Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!

Reply to this topicStart new topic

Osa

V
DeVil79
poruka Apr 8 2012, 12:30
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 19-March 09
Član broj: 28,660

Slučajno naišao na osu koju je posle vrelog dana presekla hladnoća uoči kiše pa iskoristio priliku da je malo fotkam dok je mirna. Od 10-tak snimaka ova je najinteresantnija.

Opet MP-E65
Go to the top of the page

+Quote Post
Thur
poruka Apr 8 2012, 15:50
Poruka #2

Datum reg.: 4-July 08
Član broj: 22,302

Au, boli glava, svetlo odlicno!
S'tim da meni deluje ipak malo podexponirano, dodaj malo boje i svetla u obradi wink.gif

+Quote Post
DeVil79
poruka Apr 8 2012, 16:53
Poruka #3

Hvala Thur smile.gif

Šta znam, na mom laptopu ne izgleda podexponirano, a i histogram nije loš.

+Quote Post
kobayashi
poruka Apr 9 2012, 21:02
Poruka #4

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,377

Ma nekako iritira bas ta nijansa narandzaste, izgleda kao da ima neku izmaglicu ispred.
A histogram izgleda relativno OK.
Nadjoh par filtera za Color Efex 4 koji daju OK rezultate (malo pojacani detalji i narandzasta je crvena, cak ima i jos filtera koji su ok sto se tice boja ali u gornjem desnom uglu daju bending).

+Quote Post
Kidza
poruka Apr 9 2012, 22:25
Poruka #5

Datum reg.: 23-July 11
Član broj: 44,410

Odlicna Djavole!Jeste da malo vuce na narandzasto ali po meni je to malo od podloge na kojoj je a i ova tvoja pripada vrsti Polistes,koja ima vise crvenkastu boju od recimo ove moje(ne zameri sto je kacim u tvojoj temi,slikana dan posle tvoje,isto onemocala od ove hladnoce) koja pripada vrsti Vaspula germanica i ima cistiju zutu boju smile.gif

+Quote Post
DeVil79
poruka Apr 10 2012, 12:15
Poruka #6

U pravu si @Kidza, u pitanju je Polistes gallicus koja vuče na narandzasto, pogotovu antene. Lepa je i ova tvoja, a fotke slobodno postavljaj, kod mene nema nikakvih problema wink.gif
Boje i svetlo dosta zavise i od kalibracije monitora. Morao sam čak malo i da "zagasim" ovu narandzastu jer je baš sijala. Na različitim monitorima ista fotka može izgledati mnogo drugačije tako da što se tiče boja veoma retko koristim korekcije.
Imam Color Efex 3 - moram da nabavim četvorku smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 26. May 2013 - 06:05

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.