Mauro Galantino kuca na jezeru Orta |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
Mauro Galantino kuca na jezeru Orta |
Mar 17 2012, 18:50
Poruka
|
|
|
Pozz svima long time no post sto bi se reklo
Rad koji kacim je finalni semestralni rad na glavnom "sporednom" studiju tj. drugom studiju po vaznosti posle glavnog projektantskog studija, a to je studio Restauro degli spazi interni iliti restauracija unutrasnjih prostora / enterijera. Zadatak u prvom semestru je bio da se izabere objekat sa liste od 20 poznatijih restauriranih objekata u Italiji, koju su naravno profani sastavili. Potom bi se izvrsila analiza istog putem precrtavanja osnova, izgleda, preseka i obelezavanja bojom delova koji su sruseni i dodati tokom intervencije ( zutom i crvenom bojom ). Prva faza je bila relativno laka kako za koga u zavisnosti od dostupnosti materijala vezanog za projekat sto u knjigama/casopisima sto po internetu. Koleginica sa kojom sam radio ovaj projekat i ja, posto su se inace svi radovi radili u grupi, smo imali vecih problema sa ovim delom posto o nasem projektu nije bilo mnogo podataka na netu vec samo u njihovim "domacim" casopisima u kojima su se mogli naci krajnje jednostavni crtezi do razmere 1 na 200. Za drugu fazu gde smo morali da nacrtamo tj. da izaberemo segment kuce koji cemo crtati u razmeri 1 na 20 kako bi kasnije radili maketu istog, morali smo da spremimo crteze konstruktivnih detalja i elemenata kuce. Kako bi ovo uradili otisli smo i posetili kucu, cak smo usli unutra i slikali zahvaljujuci arhitekti autoru i vlasnicima koji su nam obezbedili obilazak kuce - sve u svemu divni ljudi. Da se vratim na kucu, u pitanju je kuca iz 16og veka koja je bila napustena i skoro totalno srusena. Jedini netaknuti deo na kuci je bila kula koja je ujedno i predstavljala najstariji deo kuce. Ono sto se zna o objektu je da je pre Drugog svetskog rata bila obicna stala sa kokosinjcem i da je posle porusena i napustena. Ova kuca je pre svega rekonstrukcija nego restauracija kako i sam autor kaze. Celokupni izgled kuce spolja je rekonstruisan onako kakav je i nekada bio dok je enterijer kao kontrast uradjen po ukusu arhitekte i vlasnika. Da skratim pricu posto bi o ovome mogao da pisem 5 strana evo i jedinog texta na engleskom koji postoji o ovoj kuci > http://www.architetturadipietra.it/wp/?p=1345 ima par gresaka u tekstu vezanih za godine ali su one zanemarljive. Okacicu jednu osnovu na kojoj je obelezen deo koji smo mi izabrali i od kojeg smo posle napravili maketu. Ono sto je bilo bitno da se prikaze ovom maketom jeste zapravo ideja intervencije i da se kroz maketu pokaze sta je dodato a sta je vec bilo. Dalje slede slike makete koju smo uradili posle 12-15 dana ne spavanja i gubljenja zivaca a ispod cu staviti slike trenutnog stanja. E da zaboravih da napomenem da sada u drugom semestru konacno krecemo da radimo nas projekat ![]() MAKETA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SLIKE OBJEKTA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
Odgovori (1 - 8)
Mar 18 2012, 23:55
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 677 Datum reg.: 28-May 06 Lokacija: So Član broj: 4,794 |
Zasto nisi zadovoljan faxom? Pitam jer su i mene primili (trenutno zavrsavam trecu godinu u bg-u)
|
|
|
|
Mar 19 2012, 14:32
Poruka
|
|
|
Fino je videti kako se to tamo radi "malo" drugačije.
Podrška kolega! |
|
|
|
|
Mar 19 2012, 17:22
Poruka
|
|
|
Nije da nisam zadovoljan jednostavno sam ocekivao vise, daleko bilo uslovi su super ali sistem rada i princip profesora mi se ne svidja. Skola je bas tehnicki orijentisana i vrlo je staromodna i koliko god se to meni ne svidjalo ipak je to dobra stvar pogotovo kasnije pri zaposljavanju. Postoje dve struje profana na mom faxu prva koja se priklanja Le Corbusier-u a druga su pobornici ruskog konstruktivizma. Svi projekti koji se na faxu rade su klasicni pravugaonici ili kvadrati i sve van toga se smatra vanzemaljskim i neprihvatljivim
|
|
|
|
|
Mar 19 2012, 20:46
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 677 Datum reg.: 28-May 06 Lokacija: So Član broj: 4,794 |
Pre svega, hvala na odgovoru...
U kom si kampusu (ili kako to vec ide). Cini mi se da sam video Piacenza, Milano Leonardo i sl... Da li to mozda ima neke veze? Ja sam se malo raspitivao o tom faxu, i uglavnom sam stekao drugaciji utisak.. To sto si mi ti napricao uopste mi nije ohrabravajuce ;p |
|
|
|
Mar 19 2012, 22:04
Poruka
|
|
|
Postoje dva glavna kampusa koji se nalaze u samom gradu a to su Bovisa i Leonardo, ja sam na Bovisi inace razlika izmedju ova dva je samo u tome sto Leonardo ima par smerova na engleskom za arhitekturu dok su na Bovisi svi arh. smerovi striktno na italijanskom i naravno ima par smerova kao dizajn i gradjevina koji su na engleskom. Smer koji ja slusam na Bovisi je cista arhitektura koji isto postoji i na Leonardu na italijanskom i razlike bukvalno nema. Cuo sam da je na engleskom drugaciji princip rada u odnosu na ostale programe i da je dosta lakse od svih smerova koji su na domacem jeziku. Sto se tice ostalih kampusa Piacenza, Como, Lecco i sta jos ima... Oni su u sustini krs svi beze odatle sa bachelora i dolaze u Milano na master jer je razlika u kvalitetu rada izmedju studenata iz okolnih kampusa i onih koji studiraju u centru velika. Upoznao sam dosta ljudi koji su tamo zavrsili bachelor i svi dolaze u centar na master jer kazu da je jednostavno bolje i ozbiljnije.
|
|
|
|
|
Mar 19 2012, 22:41
Poruka
|
|
|
Da, ja sam upao u Leonardo, ali u pitanju je master na engleskom... Uglavnom, hvala ti na svakom odgovoru, pisao bih ti u pp, ali ti je pun inbox
I sorry sto sam ti spamovao temu |
|
|
|
Mar 20 2012, 01:52
Poruka
|
|
|
Tek sam sad primetio i obrisao. Nije ni cudo kad me dugo nije bilo
|
|