Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [ stativ / terenski ]
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
Gremlin
Ljudovi... pokušao sam da googlam i ... ma mrzi me brate aj ako ima neko neka baci dva tri slova... Treba mi za tatu neka preporuka za terenski stativ za makro snimanje. Uglavnom gljive i cvijeće. Moda dobro da nosi... 5D + MP65 a u isto vrijeme da bude lagan za upotrebu i ... ma znam da tražim sad previše al. Any sugestion will do the work...

wink.gif
Miljko KG
Ja sam kupio Velbon jer nisam mogao da izdvojim za manfroto, pa pogledaj ova tri rodjaka, mozda ti neki legne. Nosivost je dobra, izrada odlicna, i ne kostaju puno. Jedino je muka sto je glava ta koja jeste, pa ne moze da se menja.

1

2

3
Alexey
^^^ 'si siguran da nemoze wink.gif
Ta glava moze i posebno da se kupi, sto znaci da na njeno mesto moze i nesto drugo.
Miljko KG
Eto, vidis kako se uvek nauci nesto novo. Stativ koji sam kupio nije iz sherpa serije, pa nisam znao. Hvala!
kizo
pa posto mu treba za makro onda bolje nesto iz serije

Velbon Ultra
recimo

http://www.fotodiskont.co.yu/index.php?id=722

ako treba jeftinije mozda probati blink.gif sa

http://www.fotodiskont.co.yu/index.php?id=634
istankov
Gremo druge. sutra sam najverovatnije u pg, pa ako je čika sede kose i brade u gradu, donecu mu 055pro sa nekom glavudžom da proba da li je to to sto njemu treba i da li mu je pretežak za vucaranje.

Javi se na istankov at ono staro, tcom mi nije jos dodelio novi domen

pozdrav
sboris
Mislim da je 055 malo pretežak za nosanje, ima ga deda bole pa kad sam ga uzeo u ruku...
Lakši je 190, ali to ima i manu jer je teži stabilniji.

Lično imam 190DB i zadovoljan sam. Može noge potpuno da raširi pa da slikaš praktično sa zemlje.

istankov
noge 190 su mnogo lakše od 055, naravno! medjutim najbitnija stvar u toj prici bi bilo da može da raširi noge do kraja i da izvadi - obori bočno - postavi naopačke centralni stub, tako da dobije maksimalno prilagodjavanje stativa potrebama na terenu. imaju i karbonske noge 190 (ne znam tacnu oznaku), koje su jos par stotina grama lakše od običnih, ali su taman toliko stotina eura i skuplje...

i nisam posao u PG..
Hybrid
Ja sam poslusao chika Alexey-a i prezadovoljan sam svojom Sherpom 600/R biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
@work
Za gljive i cvece najbolje sto ima je Gitzo Explorer. Prate ga Manfrotto 190proB i 055proB. Sa Gitzom je poprilicno sporo raditi ali moze da se postavi u gotovo nemoguce polozaje. Manfrotto modeli nisu tako fleksibilni, na njima ima 3 ili 4 fiksna ugla pod kojima se noge mogu postaviti a kod Gitza se moze birati bilo koji ugao. A i centralna sipka se kod Gitza moze postaviti pod bilo kojim uglom dok se kod Manfrottoa ne moze podesavati ugao, vec samo prebaciti iz horizontalnog u vertikalni polozaj.

Ja imam i Gitzo Explorer 2258 i 190proB i oba imaju puno vrlina i po neku manu, e te mane me ponekad toliko nerviraju da bi najradje kupio jos jedan stativ za makro na primer ovo 055CXPRO4.

E sad zasto bas ovaj model, pa zato jer je 190proB za mene nizak Gitzo je tu ok. Obavezno karbon jer je ne samo laksi nego i malo stabilniji. I zato jer vise volim one kopce na Manfrotto nego na Gitzo nogama i zato jer mi se cini ali samo cini jer to nisam video uzivo da je ovaj Q90 sistem OK. Za mene je nevidjena gnjavaza bilo pomeranje sipke iz vertikalnog u horizontalni polozaj na 190proB jer je trebalo sve to otsrafljivati pa zasrafljivati, totalna glupost.
maxer
Gledajući ove linkove na youtube, videh i ovaj snimak ... ovo mi se čini idealnim, osim što ne znam cenu ovoga (nisam još potražio):
http://uk.youtube.com/watch?v=H68c4TFTofc&NR=1#

Gitzo katalog za 2008
bio
Posto nisi rekao koliko novcanica, evo i ja da se javim sa svojom novom Velbon Sherpa 600R, kosta oko 100e, cvrst, siguran stativ i kvalitetan. Ima oko 2kg. (ja vrlo zadovoljan)
Nije kao Manfroto ili Gica, ali je 2+ puta jeftniji.
Veri
Bio
ako mozes na pm dje ga kupi
sadsun
Ja pazario Velbon Sherpa 435 = prezadovoljan = chetvorosmerna glava, nosivost 3,5 kg, min. visina 23 cm. a tezak samo 1,6 kg., = smile.gif smile.gif smile.gif
sboris
Gledao i ja taj karbonski, samo mnogo je kad već imam stativ.

Drugo, stativ mora biti težak da bi bio stabilan (ako slikaš napolju po vetru zbogom oštrino ako stativ nije težak), a ako je pretežak ne možeš ga nositi. Većina ima zakačkicu da se opterete, samo ja to još nisam radio, mrzi me, pa se pitam je li neko od vas koristio tu opciju?
SuperStaljin
Postoji li neki ultra-težak stativ koji je uz to i kvalitetan i jeftin. Ne idem džabe u teretanu već 12 godina biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.