Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Prirodno usporiti layer ?, After effects pitanje

V
hektor2
poruka Mar 21 2012, 11:46
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 4-March 08
Član broj: 19,585

Ni sam ne znam kako da objasnim pitanje (zato nisam uspeo nista da izgooglam)

Znaci, imam jedan npr. list koji ide od tacke A do tacke B prostom keyframe animacijom (Add key). Kako da postignem da kad list stigne do tacke B, ne stane u mestu nego da polako uspori i da lagano nastavi da se zaustavlja, kao i automobil u realnom zivotu, kada se stisnu kocnice, ne zaustavi se u mestu nego lagano usporava....
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic

Odgovori

LuckyBug
poruka Mar 21 2012, 12:53
Poruka #2

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Podesi kifrejm na easy in u graph editoru.

+Quote Post
hektor2
poruka Mar 21 2012, 13:02
Poruka #3

Probao sam sa F9 (posle i sa ostaliom - easy in/out) ali nista se nije desilo, probacu ovu tvoju kombunaciju

smile.gif
Pa to mu dodje to smile.gif samo sto se u graph editoru malo bolje vidi i moze dodatno da se našteli.
tnx

Da li moze, umesto bazier da bude linear. treba mi ravna linija od tacke A do B. Ovako dobijem neki veliki stomak smile.gif od krive.

+Quote Post
J_PG
poruka Mar 21 2012, 14:22
Poruka #4

Datum reg.: 29-June 07
Član broj: 11,883

Pa ako zelis da imas taj "suptilni" zavrsetak onda ne moze da bude linear...podesi sam krive, ostavi pocetni frejm kao linear tj. da pocinje s pravom linijom, a zakrivljenje odradi na zadnjem frejmu.

+Quote Post
hektor2
poruka Mar 21 2012, 15:40
Poruka #5

Na to sam i mislio smile.gif
Posto nekoliko lejera koristi samo 2 key frejma (pocetni i krajni) da li je moguce da prvi bude linearan a zadnji bezier. Meni nikako ne polazi za rukom

PS. Evo kako bi ja to zeleo da izgleda, kao ova roza kriva nacrtana u PS.

+Quote Post

Poruke u ovoj temi

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 00:48

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.