(VEST) 3ds Max and 3ds Max Design 2013 Announced!, idemo dalje... |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
(VEST) 3ds Max and 3ds Max Design 2013 Announced!, idemo dalje... |
Mar 28 2012, 06:47
Poruka
|
|
|
|
|
Mar 28 2012, 08:03
Poruka
|
|
|
"Enable view panning/zooming/rotating when cutting polygons and creating objects"
evo nekako su uspeli! Nakon 17 godina teskog kodiranja, uspeli su da pronadju resenje za ovaj izazov. |
|
|
|
|
Mar 28 2012, 12:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 994 Datum reg.: 24-October 05 Lokacija: Belgrade Član broj: 2,067 |
opet veliko nista...
|
|
|
|
Mar 28 2012, 13:42
Poruka
|
|
|
Bar znamo da nece biti smak sveta ako izbacuju softvere za 2013,i to je nesto...
|
|
|
|
|
Mar 28 2012, 17:00
Poruka
|
|
|
BUhahahahahahahahahaha
|
|
|
|
|
Mar 30 2012, 11:22
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 1 2012, 08:20
Poruka
|
|
|
meni se svidja komunikacija maxa i ae... to moze bas da ubrza workflow...
|
|
|
|
|
Apr 1 2012, 11:58
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 150 Datum reg.: 10-September 11 Član broj: 44,992 |
Da, kao sto spomenu Riddler, i meni se svidja kako radi Max sa AE...
|
|
|
|
Apr 1 2012, 12:20
Poruka
|
|
|
A zar nije bila (još pre Hrista), ista, ili slična integracija sa Combustionom?
Pričam za max 6, 7... možda i one ranije. Znam da je u combustionu mogao da se dodatno boji objekat iz Maxa, pa da vrati u max, a čini mi se da sam baš ovakvu integraciju kao sa AE video u nekom tutorialu. Čak su materijali u maxu (i partikli) mogli da koriste Combustion (moćne) partikle. |
|
|
|
|
Apr 1 2012, 14:28
Poruka
|
|
|
Jesu sitnice. Sve je pomalo unapredjeno ali nista revolucionarno. Jedina stvar koja mislim da vredi nesto je dupli klik za selektovanje lupa i i mogucnost da se radi na modelu dok se menja projekcija u viewportu.
Mogli su da porade na NURBSOVIMA recimo... Zalosno je to sto su morali da pokupuju brdo drugih kompanija sa naprednijim alatima da bi uradili kakav takav pomak na maxu posle toliko godina.... Zalosno je i to sto nikada nece spojiti sve alate koje su pokupovali u jedan jedinstveni kome nista veliko nece nedostajati, nego ce i dalje da daju sve odvojeno i na kasicicu za skupe pare. To je po meni najveca mana Autodeska kao firme. Ako tako nastave sa maxom, koliko god kopmletan alat bio, brzo ce ga pregaziti vreme, a nesmem ni da pomislim na ostale napredne alate koji tek treba da se pojave ili vec postoje. |
|
|
|
|
Apr 1 2012, 15:26
Poruka
|
|
|
Izgleda da ce ipak Autodesk pogasiti vecinu softvera do kraja godine, ukljucujuci i Max.
Link. |
|
|
|
|
Apr 1 2012, 15:30
Poruka
|
|
|
Izgleda da ce ipak Autodesk pogasiti vecinu softvera do kraja godine, ukljucujuci i Max. Link. Mozda ih nece pogasiti ali ces svakako skupo platiti svoj posao i naplacaces se svega i svacega da bi iole radilo kako treba. Na kraju krajeva njima nisi bitan ti, vec lova |
|
|
|
|
Apr 1 2012, 17:58
Poruka
|
|
|
Iskreno, u toj prezentaciji ono sto su pokazali, nije bas nesto spektakularno iskoriscena celokupna mogucnost max<->ae workflowa...verovatno to planiraju prosirivati za buducnost, ali me malo smara da za svaki feature cekam po 3 verzije i gomilu novih trash featurea da bi taj prvi proradio. Mislim, sta su oni zapravo pokazali...u onom primeru sa gradom nalepio je animirane texture na 4 planea...bas spektakularno, mogao je odmah da eksportuje u mov i samo nalepi u maxu. Ne kazem da nekome nece biti brze ovako, ali kazem da celokupno ulaganje zivaca i vremena u ubacivanje nekog novog workflowa u svoj radni proces nekad biva isplativo, a nekad je dodatak toliko mali, da jednostavno nije vredno prelaziti. Imam primer i 3d sekcije u Photoshopu....koliko je ljudi ovde to koristilo zapravo u profesionalnom smislu? Voleo bih da su svi sem mene pa da ja jedini zivim u staromodnim zabludama, ali mi nesto govori da nije tako.
Sto se tice ispravljanja ovih malih gluposti, to mi je zapravo lepo. Cak bih voleo da Max narednih 5 verzija ama bas nista novo ne ubaci, nego samo odstrani sve legacy trasheve zbog kojih se dize pola minuta, optimizuje sve feature iz prethodnih 5 verzija i generalno unificira workflow u svim delovima programa (ja kad pogledam na sta lici interfejs maxa, pa onda interfejs pflowa, pa slate material editor, pa ribbon, pa Hair&Fur, pa CAT tools....meni svaki deo programa izgleda kao program za sebe). Sitnice koje sredjuju su mi mnogo lakse jer me ne teraju da ucim celokupan novi proces (koji moze biti laksi od prethodnog ali opet ga treba od pocetka usvojiti i koristiti tako spontano kao sto sada radim u maxu), vec jednostavno samo uproste nesto sto i inace radim. Ja glasam za tu opciju. |
|
|
|
|
Apr 1 2012, 18:25
Poruka
|
|
|
^ +1, a ono u PS sa 3D objektima jeste nejveća glupost, nego to su verojatno ubacili da „pariraju” zBrush-ovom i sl. farbanju (je'l ima neki klip gde neko to stvarno konstruktivno koristi?), pa još sad onaj „napredni” Animation timeline koji može svašta a u stvari ne može ništa - na kraju ipak moraš da pripališ AFx... Nago, živo me interesira kako će da prilagode nove verzije Max-a Win8-ci tj. Metro UI-u
|
|
|
|
|
Apr 5 2012, 09:41
Poruka
|
|
|
Mislim da metro ama bas nikakve veze sa profesionalnim aplikacijama nece imati, bar jos neko vreme.
A sto bi voleo da Max poteraju uskoro na iOSu, uf. |
|
|
|
|
Apr 5 2012, 13:35
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 5 2012, 14:55
Poruka
|
|
|
Ma iOS postaje platforma za siroke narodne mase ... OpenGl im je kanta, Houdini 12 ne mozes poterati pola od onoga sto mzoes na Win-u.
E da i 3dsMax je debelo DirectX zavistan tako da ne verujem da ce od 3dsMax i iOS-a biti ista ... |
|
|
|
|
Apr 5 2012, 19:42
Poruka
|
|
|
Ma iOS postaje platforma za siroke narodne mase ... OpenGl im je kanta, Houdini 12 ne mozes poterati pola od onoga sto mzoes na Win-u. E da i 3dsMax je debelo DirectX zavistan tako da ne verujem da ce od 3dsMax i iOS-a biti ista ... Da!. Potpuno se slazem sa tim. Ali zamisli vindows bez DX-a!!!. Zamisli kako bi programi radili na njemu da nema DX. Ovo su uvideli i proizvodjaci grafickih kartica da su previse postali zavisni od Dx-a i da ih to ogranicava samo na jedan deo kolaca. Ja mislim da ce u skorije vreme i cak sam uveren u to da se posvete nekom standardu (mozda neki novi OpenGL, a mozda i nesto sasvim novo revolucionarno), koji ce biti nezavistan od platforme i da ce se razvoj kretati u tom pravcu. Mislim ovo sve nekako deluje suvise zatvoreno i neodrzivo. Ali ko zna...... |
|
|
|
|
Apr 13 2012, 15:18
Poruka
|
|
|
Stiglo u pekabeti
|
|