Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!

Reply to this topicStart new topic

Novi Sad :], Jedan suncan dan u Novom Sadu :)

V
Teodora B
poruka Mar 23 2012, 01:57
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 22-March 12
Član broj: 47,212

Zdravo svima smile.gif Ovo je moj prvi post. smile.gif Ne bavim se profesionalno fotografijama, ali bih to jako zelela da budem u buducnosti. Skoro sam primetila koliko se osecam ispunjeno kada uzmem fotoaparat u ruke, u tom trenutku me ne zanima nista sem da napravim sliku koju vidim pred sobom, imam Nikonov fotoaparat koji nije dslr, ali planiram uskoro da kupim neki bolji za pocetak. Koristim photoshop da bih dobila zeljenu sliku koju sam zamislila,jer sa obicnim fotoaparatom ne mogu da uspem da je napravim, vidim da ovde ima dosta Profi fotografa smile.gif pa me zanima vase iskreno misljenje, da li imam dara i tako to. smile.gif Slike koje cu ubaciti su iz jednog lepog i suncanog dana u Novom Sadu. Komentaisite, nadam se da je ovo ok za moje prvo objavljivanje slika. Puno pozdrava i unapred hvala. smile.gif

Go to the top of the page

+Quote Post
c[Y]bo
poruka Mar 30 2012, 21:01
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 76

За почетак даћу ти савет... покушај да не обрађујеш фотке, трагај шта ти највише годи да фоткаш, па крени то да усавршаваш. wink.gif

+Quote Post
Teodora B
poruka Mar 31 2012, 23:38
Poruka #3

Valja probati, Hvala na korisnom savetu, mada ne verujem da ce sa ovakvim fotoaparatom biti nesto vau smile.gif

+Quote Post
MIODRUG
poruka Mar 31 2012, 23:52
Poruka #4

Datum reg.: 4-November 08
Član broj: 25,028

Šta imaš, koji apErat?

+Quote Post
Teodora B
poruka Apr 1 2012, 05:35
Poruka #5

Nikon coolpix L100 ... sad.gif

+Quote Post
MIODRUG
poruka Apr 2 2012, 02:45
Poruka #6

Datum reg.: 4-November 08
Član broj: 25,028

U odnosu na moje Panasonik telo sa Lajka objektivom, ovaj Nikon je Ful Frejm (Panasonic DMC-LS60 biggrin.gif ))
Stvarno je čudno da nema ni osnovne funkcije koje ima kamera sa mobilnog telefona. Ali, šta je - tu je.

Siguran sam 100% da ima dve funkcije koje su ti potrebne za pristojne fotke (a ponekad može da se ubode i "Vau-Av-Av" efekat). To su histogram i grid. Trebaće ti par min. da naučiš ove dve stvari, posle ostaje vežbanje.

Moj savet je da ne kupuješ bolji aparat (normalno, nemoj da se buniš ako dobiješ nešto bolje), upoznaj prvo ovaj, i obavezno pročitaj uputstvo.

Gledao sam malo duže tvoje fotke, na većini je zamućeno ćoše, mislim da si zumBirala mnogo iz ruke. Ne radi to bez čvrste ravne podloge ili stalka. Na prvoj mi se sviđa kadar, na trećoj analogni šmek, i na četvrtoj boje.

Sve u svemu imaš dara i tako to : )

+Quote Post
Teodora B
poruka Apr 2 2012, 05:05
Poruka #7

Moja sreca kad sam videla "Sve u svemu imaš dara i tako to smile.gif" je neverovatna! smile.gif

Odoh odmah da naucim ovo, i saznam malo bolje o cemu se radi. smile.gif

Mozda je i bolje da prvo upoznam ovaj, uopste nisam razmisljala tako, ali ako ne znam sve funkcije na ovom fotoaparatu, tek se necu snaci sa boljim. Tako da cu taman traziti za Rodjendanski pokloncic neki dobar. smile.gif

A, sto se tice fotka, prva je slikana Sa mosta, tako da je stvarno dosta zumirana. Slika sa prozorima nema zoom. Tako da za buduce znam da ne zumBiram previse. smile.gif

Uskoro cu napraviti neke nove fotke, pa cemo videti da li napredujem. smile.gif

Prehvala za komentare.
ho ho ho! pozdravv. smile.gif

+Quote Post
L.E.D.E.N.I.
poruka Apr 2 2012, 13:09
Poruka #8

Datum reg.: 21-March 12
Član broj: 47,198

Brat početnik kaže da mu se sviđa kako razmišljaš smile.gif
Samo su mi oni kadrovi sa prozorima/vratima malkice klaustrofobični, fali im još neki motiv, zatvoreni su "u svom svetu"...ako me razumeš...
Što se tiče obrade, malo te ograničava oprema... Ali to te ne sprečava da provršljaš po tutorijalima i po netu.

I peta mi se baš svidela smile.gif

+Quote Post
Teodora B
poruka Apr 2 2012, 13:37
Poruka #9

Brate pocetnice 'fala ti do neba! smile.gif
Pa moguce da jeste malo, ali oko prozora bas nije bilo niceg, eto mozda sam mogla da smislim nesto preko photoshopa... al' sad nema veze.
Malo vise me ogranicava oprema, ali eto trudim se da nadjem resenje za pocetak. smile.gif

Hvala ti puno. smile.gif

+Quote Post
Big beginner
poruka Apr 2 2012, 17:43
Poruka #10

Datum reg.: 1-September 06
Član broj: 6,092

Добродошлица и од једног старог и вјечитог почетника. Нећу рећи ништа конкретно за фотке, него ћу рећи ово:
Имаш вољу и фотографско око. То је оно најважније. Све остало се може "набавити". Оно што не знаш, научићеш. Боља опрема ће доћи временом. Дакле, само храбро. Има овдје на Зони људи који праве сјајне фотке па гледај то што окаче, прочитај коментаре, покушај ти да оцијениш фотографије које видиш по новинама, на билбордима итд. Онда набавиш неку књигу о фотографској композицији, читаш и тако...

+Quote Post
L.E.D.E.N.I.
poruka Apr 3 2012, 11:01
Poruka #11

Datum reg.: 21-March 12
Član broj: 47,198

@Teodora: Tu smo da se pomažemo smile.gif

+Quote Post
Teodora B
poruka Apr 3 2012, 21:48
Poruka #12

Hvala svima puno. smile.gif
Pa to i radim trenutno, posmatram ali ne komntarisem jer mislim da jos nemam prava na to, mnogo je boljih fotografa od mene. smile.gif Ali trudim se da jednog dana mogu i to da uradim. Zbog toga sam ovde da naucim nove stvari, i da ucim na nekim greskama. smile.gif A sto se tice buducnosti nadam se da cu se pomeriti malo sa ovog mesta na kom sam sad. smile.gif

poljubac za sve. :*

+Quote Post
unique93
poruka Apr 3 2012, 23:14
Poruka #13

Datum reg.: 22-March 09
Član broj: 28,738

Samo polako...ima vremena...fotkaj sto vise, gledaj po netu neke fotke, skini neke tutorijale za fotosop, itd...i vremenom ce ti fotke biti sve bolje i bolje biggrin.gif

Poljubac i za tebe biggrin.gif

+Quote Post
Teodora B
poruka Apr 4 2012, 00:29
Poruka #14

E, vec sam pocela da gledam neke tutorijale za photoshop. smile.gif I mogu vam reci da mi je zao sto nisam ranije. smile.gif Tako da hvala sto ste me prosvetlili. laugh.gif

:*

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 03:27

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.