Nagovjestaji proljeca |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Nagovjestaji proljeca |
Apr 24 2012, 10:31
Poruka
|
|
|
Ove godine losije vrijeme usporilo rast biljcica i insekata al uhvatio sam iz par puta po finom danu nekoliko fotki
Canon 450D sa obrnutim 18-55 i popup blicem, iz ruke slikano bez adaptera (Osim treca fotka sa normalno prikacenim objektivom) 1 2 3 4 5 |
|
|
|
|
Apr 25 2012, 09:43
Poruka
|
|
|
Iskreno, može mnogo bolje pa čak i sa tom opremom.
Prava. Smeta mi mutna noga muve u prednjem planu. Kadriranje isto nije najsrećnije jer je nagurana previše gore. Ne tvrdim da je zabranjeno seckati insekte, naprotiv to često daje dozu zanimljivosti ali ovaj izrez mi ne prija. Svetlo je oštro, delovi cveta baš gore. Druga Ponajbolja. Pristojan dof , muva trlja nožice svetlo... pa može da prodje. kadar po meni OK. Treća. Objekat van fokusa, prenatrpana fotografija bez jasnog centra interesovanja. Po meni za brisati. Četvrta. Po meni isto za brisati valja samo kolorit. Isto kao i za treću, konfuzno. Peta Jako zanimljiv momenat. Jedan lepi Thomisus onustus je smrsio konce jednoj Apis mellifera (po narodski pčeli). Iseko bi levu trećinu fotografije i dobio mnogo jaču kompoziciju sa poentom na akciji. E sad nadam se da se ne ljutiš na iskrenosti. Mislim da je bolje ovako nego da ti niko ništa ne napiše. |
|
|
|
|
Apr 25 2012, 09:58
Poruka
|
|
|
Naprotiv, kritika je uvijek pozeljna, i sve su to validne poente, hvala i za ove latinske nazive.
|
|
|
|
|
May 1 2012, 22:32
Poruka
|
|
|
Da ne otvaram novu temu
|
|
|
|
|
May 1 2012, 23:29
Poruka
|
|
|
druga serija znacajno bolja
mozda 3 i 5 da bacis po 90 stepeni u desno? |
|
|
|
|
May 2 2012, 06:42
Poruka
|
|
|
Dobre su obe serije, druga naravno bolja. Iz prve mi se najviše sviđa scena sa paukom i pčelom, a iz druge portret leptira
Samo napred! |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 17:38 |