Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: iPhone 3GS
Dizajn Zona > DZ diskusije > Hardver
artintact
Vec duze ne pratim mobile scenu posto sam se odlicno skapirao sa HTC S710, koji je u to vreme kod mene pobedio u dilemi HTC / iPhone 1, zbog dimenzija, numericke + komplet tastaure, Skajpa, Outluka, SD kartice, PC komunikacije...

Sad je doslo neko drugo vreme, ozenilo se, postalo roditelj, manje putovanja, manje tipkanja kilometarskih emotivnih proliva, a vidim da su ovaj 3GS onako domatjinski nadrndali, 3,5", brzina, Skajp, multimedija, video, 3MP, autofokus, 32GB, jaca baterija, very dopadljiv i intelegintan interfejs...

Imam shemu za kupovinu u USA, interesuje me par stvari, pa ko reko da priupitam sve to ovde na jednom mestu:

1
Kakva mu je sada PC komunikacija, jel tih 32GB iskljucivo namenjeno iTunes sadrzaju ili je moguce (pristajem i na kvarno) koristi ih i za prenos podataka poput externog HDD-a?

2
Kakav mu je Adressbook i koliko lako se i kojim progaramom on bekapuje na PC (HTC ima isti Outlook koji ima Vista i takvom saradnjom i sinhronizacijom sam prezadovoljan)

3
Audio spesifikacije su mu iste kao kod iPoda kome kada nabodem Sennheiser PX100, dobijam stvarno pristojan Hi-Fi zvuk. Jel neko probao da mu natakne neke kvalitetnije sluske?

4
Cena $299 u USA za GS medel od 32GB je u slobodnoj prodaji ili ona kupca uslovljava nekim ugovorima, pretplatama itd...?
Trunks
Što se tiče 4, to je na ugovor. Oni slobodni (ako ih uopšte ima još) su 3 puta skuplji.
vili
1. Moze i sa starim ajfonovima. Kao sto je odavno vec govoreno - skoro sve sto ajfon "nema" moze se srediti preko adekvatne aplikacije. Evo jednog primera: http://www.i-funbox.com/

2. Addressbook mu je odlican i vrlo lako se sinhronizuje sa Outlook addressbook-om

3. Naravno, sa kvalitetnim sluskama, zvuk je odlican

4. Trunks je vec odgovorio.

Inace, sve ovo vazi i za starije verzije ajfona, a ne samo za 3G S
Dorien
1. 'Out of the box' iPhone i iPod Touch nemaju podršku za storage device, već se koristi iTunes za to. Može se srediti kao što kaže vili preko adekvatne aplikacije.

2. Addressbook je odlično odrađen smile.gif

3. Sluške što dobijas uz iPhone nisu baš nekog vrhunskog kvaliteta, ali zato možeš npr. da kupiš in ear (http://www.apple.com/ipod/inearheadphones/) koje imaju odličan zvuk i solidan bass.

4. Atraktivna cena iPhone-a važi samo uz dvogodišnji ugovor, a u slobodnoj prodaji može da se nađe koliko ja sam upućen.
STELLANOVA
Ovde u Sofiji je u slobodnoj prodaji 850e.
artintact
Prijateljica koja bi pazarila, nije turista, vec zivi tamo, tako da predpostavljam da vec ima neke ugovore sa nekim mobilnim provajderom, ovih dana treba da se cujemo pa cu znati. Kontam da ako vec ima neki dil sa njima, onda verovatno ima mogucnost da pazari 1-2 fona godisnje po takvim promotivnim cenama, ja sam recimo moj HTC tako kupio u Sloveniji.

Jel taj ugovor vazi za nekog odredjenog provajdera ili to vazi za vise njih?
gizmo
Ajd da pitam i ja da ne otvaram novu temu...burazer iz Toronta ide uskoro u NY pa sam mislio da mi tamo kupi iPhone.
Na ugovor je kolko sam cuo 99$. Da li on kao kanadski gradjanin moze tamo da ga uzme na ugovor, kakve obaveze on ima po tom ugovoru (jer se posle vraca u Kanadu) i koliko kosta ovde da se "krekuje"?
Christopher Carrion
Koliko ja znam, telefoni/ugovori su vezani za AT&T (ili njegove lokalne partnere) osim u slučajevima gde je zakonodavstvom zemlje precizirano da nije dozvoljeno da proizvođač zaključava telefone samo za jednu mrežu. Takav je recimo slučaj u Italiji i, ako se ne varam, u Nemačkoj.

Anyway, po toj nižoj ceni (mislim da je 99$ prethodna generacija - 3G, ne 3GS koji je valjda 299$) ljudi mogu da uzimu IP na ugovor ali im onda, kada telefon daju/prodaju/poklone nekom drugom, svakako ostaju ugovorne obaveze (npr. 2 godine pretplate, taksi i sl.) Mada, mislim da sada uopšte imaju prodaju van ugovora u USA (kada se svojevremeno pojavio, IP se prodavao u Apple Shopovima pa je onda čovek fizički nosio IP u AT&T, sada se više tako ne radi).

Cene krekovanja se lako saznaju na netu, mislim da je trenutno aktuelan Ultrasn0w kao metod otključavanja.
sirmium
QUOTE (gizmo @ Jul 31 2009, 08:13) *
Ajd da pitam i ja da ne otvaram novu temu...burazer iz Toronta ide uskoro u NY pa sam mislio da mi tamo kupi iPhone.
Na ugovor je kolko sam cuo 99$. Da li on kao kanadski gradjanin moze tamo da ga uzme na ugovor, kakve obaveze on ima po tom ugovoru (jer se posle vraca u Kanadu) i koliko kosta ovde da se "krekuje"?

On ne moze da kupi iz Toronta u NY na ugovor, treba mu prebivaliste u USA da bi kupio u Americi. Po toj ceni je prethodna generacija Iphon 3g 8gb. Mora da se potpisuje ugovor na 2 godine, sto znaci da je dve godine vezan ugovorom i mora da placa mesecni plan od $70 minimum koliko kosta paket. Ako nekim slucajem uspe da smuva nesto da ih slaze za adresu(sto cesto moze da se uradi), npr das neciju adresu, i slozis im pricu neku, situacija je sledeca:
Ako odluci da prekine ugovor u prvom mesecu, placa ETF(early termination fee) koji kosta $175 u americi + si platio prvi mesec $70 i vracas telefon nazad. Ako oducis da prekines ugovor posle 30 dana, ostaje ti telefon, s tim sto si plation prvi i drugi mesec plus ETF $175.

Druga opcija je da kupi telefon u Kanadi, provajderi su Rogers i Fido (www.rogers.com, www.fido.ca). Situacija sa ugovorima je ista kao i gore s tim da je ugovor na 3 godine a ne 2, i ETF(early termination fee) kosta $400 a ne $175 kao u americi.

Ako se resis za bilo koju od ovih opcija sa placanjem penala za prekid ugovora, mozdes da pogledas i Refurbished Iphone, koji je duplo jeftiniji($99 vs $49, pogledaj na fido.ca), ima istu garanciju kao i nov, isto izgleda, zapakovan kao nov, s tim sto tebi u srbiji garancija ne igra ulogu ako ces ga otkljucavati.

Ovo su sve proverene informacije.
gizmo
Hvala na iscrpnom odgovoru. Ne isplati se onda ni jedna od tih varijanti sa prekidanjem.
RamOne
A sad pitanje za vlasnike novog 3Gs-a.
Kako sinhronizovati bazu i aplikacije na dva-tri kompjutera, aplikacije koje sam instalirao na "home" kompu pri sinhronizovanju sa drugim itunes-oma na bussiness kompu i applikacijama koje tamo imam jednostavno ne rade. Cuo sam da ima nekih third party opcija ali ne znam na koju da idem, ima li iskusnijih?
thx
vili
Ja nemam 3G S, vec 1. generaciju i aplikacije su mi sinhronizovane sa 3 komp-a. Ima u iTunes-u opcija "Transfer purchases ..." i on prebaci u taj iTunes sve aplikacije sa iPhone-a koje su instalirane direktno na njemu ili preko drugog komp-a.
RamOne
Cool, probacu, hvala
artintact
Da ne ispadne da sam sebi miniram temu, ali evo malo sam shnjurao po ostaloj smart mobi ponudi, i naravno odem prvo kod HTC-a posto vec drugujem sa njim.. Elem, za oko mi zapadne HTC Touch HD koji u slobodnoj prodaji moze da se nadje (naravno preko bare) za 400-500 evritja.

http://www.welectronics.com/gsm/hTC/HTC-TOUCH-HD.HTML

Tezina/dimenzije iste ko iPhone i izgleda da su prekopirali i njegov TochFLO sistem, ali ono sto mami kod HTC-a je veci displej sa duplom rezolucijom 3,8" 800x480 WVGA ( vs 3,5" 480x320 ), vise operativnog rama 512MB ( vs 256MB ), manji arhiver 8GB ( vs 16/32GB ) gde je po meni prednost opet na strani HTC-a jer je prosiriv microSD-om od 32GB ( par takvih kartica i vise mi nece trebati prenosni HDD ), autofokus 5MP ( vs 3MP ), FM, 3,5 mm izlaz za kvalitetne sluske, kompletna PC komunikacija...

Jel neko mozda imao proiliku da proba ovu zverku, najvise me zanima koliko brzo njegov procesor (Qualcomm® MSM 7201A™ 528 MHz) i 512 rama guraju WM 6,5 i taj njegov TochFLO sistem, da li je to na nivou iPhona ili bar blizu njega?
nidza
WM je već godinama iza normalnog grafičkog interfejsa. Koristio sam ga jako jako dugo, onda konačno digao ruke kad sam shvatio činjenicu da hardver definitivno ne može da prati MS-ovu programersku nepismenost. U kući trenutno imam Eten Glofiish x500+, VGA rezolucije. To je toliko sporo, pogotovo grafički, da je to tragedija. Obično stoji kući ili ga žena koristi, meni se obični jeftini SE M600i pokazao kao sveukupno mnogo upotrebljivije rešenje.

Mogu samo da zamislim koliko tek sporo radi 800x480.

Ne zaleći se, eto to ti je moja neka preporuka. GUI sigurno nije ni prići iPhoneu, niti će barem narednih 5 godina dok ne smisle nešto novo. Jako su skupi, a sve manje mi je jasno kome su uopšte namenjeni WM aparati koji dolaze. Ja bih to zaobišao, uzmi neku od aktuelnih Nokia ili iPhone. Na žalost, UIQ je prs'o, ali i njega bih ti pre preporučio nego WM u ovom momentu.

Ne znam kako stoje stvari sad sa Andoridom, vidim sve više proizvođača nudi aparate sa njim. Čekiraj i to, čak i HTC ima neki Android aparat.
RamOne
Da ne ponavljam vec receno od strane Nidze.
Skoro sam presao sa WM (htc) na iphone, krivo mi je samo sto sam uopste bacao pare na HTC. WM je spor, spor i opet spor.
artintact
Znam sve to o cemu govorite, to je i realno jedina zamerka HTC-u koji trenutno trosim, zna da se zagusi pa da se gnjavi i vuce ko slina, ali opet s druge strane kod Jabuke mi jedino ali opasno ide na gajgore hermeticnost koja se granici sa bezobrazlukom, recmo cak i novim flash iPod-ovima koje razvijaju ubijaju opciju da ga komp cita kao eksterni HDD, a ako se vec izuvam, uz sve pomenuto, zbog posla mi je veoma bitno da imam spravu "sve u jednom" koja ce osim telefonske i multimedijalne upotrebe biti isto toliko upotrebljiva i u komunikaciji sa mojim ili bilo kojim drugim kompom na koji ga utakarim, mislim ok, ja cu kod mene nadrndati sve te izhakovane Apple prehebalice, ali ne mogu da ocekujem da ce na svojim racunarima sve to isto imati i svi drugi sa kojima saradjujem, narocito registrovani ofisi sa legalnim softverom...

Sve se kao nadam da su kod ovog medela nesto uradili po tom pitanju. Jel ima neko da je konkretno probao ovaj model ili pricamo samo o iskustvu na dosadasnjim WM aparatima?
vili
HTC je prava sprava, ali tek kad raskrste sa WM, a evo ih, vec rabe Androida. Ocekujem im svetlu buducnost wink.gif

Btw, moram i ja da podrzim nidzu 100% smile.gif
artintact
Samo se vi podrzavajte i vezbajte bicepse smile.gif

Ne shvatite me pogresno, nemam nista protiv iPhona, naprotiv, veoma gotivna sprava, ali bre u danasnjem brzom ludilu uvek i za sve su alfa i omega ciljna grupa i upotrebljivost, odnosno kome je to nesto namanjeno u odonsu na njegove potrebe. Takva hermeticna sprava bi mi mozda bila interseantna u srednjoskolskim danima, znas ono pun kufer zike i slikica pa si glavni baja kod cica na veliekim odmorima. A ako se ikada preraste prvi pubertet i krene u neke praktikalije koje donose novce i kupuju lebac nasusni, to bi prakticno znacilo da se uvek mora nositi minimum par malih cepanica, iPhone, eksterni hdd i za svaki slucaj jos jedna mala nokijica, posto je opstepoznato da je Jabuka cisto kao telefon, onako pomalo sranjkasta. Sad, sa druge strane Njindonjs i meni ide strasno na shtender, ali hteo nehteo ja se druzim sa njim vise od 10 godina i jedino bre s njim mozes da se osecas komotno i u zahebavanju i u poslu i u komunikaciji. Sad, ako treba da vagam izmedju brzeg odziva koji se meri pozerskim mili sekundama i jednstavnog povezivanja i komunikacije sa bilo kojim kompom - naravno da cu izabrati ovo drugo jer mu se upotrebna vrednost narocito uz enormni porast prenosivih GB, povecava jedno zilion puta, bar meni naravno.

Nisam bezveze pitao sam da li pricate napamet na osnovu iskustava sa starim WM / procesorima ili je neko konkretno probao ovaj HTC Touch HD. Malo sam prosnjurao i kachim klipove gde se vidi kojom brzinom fercera - veoma blizu iPhonu i kilometrima daleko od dosadasnje WM gnjavaze.

KLIK 1

KLIK 2
vili
U principu sve si u pravu i naglasavam da odabir sprave zavisi od potreba i zelja kupca. To je i jedino pravo merilo.
Ali...
CITAT (artintact @ Aug 11 2009, 13:42) *
Takva hermeticna sprava ...

ovo je daleko od istinitog. Ocigledno nisi svestan razlike izmedju ajfona pre 2 godine i danas (i pri tom ne mislim na hardverske razlike). Jedina "hermeticnost" ajfona danas je (zasad!) jos uvek samo kod bluetooth-a.

Ja sam imao prilike da koristim HTC HD i ponovicu ono sto sam vec n puta rekao - fantasticna sprava, ogromnih mogucnosti, ali me WM odbija od nje. Voleo bih da stavim sape na HTC Hero wink.gif
sirmium
ja sam se danas ponovio sa Nokia E75, javim vam kakva je sprava kad stigne za 3-5 dana.

off. mozda odlazim od teme, ali gizmovo pitanje je odgovoreno, ovo je preslo u temu o svemu po malo...
artintact
CITAT (vili @ Aug 11 2009, 14:28) *
ovo je daleko od istinitog. Ocigledno nisi svestan razlike izmedju ajfona pre 2 godine i danas (i pri tom ne mislim na hardverske razlike). Jedina "hermeticnost" ajfona danas je (zasad!) jos uvek samo kod bluetooth-a.

Za mene je hermeticna svaka sprava koja danas zahteva vise od jednog obicnog usb naboda na komp ili laptop da se uspostavi medjusobna komunikacija ili barem procita kao eksterni disk.

CITAT
Ja sam imao prilike da koristim HTC HD i ponovicu ono sto sam vec n puta rekao - fantasticna sprava, ogromnih mogucnosti, ali me WM odbija od nje. Voleo bih da stavim sape na HTC Hero wink.gif

A sto te odbija WM, emotivni ili prakticni razlozi? Razumem za ranije, ali sada kad su napokon dostigli brzinu i razbili chobansku njindonjs vizualizaciju, a pride uz sve navedene prednosti ima skoro duplo nizu cenu, emocijama tu nema mesta.

Evo juce gledam History i vidim da je Gejts i dalje u top formi, rekereira se tako sto na odmor ponese tonu knjiga i dnevno proguta 2-3 komata smile.gif Bilo kako bilo, chova je u pravo vreme vukao prave marketinske poteze i pregazio i tada i sada ziloon puta bolje OS-e, cime je isiprepleo takvu mrezu iz koje "lako" mozemo da se iskoprcamo, ali pravo pitanje je da li time olaksavamo ili otezavamo sebi zivot.
Xandros
Za mene je hermeticna svaka sprava koja danas zahteva vise od jednog obicnog usb naboda na komp ili laptop da se uspostavi medjusobna komunikacija ili barem procita kao eksterni disk.

Slazem se, zato iPhone ne moras da nabodes na USB da bi prebacio fajlove, vec ga imas preko wireless-a kao regularno sharovan folder.

artintact
Prvo, ne mogu da ocekujem da ce svaki uredjaj na koji hocu da se nakachim imati wi-fi, drugo, veoma cesto da ne kazem uvek se javlaju tvajlajtzon problemi prilikom takvog umrezavanja cak i istih a kamoli razlicitih uredjaja sa razlicitim operativnim sistemima, trece, ako se i vezem pitanje je da li taj neko ima instalirane hak zezalice za prejeb iPhona, pitanje je da li ce uopste imati iTunes, cetvrto ako i ima, verovatno je potreban turisticki vodic da se snadjes u takvom predpostavljam kuka-motika prikazu organizacije foldera... i sve to naspram jednog malog kablica koji se za cca sekundipo utakari u usb koji bdw danas imaju i bolje opremljene rerne i vec drugeipo sekende imas lepo iscitan svoj telefon kao eksterni hdd sa identicnom organizacijom podataka koju si napravio na svom racunaru.
Trunks
Ne kontam, zar nije oduvek bilo da kad prikačiš na USB Apple portabilni uređaj vidiš storage device? Moj iPod od pre 5 godina to radi, čudno mi da su to sjebali u novim iPhone-ovima.
artintact
Onaj otanjeni iPod classic od 120 GB je zadnja njihova sprava koja je funkcionisala na tom principu, sve nadalje od kada flesh memorija preuzela stafetu su vakumirali ko shumske votjke za zamrzivac.
Christopher Carrion
Stvarno mi nije jasno... Ti si u okviru iste teme od priče o nabavci iPhonea za sebe došao do nezadovoljstva istim tj. do namere da uzmeš nešto drugo jer IP ne valja... smile.gif
artintact
Bez zezanja sam se naprzio da ga pazarim, iPhone mi je skroz gotivan, ali... Mnogo puta se ovde izgovorilo "ne moze", "ali", "ako"... Komunikator koji kosta toliko, mora bez ikakvog potpitanja da se prepozna i sa parking automatom, a mi se ovde natezemo sa kapiranjem PCa.

Onda sam revoltno snjurnuo opet do HTCa, mada iskreno, to sam uradio cisto rekreativno zbog dosadasnjeg loseg iskustva slabi procesori / WM, kad ono, u zadnje 2 godine se i tamo bas onako domatjinski uznapredovalo. HTC Touch HD bre ujeda kolko je mocna i upotrebljiva sprava, a kosta skoro duplo manje.

Ali opet djavo ne da mira, Villi mi je pustio novog HTC Hero rovca, njegov OS Android je stvarno mocna platforma i kolko sam se na brzaka informisao, razvijaja ga Guglov tim, a temelji se na Linuxu i potpuno je otvoren, tako da fonovi na njemu garant komuniciraju bez problema sa svim uredjajima gde god da ih nabodes. Kad bi jos izbacili jedan HTC Touch HD sa Androidom, to bi definitvno bila ultimativna bomba u ovom trenutku, koju duuugo duuugo i najzahtevniji korisnici ne bi imali potrebu da promene.
Christopher Carrion
Pa ok, shvatam... probao sam Android i super je tako da verujem da ćeš biti sasvim zadovoljan i tom varijantom. WM je... ne znam. Odvratan. smile.gif

A ipak, da pitam... koji su trenutni realni načini nabavke 3GS-a kod nas (a da to nije kupovina za sumanutih 990+ EUR koliko viđam da ga cene domaći "prodavci")?
stalja
Realan način je kupovina u americi bez ugovora.

Btw izašao je iGO gps software za 3g i 3gs verziju
vili
CITAT (artintact @ Aug 12 2009, 09:30) *

Slazem se da je potrebno prvo instalirati adekvatan sw, ali meni to zaista nije tesko.
CITAT (artintact @ Aug 12 2009, 09:30) *
A sto te odbija WM, emotivni ili prakticni razlozi? Razumem za ranije, ali sada kad su napokon dostigli brzinu i razbili chobansku njindonjs vizualizaciju, a pride uz sve navedene prednosti ima skoro duplo nizu cenu, emocijama tu nema mesta.

Touch FLO (by HTC, not M$) je sjajan, ali i dalje to jednostavno nije to u odnosu na ajfon. A i cim zadjes dalje od "desktopa", nailazis na win 3.11 interfejs.
Inace razlozi su svakojaki, ali nijedan nije emotivni.

Opet naglasavam - nemam zelju da ajfon predstavim kao bolji uredjaj od nekog adekvatnog HTC-a, vec da je "za mene" bolji. Sto ljudi, sto cudi. Svako kupuje sebi ono sto mu odgovara. Samo bi da razbijem famu oko ajfona koju stvaraju upravo oni koji ga nisu ni koristili.

Bas pre nedelju dana sedim sa ortakom koji poseduje HTC Touch HD i hvali mi se sa najnovijim WM-om (inace M$ zaludjenik). Posle par minuta prakticno-pokaznih vezbi na ajfonu, naterao sam ga da se ucuti wink.gif
artintact
Vili, nije meni problem da instalram adekvatan softwer da provalim u IP na mom kompu, problem je sto ne mogu da ocekujem da ce to imati svi oni na koje zelim da se zakacim, a naki sigurno nece hteti/smeti to da urade... No, i to smo smo resili, definitvno prlazim na Android, da mi nisi pustio rovca ostao bih neinformisana ovca i mislio da je to neki novi Simbian.

Sta msilis, kakve su sanse da HTC izbaci Touch HD sa Androidom, vredi li sacekati malo, ili da se oma bacam na Hero?
buger
samsung je izbacio jedan sa androidom, baci pogled i na taj

a android mozes da isprobas i na kompu, http://code.google.com/p/live-android/
pjmaster
CITAT (Christopher Carrion @ Aug 13 2009, 16:57) *
A ipak, da pitam... koji su trenutni realni načini nabavke 3GS-a kod nas (a da to nije kupovina za sumanutih 990+ EUR koliko viđam da ga cene domaći "prodavci")?

Najbolji nacin za kupovinu kao sto kaze stalja je u USA&CA varijanti i to preko njihovih oglasa gde se moze kupiti 3GS za lepe pare nov, retko koriscen ili pak polovan koji je kao nov. I ne samo 3GS.

Naravno sve pod pretpostavkom da imas nekog tamo.
Christopher Carrion
Da, definitivno je tako... to je ona varijanta za nekih 599$... Tnx.
artintact
Samo da prijavim da sam pazario crni HTC Hero smile.gif

Na prvu loptu privuklo me je to sto ko munja, graficki odlican, inteligentno koncipiran i skroz je otvoren tako da mu nije potrebna gimnastika za komunikaciju sa drugim uredjajima i 'extern storage' upotrebu. Iizgled, izrada i finish su stvarno na nivou zadatka, od teflonsko gumirane pozadine preko teflonskog ekranskog preamza protiv mascenja i grebanja, do stvrano inteligentne ergonomije i minimalisticke navigacije resene sa par tastera i malom rol kuglicom.

Onda je usledilo jednonedeljno druzenje i tek tada sam pocheo stvarno da pishkim firhajz, jer sam skapirao da u rukama imam parche buducnosti ovakve tehnologije. Znaci HTC + Android je trenutno ultimativna dinamit kombinacija. Iako je tek takoreci u pubetrtetu, Andriod vec sada ima tonu i konceptualno i vizalno odlicno uradjenih ultra korisnih i upotrebljivih programa, kompletna PC komunikacija, voip, chat, e-mail, fejsbuk, twiter... navigacija, gps, guglmaps, skymaps, kompasi... vremenske prognoze, vesti... gps informatori i pretrazivaci sa kompletnim informacijama i navigacijom za hotele, restorane, barove, bolnice... prevodioci, konverteri, enciklopedije... fenomenalna multimedija, igrice i kojekakve zezalcie tipa metal detetktor itd... naravno, 99% aplikacija je total free. Recimo, iako se ne przim na fon-kameru zato sto sve meni bitno belezim 450-icom, njegova 5mp autofokusna kamera na dnevnom svetlu u potpunosti zadovoljava sve turisticke potrebe sa sve dodatnim zezalicama tipa 'footprint' koja u egzifu belezi koordinate i mapira gps lokaciju fotografije... Topla preporuka za sve one koji traze nesto tipa 'sve u jednom'. Da ne duzim vise, napisacu za koju nedelju jos koji redak, posto me izgleda mnoga iznenadjenja tek ocekuju smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=FKTDSfbcbBU

http://101bestandroidapps.com/
Christopher Carrion
Aj pa neka je sa srećom! smile.gif

Gde, za koliko (mislim, ako nije bila neka mooshema)?
Kad se izigraš napiši par redova o iskustvima.
artintact
Hvala. Cena u EU mu je od 500 do 600 evra, zavisi gde se uzima. Ja sam pazario u Sloveniji u nekoj veri simpa akcijskoj ponudi preko agencije za koju tvornichim duze vremena. Veceras letim na neko putesestvje Jurusalim, Sinaj, Kairo... pa cu ga isprobati kako fercera na terenu. Ako bude bilo vajlersa na nekoj egipatskoj plazi, napravicu pauzu u osunchavanju gluteusa i otipkati koji redak smile.gif
jackofblades
Cestitam i neka te sluzi posteno.
Ja se mucim da nadjem HTC Magic, pa da ubacim Hero firmware smile.gif
gStyle
CITAT (Trunks @ Aug 12 2009, 15:36) *
Ne kontam, zar nije oduvek bilo da kad prikačiš na USB Apple portabilni uređaj vidiš storage device? Moj iPod od pre 5 godina to radi, čudno mi da su to sjebali u novim iPhone-ovima.

Ukinuli iz sigurnosnih razloga jer ovde, ipak, neko moze da ti zabode imenik, mailove, kalendar... Ima gomila programa koji mogu preko WiFi-a da prebacuju shta god sa/na iPhone ali je problem shto rade samo preko WiFi-a koji nema bash svako.
pjmaster
...i ne samo preko WiFi-a wink.gif

Postoje programi koji rade i preko USB konekcije (obosmernu komunikaciju) kako za Win tako i za Mac.

iPhone Tunnel Suite je best so far.
gStyle
CITAT (pjmaster @ Sep 17 2009, 00:23) *
iPhone Tunnel Suite je best so far.
Tunnel Suite je Windows only pa mi u startu ni na mojoj mashini ne radi posao. Postoji josh par aplikacija ali to nije to. I dalje morash da instalirash softver na komp na koji zelish da prebacish neshto sa diska.
sirmium
CITAT (gStyle @ Sep 17 2009, 10:08) *
Tunnel Suite je Windows only pa mi u startu ni na mojoj mashini ne radi posao. Postoji josh par aplikacija ali to nije to. I dalje morash da instalirash softver na komp na koji zelish da prebacish neshto sa diska.

Kupis nokiu i uzivas:P jk
gStyle
CITAT (sirmium @ Sep 17 2009, 17:34) *
Kupis nokiu i uzivas:P jk
Meni, lichno, je nokia vishe testiranje zivaca.
-V-O-Y-A-G-E-R-
iPhoneView je za Mac. Bio je mislim ove godine u MacHeist bandlu smile.gif Mislim da mi je odatle na kompjuteru smile.gif
vili
CITAT (gStyle @ Sep 17 2009, 18:40) *
Meni, lichno, je nokia vishe testiranje zivaca.

Moram da se slozim sa ovim wink.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.