enjoy the silence
Oct 13 2008, 15:17
E ovako, prvo nova sam na ovom forumu. Prijavih se iz sasvim drugih strucnih interesovanja iz oblasti arhitekture,ali posto me fotografija uvek zanimala i privlacila,eto mene ovde

Odlucila sam da uzmem neki dobar aparat kojim bih mogla da pravim fotke vezane za enterijer,arhitekturu ( cime se bavim)...takodje bih ga koristila i za zanimaciju na putovanjima i eventualno se zezala sa umetnickom fotografijom iz hobija.
Prelistala sam forum, i guglala po netu...odlucih se za 450D i zanima me strucno misljenje starosedeoca, da li je OK ova ponuda na koju natrcah na ebay-u?
http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-Digital-REBE...bayphotohostingMeni deluje skroz primamljivo, ali ne skodi nista da pitam za ostale komentare? Finansijski momenat: limit je nekih 600e koliko otprilike i izadje ovaj komplet kad se prebaci u evrice
Ako neko ima bolji predlog, neka predlozi....
eto tako....pa pomazite drugari
Pozzzz
nije da su se bas pretrgli sa opisom stvari koje idu uz njega... Ovaj telac ti nece znaciti nista, a bogami ni 28-80. Blic nemamo pojma koji je.
Bolja bi ti varijanta bila da uzmes 450d i nesto malo brze od objektiva. a pocetak mozes uzeti 50mm 1.4. to ti je odlicno za enterijer, koji je cesto za nedovoljno svetla, a staklo je dobro za eksterijer takodje jer je ostro

Kasnije mozes kupiti sebi nesto jos sire (ako ces da fotkas po Barseloni Gaudijeva dela u uskim ulicama

), tipa 17-40 ili mozda cak 10-20 (22)

Znaci, za ono sto si rekla da ti treba, mislim da ti ovo pakovanje ne radi bas posao.
pozz
NShappy
Oct 13 2008, 15:40
Ova ponuda na ebay je vrlo čudna. Ti objektivi su u principu loša ponuda za Canona. Plus što su strpali u komplet neke nepotrebne stvari. Wide konvertor za već loš objektiv je neupotrebljiva kombinacija. Najbolja početna kombinacija je 450D sa 18-55 IS objektivom koji Canon inače isporučuje uz taj aparat.
Zbog toga, za početak reci odakle si da ti preporučimo gde da kupiš.
Bocca, da 50mm objektiv nije malo predugačak za enterijere? S' njime se mogu slikati samo detalji enterijera.
edit: BUAHAHAHAHHAAA! Sada sam malo bolje pogledao tu ponudu sa ebaja... Nude 4 objektiva?!?!? Batalil tu ponudu.
pa jeste malo sire, sta ja znam... u pravu si, taj 18-55 je dobar za pocetak. Samim time sto ima IS
Pathfinder
Oct 13 2008, 17:30
Ja bih predložio kod Axel-a ili u BMFoto Canon EOS 400D (500-530e) + 50mm 1.8
KinteC
Oct 13 2008, 17:36
Canon 450D uz kit (is) objektiv + 10-22 canon (samo taj, i ni jedan drugi za arhitekturu) Kasnije obavezno i jedan dobar stativ, i to bi radilo posao savrseno + ostavlja neogranicene mogucnosti za "umjetnost"

U slucaju da se nema para za 10-22canon, uzeo bih jeftinije telo. (mada za fotkanje sa stativa live view je keva

) (sigmu 10-20 ne bih preporucio jer ipak vise krivi sliku u odnosu na canon 10-22 - barem sto se arhitekture tice)
^Canon 50mm 1.8 ti ne bih preprucio osim ako ne bi isprobala gorespomenuti objektiv, pa da vidis dal` ti odgovara ili ne. Za arhitekturu definitivno nije.
Ja bih dodao da se cuvas interneta kao sredstva kupovine, jer ne mozes da opipas onon sto ti nude. Samim tim naci neke dobre prodavnice koje drze do sebe i kupiti tu.
Ja sam imao slicnu situaciju, bas sa 450D. Narucio ja neki ultra giga mega kit i zove me lik i pita da li sa 100mm f2.8 UMS MACRO zelim i celicni bajonet

, pitam koliko je to kaze jos $200, ok, naravno da hocu celicni. A onda me pita da li hocu bateriju i punjac uz to sve

, pa naravno da hocu, zar to ne ide uz aparat, majko moja mila? A ne ne uz aparat se dobijaju baterije (jedonkratne) i power unit (koja napaja samo i iskljucivo aparat). Tako da sam otkazao narudzbinu jer su mi za bateriju trazili $200, a za punjac $150.
E sad moja iskustva sa ebay-om su losa, jer mora da procitas i poslednje slovce i da znas dobro sve podatke unapred o onom sto kupujes da te ne bi presli, a pogotovo kad je neka skupa stvarcica u pitanju.
NShappy
Oct 13 2008, 18:24
Ako već kupuješ on-line (recimo, nisi iz Srbije), jedino realna mesta za kupovinu su:
http://www.bhphotovideo.com/ ili
http://www.adorama.com/ Ako si iz Srbije, batali on-line kupovine osim za sitnice tipa filteri, poklopci...
artintact
Oct 14 2008, 09:40
Za 600 evra ces tesko kupiti odmah sve ono sto ti je potrebno.
Ako si se odlucila za 450D, pokusaj da dobavis nekako preko bare ili svabije komplet 450D+18-55IS, objektiv se u kompletu dobija uz minimalnu doplatu a skroz je ok i vredi neuporedivo vise - bice ti odlican za pocetak. Ako kasnije procenis da ti potrebno shire i kvalitetnije od njega, lako ga mozes prodati mnogo skuplje od te cene u kompletu. 10-22 je planetarno najbolji uwa zum za krop tela, veri zahebano staklo ali i veri skupo ali i vredno svakog centa.
Ako ti nesto znaci ja uz 450D imam tri objektiva, naravno svi su Kenjoni: 10-22, 50/1,4 i 100/2,8 makro i to stvarno zadovoljava sve moje potrebe na veri zavidnom nivou. Ali to je vec prilicno skuplja varijanta, zato ti lepo kreni sa kitom 18-55IS koji se dobija prakticno za dz uz 450D, pa ces kasnije lako zameniti i dopuniti ako ti je potrebno i imas uslova za to.
enjoy the silence
Oct 16 2008, 12:01
Evo me drustvance, nesto sam bila u guzvi ovih dana sa projektima, pa nikako da odgovorim...al pazljivo sam iscitala sve komentare.
U pravu ste sto se objektiva tice, mozda je najpametnije da uzmem 450 + kit (18-55IS) za pocetak a kasnije da nadogradjujem sa boljim objektivima kao 10-22,i makro ima li svrhe da uzimam UV,CPL,ND4 filtere u startu ili da pricekam sa njima?
I koji blic bi najbolje pasovao za 450d i ovo sto meni treba?
@ Pathfinder ova cena BM foto sto nudi 530e je skroz OK...ali na sajtu sam nasla za 630e??inace iz BG-a sam...pa ako neko ima ideju gde bih mogla da uzmem 450 + kit i eventualno filtere,neka mi dobaci na pp. Imam i opciju da mi drug donese iz UK sta god pozelim,pa sad cackam gde bih prosla finansijski bolje.
THNX!!
Pozz
kobayashi
Oct 16 2008, 13:36
Požuri i ćapi od Nidže 40D za 580e (pogledaj oglase ovde). Sa novim kit objektivom će ti izađe malo skuplje, ali vredi, osim ako ti ne prija njegova težina (mislim, aparata).
enjoy the silence
Oct 27 2008, 17:37
Dobih ponudu koja se ne odbija za 450D+ kit sa jos 3 objektiva...ali ne znam koliko su oni dobri za ovo sto meni treba i da li idu uz 450D
pomagajte, da ne zabrljam
Ovako objektivi su:
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
Sigma 18-200mm f3.5-6.3 DC OS
HVALA unapred, PUUUNOO!!
P.S.
kobayashi
Hvala, ali kasno videh ovo za 40D
Mihailo02
Oct 27 2008, 18:12
Para?
RingeRaja
Oct 27 2008, 18:24
^
Tako je, koliko para?
Što se tiče kvaliteta dotičnih staklića mogu samo da ti kažem da je od sva tri 10-22 xtra staklo, skriveni L, za širokougaonu fotografiju možda ponajbolja solucija na Canon crop telima.
Prime 50 1.8 je sasvim dobar objektiv, ako se navikneš na povremeno omašivanje fokusa, ne zovu ga džabe "plastik fantastik".
Što se tiče Sigme ne bih ništa da lamentujem, najpre zato što je nikada nisam koristio, a potom zato što u principu više volim Canon stakla.
Mislim da jedino 10-22 objektivu bolje leži xxD telo, dok je za ostale sasvim ok i 450D.
Ipak, najbolje je da najpre kažeš koliko para za sve ovo?
Pozz
Super objektivi za sve prilike ako je cijena korektna!
enjoy the silence
Oct 30 2008, 11:40
E ovako, dok sam ja skupila lovu oni objektivi sa aparatom su mi iskliznuli,

inace bila je cifra 750e sve zajedno i novo sa garancijom...sad sam definitvno nasla 450d + kit + samsonite torba + 4gb kartica + tripod+ garancija 2 god za 520e, to ce mi ortak doneti iz UK, tamo ima promo period za taj model i dobija se 65e cashback!:)
Tako da se cekanje isplatilo....a neke ozbiljnije objektive cu uzimati kasnije, ovo je za pocetak idealno!:)
HVALA PUNO svima na pomoci i savetovanju!!!
gnjavicu vas jos, ako mi bude zatrebala ( a hoce sigurno ) neka pomoc
Onda ga zdravo trošila pa da postavljaš ovđe fotke svaki dan!
Mihailo02
Oct 30 2008, 17:32
A cena onog kompleta sa tri objektiva je kod nas oko 1600-1700e... Da si to uzela, i prodala ovde samo 10-22 dobila bi aparat prakticno za DZ...
urosh89
Nov 6 2008, 16:00
hmmmm....
pa zanimljiva je ponuda ali ne znam bash da li je potrebno potroshiti toliko para za fotoaparat ako ce se koristiti iz hobija....
Jel ovo najjeftinije sto moze da se pronadje u nsu??
http://www.bmfoto.co.yu/shp_product.php?id=1144
Jel s nekim hakom moguce snimanje videa mozda?
digital
Nov 9 2008, 00:52
U NSu se 8.11.08 mogao kupiti u Metrou za celih 50728 din sve sa 18-55 is, dok 1000d mozes dobiti za skromnih 40108 sa 18-55is
CITAT (digital @ Nov 9 2008, 00:52)

U NSu se 8.11.08 mogao kupiti u Metrou za celih 50728 din sve sa 18-55 is, dok 1000d mozes dobiti za skromnih 40108 sa 18-55is
A tu se dobije i garancija?
I posto nisam bas upoznat sa ns gde se nalazi metro?
digital
Nov 9 2008, 19:26
Metro ti se u Novom Sadu nalazi u ind.zoni u okolini mlekare i nove Bus stanice, ali postoji "kvaka" a to je da moras imati neku firmu ili oblik samostalne delatnosti prijavljen da bi u Metrou napravio karticu putem koje sve pazaris ali pazi Metro kartica je samo identifikacijska kartica a ne platna a sam Metro se racuna kao veleprodaja pa se sve placa kesom ili platnim nalogom avansno. Time su izbegnuti svi oblici platnih kartica kod kojih banke uzimaju trgovcima od 2 do 3 % (automatski za toliko roba moze da bude jeftinija a da trgovac to ne oseti na marzi). Inace garancija se redovno overava u Metrou i traje zavisno od robe od godinu do tri. Ako ti uredjaj rikne u prvih par dana onda ti najcesce zamene za drugi ali ako se kvar desi unutar garancije kasnije onda je procedura da doneses aparat u Metro a oni ga salju kod ovlascenog servisera pa to moze da potraje danima (i nedeljama) sve do zakonskog roka 45 - 90 dana. Inace postoji i Metro u Beogradu gde je veca zaliha odredjenih proizvoda jer u Novom Sadu ume da se rasproda pa da vise ne nabave novu kolicinu... Sretno u trosenju para (u pazaru)
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.