedijama kao primer uz pojam "korektno".

Mislio sam na korektnu izvedbu reklame i opshti utisak, ne da li je korektno ostaviti muzha pred oltarom (gde reklama samo parodira jedan od arhetipskih holivudskih motiva) ili da li je korektno trazhiti muzha/dechka u trudnoci (pretpostavljam da mislish kako to nije korektno, ali necu te pitati za razlog da ne bismo ishli u dubok off).

CITAT (Christopher Carrion @ Jan 23 2009, 18:52) *
A o tome kakav je celebrity JK i gde ona može da bude celebrity i zašto stvarno ne bih. Sad sam jeo.

Celebrity je u Srbistanu i to je jednostavno tako, dopadalo se to nekom ili ne. U galeriji medijski eksponiranih frikova prizor razgolicene pevaljke bez sluha je najbenigniji. A u ove dve reklame ona niti peva, niti govori o svom najjachem adutu, niti je obuchena kao jeftina rava, niti izgleda toliko plastificirano. Shtavishe, bolje se snashla u ovim dvema ulogama od sva-sam-kulturna MBMojsilovic dok se napirlitana sheta medju loncima.
Christopher Carrion
Ok, ali odavno tehnička korektnost nije nikakav parametar u ocenjivanju reklama jer u Srbiji tehnički može da se uradi većina stvari. Tehnika i produkcija su najmanji problem srpskog advertisinga. Sa druge strane, kada se već pominje tehnika, dalo bi se raspravljati o fotografiji i montaži u JK reklamama. Ali da se ostavimo tehnike, recimo da je korektna.

Sve drugo je problem.

Da ne ulazimo sada u etiku ("Pionir" već ima gafove poput one polupedofilske reklame za "Kidy" - btw. to se ne piše tako, koju su onda bržebolje skratili na potpuno besmislenu verziju) i sam izbor celebrityja jer ovde imamo korišćenje krajnje problematičnog role modela kada je u pitanju ciljna grupa koja zbog svog uzrasta nije u stanju da pravilno formira kriterijume i sistem vrednosti te je time naročito podložna manipulaciji. "Baš je dobro biti ja!" dovodi do "Baš bih volela da budem ona!" što je ogroman sociološki problem na jednom mnogo širem nivou, i ne mislim da je tu bilo šta benigno, koliko god to preterano zvučalo.

Scenario je katastrofa. Nikakvih dramaturških opravdanja niti logike nema, nazovikomični elementi su na nivou "reci osam" viceva, "gluma" je primerena scenariju. U redu je korišćenje stereotipa i holivudskih arhetipskih situacija kao alata ali i to mora da ima makar neki smisao i povezanost sa realnošću naročito kada se tako nešto "stavi u ruke" poznate ličnosti. JK je tu samo alat koji je upotrebljen na način kako je jedino i mogao biti upotrebljen - u okviru njenih i kapaciteta tog kreativnog tima.

Na kraju, uopšte nije pitanje šta ja mislim da je korektno jer moje privatno mišljenje nema značaj ni težinu - pitanje je šta se, od milion potencijalnih ideja, na kraju stavi u reklamu koja se ponavlja i ponavlja i ponavlja, jer to postaje statement, korporativna izjava o načinu života i vrednostima koja se komunicira kroz mas-medije.
mirtodor
OK. Svi se secamo Gebelsa:
Sto puta ponovljena laz postaje istina.
Ili, parafrazirano:
Sto puta ponovljena pesma postaje hit.
Ili:
Sto puta prikazan simbol odredjenog socio-kulturnog modela postaje simbol POPULARISANOG, potom POPULARNOG, a potom i DOMINANTNOG socio-kulturnog modela.

Naravno, uvek se moze reci da je JK za Pionir bolje nego Ceca za Fast.

Pitanje je samo da li cemo se sloziti da je to dovoljan napredak.

Sto se mene tice, parafraziracu Ogilivija po ko zna koji put:
Moja buduca zena svakako nece biti moron, a ni moja buduca deca.

Naravno, Srbija nije izuzetak (mislim, 'ajde da ne zalazimo u kolektivisticki egocentrizam ni po osnovu opravdane kritike), inace Hauard Gosidz ne bi pre cca pola veka rek'o: Objasnjavati pojam odgovornosti advertajzing-prakticarima je kao objasnjavati detetu od osam godina da je seksualni odnos kudikamo uzbudljiviji od sladoleda na shtapicu.

E, sad, Gosidzeve Sjedinjene Drzave su imale i imaju i Barneta, i Ogilvija, i Rivza, i Rabikema, i Bernbaha, i Gosidza, i Ebota, i Salivena, i Kloua, i Bogurskog, i boga oca...

A mi?

Dodushe, naravno, uvek se moze postaviti pitanje: kakve su svi ti ljudi koristi doneli svojoj naciji?

Paaaa, recimoooo... makar sigurno nisu dodali shtete na vec katastrofalan vaspitni i obrazovni sistem, niti na itekako upitan sistem preovladjujucih vrednosti.

Za razliku od...?

EDIT:
Oh, sad vidim, usledila je barazna vatra... biggrin.gif

OT EDIT:
Politicki nekorektna verzija vica:
"Pita gluv glupog:
- Koliko je cetiri plus cetiri?
Glup:
- Devet.
Gluv:
- Na k***u te nosam!"
rolleyes.gif
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Jan 23 2009, 22:07) *
EDIT:
Oh, sad vidim, usledila je barazna vatra... biggrin.gif

"Bili smo dva tela što zajedno dišu..." biggrin.gif

off: Za potrebe tačnog citiranja gornjeg stiha bio sam prinuđen da malo obratim pažnju na tekstove pesama T.M.-a
Ono je potpuno nadrealno... blink.gif
Leon
...Naravno, uvek se moze reci da je JK za Pionir bolje nego Ceca za Fast...

Pa, moze se reci al` i ne moze. smile.gif Razlika je samo u tome, a pricamo o etici, da JK reklamira proizvod koji je uglavnom namenjen recimo malo mladjoj populaciji, dok druga katastrofa reklamira proizvod za malo starije. Iz tog razloga, po mom skromnom misljenju, veca katastrofa je reklama, odnosno reklame sa JK.

E, sad, Gosidzeve Sjedinjene Drzave su imale i imaju i Barneta, i Ogilvija, i Rivza, i Rabikema, i Bernbaha, i Gosidza, i Ebota, i Salivena, i Kloua, i Bogurskog, i boga oca...

A mi?

ufff, toliko ih ima da im neznam broj: Kamil Canfor ( zvuci vrlooo ozbiljnooo); pa Shaper; pa kako se ono zvase...a da, Beba; pa isto tako samo malo ridje, Mr. Dzillas; pa onda Vuchich (dao covek izjavu da ce otvoriti marketinsku agenciju); e da, pa SvilanovicKa;
tako da... i mi konjine za trku imamo, nije da nemamo.

OT EDIT:
Politicki nekorektna verzija vica:
"Pita gluv glupog:
- Koliko je cetiri plus cetiri?
Glup:
- Devet.
Gluv:
- Na k***u te nosam!"
rolleyes.gif

laugh.gif Dobar, mator al` dobaaar. smile.gif
mirtodor
CITAT (Leon @ Jan 23 2009, 22:57) *
Pa, moze se reci al` i ne moze. smile.gif Razlika je samo u tome, a pricamo o etici, da JK reklamira proizvod koji je uglavnom namenjen recimo malo mladjoj populaciji, dok druga katastrofa reklamira proizvod za malo starije. Iz tog razloga, po mom skromnom misljenju, veca katastrofa je reklama, odnosno reklame sa JK.

OK, jeste, sa stanovista promovisanih proizvoda i njihovih ciljnih grupa.

Licno sam "jukstapozicionirao" dva simbola sa stanovista socio-kulturnih modela koje ta dva simbola sobom promovisu, u smislu rasprostranjene percepcije da je u finansijskoj osnovi jednog od ta dva modela novac "samo malkice" prljav, a kod drugog modela - i dobrano krvav.

(...) Kamil Canfor (...)

Dakle, doziveh ROFL otkotrljaj!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Na trenutak se zapitah: ko je taj? biggrin.gif
K'o oni shto su se svojevremeno pitali: Shta, bre, 'oce TA Beba Popovic? laugh.gif
Leon
CITAT (mirtodor @ Jan 23 2009, 23:59) *
K'o oni shto su se svojevremeno pitali: Shta, bre, 'oce TA Beba Popovic? laugh.gif

laugh.gif
Christopher Carrion
...Kamil Canfor...

Čitam i kao - "hm, čudno, za ovog nisam čuo... hm, kako glupo ime..." biggrin.gif
"Aha" efekat je bio divan.
frenchman
HoF van svake kategorije!!!! a potencijalno i godine

ufff, toliko ih ima da im neznam broj: Kamil Canfor ( zvuci vrlooo ozbiljnooo);

Znaci, bilo je isto kao i mirtodor i CC, "ko, bre...". Ja sam ga jos citao Kanfor, i opet nista. biggrin.gif

Kad ono... Jalnogeni!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mirtodor
Predlog za bespogovorno isključenje iz HoS/HoF konkurencije:

Kečap Centroproizvod.

Obrazloženje:

Glas naratora izgovara reč "najstrožIJe".

Isto bih predložio da u spotu visi pola "pecaljke" sa sve mikrofonom, ili da je u spotu korišćen song koji su zajedno na brzinu napisali, na primer, Boris Bizetić, Miša Marković i Srđan Marjanović, ili da muški lik u spotu "petokrači" ženski lik po stražnjici uz polupijani šeretski smeh dok izgovara: "Dobra p****a, a?! A?!"

Ovo sa "duplim jotovanjem" je - u svom delu timskog rada - ekvivalentno navedenim eventualnim situacijama.

Te je, kao takvo, jednako neoprostivo.

HoO (Hall of Out), please?
Christopher Carrion
"Najlepšije vas molimo,
mi ovaj kečap volimo,
jer ko naš kečap ždere,
mnogo lakšije..."

Zamišljeni B.B. džingl (koji mi se upravo desio u glavi) za Centroproizvod kečap kojim smo isti u potpunosti isključili iz viteškoga nadmetanja u ovoj temi.
mirtodor
Zahvaljujem. smile.gif

CITAT (Christopher Carrion @ Jan 25 2009, 22:09) *
"Najlepšije vas molimo,
mi ovaj kečap volimo,
jer ko naš kečap ždere,
mnogo lakšije..."

"...vari turšije, je, je!"?
rolleyes.gif
Christopher Carrion
CITAT (mirtodor @ Dec 14 2008, 00:55) *
HoS

Nektar, jos jedan od 48.397 spotova koji su u poslednje vreme snimljeni ili ce uskoro biti snimljeni zato sto je u Srbiju stigla "ona high FPS kamera".

Naravno, to nije samo po sebi ni uzrok ni razlog za HoS.

Uzrok je u pristupu koji se zove: "E, stigla kamera, 'ajde je iskoristimo za ovaj XY proizvod, 'ajde smislite kako!"

A opet - to može i ovako. Ništa epohalno ali svetlosnim godinama daleko od Nektarove "neka leti, neka pršti, voćka naša mala" reklame.

Bruno Toldi
Meni je totalno HOAVB (Hall of aman više bre) nova reklama sa Galom Videnović od naših drugara iz LB za Next. Po stoti put prepev dobro nam poznatog ex yu hita (ili bilo kakvog hita). Iako ih nahvalih za neke druge stvari, još od prošle reklame (valjda vito keks, nisam siguran) već je bilo "OPET !?", a sada je "DOKLE VIŠE LJUDI? IMATE LI DUŠE?"
zarkos
Next ne radi LB.
Ivan+3
Next radi Publicis.
Bruno Toldi
Izvinjavam se ondak, ali konstatacija stoji. Stvarno je više preterano.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.