Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

3 - broj stranica V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic

(VEST) 3ds Max and 3ds Max Design 2013 Announced!, idemo dalje...

V
morder
poruka Mar 28 2012, 06:47
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 1-November 06
Član broj: 7,101

3ds Max 2013 announced!
Go to the top of the page

+Quote Post
borisko
poruka Mar 28 2012, 08:03
Poruka #2

Datum reg.: 16-January 06
Član broj: 2,945

"Enable view panning/zooming/rotating when cutting polygons and creating objects"
evo nekako su uspeli! Nakon 17 godina teskog kodiranja, uspeli su da pronadju resenje za ovaj izazov.

+Quote Post
creaton
poruka Mar 28 2012, 12:30
Poruka #3

Datum reg.: 24-October 05
Član broj: 2,067

opet veliko nista...smile.gif)

+Quote Post
ikomnen
poruka Mar 28 2012, 13:42
Poruka #4

Datum reg.: 18-May 06
Član broj: 4,683

Bar znamo da nece biti smak sveta ako izbacuju softvere za 2013,i to je nesto...

+Quote Post
Archangel
poruka Mar 28 2012, 17:00
Poruka #5

Datum reg.: 1-January 07
Član broj: 8,236

BUhahahahahahahahahaha laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif . Za cega te ljude placaju da mi je samo znati......

+Quote Post
SiCkMiNd
poruka Mar 30 2012, 11:22
Poruka #6

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 18-September 05
Član broj: 1,724

http://www.cgchannel.com/tag/3ds-max-2013/

Evo ga po video za svaki od novih featurea smile.gif

+Quote Post
riddler
poruka Apr 1 2012, 08:20
Poruka #7

Datum reg.: 19-September 05
Član broj: 1,731

meni se svidja komunikacija maxa i ae... to moze bas da ubrza workflow...

+Quote Post
Zoks
poruka Apr 1 2012, 11:58
Poruka #8

Datum reg.: 10-September 11
Član broj: 44,992

Da, kao sto spomenu Riddler, i meni se svidja kako radi Max sa AE... smile.gif

+Quote Post
bobi
poruka Apr 1 2012, 12:20
Poruka #9

Datum reg.: 3-December 05
Član broj: 2,494

A zar nije bila (još pre Hrista), ista, ili slična integracija sa Combustionom?
Pričam za max 6, 7... možda i one ranije.
Znam da je u combustionu mogao da se dodatno boji objekat iz Maxa, pa da vrati u max, a čini mi se da sam baš ovakvu integraciju kao sa AE video u nekom tutorialu.
Čak su materijali u maxu (i partikli) mogli da koriste Combustion (moćne) partikle.

+Quote Post
Archangel
poruka Apr 1 2012, 14:28
Poruka #10

Jesu sitnice. Sve je pomalo unapredjeno ali nista revolucionarno. Jedina stvar koja mislim da vredi nesto je dupli klik za selektovanje lupa i i mogucnost da se radi na modelu dok se menja projekcija u viewportu.
Mogli su da porade na NURBSOVIMA recimo...

Zalosno je to sto su morali da pokupuju brdo drugih kompanija sa naprednijim alatima da bi uradili kakav takav pomak na maxu posle toliko godina....

Zalosno je i to sto nikada nece spojiti sve alate koje su pokupovali u jedan jedinstveni kome nista veliko nece nedostajati, nego ce i dalje da daju sve odvojeno i na kasicicu za skupe pare.

To je po meni najveca mana Autodeska kao firme. Ako tako nastave sa maxom, koliko god kopmletan alat bio, brzo ce ga pregaziti vreme, a nesmem ni da pomislim na ostale napredne alate koji tek treba da se pojave ili vec postoje.

+Quote Post
LuckyBug
poruka Apr 1 2012, 15:26
Poruka #11

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Izgleda da ce ipak Autodesk pogasiti vecinu softvera do kraja godine, ukljucujuci i Max.
Link.

+Quote Post
Archangel
poruka Apr 1 2012, 15:30
Poruka #12

CITAT (LuckyBug @ Apr 1 2012, 15:26) *
Izgleda da ce ipak Autodesk pogasiti vecinu softvera do kraja godine, ukljucujuci i Max.
Link.

Mozda ih nece pogasiti ali ces svakako skupo platiti svoj posao i naplacaces se svega i svacega da bi iole radilo kako treba. Na kraju krajeva njima nisi bitan ti, vec lova wink.gif.

+Quote Post
SiCkMiNd
poruka Apr 1 2012, 17:58
Poruka #13

Urednik

Iskreno, u toj prezentaciji ono sto su pokazali, nije bas nesto spektakularno iskoriscena celokupna mogucnost max<->ae workflowa...verovatno to planiraju prosirivati za buducnost, ali me malo smara da za svaki feature cekam po 3 verzije i gomilu novih trash featurea da bi taj prvi proradio. Mislim, sta su oni zapravo pokazali...u onom primeru sa gradom nalepio je animirane texture na 4 planea...bas spektakularno, mogao je odmah da eksportuje u mov i samo nalepi u maxu. Ne kazem da nekome nece biti brze ovako, ali kazem da celokupno ulaganje zivaca i vremena u ubacivanje nekog novog workflowa u svoj radni proces nekad biva isplativo, a nekad je dodatak toliko mali, da jednostavno nije vredno prelaziti. Imam primer i 3d sekcije u Photoshopu....koliko je ljudi ovde to koristilo zapravo u profesionalnom smislu? Voleo bih da su svi sem mene pa da ja jedini zivim u staromodnim zabludama, ali mi nesto govori da nije tako.
Sto se tice ispravljanja ovih malih gluposti, to mi je zapravo lepo. Cak bih voleo da Max narednih 5 verzija ama bas nista novo ne ubaci, nego samo odstrani sve legacy trasheve zbog kojih se dize pola minuta, optimizuje sve feature iz prethodnih 5 verzija i generalno unificira workflow u svim delovima programa (ja kad pogledam na sta lici interfejs maxa, pa onda interfejs pflowa, pa slate material editor, pa ribbon, pa Hair&Fur, pa CAT tools....meni svaki deo programa izgleda kao program za sebe).
Sitnice koje sredjuju su mi mnogo lakse jer me ne teraju da ucim celokupan novi proces (koji moze biti laksi od prethodnog ali opet ga treba od pocetka usvojiti i koristiti tako spontano kao sto sada radim u maxu), vec jednostavno samo uproste nesto sto i inace radim. Ja glasam za tu opciju.

+Quote Post
Tra-la-la
poruka Apr 1 2012, 18:25
Poruka #14

Datum reg.: 5-September 05
Član broj: 1,608

^ +1, a ono u PS sa 3D objektima jeste nejveća glupost, nego to su verojatno ubacili da „pariraju” zBrush-ovom i sl. farbanju (je'l ima neki klip gde neko to stvarno konstruktivno koristi?), pa još sad onaj „napredni” Animation timeline koji može svašta a u stvari ne može ništa - na kraju ipak moraš da pripališ AFx... Nago, živo me interesira kako će da prilagode nove verzije Max-a Win8-ci tj. Metro UI-u biggrin.gif

+Quote Post
SiCkMiNd
poruka Apr 5 2012, 09:41
Poruka #15

Urednik

Mislim da metro ama bas nikakve veze sa profesionalnim aplikacijama nece imati, bar jos neko vreme.
A sto bi voleo da Max poteraju uskoro na iOSu, uf.

+Quote Post
Archangel
poruka Apr 5 2012, 13:35
Poruka #16

CITAT (SiCkMiNd @ Apr 5 2012, 10:41) *
Mislim da metro ama bas nikakve veze sa profesionalnim aplikacijama nece imati, bar jos neko vreme.
A sto bi voleo da Max poteraju uskoro na iOSu, uf.

Hmm to bi bilo intresantno jer bi onda u autodesku morali da zasuku rukave. Zasto?. Zato sto iOS ne trpi svasta wink.gif .

+Quote Post
SreckoM
poruka Apr 5 2012, 14:55
Poruka #17

Datum reg.: 21-May 06
Član broj: 4,714

Ma iOS postaje platforma za siroke narodne mase ... OpenGl im je kanta, Houdini 12 ne mozes poterati pola od onoga sto mzoes na Win-u.
E da i 3dsMax je debelo DirectX zavistan tako da ne verujem da ce od 3dsMax i iOS-a biti ista ...

+Quote Post
Archangel
poruka Apr 5 2012, 19:42
Poruka #18

CITAT (SreckoM @ Apr 5 2012, 15:55) *
Ma iOS postaje platforma za siroke narodne mase ... OpenGl im je kanta, Houdini 12 ne mozes poterati pola od onoga sto mzoes na Win-u.
E da i 3dsMax je debelo DirectX zavistan tako da ne verujem da ce od 3dsMax i iOS-a biti ista ...

Da!. Potpuno se slazem sa tim. Ali zamisli vindows bez DX-a!!!. Zamisli kako bi programi radili na njemu da nema DX. Ovo su uvideli i proizvodjaci grafickih kartica da su previse postali zavisni od Dx-a i da ih to ogranicava samo na jedan deo kolaca. Ja mislim da ce u skorije vreme i cak sam uveren u to da se posvete nekom standardu (mozda neki novi OpenGL, a mozda i nesto sasvim novo revolucionarno), koji ce biti nezavistan od platforme i da ce se razvoj kretati u tom pravcu. Mislim ovo sve nekako deluje suvise zatvoreno i neodrzivo.

Ali ko zna......

+Quote Post
morder
poruka Apr 13 2012, 15:18
Poruka #19

Datum reg.: 1-November 06
Član broj: 7,101

Stiglo u pekabeti smile.gif

+Quote Post
LuckyBug
poruka Apr 13 2012, 15:53
Poruka #20

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Nece to dobro da radi do SP3

+Quote Post

3 - broj stranica V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 07:44

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.