Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: indeks pojmova indizajn
Dizajn Zona > Tehnike > Stono izdavaštvo (DTP)
Vladica78
Napravio sam knjigu u dva odvojena fajla. Na kraju knjige mora da postoji indeks pojmova u kome će biti numerisane sve strane gde se pojmovi pojavljuju. Kako mi je najjednostavnije to da uradim? Ako spojim dva dela u "book" da li postoji varijanta da mi program sam generiše indeks iz oba fajla?
jovbranko
Kad je knjiga sastavljena iz više delova, onda moraš da ih spojiš u Book fajl da bi posao odradio brže i lakše. U Window > Type & Tables > Index panelu praviš indeks pojmova. Tu imaš i checkbox Book koji treba da štikliraš kad koristiš Book fajl.

Međutim, izrada index-a u InD-u je sve samo ne varijanta da "program sam generiše index". U principu, ima dosta ručnog rada, ali je, ipak, bolje nego da se index izrađuje ručno.

Pozdrav.
Vladica78
knjiga mi je i spojena u book fajl.. ima opcija kad se pravi indeks "include book files", jedino što mi izbacuje pored broja svake strane u indeksu i broj poslednje strane tog fajla, ali to ću ručno da pobrišem.. hvala u svakom slučaju..
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.